Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

İlk erkek ailesine gidilir,kusura bakmayın ama çok inatçısınız ,boşu boşuna hamile halinizle kendinize yük yaratmışsınız ,evlilik için henüz ikinizde hiç uygun değilmişsiniz ...
Eşinizi arayın doğuma kadar evlilik terapistine gidip evliliğinizi en azından çocuk için kurtarmayı teklif edin ,
Hamiliğin sizi çok gerdiğini ,ruhsal anlamda çok alıngan olduğunuzu vs söyleyin .
Ilımlı olun alttan alın,

Ama birçok konuda alttan aldım. Karadenizliler ve eğer aramızda Karadenizliler varsa lütfen alınmasın bana ben bir tek bunlarda gördüm hep ben haklıyım diyeni açıkçası

Hep diyorum ve diyeceğim de adet , örf falan bunların hepsi gereksiz şeyler.
Ama eşin madem bu konuda sizden bunu rica etmiş ne olacak ki ?
Sakin ses tonu diyorsunuz ama söyledikleriniz bence sinir bozucu.
Artık olan olmuş zaten. Ama şeyi anlamadım. Babam aradı dediniz. Babanıza ne demiş ?

Simdi gordum bebek bekliyormussun. Uzuldum bebek icin. Annesine saygi duymayan bir babasi olacak.
Ezdirmeyin kendinizi. Once onun ailesine gidilir sacmaligi da bence artik son bulsun. Sirayla gidilir. Erkek diye neden onun anasi babasi kiymetli ki? Siz agac kavugundan mi ciktiniz? Kafasina vura vura da olsa bunu ogrenmeli.
Hayir bu ilk erkek ailesine gidilir artik onun ailesinin bireyisin sacmaligini bir de kadinlar savunuyor. Asla feminist biri degilim ama bu acikca kadinin ailesini yok saymaktir. Evlendim diye neden kocamin ailesinin uyesi olayim yahu ben? Anam var babam var benim. Bireyi oldugum tek aile de evlendikten sonra esimle cocugumla kurdugum ailedir.
Biz iki aileye de uzagiz birlikte bayram gecirmiyoruz 2 senedir. izin sıkıntısı oluyor esimin. Ancak yakin olsak da bir onum anasi babasi bir benim anam babam. Yok oyle benim anami babami yok saymak. Onlar erkek ailesi diye her bayram kahvaltisini onlarla yapamam ben kimse kusura bakmasin .

Hak verdiğiniz için değil kimse yanlış anlamasın fakat beni anladığınız için minnettarım

Valla ilk kocanın ailesine gidilir diye bir şey yok, ne demek ya o insan da siz hizmetçi misiniz veya ikinci sınıf mısınız?
Bir bayram orayaysa öbür bayram diğerine gidilir ilk, iki tarafında gönlü yapılır bu şekilde. Böyle konularda erkeklik taslayan kocalara çok gıcık oluyorum.
Siz hamilesiniz, çocuğunuz için eninde sonunda arayacaktır diye düşünüyorum. Ama bu kadar süre haber almaması çok ilginç gerçekten, bence olay tatlıya bağlanırsa oturup konusun bu şekilde olmaz.

Hep diyorum ve diyeceğim de adet , örf falan bunların hepsi gereksiz şeyler.
Ama eşin madem bu konuda sizden bunu rica etmiş ne olacak ki ?
Sakin ses tonu diyorsunuz ama söyledikleriniz bence sinir bozucu.
Artık olan olmuş zaten. Ama şeyi anlamadım. Babam aradı dediniz. Babanıza ne demiş ?

Ben mi ona gelin geldim o mu bana gelin geldi baba? Biraz daha sakinleşelim demiş. Yani gelmeyeceğini söylemiş..

Ama birçok konuda alttan aldım. Karadenizliler ve eğer aramızda Karadenizliler varsa lütfen alınmasın bana ben bir tek bunlarda gördüm hep ben haklıyım diyeni açıkçası
Didişmek çözüm değil ki sakin olurlu zamanında uygun dille uygulatmak mühim ,konunun yeri ve zamanı ters olmuş ,evlilik ilişkiler aynı anda fevri davranma yeri değil ,yükselmesine izin vermeyeceksiniz ,

Ben mi ona gelin geldim o mu bana gelin geldi baba? Biraz daha sakinleşelim demiş. Yani gelmeyeceğini söylemiş..
O zaman bu saaten sonra ben olsam aramam. Üzülmemeye de çalışırım. Sonuçta siz de aşırı derecede haksız sayılmazsınız.

