• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayramda gidilen kaynana

annemin kaynanasindan ornek vericem yani babannisten. Gece 12 dede gitsek bayramda hemen yemek hazırlar. Acmisiniz filan diye sorar. Ne kadinmis ya kiymetini bilememisim:oops:

Kayınvalideniz börek yapıyorsa, siz de evde poğaça ve kek yapıp götürebilirsiniz veya kayınvalideniz de yapabilirsiniz. Yeme içme bunlar halledilir, yeter ki arada saygı ve sevgi olsun. Eşinizin hatırına bunu yapmak zor olmasa gerek.

bir sey daha diyeyim esini 3 gun icin uzme bence hem bazi seyleri zamana birak canim taslar zamanla yerine oturur esinde bazi seyleri anlar zamanla
3 gun icin esini uzme derken bayram uc gun zaten bu kizin kendi ailesi akrabasi yokmu . Onlri hosca karsilamayan kendini begenmis kayinvalidenin yaninda 3 gun gecirecegine 1 gun kalsin diger gunleri gonlunce degerlendirsin. Bence bu es uzmeme meselesini cok buyutuyorsunuz. Onlar kadinlarini uzmesin canim. Evlendikten sonra herkesin kendi hayati kendi ailesi oluyor sonucta.

Gitmiyorum kafam rahat, kendi ailemdeyiz :)
Kurban bayrami da kisa ondan da yirttik, yillik iznini de esim asla onlarla harcamaz :KK70:

Kayınvalideniz börek yapıyorsa, siz de evde poğaça ve kek yapıp götürebilirsiniz veya kayınvalideniz de yapabilirsiniz. Yeme içme bunlar halledilir, yeter ki arada saygı ve sevgi olsun. Eşinizin hatırına bunu yapmak zor olmasa gerek.
Canim yeme icme bile bazen okadar insanin icini yakiyor ki. Babannemden ornek vereyim size. Bir bayram gunu babannemlerdeydik annem ve babam iki sokak otedeki babamin halasinin elini opmeye gittiler ben 15-16 yasimda falanim biraz rahatsizdim ben gitmedim babannemde kaldim. Her bayram cesit cesit yemek yapar babannem sofra kurulur herkes birden oturur yemek yer. Neyse annemler gitti arkalarindan en kucuk amcamla esi ve kuzenimle esi geldi. Babannem hemen ayakladin ay benim ogullarim gelmis hemen sofrayi acalim karninizi doyurayim sizin yavrularim falan nasil kosturuyor. Dedim bende annemleri ariyim nerelerdeler deim. Aman arama arama gelince yesin onlar dedi. Ben bir sok oldum o sirada zaten. Neyse oturduk babannem herkesin tabagina 5-6 tane kofte koydu bana 1 tane kofte koydu. Neyse ben biseyler yer gibi yaptim kalktim sofradan. Ama o kadar zoruma gitti ki o zaman size anlatamam sanki benim annem babam sevilmiyormus gibi bizi disliyorlarmis gibi hissettim. Cok kalbim kirildi o gun cok sevdigim babanneme. O gunden sonrada icim bir turlu isinmadi.

Canim yeme icme bile bazen okadar insanin icini yakiyor ki. Babannemden ornek vereyim size. Bir bayram gunu babannemlerdeydik annem ve babam iki sokak otedeki babamin halasinin elini opmeye gittiler ben 15-16 yasimda falanim biraz rahatsizdim ben gitmedim babannemde kaldim. Her bayram cesit cesit yemek yapar babannem sofra kurulur herkes birden oturur yemek yer. Neyse annemler gitti arkalarindan en kucuk amcamla esi ve kuzenimle esi geldi. Babannem hemen ayakladin ay benim ogullarim gelmis hemen sofrayi acalim karninizi doyurayim sizin yavrularim falan nasil kosturuyor. Dedim bende annemleri ariyim nerelerdeler deim. Aman arama arama gelince yesin onlar dedi. Ben bir sok oldum o sirada zaten. Neyse oturduk babannem herkesin tabagina 5-6 tane kofte koydu bana 1 tane kofte koydu. Neyse ben biseyler yer gibi yaptim kalktim sofradan. Ama o kadar zoruma gitti ki o zaman size anlatamam sanki benim annem babam sevilmiyormus gibi bizi disliyorlarmis gibi hissettim. Cok kalbim kirildi o gun cok sevdigim babanneme. O gunden sonrada icim bir turlu isinmadi.

