• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayramda gidilen kaynana

Öyle bir anlatmışsınız ki dışarıda yemek yemekten bıktım diye siz günün üç öğünü kayınvalidenize gittiğinizde dışarıda yiyorsanız bu insanlar evlerinde aç mı oturuyorlar. Eğer öyleyse kayınvadileniz ailecek köyde survivor'ı yaşıyorlar herhalde. :-)

Canım yalnız degilsin biz 8 saatlik yoldan gideriz saat 3 gibi orada oluruz saat 6 kaynanam baslar giiiiii ne yemek yapsak gizzzz yemek yapacazzz ama ne yapacaz giiiii kadar basına tas düşsün insan azmani mahluk... Anliycan yalnız degilsin bir yıllık gelinim benim icin sofraya bi peçete koymaz aklınca meesimiyo beni :)
çok güldüm ya:KK48:
kardeş sen nerelisin, '' gııııııııııı, meesimiyo '' falan,
tanıdık geldi banada :KK45:

Giderken elinde bi kilo tatlı götür. Baktın yemek yok kuru fasülye-pilav yap. Köyden merkeze lokantaya gideceğine o parayla ekmek,salça,fasülye,pirinç al.
Köylük yere eli boş gidilmez zaten.
Bu kadar dert etmenin alemi yok. Herkes zannettiğiniz kadar misafirperver olmayabiliyor.

çok güldüm ya:KK48:
kardeş sen nerelisin, '' gııııııııııı, meesimiyo '' falan,
tanıdık geldi banada :KK45:
Hahhahaha canım ben ankaraliyim esim olacak hödügün aileside Malatyalı ;) ayrıca Köyde degil merkezde oturuyorlar gaynanam olacak deyyus yüzünü şeytan isiyesice agzina eden eltime ismiyle hitap eder ve bi tek önünde paspas olmadıgı kalır arada yere yatiyo kendini cignetiyomu demekten alamıyorum kendimi :)

siz dışarda yemek yemeyi seven bir insansınız zaten.ne güzel işte.
ayrıca belki kayınvalide,yemeklerini beğenmiyorsunuz diye hazırlamıyordur.siz yapın,götürün.hep beraber yiyin.senede 1-2 kez gidiyormuşsunuz bence çok kafanıza takmayın.

pöööööööffff bende sirf bi telefon acmak zorundayim 2 haftadir onu düsünyorum ... :KK75:

ayyy benm eşimi tarif etmişsinn ve senin anlattığın kaynana benimkinin yanında 0 kalır.
Benimkileri sayayım ;

- Düğün zamanı bilezik sayısının pazarlığını benle yapmaya çalıştı ailemle yapmak istemedi beni ikna etmeye çalıştı.
- Mobilya aldığımızda çok pahalı dedi iptal etceksin dedi hatta bütün komşularını konuşturdu vazgeçirmek için ( salon+yemek takımı :9.500 ) Başka bişey almadı evime.

- Düğünde gelinlikle beni görünce saçın hiç güzel olmamış dedi.
- Düğünün ertesi günü otel dönüşü el öpmeye gittik dışarda komşularla oturuyordu arabadan indiğimiz gibi eşime sen dün hiç bi işe yaramadın hiç koşturmadın hep kuaförlerdeydin zaten hiç işe yaramıyorsun dedi (düğün gününü kasdediyor ) !
- Devlet hastanesinde iş imkanı çıktı oraya gidip çalışcakmışım diye kavga etti benle.
- Evde kuran okuttum sadece benim tarafım geldi eşimşn tarafı burda olmadığından,kaynanam bendeydi ve masa altında bi yere çarptığından masada hasar vardı büyü yapılmış gibi dedi geçende gelenler yapmıştır dedi.
- Bizi kendi illerine taşıtmak için ellerinden geleni yapıyor, en son işimizi bile ayarlamış ben arçelikte çalışcakmışım.
- Hangi yorganı kullanıyorum diye kontrol etti anneminkini mi onunki ni mi
- Dolaplarım çamaşırlarımı karıştırıyor ben yokken onun aldıklarını giyiyor muyum diye bakmaya.
- Kirli sepetimi alır boşaltır yıkar özelim var bırak desem bile.
- Ben farkında olmadan yırtık patik vermişim ama sandıktan çıkardım küçük bi ilmik hatası varmış bana demedi oğluna kötülemiş.
- Takılarımız bilezik harici alındı. Borçmuş.
- Ramazanda evin ahalisinin ve eşimin filtresini vermiş beni ayırdı parası yetmemiş
- Eşimin eski kız arkadaşını anlatır durur naptıklarını felan, kızın fiziği çok güzelmiş söyler hep (ben topluyum biraz)
+ senin kaynanan gibi hiç bişey hazırlamaz ben hazırlamak zorunda kalırım. Büyük kavgalar yaşadık küslük var aramızda ve gelgelelim ben bayramdan sonra eşimle 8 gün oradayımm ben napim :KK14::KK14:
Allah sabır versin. Seninki seni sevmiyor belli. Takma kafana tüm kv ler aynı.