Çok doğru annem 26 senelik gelin hala babaannemde bayram sabahı kahvaltı yapılır. Akşam yemeğine anneanneme gidilir. Böyle sebepten yuvanızı bozmayın dünyaya daha gelmemiş meleğinizin ne suçu var daha doğduğu gibi ailesiz yazık
Ben anlamıyorum cidden ya. İlk oraya gidilse ne yazar gidilmese ne yazar? Niye huzursuzluk çıkarmak için uğraşıyorsunuz ki.. Kahvaltiiyi kayinvalidende yaparsın akşam yemeğini annende yersin. Çok gereksiz bir konu inada dönüp soğukluğa dönüşmüş. Ne diyeyim inşallah barisirsiniz

Evveliyatı var mı konunun? Bir anda mı oldu?
Arayın yarın buluşup baş başa bi konuşun bakalım düşüncesi neymiş.
Hamile olmasanız dönmeyin diyeceğim ama..
Bayram da sıra çok da önemli olmasın artık bakın konu nerelere geliyor.

Aramadığı sormadığı için adım atmak istemiyorum çünkü beni ailesi olarak görmüyor baksanıza bana öyle geliyor yani

Birsey olacagi yok sonunda eve doneceksin. Senin bosanmayacagini biliyor+ hamileyken geri donecegin belli o yuzden kendin dönmeni bekliyor sadece.

Yapamayacaginiz seylerin de blöfünü yapmayin. Aksam "ben agac kavugundan mi ciktim ailem var" diyip sabah koca peşine takilmaya calismanizin mantigi nedir? Madem gidecektin kavga etmeyecektin hiç.

Zaten sana saygi duymayan bir adam var, boyle yaparak dahada düşürme kendini bari.

Hak verdiğiniz için değil kimse yanlış anlamasın fakat beni anladığınız için minnettarım
Sen bosver onlari. Saniyorlar ki kocanin soyadini alinca kimlikte ananin babanin adi da onun anasinin babasinin oluyor.
Esimin annesi babasi benim annem babam degil. Zaten zor kabullendim. X anne y baba diyorum o da agiz ucuyla. Ki cogu zaman sizli bizli konusurak muhattap oluyorum. Esimin hatri icin de gerekli saygiyi gosteriyorum zaten. Gelenek gorenek buymus peh.. Anam babam sirf kizlari var diye bayram kahvaltisini basbasa mi yapsinlar o zaman? Biz hic torunlarini alip gitmeyelim mi bi bayram sabahi onlara? Ya da neden aksam yemegi erkek tarafinda yenmesin? Hayir yani su gorusu olumune savunan kimse de demiyor ki bu adam hamile karisini 10 gundur neden aramiyor? Bu neyin kini ofkesi? Ne olursa olsun onun bebegini bekliyorsun sen.
Sindirsinler bu gorusu savunanlar da kendilerini boyle. Ilerde cok pisman olurlar.

:) geçimsiz demeyelim.. değilim. Ancak her şeyin karşılıklı olduğuna İnanan biriyim.

Şimdi şöyle benim ailem şehirdışından bize iki ayda bi ziyarete gelir her geldiğinde gezdirir dışarda yer içiririz ve hepsinin hesabını biz karşılarız. Bu yıllardır böyle bu bayram üç gün kardeşimle eşini gezdirdik. Eşimin ailesinden kimseyi dışarda gezdirdiğimizi bilmem bi kez bile eşim senin ailene şunu yapıyoruz benim ailemin ne eksiği var demedi. Nitekim her bayramda da ilk gün kahvaltıda eşimin ailesinde oluruz kahvaltı için eğer tatile gitmemişsek. Ben de hiç çetele tutmadım. Her durum her zaman karşılıklı olmaz. Kiminde sen görmezden gelirsin kiminde o lafını yapmaz. Geçim böyle olur. Burdaki karşılıklı olması durumu anlayıştır,bir aileye yaptığının birebir aynısını diğer aileye yapmak değildir.

X