Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Yaptıgım nedir anlayamadım? Koca peşine düşmek derken :) hamileyim ve eğer bu söylediğinizi yapıyorsam da ki nerden çıkardınız bilemiyorum ama bebeğim için yapabilirim

Evli değilim.
O yüzden bayramlaşma olayına girmeyeceğim.
Benim takıldığım nokta 6 ay içinde tanışıp evlendiniz.Peki bu kadar sürede nasıl tanıyıp evlilik kararı alabildiniz?Bana çok risk gibi geldi.
Gerçekten merak ettim.Bir de sanırım evlenir evlenmez çocuk niyetine neden girdiniz?
29 yaşındasınız.En az 2 sene bekleyecek zamanınız vardı.6 ay önce tanıdığınız adamla çocuk niyeti biraz acele olmamış mı?
Bana aldığınız kararlar biraz fevri gibi geldi.
Bayram günü eşinizin geç gelmesine gereksiz tepki göstermişsiniz.Eşiniz de bu tüm tepkilere sinir olup olayı büyütmüş.Bence ikinizde de suç var.Siz başlatmışsınız eşinizde devam ettirmiş.
Insan ilişkilerinde üslup herşeydir.
Bence bir kere çocuğu bahane edip iletişime geçin.

Bu arada eşiniz kaç yaşında?

Son düzenleme:
Ohooo hakka girecek olsa tum kadinlar haksizliga ugruyor. Eşimle 1 hafta kaldik bayramda arada kavga cikmasin diyr sustum yapacak bisey yok

Önce kocanin ailesidir diyen üyeleri kalpkrizi eşliğinde okudum. Bir kadın bile erkek ailesine (sırf erkek ailesi olduğu için)öncelik tanıyıp kendi ailesini 2.plana atıyorsa her şeyi hak ediyor. Kendisinin yeterince kıymet vermediği aileye başkalarının kıymet vermesini beklemeseler isabet olacaktır.

Esimin ailesi kendisine göre önceliklidir.

Benim ailem de bana göre önceliklidir.

Ama bu öncelik bayramda önce kimin evibe gidileceği ile ilgili degildir.aslinda zerre miktarı alakası yoktur.

Erkekler kurbanda et keser ya da kesmez diye bişey yok. Kimin eline gelirse o keser. Bizde eşim keser. Ama ben de ona yardım ederim.

Kurban bayramı günü et kestiği icin gelememis olması da dargınlık sebebi değildir. Çünkü bir iş sebebiyle gelememiştir. Bir isin ucundan tutmaktadır.

Konu sahini; konunuzdan anladığım kadariyla kadınlara birçok sorumluluk ver zorunluluk yüklemişsiniz. Bu sizin görüşünüz. Ve görüşünüzü yaşama hakkınız da var.

Ama madem ki kadınlar kurban eti kesmek zorunda... siz de bazı şeylere katlanmak zorundasınız.

Mesela önce kv evine gitmekle başlayın işe. Madem ki eşinizin ailesindeki kadınlar bir şeylere mecbur... siz de mecbursunuz.

Bu arada eşiniz ya da siz , haklı ya da yanlış diyemem. Bana göre önce kimse gidildiği önemsizdir cunku.

Ama sizin tavrınız çelişkili.

Kadınları et kesmekle görevlendirip bu kadar zorunluluk altında ezerken kendi ailenize kıymet veremezsiniz. Çünkü siz de kadınsınız.

Busöyeldiklerimi anlayacak misiniz bilemem ama burda beni anlayacak çok kadın vardir.

:) geçimsiz demeyelim.. değilim. Ancak her şeyin karşılıklı olduğuna İnanan biriyim.

Demek ki sevmiyorsunuz esinizi , sevgide karsilik beklenmez
Adamin boyle bir gelenegi varsa kahvaltiya onlara gider , kahvaltidan cikar kendi annenize gidersiniz ve yatana kadar kalirsiniz orda
Yani esiniz bayramin ilk gunu hic ailenize gitmeyelim tum gun benimkilerle kalalim dese siz hakli olurdunuz ama bu durumda haksizsiniz
Cok erken evlenmis , cok cabuk cocuk yapmissiniz

Yaptıgım nedir anlayamadım? Koca peşine düşmek derken :) hamileyim ve eğer bu söylediğinizi yapıyorsam da ki nerden çıkardınız bilemiyorum ama bebeğim için yapabilirim

Yaptiginiz şey kendi ailenizle birlikte olmak istemek ve bunun icin esinizle tartismak, sonra sabah kalkincada eşinizin ailesine gitmek icin peşine takilmak istemeniz.