aynı babaanne vakasının daha fazlası bende var, anlatsam sabah olur. bende hiç sevmem onu. Benim konu sahibine söylemek istediğim, kayınvalidesinin olmasa da eşinin gönlünü yapması çünkü; diğer konuların da da bahsettiği kadarıyla eşi çok iyi, anlayışlı ve konu sahibinin babası tarafından defalarca kovulmuş ve hakarete uğramış, yine de eşinin hatırına ses etmemiş biri. Hal böyle olunca, bende eşi için bu kadarcık fedakarlığı çok görmemesi adına yazdım. Yoksa hakkedene hakkını vermeye kalksak, çooook insanlar var sırası gelecek olan ama; bazen hatır bilip, eyvallah etmek lazım diye düşünüyorum ;)

Aman çok şükür bizimki yakın gider 1 saat kalır anneme ineriz eşimle ohhh misss:KK51:kv genelde her bayram uyur buluruz yatakda :110:annem sabahın köründe kalkar eşimde vınnn Kaçar ben kaynanama gidiyom diye :KK45:kahvaltı hazır:kk77:eşim böyle seviyor annesi yatıyor diye çok uyuz oluyor :KK34:KV sorarsan bütün gece oturmuş vs bakalım bu bayram nasıl olacak:KK64:

esim ailesini görsün diye 3 gün kalıyoruz zaten ayrıca esim görüyo annesinin ona saygı duymayıp yemek hazırlamadıgo olsun ben sana merkezde yediririm geliriz diye is o degil ki diyorum milleetin kaynanaları ne sofra kuruyor bizimki dolpata yumurta var yapın diyor

benim ailem yanımda hep görüsüyoruz isin kötüsü benim babamda esimde diyo sen nasıl evlatsın git bababan afireden git diye bagrıyor baba dedigin kızım ne isterse onu yap hatta tatile git der ii

esimin izninde oraya gidicem diyor 1 hafta essek gibi calıistırcaklar köy isinde bizimkide bilen bilir esim saf temiz kalplı gık demez 16 saat calıstırırlar ac susuz

Eşiniz çalışmaya gonulluyse buna karışmamalısınız. Safsa aptal değildir herhalde. Bir hafta çalışmaktan kimseye zarar gelmez.

Yemek dediğin nedir ki ? Yiyorsunuz dışarıda işte daha ne olsun ? En azından sizi mutfağa sokmuyorlar.

Eğer sizi incitmiyorlarsa, sözleriyle ve hareketleriyle yaralamıyorlarsa gerisi mühim değil bence. Sanki aylarca kalıyorsunuz gibi yazmışsınız.

3 gün nedir ki ya biz haftada en az birkez bayramda da 2 gün görüşüyoruz. Bu da nerden baksan sene de en az 56 gün yapar :KK52:. Üç günü üç öğünün lafını yapmayın yav. Yapın bi börek giderken götürün. Yaşlı insanlardan çok şey beklememek gerekir:KK20:

Benim kv bize gozu gibi bakar ama ben yinede memleketlerinden de kendisindende pek haz etmem.bu bayram yirttim Allantan.her bayram ordayiz bide yaz gunu zirt pirt dugun var.bu sene hamilelik bahanesiyle gitmiyorum ama bebek olunca gider dururuz artik.

