bayramda gidilen kaynana

annemin kaynanasindan ornek vericem yani babannisten. Gece 12 dede gitsek bayramda hemen yemek hazırlar. Acmisiniz filan diye sorar. Ne kadinmis ya kiymetini bilememisim

Kayınvalideniz börek yapıyorsa, siz de evde poğaça ve kek yapıp götürebilirsiniz veya kayınvalideniz de yapabilirsiniz. Yeme içme bunlar halledilir, yeter ki arada saygı ve sevgi olsun. Eşinizin hatırına bunu yapmak zor olmasa gerek.

bir sey daha diyeyim esini 3 gun icin uzme bence hem bazi seyleri zamana birak canim taslar zamanla yerine oturur esinde bazi seyleri anlar zamanla
3 gun icin esini uzme derken bayram uc gun zaten bu kizin kendi ailesi akrabasi yokmu . Onlri hosca karsilamayan kendini begenmis kayinvalidenin yaninda 3 gun gecirecegine 1 gun kalsin diger gunleri gonlunce degerlendirsin. Bence bu es uzmeme meselesini cok buyutuyorsunuz. Onlar kadinlarini uzmesin canim. Evlendikten sonra herkesin kendi hayati kendi ailesi oluyor sonucta.

Gitmiyorum kafam rahat, kendi ailemdeyiz :)
Kurban bayrami da kisa ondan da yirttik, yillik iznini de esim asla onlarla harcamaz

Canim yeme icme bile bazen okadar insanin icini yakiyor ki. Babannemden ornek vereyim size. Bir bayram gunu babannemlerdeydik annem ve babam iki sokak otedeki babamin halasinin elini opmeye gittiler ben 15-16 yasimda falanim biraz rahatsizdim ben gitmedim babannemde kaldim. Her bayram cesit cesit yemek yapar babannem sofra kurulur herkes birden oturur yemek yer. Neyse annemler gitti arkalarindan en kucuk amcamla esi ve kuzenimle esi geldi. Babannem hemen ayakladin ay benim ogullarim gelmis hemen sofrayi acalim karninizi doyurayim sizin yavrularim falan nasil kosturuyor. Dedim bende annemleri ariyim nerelerdeler deim. Aman arama arama gelince yesin onlar dedi. Ben bir sok oldum o sirada zaten. Neyse oturduk babannem herkesin tabagina 5-6 tane kofte koydu bana 1 tane kofte koydu. Neyse ben biseyler yer gibi yaptim kalktim sofradan. Ama o kadar zoruma gitti ki o zaman size anlatamam sanki benim annem babam sevilmiyormus gibi bizi disliyorlarmis gibi hissettim. Cok kalbim kirildi o gun cok sevdigim babanneme. O gunden sonrada icim bir turlu isinmadi.

aynı babaanne vakasının daha fazlası bende var, anlatsam sabah olur. bende hiç sevmem onu. Benim konu sahibine söylemek istediğim, kayınvalidesinin olmasa da eşinin gönlünü yapması çünkü; diğer konuların da da bahsettiği kadarıyla eşi çok iyi, anlayışlı ve konu sahibinin babası tarafından defalarca kovulmuş ve hakarete uğramış, yine de eşinin hatırına ses etmemiş biri. Hal böyle olunca, bende eşi için bu kadarcık fedakarlığı çok görmemesi adına yazdım. Yoksa hakkedene hakkını vermeye kalksak, çooook insanlar var sırası gelecek olan ama; bazen hatır bilip, eyvallah etmek lazım diye düşünüyorum

Aman çok şükür bizimki yakın gider 1 saat kalır anneme ineriz eşimle ohhh missskv genelde her bayram uyur buluruz yatakda annem sabahın köründe kalkar eşimde vınnn Kaçar ben kaynanama gidiyom diye kahvaltı hazıreşim böyle seviyor annesi yatıyor diye çok uyuz oluyor KV sorarsan bütün gece oturmuş vs bakalım bu bayram nasıl olacak

Eşiniz çalışmaya gonulluyse buna karışmamalısınız. Safsa aptal değildir herhalde. Bir hafta çalışmaktan kimseye zarar gelmez.

Yemek dediğin nedir ki ? Yiyorsunuz dışarıda işte daha ne olsun ? En azından sizi mutfağa sokmuyorlar.

Eğer sizi incitmiyorlarsa, sözleriyle ve hareketleriyle yaralamıyorlarsa gerisi mühim değil bence. Sanki aylarca kalıyorsunuz gibi yazmışsınız.

