- 11 Mart 2008
- 56.597
- 4.466
- 873
mesela bende nişanlıyım bu ikinci bayramım nişanlı olarak. geçen bayramda alınmıştı banada ama kışın ufak tefek pürüzler yaşadık bu bayram ne ses ne soluk var :) ki o pürüzlerde benden kaynaklanan şeyler değildi. ben nişanlıma söyledim gidelim bişeyler alalım sana diye gerek yok diyo bu akşam tekrar söylicem gidelim alalım illa diye. onlardan da iğne dahi beklemiyorum. aslında bende nişanlıma almayı düşünmüyodum böyle yaptıkları için ama alırsam da sırf utansınlar diye alıcam. Allah biliyo başka ne diyim..
gidelim alalım dersen gelmez tabiki. küçükte olsa bişeyler al bence ve evlerine bayramlaşmaya giderken götür herkesin önünde ver. nişanlına yalnızken veriyosun adam bişey sölemiyo ailesine sinir olurum böyle şeylerden ailesinin yanında ver bence canım. onlarda sana bişey almadılarsa utanırlar böylelikle. yani tabi bu benim fikrim.
Benim gerçekten yardımınıza ihtiyacım var,ben haziranda nişanlandım,nişanlıma çamaşır,terlik,elektrikli traş mak.vs vs bohça için hazırlık yaptım ama onlar bana hiç birşey almadıkları için vermedim bunları işin diğer yanı ise bunları nişanlımla birlikte aldık,haberleri var yani,bohçayı düğünde yaparız dediler peki dedim.Doğum günüm geldi geçti en ufak bir hediye almadılar,şimdi bayram geldi,baktım hiç ses yok,bu sabah nişanlıma şakayla karışık bayramlığım yok benim dedim,o da espriyle yanıtladı,5 i 1 yerdemi hazırladınız mı dedm işi yüzsüzlüğe vurup güldü,sonra ben de kendim üstüme düşeni yapayım dedim hepsine hediyeler aldım nişanlımda dahil.Ama bugün nişanlım bana kayınvalidemin aldığı hediyeyi söyleyince gerçekten üzüldüm,10 TL ye Tshirt satılan bir dükkandan bana tshirt almış.Açıkçası çok üzüldüm,para durumları iyi olmayabilir,ben de şu an bir kriz içerisindeyim ona rağmen arttırdım ne yaptım ettim onlara bişeyler aldım.Çok büyük bişey beklemiyodum da,en azından ayakkabımı alabilirlerdi,12 taksit yaptırsalar kaç para ödeyecekler,ya da bir çeyrek altın,kendimi gerçekten çok değersiz hissettim.Nişanlımla az önce abuk subuk sebepler yaratıp kavga ettim,bişey söyleyemediğimden,sizce ne yapmalıyım?Ben mi hatalıyım yoksa farkında değilim??
Canım ben seni öyle iyi anlıyorum kibenneyaptımki hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz boşver üzülme, bende çok üzüldüm başta ama napıcaksın herkes senin kadar anlayışlı olmuyor,bende bugün çıktım sözlüme bişeyler aldım yarın gelince vericem onlar bana bişey aldılar mı bilmiyorum,gidince görücez artık, ama pek umudum yok,sözlümün ağzından bişeyler alındığını anlıyorum ama bizim adetlerde kızı çarşıya çıkartması gerekir kayınvalidenin,sessiz kalmak yanlış gibi geliyor bazenBenim gerçekten yardımınıza ihtiyacım var,ben haziranda nişanlandım,nişanlıma çamaşır,terlik,elektrikli traş mak.vs vs bohça için hazırlık yaptım ama onlar bana hiç birşey almadıkları için vermedim bunları işin diğer yanı ise bunları nişanlımla birlikte aldık,haberleri var yani,bohçayı düğünde yaparız dediler peki dedim.Doğum günüm geldi geçti en ufak bir hediye almadılar,şimdi bayram geldi,baktım hiç ses yok,bu sabah nişanlıma şakayla karışık bayramlığım yok benim dedim,o da espriyle yanıtladı,5 i 1 yerdemi hazırladınız mı dedm işi yüzsüzlüğe vurup güldü,sonra ben de kendim üstüme düşeni yapayım dedim hepsine hediyeler aldım nişanlımda dahil.Ama bugün nişanlım bana kayınvalidemin aldığı hediyeyi söyleyince gerçekten üzüldüm,10 TL ye Tshirt satılan bir dükkandan bana tshirt almış.Açıkçası çok üzüldüm,para durumları iyi olmayabilir,ben de şu an bir kriz içerisindeyim ona rağmen arttırdım ne yaptım ettim onlara bişeyler aldım.Çok büyük bişey beklemiyodum da,en azından ayakkabımı alabilirlerdi,12 taksit yaptırsalar kaç para ödeyecekler,ya da bir çeyrek altın,kendimi gerçekten çok değersiz hissettim.Nişanlımla az önce abuk subuk sebepler yaratıp kavga ettim,bişey söyleyemediğimden,sizce ne yapmalıyım?Ben mi hatalıyım yoksa farkında değilim??
ay bunlar nekadar zor seyler yaaa
beni de bayram alisverisine cikardilar... ben sözlüme citlattim..
babannesi sonra anneme demis gelini alisverise cikarcaklar diye..
kayinvalidemle beraber gittim begendim aldim, öle ayakkabi canta alinmadi ama mintan elbise üzerine ince bir $IK atki... yeter...
sözlümede zorla aldim yani... istemiyordu...
böyle kücük seylerden adetlerden cok pürüz cikiyor ya nefret ediyorum vallahi....
persembe günü BIZ onlara gidecez.... ilk ziyaret kiz tarafi yapar sanirim bilemiyorum...
simdi bana orda tekrar harclik mi vermeleri gerekiyor?
gidelim alalım dersen gelmez tabiki. küçükte olsa bişeyler al bence ve evlerine bayramlaşmaya giderken götür herkesin önünde ver. nişanlına yalnızken veriyosun adam bişey sölemiyo ailesine sinir olurum böyle şeylerden ailesinin yanında ver bence canım. onlarda sana bişey almadılarsa utanırlar böylelikle. yani tabi bu benim fikrim.
canım ilk ziyareti kız tarafı yaparmı hiç. tabiki erkek tarafı önce gelecek ne almışlarsa getirecekler hatta sana harçlık vermeleri gerekiyor. yani çok bişey almışlarsa vermeselerde olur. ama mesela kayınvalide alır hediyeyi yada takısını takar görümce yada elti yada yengeler yanında kim gelirse harçlık vermeleri gerekir. hoş ben hiç görmedimde benimkilerden.bizim adetlerde böyledir. her adette vardır da bakma bilmiyolarmış gibi yapıyorlar. sonra siz gideceksiniz ve aldığın hediyeyi mutlaka sözlnün ailesinin yanında vermelisin bence.
canim önce biz gidecez cünkü sözlümün babannesi var orada. bir büyük var orda, o yüzden bizim gitmemiz gerekiyor önce....
ve hediyeleri veremezler cünkü oraya gidince giyecegim aldigi seyleri... sözlümde öyle yapacak...
2 halalari var, harclik verirlermi bilemem orasini, kayinpeder kayinvalidemde verirmi orasinida bilemem... belki babannesi verir diye düsünüyorum... bakalim, ama beklenti icinde degilim. cumarteside onlar gelir galiba bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?