- 6 Ocak 2019
- 226
- 333
- 33
Adam bilse babamın böyle düşündüğünü bir daha asla evimize gelmez. Ama bende nereye kadar kendi içime ataracağım daha ? Bak annemle biraz konuştuk kadın ağlamaktan helak oldu. Gerek var mı ?Kıyamam
Elbette değilsin. Ama hani derler ya sana güveniyorum ama dışarıdakilere güvenmiyorum diye. Baban da öyle olmuş. Evet çok yanlış. Ama demekki yanlışını göremiyor.
Dediğim gibi seni düşünüyor ama yöntemi yanlış.
Ayrıca olanları nişanlına yansıtmanı önermem.
Zaten ben 3,5 yıl gık demedim ki. Babama gidip anlatmadım . Çünkü beni haksız bulurdu. Benden başka hiç bir uğraşı yok inanır mısın ? Hala arkadaşlarıyla bazen karşılaşıyoruz adamlar bana eşin nasıl ? Diyor. Millete neden söylemiyorsun boşandığımı diyorum. Gerek yok diyor. Yalannnn utanıyor boşanmamdan dolayı.yaşlandıkça çekilmeleri daha zor hal aliyor,daha huysuz daha mizmiz ruh haline bürünüyorlar,şöyle söyleyeyim küssen de calissan da parasini almasan da degismeyecek. Yani degismiyorlar,artik onlar bu ,bu şekilde kabullenmek zorundayiz. Sana verecek tavsiyem yok,geçen gün dışarda iken babam aradı güzellik merkezinden çıkıyordum bi arkadasla karsilasinca gecistirdim kapattım. Annemi darlamis benden bisey sakliyo ben hissederim diye ,düşün:)) yani acele de etmeni istemiyorum acikcasi yani evlenmek için su anki durumlar zaten belli. Ama uygun olan ilk zaman da evlenip evinin icindeki hayata babanin müdahale etmesine asla izin verme,ketum ol.
Ama annen bayramda kızı ve damadıyla bayram kahvaltısı yapmayı hakediyor. Benim kızım olsa ben çok üzülürdüm.Adam bilse babamın böyle düşündüğünü bir daha asla evimize gelmez. Ama bende nereye kadar kendi içime ataracağım daha ? Bak annemle biraz konuştuk kadın ağlamaktan helak oldu. Gerek var mı ?
Cidden babam böyle devam ederse yanında hiç birimiz kalmayacağız. İnanılmaz saçma bir insan olmaya başladı. Kendi doğrularıyla yaşamamızı istiyor.
Yarın bayram kahvaltısı olacak evde ve ben nişanlıma gelme diyeceğim. Çünkü babam hak etmiyor. Saygı görmeyi de hak etmiyor sevilmeyide.
Çok geçmiş olsun... Allah yardımcınız olsun. Allahtan bir bebeğim yoktu benim. Çünkü o zaman benim babamda sizin babanız gibi davranırdı. Babam sevmekten öte af edersin kafayı sevişmekle bozmuşBabanın yaptıklari çok abartı olmuş.Daha önceki konularınıda okudum baban aşırı korumacı ve seni çok fazla seviyor ve kimseyle paylaşmak istemiyor kimseyi sana yakıştırmıyor.Ben de boşanma sürecindeyim benim bir de bebegim var ve babam bundan sonra evlenemezsin çocuguna bakıp büyüteceksin diyor.1,5 sene evli kalabildim benim suçum neydi diyorum ama içimden.Senin nişanlın var hayatında tekrar yuva kuracaksın.Ama şunu unutma nişanlinla gün olur sorun yaşarsan baban yine arkanda durur o yüzden ılımlı davran.bu hayatta el oğluna güven olmuyor.Dilegim çok mutlu olman ailenle ve nişanlınla
nisanlin gelmese baban daha cok söylenmez mi? bayram kahvaltisina bile gelmedi bundan olmaz vs gibisinden. ya da nisanlin yanlis anlayip uzulebilir durumu malum su an. ama illa gelmesin diyorsan memlekete gitmedigin icin babanla biraz bozuk oldugunuzu,sinirinin gecmedigini,yarin ona da yansitacagini ve gelmesen daha iyi olur sen de bu soguk havadan etkilenme sevgilim diyerek konusmayi sonlandirabilirsin gibi.Zaten ben 3,5 yıl gık demedim ki. Babama gidip anlatmadım . Çünkü beni haksız bulurdu. Benden başka hiç bir uğraşı yok inanır mısın ? Hala arkadaşlarıyla bazen karşılaşıyoruz adamlar bana eşin nasıl ? Diyor. Millete neden söylemiyorsun boşandığımı diyorum. Gerek yok diyor. Yalannnn utanıyor boşanmamdan dolayı.
Verecek tavsiye yok biliyorum canım ama artık ciddi bir tepkiyi hak etti. Kocam yapıyor diye yazsam eminim herkes boşan derdi. Ama baba olunca boşanamıyorsun.