3 gün nedir ki ya biz haftada en az birkez bayramda da 2 gün görüşüyoruz. Bu da nerden baksan sene de en az 56 gün yapar . Üç günü üç öğünün lafını yapmayın yav. Yapın bi börek giderken götürün. Yaşlı insanlardan çok şey beklememek gerekir

Benim kv bize gozu gibi bakar ama ben yinede memleketlerinden de kendisindende pek haz etmem.bu bayram yirttim Allantan.her bayram ordayiz bide yaz gunu zirt pirt dugun var.bu sene hamilelik bahanesiyle gitmiyorum ama bebek olunca gider dururuz artik.

Bayramda kucukler ziyarete fider buyukler baklava borek yapar herkes sen sakrak olur ya. Ne bicim anne bu. Bence sen yap bi tepsi borek. Goturuver. Ohh mis gibi cayla yersiniz. Geleni gidenide agirla bosver takilma keyfine bak sen de onu sallamiyomus gibi yaparsin boylelikle.

Bana biraz siz fesat geldiniz valla. Oraya sucuk yemeye gitmiyorsunuz ama börek yemeye de gitmiyorsunuz sonucta. Hem 3 gün boyunca dışarda yemek bu kadar zorunuza gittiyse bi zahmet girin mutfağa bişiler hazırlayın. Annenizin evinde de ayağınıza mı bekleyeceksiniz yemeği. Hem oğlu o evin adamı sizde kızı sayılırsınız o evdensiniz.ama damadı yabancı tabi ona ayrı oda verecek. Kayınvalidenizin yatağında yatmak için bu kadar heves etmek anormal. Bence gitmek istemiyorsunuz saçma bahane üretiyorsunuz

Siz merkezde yerken onlar napiyo buarada.
eger her gittiginizde cikip cikip disarda yediyseniz inadina yapmiyodur yemek.
nede olsa disarda yiyecekler diye

Maalesef bazıları evlat ayırıyor

Öyk başkasının yatak odasında ya da yatağında yatmam ki ben zaten. O ne öyle, gelen misafiri falanda yatırmam yatağımda. siz gelmeden önce yemekyapmamasında çok haklısınız, ayıp yani, oğlunun sevdiği bişeyler vardır en azından onun için yapar insan.

Canım yalnız degilsin biz 8 saatlik yoldan gideriz saat 3 gibi orada oluruz saat 6 kaynanam baslar giiiiii ne yemek yapsak gizzzz yemek yapacazzz ama ne yapacaz giiiii kadar basına tas düşsün insan azmani mahluk... Anliycan yalnız degilsin bir yıllık gelinim benim icin sofraya bi peçete koymaz aklınca meesimiyo beni :)

kardeş sizde de ne kin varmış mübarek be. kadının konusunun içinde ayrı bir ağıt yakmışsınız vesselam. tamam sizinki daha kötü.

eşinin annesinin yemek yapmaması garip geldi bana..biz aynı şehirde oturuyoruz kayınvalideme iş çıkışı sana gelcem diyeyim kadıncağız ne yapacağını şaşırır..evlat sevgisi yok heralde..yatak olayına takılma bence o gereksiz bir ayrıntı..
3 içinde kafana takma hiçbirşeyi sende mutsuz olma eşinide mutsuz etme..

kocan ailenin her lafını,her sıkıntısını çekiyor.sen de 3 güncük kocanın ailesine katlanıver.ayrıca sen zaten dışardan yemeyi çok seviyorsun,niye rahatsız oldun ki.madem dışarıdan yemekten rahatsızsın evin gelini olarak mutfağa girip 2 tencere yemek yapıver.
ayrıca hadi siz dışarda yiyorsunuz da onca millet aç mı duruyor.mutlaka yemek pişiyordur.

Oda eşinin ailersinin terbiyesizliği görmemişliği . insan hevesli olur hadi gelinini saymıyorsun oğlum geliyor diye sevdiği şeyleri yapar ...
oh ben bu bayram kurtuluyorum gitmekten çunkü bugün anneme gidiyorum ve 4 gün kalıyorum yufppppy
bir telefon yeter...

sende bi şekilde laf sok bi şekilde kv bence belki utanır . zaten utanma olsa utanır yani oğlunu gelinini öyle ağırlamaya. gitmeye bile değmez ama işte napcan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…