Bayramın gelmesini istemiyorum

Allah yardimciniz olsun ne denir ki bilmiyorum, benim kiz kardesim kacti babamlar af etmeyiz falan dediler ama telefonda konusuyorlar o da gitti arabistana telde konusuyorlar iste
insallah sizde barisirsiniz

cidden 12 sene çok zor. torunları da olmuş. allah sabır versin. inşallah en kısa zamanda barışırsınız.

babalarin kati olduklarini bilirdim ama anneniz ?? çok sasirdim...
o kadar uzun yillar geçmis ki...allah yardimciniz olsun gerçekten çok zor bir durumdur kesinlikle...
12 yil...off offf offf...

yazını okuyunca sanki kendi çocukluğum gözümün önüne geldi annem de kaçarak evlenmiş ama dedem ve anneannem ne yaptılarsa barşmadı,bizi gördüğünde anneannem bile sevmedi,tanımıyormuş gibi davranmıştı,bir annenin bu kadar katı oluşunu hiç anlayamıyorum,barıştığımızda ben 30 lu yaşlardaydım,barıştıktan sonra ilk bayram daha babaannemlerde kahvaltı yapacağımız sırada kapıya geldiler,nerdesiniz sizi bekliyoruz diye çok şaşırmıştık oysa hiç bir bayramı beraber geçirmemiştikki O kadar yıl neredeydiniz değilmi .Evet son günlerinde yanlarındaydık ama neye yarar ki,o yaştan sonra anne anne dede oldular bize, hiç bir zaman babaannemle bir tutamam ki , yine de üzülme canım bak güzel bir ailen var, mutlu bir yuvan var,eğer sen yuvanda mutlu olmamasan o daha kötü olurdu,annen baban ve akrabalarına karşı.

nasıl barıştıklarını söylemeyi unuttum,annem en sonunda kendisi gitti, annemle bende gitmiştim,annem baba ben geldim dedi boynuna sarıldı,o huysuz inatçı dedem annemi tersledi ben seni tanımıyorum falan dedi ama,bunları yaparken bile gözlerinde bir yandan sevgi vardı ,sanki bir yanı böyle yapma der gibi idi,davranışları ile gözleri nasıl davranacağı konusunda kararsız gibi idi.en sonunda dayanamadı.Sende öyle yap aracılara boşver kendin git kucakla,onlar sanırım onca yıl yaptıklarından utandıkları için inatlaşıyor ve barışamıyor,İnşallah barışırsın canım.

araya girmeyen kalmadı bizi barıştırmak isteyen herkesle küstüler evlerinden kovdular yani benimki umutsuz bir durum bizi ölüm bile barıştırmaz

boyle dusunme canım umıdını kırma sana bırsey olsa yıne ılkonce onlar kosar bence en az senın kadar onlarda uzuluyordur ama kırgınlık ve ınat olmus sızınkı sanırım

canım benim okadar zaman zarfı içinde halamı seni affetmediler bayramda bi ara konuş belki bişey olurda seninle olmak isterler.

inşallah barışırsınız canım...bizde de amcazedelerden birinin kızı kaçmıştı ölene kadar kızını affetmedi.şimdi annesiyle iyiler barıştılar ama küs gittiği için baba acısını hep yaşayacak.bunları üzülmen için değil ne olursa olsun sana nasıl davranırlarsa davransınlar elinden geleni yapman pes etmemen için söylüyorum. evlatlarınla birlikte kadir gecesi dayan kapılarına derim ben...İnşallahta barışır ve bu bayramı ailenle geçirirsin...

bu durumu benden daha iyi kimse anlayamaz.aynı şeklide babam benle senelerce konuşmadı.çocuğum oldu.dede diye sordukça içim cız ederdi.her bayram her iftarda içim yanar kalbim dağlanırdı.ki benim babamda dünyanın en inatçı insanlarından biridir.benimle konuşacağına hiç hiç ümidim yoktu.sakaryada oturuyorum.99 depreminde barıştık babamla..inatçılığına şöyle örnek vereyim;depremin sabahı gittik.eğer ikinci günü gelseydi barışmazdım demiş babam.
ümidini yitirme arkadaşım..bol bol dua et..allah bu mübarek günlerin hürmetine ailenin kalbine yumuşaklık versin.inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla barışırsınız.buna tüm kalbimle dua ediyorum...

arkadaşım ne olur kızma bana ama çok zalimlermiş ya içinde gerçekten evlat sevgisi taşıyan anneliğin babalığın ne demek olduğunu bilen bu inadı bu kadar sürdüremez.... ama allah şükürki sen onlara çekmemişsin... 12 yılıdr acın dinmediyse anneliğin ne olduğunu bilen gerçek annelerden birisin... sevgi demek bağışalamak demektir ama insanlarını yüreği taşlaşmışsa yapılacak hiç birşey yoktur... en çokta yavrun yanına gittiğinde sırtını dönmesine kızdım merhametin hiç mi yok be.... canım benim naçizane tavsiyem mutlu isen eğer sarıl yavrularına sarıl eşine bitti... bu güzel günleri hem kendine hem ailene zehir etme sen üzüldekçe onlarda üzülüyor unutma... sevgiyle kal:teselli:

baristinizmi yoksa ??? cevrenizde hicmi sözü gecen büyükleriniz yok..alsin gitsinler sizi yanlarina ...kimsede ilgilenmiyor desenizee..benim ablamda 2 senedir annemlere küs yani bizlere..hep diyorumki cok kötü arkadaslari varmis cevresinde ki biri gidipte anneye babaya küsülürmü diyipte getirmiyolar mesela... cevreyede dikkat etmeliyiz bu arada..yeme icme gülme herkeste var adam gibi arkadas olmali...offffffffffff

oniki senede taş olsa yumuşardı sizinkiler çok katı kalpli imiş ama yuvanda çok mutluymıuşsun rabbim daim etsin ikide yavrun var herşeyi zamana bırak zaman çok şeyin ilaçıdır

Back