Yapmayin demiyorum yapin ama madem kuzu kuzu eşinizle ailesinin yanina gideceksiniz tartisma yaratmayin baştan boşyere.

Cocuk olmasa bile siz boyle bir insansiniz ve esiniz de sizi taniyor. Evlilik hayatinizda her zaman geri adim atacak, korkacak kişi sizsiniz. O yuzden daha fazla saygiyi kaybetmeyin tartisip.

SANırım kendimi yanlış ifade ettim özür dilerim hayır benim bozulduğum konu sadece şu idi kurban bayramı için yeni evliyiz ve beni gecenin geç saatine kadar bırakıp gitmesi idi. Neticede ilk bayramımız. Ne bileyim. Et kesmesi değildi problem. O gün beni de yanına dahil etseydi ince tatlı bir u dönüşü ile gözüme batmaz idi. Anlatabildim mi bilemiyorum

Vakit ayırdığınız okuduğunuz cevap verdiğiniz için bin teşekkür. Birçok hanım önce eşim ve onun ailesi diyor anladığım kadarıyla. Gereksiz uzatan taraf oluyorum sanırım..
Önce eşin ailesi geliyor kısmına katılmıyorum açıkçası ama bayram sabahı eşinizin ailesine gitmeniz de tek başına bir problem değil.

Eşimin ailesiyle aynı sehirdeyken ilk onun ailesine giderdik bayram sabahları ama benim ailemle de başka şeyler yapıyorduk, bir şekilde denge kuruyorduk.

Birimizin bir hassasiyeti varsa ona öncelik veriyoruz o konuda başka mesele de diğerimize yoksa sen yaptin sıra bende şeklinde sağlıklı bir ilişki yürümez.

Vakit ayırdığınız okuduğunuz cevap verdiğiniz için bin teşekkür. Birçok hanım önce eşim ve onun ailesi diyor anladığım kadarıyla. Gereksiz uzatan taraf oluyorum sanırım..
Daha çok tavrınız yanlış diyoruz genel olarak.

Daha önce sordum ama, aileler ve siz farklı şehirlerde misiniz? Çalışıyor musunuz yani sadece bayramlarda mı aileleri görebiliyorsunuz? Aileler farklı şehirdeyse ve yoğun çalışma durumu varsa plan yapılarak aileler ziyaret edilmeli. Son dakika Arife günü gecesi benim aileme gitmeyecek miydik diye konuşulmaz.

Eşinizin ailesinin geleceği de çok hoş. Ben olsam devam ettiririm. Daha ilk senenizde benim aileme niye ilk önce gitmiyoruz diye eşinizden ayrı Bayram geçirmeniz çok kötü olmuş. Aileler duydu artık toparlanması zor.

Agzim acik okudum ben de yazilanlari. Sadece oncelik vermemisler resmen kadini onlarin aile bireyi yapmislar Kizim var diye bayram kahvaltisinda yalniz kalmak bana hak demek ki.
Ayni insanlar bebek beklerken " erkek kiz ne farkeder saglikli olsun da" cumlesini asla kurmasinlar bundan sonra. Bal gibi de farkediyormus cunku. Yazik hepsine.

Kaçırmışım kusura bakmayın. Hayır hepimiz aynı şehirdeyiz esasında Ve gidip görme konusunda kimsenin bir engeli Yok.

İnatla evlilik yürümez.Onların geleneksel anneanne kahvaltısı varmış ne tesadüf ki sizin de anneanne kahvaltınız oluvermiş gibi geliyor.Yani çocukça şeyler bunlar.Güya kendinizi ezdirmemiş , ailenizi saydırmış mı oldunuz şimdi bayramda onların evine ilk gitmeyerek ? Babanız aramasına rağmen eşiniz gelmemiş sizin yanınıza.Asıl bu şekilde ailenizi ezdirmişsiniz.Babanıza saygısızlık yapmış eşiniz.