ufff kızlar yine bayram yine kaynana ziyareti hemde 3 gece uzaktalar diye her bayram ordayız nefret ediyorum gitmekten
gidiyosun bide ilgi alakada yok yemek yapmaz düsünün 5 saat yoldan geliyoruz insna bi börek yapar ama kendince saymıyorum seni diye iste esimde suc anne ben geliyorum oglun geliyo bi börek bi cay yapamıcan mı demesi gerek
ne zaman gitsem esime dolapta sucuk var diyor sanki biz sucuk yemeye geliyoruz evindede 2 bekar oglu bide esi var yeni sen hep ne yemek yapıyosan onu yap dimi

her aksam dısarda yemek yemekten bıktım

bide bizi yatırdıgı oda var damadını yatak odasında yatırır utanmadan öz oglunu cekyatta yatırır

sizin bayram ziyaretleriniz nasıl bazen diyorum keske 1 saat yakınlıkta olsa da 1 saat oturp gelsek

senede 1 gidip 3 gün kalıyorsun dışarda yiyebilirsin bunu mu takıyorsun? kayınvalidesi uzakta oturan ve bu şekilde söylenen gelinleri anlamıyorum gerçekten aynı şehirde olup her hafta onun kaprisini nazını çekseydin daha iyi olurdu dimi

siz dışarda yemek yemeyi seven bir insansınız zaten.ne güzel işte.
ayrıca belki kayınvalide,yemeklerini beğenmiyorsunuz diye hazırlamıyordur.siz yapın,götürün.hep beraber yiyin.senede 1-2 kez gidiyormuşsunuz bence çok kafanıza takmayın.
bayram bu ya bayram ben bile simdiden yaslılık bayram menümü hazırladım 1 tepsi su böregi 1 büyük tencere sarma 1 tepsi fıstıklı baklama torunlar icinde ev yapımı limonata
insanın icinde olcak kızlarına 2 ser tepsi yapıyo terbiyesizz

Bizim aileler farklı şehirlerde
Ben şu an ailemin yanındayım eşim de kendi ailesinin yanında
Biz böyle çözüm bulduk bayram sorunsalına

bayram bu ya bayram ben bile simdiden yaslılık bayram menümü hazırladım 1 tepsi su böregi 1 büyük tencere sarma 1 tepsi fıstıklı baklama torunlar icinde ev yapımı limonata

