Bazı çocuklar çok kötü...

Piedra-q

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2017
473
312
33
Merhaba herkese.

Bilmiyorum belki aranızdan bazıları derdin bu mu diyebilir ama son zamanlarda iyice üzer oldu bu konu beni.

1. Katta oturuyorum ama neredryse zeminle bir gibi . Dışarıdan olan biten neredeyse herşeyi görüyorum ve duyuyorum maalesef. Evimizin karşısında da bir park var ve çocuklar bütün gün ordalar. Ve beni üzrn meseleye geliyorum. Bu çocukların çoğunda hayvan sevgisi denen şeyin zerresi yok. Kedi gördü mü taş atan mı dersin köpeğin boynuna ip dolayan mı dersin üstüne basmaya çalışan ya da eline aldığı kumu hayvanın gözüne savuran mı dersin ne ararsan var . sanki çocuk değillerde şeytanlar.

Ve bunları yapanların akılları ermicek yaştada değiller. 2 3 yaşında olsa anlarım akılları kesmiyor derim. Ama bugün 16 17 yaşlarında bir çocuğu yavru köpeğe tekme atarken gördüm ve cinlerim tepeme çıktı. Bağırdım çocuğa ama okadar umursamaz pişkindi ki hiç umrunda bile olmadı.

Ve yine bu gün 7 8 yaşlarında bir çocuğu kendi kıçından büyük taşı kaldırıp köpeğe atmaya çalışırken gördüm. Allahtan yaşı küçüktüde gücü yetmedi attığı taş ulaşmadı köpeğe.

Artık resmen tetikte bekler oldum acaba bişey yaptılr mı kediye köpeğe vs. Diye. Ben uyarıyprum bazen tatlı dille bazende sert ama brnim uyarmamla olacak şey değil bu. Bi tanesinin annesine söyledim ama onlar çoçuklarından beter . yokki hayvana sevgi saygı. Sözde herkes çok dindar çok iyi insanlar ama resmen çocukları hayvanlara eziyet ediyorlar gram umurlarında değil.

Ya bugün yavru köpeğe tekme atan o çocuğu görmeseydim ya daha fenasını yapsaydı nolcaktı. Bazı çocuklarda kedileri sıkıştırıp üzerlerine köpekleri salıyorlar . hani çocuklar masumdu . dünyayo çocuklar yönetsindi .bu nasıl masumluk.

Kızlar cidden artık zırt pırt etrafı kollar oldum bi hayvana zarar verecekler bişey olacak diye. Ne yapmam gerek benim kim ilgilenir böyle konulurla. Kim koruyacak bu sokak hayvanlarını kötü niyetli insanlardan.

Anneme babama söylüyorum çok abartıyorsun diyorlar. Ama o hayvanlar kendilerini koruyamıyor. İki lokma yemek için milletin peşine takılıp gidiyorlar. Kediler kuşlar faha tedbirli ürkek ama köpekleri kandırmak çok kolay .çok üzülüyorum ben . Allah bütün hayvanları korusun kötü insanlardan.

aile egitimi cok önemli... maalesef bazi anne babalar evlatlarina sevgi ve merhamet duygularini bizzat uygulamadiklari icin cocuklarda maalesef bu sekilde davranabiliyorlar...
evlat sahibi olmak cok mesuliyetli bir is...
Anne ve Babalar evlat sahibi olduklarinda cok dikkatli davranmalilar bir insan bir hayat bir fidan yetistiriyorlar...
ne verirlerse iste o cocuk tum hayatinda bunun etkisinde kalabilecek basarilir bir ömür veya basarisiz bir ömür gecirmesinde bu buyuk bir etken olacak...