Sadece ben şimdi nişanlıma nasıl gelme diyeceğim onu düşünüyorum.
Canım çok haklısın ama inan adam geliyor bu sefer ben geriliyorum. Adamın çatal tutuşuna kadar eleştiriyor. Sanane yahu adam öyle rahat ediyor öyle yiyor. İnan bunu nişanlımı övmek için söylemiyorum ki sen yaşadığımız diğer olayı da biliyorsun adamın kimseye zararı yok. Herkes tarafından sevilen çok naif bir insan.Ama annen bayramda kızı ve damadıyla bayram kahvaltısı yapmayı hakediyor. Benim kızım olsa ben çok üzülürdüm.
Bana kalırsa nişanlına söyleme. Güzelce kahvaltınızı yapın çıkın.
Kuzum zaten evleneceksin hayırlısıyla.
Şuan kızgınsın, haklısın anlıyorum ama nişanlına yansıtma bence. Yarın birgün ailen hakkında ağır konuşur, kaldıramazsın.
Babam onu adam yerine koymuyor ki. Bak kardeşinin durumunu biliyorsun başkası olsa babam varya gider hastaneye sürekli arar sorar. Ama nişanlımı yalandan aradı o kadar. Benim başıma böyle bir şey gelse , ailemden birine ve nişanlım sadece arasa gelmese nişanı atarım.nisanlin gelmese baban daha cok söylenmez mi? bayram kahvaltisina bile gelmedi bundan olmaz vs gibisinden. ya da nisanlin yanlis anlayip uzulebilir durumu malum su an. ama illa gelmesin diyorsan memlekete gitmedigin icin babanla biraz bozuk oldugunuzu,sinirinin gecmedigini,yarin ona da yansitacagini ve gelmesen daha iyi olur sen de bu soguk havadan etkilenme sevgilim diyerek konusmayi sonlandirabilirsin gibi.
Siz söyleyin o zaman babanız sürekli eşiniz den yakınsa sürekli onu aşağılamaya çalışsa siz eşinizi alıp babanıza gider misiniz ?İşte bunu yapmayın, aileniz ile ne yaşarsanız yaşayın yansıtmayan nişanlınıza,
Ne olursa olsun babanız, babanızın fırsatını vermeyin kimseye.
Çalışıyorum ama şu an ücretsiz izindeyim.Meslek sahibi olmak çok önemli babam her türlü desteği verdi maddi manevi Allah razı olsun.Ama dediğin gibi fanusta yaşadım aman erkeklerden uzak dur diye diye 2 ayın icinde görücü usulü ile evlendim tanımadan etmeden sonuç boşanıyorum.Farkında değiller işte böyle yaparak bizi erkeklerden koruduklarını sanıyorlar ama sonuçları daha kötü oluyor.Çok geçmiş olsun... Allah yardımcınız olsun. Allahtan bir bebeğim yoktu benim. Çünkü o zaman benim babamda sizin babanız gibi davranırdı. Babam sevmekten öte af edersin kafayı sevişmekle bozmuş
Yok yalnız kalmayın , toplum içinde oturun falan fistan diyor. Ben böyle bir şey yapacak olsam geceyi mi beklerim ? Sabahlar çuvala mı girdi ?
Çalışmıyorsanız sakın babanıza güvenip evde oturmayın olur mu ? Gerçekten maddi güç bir nebze olsun susturuyor.
Summer millet uzaya çıkıyor benim babam hala yok cafe ye gitme , oraya gitme , şunu yapma ve şunu giyme derdinde.Madem sen her şeye karşı bir adamdın ne demeye beni gittin en pahalı üniversitede bir sürü para dökerek okuttun ?Kajmery34 uzuldum yasadiklarina. Baban cogu baba gibi bu sekilde fanus icinde tutarak seni korumaya calisiyor anlasilan ama dogru bir yontem degil tabii. Anlatamazsin da ona.
Bayramlasmamazlik falan etme ama mesafeni de koru.
Etrafımda ki kimsenin babası böyle değil. Bu iyice yörüngeden çıktı . Şimdi bak kart ekstrem geldi. Bu ay onu nasıl ödeyeceğim bilmiyorum.
İşten çıkmam için bana yalvardı resmen. Aldığın parayı ben vereceğim dedi. Maaşları yatırmış ama bana yollatmadı. Tek derdi gidip istiyeyim. Asla istemeyeceğim .
Aynı benim babam . Maddi olarak bana her istediğimi aldı. 18 yaşındayken arabam vardı . Ama hep onun kontrolünde olmam içindi bunlar.Çalışıyorum ama şu an ücretsiz izindeyim.Meslek sahibi olmak çok önemli babam her türlü desteği verdi maddi manevi Allah razı olsun.Ama dediğin gibi fanusta yaşadım aman erkeklerden uzak dur diye diye 2 ayın icinde görücü usulü ile evlendim tanımadan etmeden sonuç boşanıyorum.Farkında değiller işte böyle yaparak bizi erkeklerden koruduklarını sanıyorlar ama sonuçları daha kötü oluyor.