Bayramda kucukler ziyarete fider buyukler baklava borek yapar herkes sen sakrak olur ya. Ne bicim anne bu. Bence sen yap bi tepsi borek. Goturuver. Ohh mis gibi cayla yersiniz. Geleni gidenide agirla bosver takilma keyfine bak sen de onu sallamiyomus gibi yaparsin boylelikle.

ufff kızlar yine bayram yine kaynana ziyareti hemde 3 gece uzaktalar diye her bayram ordayız nefret ediyorum gitmekten
gidiyosun bide ilgi alakada yok yemek yapmaz düsünün 5 saat yoldan geliyoruz insna bi börek yapar ama kendince saymıyorum seni diye iste esimde suc anne ben geliyorum oglun geliyo bi börek bi cay yapamıcan mı demesi gerek
ne zaman gitsem esime dolapta sucuk var diyor sanki biz sucuk yemeye geliyoruz evindede 2 bekar oglu bide esi var yeni sen hep ne yemek yapıyosan onu yap dimi

her aksam dısarda yemek yemekten bıktım

bide bizi yatırdıgı oda var damadını yatak odasında yatırır utanmadan öz oglunu cekyatta yatırır

sizin bayram ziyaretleriniz nasıl bazen diyorum keske 1 saat yakınlıkta olsa da 1 saat oturp gelsek
Bana biraz siz fesat geldiniz valla. Oraya sucuk yemeye gitmiyorsunuz ama börek yemeye de gitmiyorsunuz sonucta. Hem 3 gün boyunca dışarda yemek bu kadar zorunuza gittiyse bi zahmet girin mutfağa bişiler hazırlayın. Annenizin evinde de ayağınıza mı bekleyeceksiniz yemeği. Hem oğlu o evin adamı sizde kızı sayılırsınız o evdensiniz.ama damadı yabancı tabi ona ayrı oda verecek. Kayınvalidenizin yatağında yatmak için bu kadar heves etmek anormal. Bence gitmek istemiyorsunuz saçma bahane üretiyorsunuz

esim ailesini görsün diye 3 gün kalıyoruz zaten ayrıca esim görüyo annesinin ona saygı duymayıp yemek hazırlamadıgo olsun ben sana merkezde yediririm geliriz diye is o degil ki diyorum milleetin kaynanaları ne sofra kuruyor bizimki dolpata yumurta var yapın diyor

benim ailem yanımda hep görüsüyoruz isin kötüsü benim babamda esimde diyo sen nasıl evlatsın git bababan afireden git diye bagrıyor baba dedigin kızım ne isterse onu yap hatta tatile git der ii

esimin izninde oraya gidicem diyor 1 hafta essek gibi calıistırcaklar köy isinde bizimkide bilen bilir esim saf temiz kalplı gık demez 16 saat calıstırırlar ac susuz
Siz merkezde yerken onlar napiyo buarada.
eger her gittiginizde cikip cikip disarda yediyseniz inadina yapmiyodur yemek.
nede olsa disarda yiyecekler diye

Maalesef bazıları evlat ayırıyor :(

Öyk başkasının yatak odasında ya da yatağında yatmam ki ben zaten. O ne öyle, gelen misafiri falanda yatırmam yatağımda. siz gelmeden önce yemekyapmamasında çok haklısınız, ayıp yani, oğlunun sevdiği bişeyler vardır en azından onun için yapar insan.

Canım yalnız degilsin biz 8 saatlik yoldan gideriz saat 3 gibi orada oluruz saat 6 kaynanam baslar giiiiii ne yemek yapsak gizzzz yemek yapacazzz ama ne yapacaz giiiii kadar basına tas düşsün insan azmani mahluk... Anliycan yalnız degilsin bir yıllık gelinim benim icin sofraya bi peçete koymaz aklınca meesimiyo beni :)

ayyy benm eşimi tarif etmişsinn ve senin anlattığın kaynana benimkinin yanında 0 kalır.
Benimkileri sayayım ;

- Düğün zamanı bilezik sayısının pazarlığını benle yapmaya çalıştı ailemle yapmak istemedi beni ikna etmeye çalıştı.
- Mobilya aldığımızda çok pahalı dedi iptal etceksin dedi hatta bütün komşularını konuşturdu vazgeçirmek için ( salon+yemek takımı :9.500 ) Başka bişey almadı evime.