Ben hayvan sevgisinin, doğa sevgisinin aileden olduğunu düşünüyorum. Büyükler köpeklere korkusundan elinde taşla köpeğin önünden geçerse, aç kedileri kovarsa, yere çöp atarsa çocuklardan da farklı bir şey beklememek lazım. Maalesef toplumsal bir yaramız. Bari yasalarla korkutarak caydırılsa insanlar

cocuklar masumlar! tek suc ailenin. sana bi misal verim. benim köpegim var oglum 14 aylik bi kac aydir köpek ilgisini cok cekio sürekli kulagini cekmeye kalkiodu yada parmagini gözüne sokmaya calisiodu. her defasinda anlamaz 14 aylik dedikleri halde oglum bak cani acimasin böyle sevelim böyle sarilalim. anne napio bak diye diye bi ayda köpek oksatmasini ögrettim. simdi mahallenin bütün kedisini köpegini öyle sevio... ki komsunun da 3 yasinda torunu var onun annesi sürekli köpege bagriomus ve cocuk resmen minicik köpegine tekmeler atio annesi gülüyo resmen o an benim cinlerim tepeme cikti gördügüm an ki abartmiyorum benim ah uh diye kiza resmen kizip köpegi sevmeye basladi benim oglum sanki ona o kiza ögretmeye calisirmis gibi. komsum bile sok oldu ne güzel ögretmissin diye.

ANNE ve BABA... egoist evlat yetistirio malesef cogu kisi... at yavrum, vur yavrum, kir yavrum

Bahsettiğiniz konuyu görmedim ama ben de artık bebekler ve hayvanlar dışında hiçkimsenin masum olduğuna inanmıyorum.

Evlenmeden önce ailemin evindeyken apartmanda 6-7 yaşlarında bir çocuk yavru kedilerin gözlerini çubukla oymustu iki-üç kedi kör olmustu. Gidip kapılarını çaldım annesi çıktı anlattım üzüldü kadın meğerse miş gibi yapmış Akşama babası annemle komşuların önünü kesmiş çocuğuma iftira atmayın diye. Umarım bu dediğim yanlış anlaşılmaz ama anne-baba 5 vakit namazındaydı çocukları yavru kedi gözü oyuyordu. İlk öğretilcek şey vicdan olmalı. Kahroluyorum masum canı yakan insanları görünce tiksiniyorum

Evet suç çoğunlukla ailenin ama belli bir yaşa geldikten sonrada iyiyi kötüyü ayırt edemiyorlar mı.misal bugün köprğe tekme atan 16 yaşlarındaki genç . ya da okulda da mı hiç birşey öğretmiyorlar bu konuyla ilgili.

Yanimda biber gazi tasiyorum. 2 kere kullandim simdiye kadar. Tavsiye ederim. Yalniz soylemedi deme ohal sebebiyle yasak biber gazi :)

Bu tarz çocukların ailelerinin vasıfsız olduğunu düşünüyorum. Genelleme yapmak olmaz ama bir çoğu böyle. Annesi babasi ne ki cocugu ne olacak.
Maalesef öyle ama yinede anlayamıyorum neden sana hiç bir zararı olmayan bir cana işkence ediyorsun . aklım almıypr

Bahsettiğiniz konuyu görmedim ama ben de artık bebekler ve hayvanlar dışında hiçkimsenin masum olduğuna inanmıyorum.
Yok gerçekten bu yazdıklarınız ve burada okuduklarım bile kalbimi sıkıştırıyor. "Masum" denilen çocuklar bu kadar işkenceyi nasıl planlayabiliyor? Aklıma gelmeyecek şeyler yapıyorlar hayvancağızlara, bu neyin masumiyeti? Ben ondan çok daha masumum, hiç kimse çocuklar şöyle masum aslında bık bık demesin. Ailelerinin hatasıdır amenna, ama belli bir yaştan sonra düzeltilmesi çok zor. Benim için kötü insanlar bunlar.

