20 sayfa yorum okudum. Yorum yapmaya mecalim kalmadı dinlenip öyle yazdım
Konu sahibi herkes sayıp dökmüş, ben okuyup geçtim, siz inanıyorum ki her yorumu düşünerek okumuş, dersler çıkarmışsınızdır. Olan olmuş.
Siz bu evliliği devam ettirecek misiniz? Ettirecekseniz, bu yönde çözüm olabilecek nadide yorumlar vardı. Uygulayın. Eskisi gibi olmayacak, bana da sonunuz pek parlak gelmedi ama neler neler yutuluyor, unutuluyor...
Devam edecekseniz öncelikle olgunlaşın, eş ağaç kovuğundan çıkan, tarlada biten bir şey değil. Ana baba ailesi var. Saygı duyun, kötülemeyin. Kötülerseniz sonunda siz kötü olursunuz.
İkincisi kendi ailenizi asla ezmeyin. Kendinizi küçük düşürerek önce onları üzersiniz. Durum zaten kötü, onları geride bırakıp dönmeniz de kötü. Haber de vermemişsiniz galiba. Yazık insanlara.
Üçüncüsü evlendiyseniz olgun olmanız beklenir. Değilseniz evlenmeyin. Evet gerekirse terapi alın. Kafaya çok takan, kıskançlık huyları olan, tartışma odaklı biriyseniz hele ki. Umarım sadece sınav sürecinde olduğunuz için böyle şeyler olmuştur, normaliniz bu değildir. Bunun dışında da mimikler, göz devirmek, surat asmak hoş şeyler değil. Size yapılmasından hoşlanmadığınız şeyleri kimseye yapmayın.
Son olarak devam etseniz bile, her şeyinizi oturtmadan, eşinizle bir aile bağı ve karar birliği sağlamadan, yani eşiniz sizden siz eşinizden emin olmadan çocuk düşünmeyin. Sınırlarınız olsun dışarıya karşı, hatta eşinize karşı. Ama eşinizin sınırlarına da saygı duyun. Orta yolu saygı çerçevesinde, sevgiyle bulmaktır bence evlilik. Aksi bencilliktir. Kısacası ezilmeyin ama ezmeyin de.
Bir de bu kadar yüz göz olduktan sonra umarım kV den uzak bir eve hatta şehre taşınırsınız.
Aile de normal gelmedi siz de. 8 ay çektiler desem... Bizde var bir model 16 senedir çekiyoruz. Evinde olsun, bize karışmasın yeter modundayız. Oğlan da onun olsun tepe tepe... Neyse...
Umarım her şey çözülür.