Allah sağlıkla o zamanları görmeyi nasip etsin de yaparsın inşallah

Öyle bir anlatmışsınız ki dışarıda yemek yemekten bıktım diye siz günün üç öğünü kayınvalidenize gittiğinizde dışarıda yiyorsanız bu insanlar evlerinde aç mı oturuyorlar. Eğer öyleyse kayınvadileniz ailecek köyde survivor'ı yaşıyorlar herhalde. :-)
söyleki anlatıyım gecen sene yaz tatiinde gittik aksam oldu 7 hala oturuyo sen evin hanımısın bana desen sunu yapsak falan diye zaten birlikte yaparız ama yom esi cocukları bide ciftci yani aksama kadar calısıyolar aksam 7 den sonra oturdu oturdu gitti bi corba yaptı o kadar sastık kaldık bizde esimle yedik baktım aksma 7 olmus yemek yok evde bide bu kadını 4 buzdolabı var 2 si derin dondurucu fulll dolu ici kızlarına saklıyo 2 side normal oda aynı sekılde dolu yani is ben yemek yaparım o ayrı ama bizi saymaması cok ayıp ve ahlaksızca

bide yine bi gün köydeyiz benim ailemde o zaman orda ben ailemin yanındaydım sabahtan beri esim aksam geldi beni almaya ordanda ablasına gittik esime dedim ne yedin aksamlık bisey yemedim 5 gibi sucuk yedik diyo yani yazımın basına dedigim gibi 6 saatlık yoldan geliyoduk bize yemek diye dolapta sucuk var diyodu

sonra kaynatam kaynım ablasında yemek yediler bide kaynanam bana bakıp kızna diyo kızım senin isin bitmez koca kadın evde ogulların var kocan var yapsana yemek ne her gece kızında yemek yiyosun ayıp ama kayınpederde suc adamı sindirmis kaynana adamın gıkı cıkmıyor

Bayramda kucukler iziyarete fider buyukler baklava borek yapar herkes sen sakrak olur ya. Ne bicim anne bu. Bence sen yap bi tepsi borek. Goturuver. Ohh mis gibi cayla yersiniz. Geleni gidenide agirla bosver takilma keyfine bak sen de onu sallamiyomus gibi yaparsin boylelikle.
cnm kendi arabamz yokki 2 seferde otobüs sirketleriyle gidiyoruz 6 saat in bin altta bi arkdadas tatlı yap demis gecen sene dogum günümde esimde onlarda var diye büyük pasta aldı biz yarısını yedik kendi o anda yemedi ondan sonrada cöpe atmıs koca pastayı terbiyesz

inşallah torunlarınzıda görürsünüz ve dediklerinizi yaparsınız.sizi eleştirmek için yazmadım zaten,kafanıza takmayın diye yazdım.normalde yapılması gerekiyor evet.yabancı misafirlere bile ikram yapılır bizlerde,değil ki evlatların gelecek,bir tencere yemek yapmayacaksın.

kocan ailenin her lafını,her sıkıntısını çekiyor.sen de 3 güncük kocanın ailesine katlanıver.ayrıca sen zaten dışardan yemeyi çok seviyorsun,niye rahatsız oldun ki.madem dışarıdan yemekten rahatsızsın evin gelini olarak mutfağa girip 2 tencere yemek yapıver.
ayrıca hadi siz dışarda yiyorsunuz da onca millet aç mı duruyor.mutlaka yemek pişiyordur.:KK51:
pisirmiyor iste allta yazdım oku bak kocasını ogullarını kızına tasıyo ondan yediriyo bide bu insanın dolapları ful dolu kocası da ciftci aksama kadar günes altında calısıyor

cnm kendi arabamz yokki 2 seferde otobüs sirketleriyle gidiyoruz 6 saat in bin altta bi arkdadas tatlı yap demis gecen sene dogum günümde esimde onlarda var diye büyük pasta aldı biz yarısını yedik kendi o anda yemedi ondan sonrada cöpe atmıs koca pastayı terbiyesz
Ne terbiyesiz bi kv varmis senin ya. Yerinde olsam yaptigi hic biseyi yemem tiksinerek bakarim. Yuh yani. Ay birak degmez bu kadina.

Gelin kaynana toprağına Çeker'i yaşatan son örneksiniz.
Yapmıyosa ve sen orda kalıosan ilk gün dışarda yedin diğer 2 gün sen gir yap.
Sonuçta yemek yapsada 3gün aynı şeyi yedirse busefer gına geldi dieceksin.

Mutfakta tencere tava vardır. Dolapta varmış gir neistiosan onu yap.

Back
X