Bir de sizin sorunlarınız için neden ailenizi araya katarsınız hiç anlamam.Ailenize sorup mu evlendiniz sorup da mı çocuk yaptınız? Dediğim dedik çaldığım düdük mantığıyla ancak böyle yıpranırsınız işte.Biraz politik olmayı öğrenin.İnanın kendini ezdirmemek bu değil.

Evet bu haliyle daha ikna edici oldu:)

Kaçırmışım kusura bakmayın. Hayır hepimiz aynı şehirdeyiz esasında Ve gidip görme konusunda kimsenin bir engeli Yok.
Yazık değil mi aynı şehirde anne baba kavgasına düşmüşsünüz.

Birçok kişi ailesinden ayrı, eş ailesi başka kendi ailesi başka şehirlerde... Ona rağmen bir şekilde biraraya geliyor.

Erkek ailesine gidilir diye kesin konuşmayayım ama: Yaşadığınız yörenin, kültürün, yaşam tarzınızın, iş durumunuzun yansımaları elbet oluyor. Birçok kişi de eş ailesine gidiyor. Ben daha çok gelenekleri olan bir aile olarak eş ailesine gitmeyi mantıklı gördüm (anneannede kahvaltıda sucuklu yumurta). Kahvaltıyı eş ailesinde yapıp öğle-akşam yemeğine annenize gidince dünyanın sonu olmaz.

En iyisi bayramda tatile gitmek hiç bir bayramda evde durmadım en ucuzu da olsa kaçtım hiç sevmem bayram muhabbetini.toplamda 6 bayram geçirdik . Saçma bir konu olmuş ama bayramda memlekette olsaydım ;ben kendi ailemde fazla oturmak için ilk eşimin ailesine giderdim.

Voov voov! ilk erkeğin mi ailesine gidilirmis?Ne fark eder? Yok artik ailesine giriyormussun da soy adini aliyormussun da bir evlilik akdine anca bu kadar yobaz manalar yüklenilebilirdi.

Kimse hayatından taviz vermiyo nenesinin sucuklu yumurtasından bile vazgeçmiyor ama kadın yerini bilecek, bu sefer bizimkilere gidelim ailemle bayram kahvaltısı etmek istiyorum diyemeyecek öyle mi? Kadıncağız tartışmamış etmemiş bu konuda fikrini anlatmış. Adamın yaptığı ne şimdi karnı burnunda karısını aramamak sormamak nedir? Gunlerce ayri kalmak nedir? Bu kadinin hic mi nazi cekilecek hatri yok?
15 yaşındaki liseli ergen çocuklar bile ilişkisine sevdiğine daha ciddi manada sahip çıkıyor. Bu ne sevgisizlik, umursamazlık. Yani konu sahibinde asla tolare edilmeyecek bir tavır görmedim. Çok da güzel ifade ediyorsunuz kendinizi bence.
Bu durumun tuhafligini sizden başka fark eden dile getiren olmuyor mu? Anası babası yok mu eşinizin, sen kendinde misin karın nerde, napiyosunuz siz diyen yok mu? Hiç olmadı siz konuşun konuşmaktan bir şey kaybetmezsiniz. Yine kendinizi ezdirmeden ifade edebilirsiniz ama bu büyük bir travma umarim onu da atlatırsınız.

Hamilesiniz eşinizin sizi tek bırakması 10 gündür aramamasi hiç doğru değil ama sanırım size ders vermek istiyor erkekler bazen bizden daha katı olabiliyorlar

Bizde her bayram eşimin ailesine gideriz çünkü orda kahvaltı tertip edilir sonrada benim aileme gideriz hiç sorun yapmam benim ailem kalabalık olsa ve orda kahvaltı duzenlense eminim sorun yapmadan oda gider

Evlilikte senin ailen benim ailem meselesine girilirse sonu hüsran olur biz demeyi öğrenmek lazım çünkü kimse ailesine laf söyletmez
Bence adım atın esinizde sizden adım bekliyordur hamilesiniz endiseniz uzuntunuz bebeğinize geçer

Güç kuvvet oldunuz teşekkür ederim, yürekten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…