- Düğünde gelinlikle beni görünce saçın hiç güzel olmamış dedi.
- Düğünün ertesi günü otel dönüşü el öpmeye gittik dışarda komşularla oturuyordu arabadan indiğimiz gibi eşime sen dün hiç bi işe yaramadın hiç koşturmadın hep kuaförlerdeydin zaten hiç işe yaramıyorsun dedi (düğün gününü kasdediyor ) !
- Devlet hastanesinde iş imkanı çıktı oraya gidip çalışcakmışım diye kavga etti benle.
- Evde kuran okuttum sadece benim tarafım geldi eşimşn tarafı burda olmadığından,kaynanam bendeydi ve masa altında bi yere çarptığından masada hasar vardı büyü yapılmış gibi dedi geçende gelenler yapmıştır dedi.
- Bizi kendi illerine taşıtmak için ellerinden geleni yapıyor, en son işimizi bile ayarlamış ben arçelikte çalışcakmışım.
- Hangi yorganı kullanıyorum diye kontrol etti anneminkini mi onunki ni mi
- Dolaplarım çamaşırlarımı karıştırıyor ben yokken onun aldıklarını giyiyor muyum diye bakmaya.
- Kirli sepetimi alır boşaltır yıkar özelim var bırak desem bile.
- Ben farkında olmadan yırtık patik vermişim ama sandıktan çıkardım küçük bi ilmik hatası varmış bana demedi oğluna kötülemiş.
- Takılarımız bilezik harici alındı. Borçmuş.
- Ramazanda evin ahalisinin ve eşimin filtresini vermiş beni ayırdı parası yetmemiş
- Eşimin eski kız arkadaşını anlatır durur naptıklarını felan, kızın fiziği çok güzelmiş söyler hep (ben topluyum biraz)
+ senin kaynanan gibi hiç bişey hazırlamaz ben hazırlamak zorunda kalırım. Büyük kavgalar yaşadık küslük var aramızda ve gelgelelim ben bayramdan sonra eşimle 8 gün oradayımm ben napim :KK14::KK14:

kardeş sizde de ne kin varmış mübarek be. kadının konusunun içinde ayrı bir ağıt yakmışsınız vesselam. tamam sizinki daha kötü.

eşinin annesinin yemek yapmaması garip geldi bana..biz aynı şehirde oturuyoruz kayınvalideme iş çıkışı sana gelcem diyeyim kadıncağız ne yapacağını şaşırır..evlat sevgisi yok heralde..yatak olayına takılma bence o gereksiz bir ayrıntı..
3 içinde kafana takma hiçbirşeyi sende mutsuz olma eşinide mutsuz etme..

kocan ailenin her lafını,her sıkıntısını çekiyor.sen de 3 güncük kocanın ailesine katlanıver.ayrıca sen zaten dışardan yemeyi çok seviyorsun,niye rahatsız oldun ki.madem dışarıdan yemekten rahatsızsın evin gelini olarak mutfağa girip 2 tencere yemek yapıver.
ayrıca hadi siz dışarda yiyorsunuz da onca millet aç mı duruyor.mutlaka yemek pişiyordur.:KK51:

Oda eşinin ailersinin terbiyesizliği görmemişliği . insan hevesli olur hadi gelinini saymıyorsun oğlum geliyor diye sevdiği şeyleri yapar ...
oh ben bu bayram kurtuluyorum gitmekten çunkü bugün anneme gidiyorum ve 4 gün kalıyorum yufppppy :KK49: :KK45:
bir telefon yeter...

sende bi şekilde laf sok bi şekilde kv bence belki utanır . zaten utanma olsa utanır yani oğlunu gelinini öyle ağırlamaya. gitmeye bile değmez ama işte napcan

Back
X