Sana yemin ederim işi bırakana kadar her sabah , her akşam bana yalvardı. Bak bırak ben sana aldığının fazlasını vericem . Hem evlenicem diyorsun , ev işini hallet. Ben düğününü bile yaparım deyip duruyordu.Keşke işi bırakmasaymışsın ama nereden bilecektin ki böyle olacağını.
Yorum için çok teşekkür ederim . O zaman babam çok sempatik gelmişti herkese . Ama artık bana dahi gelmiyor sempatik falan. Memleketteki insanlar ( kendi kardeşleri dahil) hepsi cehaletten bir adım öteye gidememiş , kendi hayatları berbatken sürekli başkalarının dedikodusunu yapan çok adi insanlar.bir konu açmıştın,orada babanı ben kızını korumaya çalışan bir adam diye düşünmüştüm ama biraz fazla kırıcı bu kadarı
süregelen söylemler, anlayışlar, yaşayış tarzları var anladığım kadarıyla kendi çevresinde.
memleketinizde hala boşanmanızı konuşuyor olmalarından belli.
babanız da etkileniyordur. e hep o olgularla büyütülmüş. gerilmiştir
kızı boşandı, üstüne nişanlandı.
biri kötü bir şey ima etse adamın canı sıkılır.
başkaları için daha önce ima edilmişleri duymuş, şahit olmuş.
sağ salim seni evlendirip daha fazla dile düşmemek peşinde.
gezmek-tozmak iyi hoş da yine ayrılırsan diye düşünüyor.
o şimdi kafasında kuruyordur, milletin işi gücü yok hep seni konuşuyor sanki :)
bunların hepsi kadın için aşağılayıcı, sen de sonuna kadar haklısın.
ama baban değişmez.
ben yerinde olsam aynı evde ne kadar daha yaşayacağız ki zaten der,
suyuna giderdim sanırım.
ve nişanlıma bu meseleleri yansıtmazdım.
şimdi her şey güzel, ama bir sıkıntı olsa baban yine baban.
Canım çok üzüldüm durumuna.. Bence baban nişanlını sevmediği için böyle davranıyor.. Başka biri olsaydı, sevdiği biri bu kadar gitme mevzuları olmazdı gibi.. İnşallah hatasını anlar biran önce..Su inan ağlamaktan gece uyuyamadım. Stresten 5 gün evvel regl oldum. Artık bende insanım ve cidden kaldıramıyorum. Yarın için nişanlım da işte sana bayramlık alalım yok sana güzel bir bilezik alalım ,tatlı yaptırayım geleyim diyor. O adam bu kadar hevesliyken babam bildiğin küçümsüyor. İnan olsun hayattan yaşama sevincim bitti. Biz nişanlımla iftara güzel ve pahalı bir mekana gitmiştik, bana dönüp oraya gitseniz ne değişecek ki adam aynı adam diyor. Ne varmış adamda? Bana bir de demez mi neden beklemedin , iyi bir talip çıkabilirdi . Tercihlerin hep yanlış diyor. Acaba kaç kişiyle evlendim de ayrıldım diyorum. Zaten diğer durumu da biliyorsun . Gerçekten çıkmazdayım...
Sana yemin ederim işi bırakana kadar her sabah , her akşam bana yalvardı. Bak bırak ben sana aldığının fazlasını vericem . Hem evlenicem diyorsun , ev işini hallet. Ben düğününü bile yaparım deyip duruyordu.
Tabi nişanlım çok akıllı bir adam kimseden bir şey kabul etmeyelim canım bizim gücümüz var biz yaparız dedi hep. Şimdi nasıl haklı buluyorum onu anlatamam...
0 arabayı yollayan nişanlın mı?Canım çok haklısın ama inan adam geliyor bu sefer ben geriliyorum. Adamın çatal tutuşuna kadar eleştiriyor. Sanane yahu adam öyle rahat ediyor öyle yiyor. İnan bunu nişanlımı övmek için söylemiyorum ki sen yaşadığımız diğer olayı da biliyorsun adamın kimseye zararı yok. Herkes tarafından sevilen çok naif bir insan.
Bak bir sefer biz bir yere gidecektik. Nişanlımda bizdeydi. Babam dedi ki hım senin araçla mı gideceksiniz ? Evet baba dedim . Akşama lazımdı aslında dedi (evde 3tane araba var, yalan yani) . Sonra nişanlımda bir bozuldu. Araba kullanmıyor çünkü kendisi. Bir kazadan dolayı. Her neyse biz yola çıktık ona rağmen o hiç bir şey demedi. Ertesi gün 0 araba alıp evimize yolladı. Burada kalsın bu diye.
Şimdi bunu yapması sence hoş mu ? Sürekli bir kendini bir şey sanmalar falan cidden yıldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?