Başlığı görünce inş hayvanlarla ilgili değildir dedim benimde gözüm sürekli dışarıda işyerinde kapımda su mama var geliyolar bazı küçük canavarlar küçükte sayılmaz ya neyse korkutuyorlar vs çıldırıyorum.sizin ki abartı değil insani duygular vicdanınız kaldırmıyor.bende sizin gibiyim dışarda vs etrafıma dikkat ederim hayvan varmı varsa sağından solundan geçen insanları gidene kadar gözümü ayırmam zarar verirmi die öyle şeyler görüp duyuyoruzki piskolojşm bozuldu resmen bazen kıyamet kopsun artık diyorum çoook üzülüyorum kahroluyorum adam gibi yasa çıkartsınlar artık offf

Ya içim gitti kedilere. Resmen vahşet yaptığı. Brnim yaşadığım yerde aynen o dediğiniz aile gibi.görünüşte herkes çok inançlı ama işte sonuç ortada. Bir de inanmasalar demekki ortalığı kan götürecek herhalde.

Aileler git kediye köpeğe vur demiyorlardır heralde
Bazı insanlar kötüdür. Hiçkimseye bi zararı dokunmayan tek gayesi bir lokma yemek, bir tatlı ses,dokunuş olan hayvanlara işkence eden gözümde canavardır. Allah hepsini kahretsin

Çok açamadım buralar birbirine giriyor sadece muhafazakar şehirlere bir bakın canlar perişan

Iki buçuk yaşındaki oğlum hayvanları çok seviyor ki bunun sebebi eşim ve benim de fazlasıyla seviyor oluşumuz. Hiç korkutmadık oğlumu. Küçük olduğu için henüz nasıl sevmesi gerektiğini bilemiyor. Geçtiğimiz hafta kediyi bunalttı sevgisiyle :) pisicik de yüzünü tırmaladı oğlumun. Bayağı derin bir çizik oldu yanağında. Oğlum pek canı tatlı bir çocuk değil. Aşırı derecede canı yanmazsa ağlamaz. Dudaklarını büktü bana baktı ve ne tepki vereceğimi bekledi. O an vereceğim tepki muhtemeldir ki ilerleyen yaşlarda oğlumun hayvanlara yaklaşımını belirleyecekti. "sen severken onu sıktığın için sana bunu yaptı. Daha nazik olursan sana kızmaz" dedim. Beş dakika sonra bir şey olmamış gibi sevmeye devam etti. Kedi de muhtemelen "arsız ayol bu çocuk" diye düşünmüş olmalı ki tepki vermedi.

Diyeceğim o ki bu ülkede birçok anne altın büllüklü oğluna tırmık atan kediye haddini bildirir. En kötü ihtimalle iter, kışt kışt yapar. Bu manzarayı gören çocuk da kendi yaptığı hatayı sorgulamadan hayvanlara zarar verme hakkının olacağını düşünür. Nasılsa annesi de yapıyor aynı şeyi...

Şimdi oğlum hayvanları severken bunaltınca "oğlum hayvanın canını yakıyorsun, sıkıyorsun sana kızabilir" diyorum ve daha sakin ve temkinli seviyor böyle deyince. Nihayetinde acı bir tecrübe ile de olsa hayvanların da kızma ve bunalma hakkı olduğunu öğrendi sıpa :)

Maalesef ki o çocukların bir suçu yok. Dünyanın merkezinde çocuklarının olduğunu onları inandıran, merhameti öğretmeyen aileleri utansın.

elimizde olsada bütün hayvanları koruyabilsek. Hiç birine zarar gelmese.
Öbür dünyada herkes yaptığının karşılığını alacak diye rahatlatıyorum kendimi ama o hayvanların şuan acı çekiyo olması çok çok üzüyor beni. Keşke elimden fazlası gelse.

Benim zamanımda da karınca yuvalarını yakan yaşıtlarım vardı.Hatta tüftüf mu ne deniliyor onun içindeki şeye iğne koyup kedilere üflerlerdi.Boncuk tabancalarla kedilere köpeklere sıkarlardı..bu dediğim de 15-16 yıl önce olan seyler.Malesef bazı insanlar kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…