Çok vaktinizi çalmadan konuya girmek istiyorum hemen: 22 yaşında univ. öğrencisi birine bayram harçlığı verilir mi? Verilmeli mi? Siz olsanız verir miydiniz?
Emekli akrabalarımız var, nerdeyse her bayram ziyaretlerine gideriz yıllardır. Her gittiğimizde kardeşime (13) harçlık verirlerken bana da veriyorlar. 20 yaşıma kadar bu durum hoşuma gidiyordu ve hiç üzerinde düşünmezdim, geçen sene 21 yaşındaydım ve bana da harçlık verildi. Akrabalar benden yaşça çok büyük ve çocukluğumu biliyorlar. Her sene verirler, tamam paraya her yaşta ihtiyacı var insanın ama büyümedim mi artık? Bu bayram da gideceğiz sanırım ve bu durum beni geriyor. Geçen sene bir iki tanesinin verdiği parayı önce kabul etmedim ve bana kızdılar resmen, zorla da elime sıkıştırdılar. Reddettmek ayıp sanırım onlara göre, bu yaşta da harçlık kabul etmek bana ayıp gibi geliyor, 17 yaşında olsam neyse ama artık kendi hayatımı kuracak duruma geldim nerdeyse. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Eşek kadar oldu hâlâ harçlık alıyor diye düşünüyorlar mıdır? Harçlık olayı yüzünden gitmeyi düşünmüyorum bu sene. Geriyor bu durum beni.
ben 24 yaşımdayım çalışıyorum ona rağmen dedem dayım anne babam hepsi verirler hatta annem 43 yaşında ama dedem asla ihmal etmez vermeyiÇok vaktinizi çalmadan konuya girmek istiyorum hemen: 22 yaşında univ. öğrencisi birine bayram harçlığı verilir mi? Verilmeli mi? Siz olsanız verir miydiniz?
Emekli akrabalarımız var, nerdeyse her bayram ziyaretlerine gideriz yıllardır. Her gittiğimizde kardeşime (13) harçlık verirlerken bana da veriyorlar. 20 yaşıma kadar bu durum hoşuma gidiyordu ve hiç üzerinde düşünmezdim, geçen sene 21 yaşındaydım ve bana da harçlık verildi. Akrabalar benden yaşça çok büyük ve çocukluğumu biliyorlar. Her sene verirler, tamam paraya her yaşta ihtiyacı var insanın ama büyümedim mi artık? Bu bayram da gideceğiz sanırım ve bu durum beni geriyor. Geçen sene bir iki tanesinin verdiği parayı önce kabul etmedim ve bana kızdılar resmen, zorla da elime sıkıştırdılar. Reddettmek ayıp sanırım onlara göre, bu yaşta da harçlık kabul etmek bana ayıp gibi geliyor, 17 yaşında olsam neyse ama artık kendi hayatımı kuracak duruma geldim nerdeyse. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Eşek kadar oldu hâlâ harçlık alıyor diye düşünüyorlar mıdır? Harçlık olayı yüzünden gitmeyi düşünmüyorum bu sene. Geriyor bu durum beni.
ay ne güzel işte. havadan para geliyo. gelenektir bozmaaa
keşkem banada verseler, vermeyenlerle görüşmezdim
Sadness , verilir tabi ki. Öğrenci değil çalışıyor olsanız isteseniz de vermezlerdi. Hiç te eşek kadar oldu hala harçlık alıyor diye düşünmüyorlardır. Sizi sevdikleri için can- ı gönülden veriyorlardır
yok canım nolcak ben 26 yaşındayım yengem de 28 babam bayramlarda hepimize harçlık verir evliyiz bu arada
45yaşında halamın dedemden harçlık beklediğini düşünürsek..
herhalde herkese göre degisir bu. Bizim ailede okuyan herkese harclik verilir. Yasi ne olursa olsun.
Ben 16 yasimda calismaya basladim. Kestiler Bayram harcligini. Tabiki Babam haric. Babam her yil verir.
Bi kuzenim var 27 yasinda hala uni. okuyor ve her yil herkesten harcligi alir...
ben 24 yaşımdayım çalışıyorum ona rağmen dedem dayım anne babam hepsi verirler hatta annem 43 yaşında ama dedem asla ihmal etmez vermeyi
22 yaşındaki birine bayram harçlığı değil o öğrenci olduğunuz için bütçenize küçük bir yardım sadece.
ben 29 yaşındayım, 23 yaşındaki kuzenime öğrenci olduğu için bayram harçlığı veriyorum. okurken de annesi babası bana verirdi.
kibarca teşekkür edin, siz para kazandığınızda da ailenizdeki öğrencilere harçlık verir, skoru eşitlersiniz.
bence yaptıkları çok tatlı ya :)
gerçekten ben de dünki bebeler düğün davetiyesi gönderiyorlar onda bile garip olup daha çok küçükler diyorum kabul edemiyorum .
o insanlar yaşını başını almış insanlar kötü niyet yok bişey yok nedne bunu sprun yapıyorsun ki.
keşke bana verseler çok mutlu olurum düşünmeleri hala çocukluğumu anımsatmaları beni çok etkilerdi.
parayı al sen de götür başka bir bayram çocuğuna(ya da istediğine)ver .
Ogrenci oldugunuz icin veriyorlar :) Babam 25 yasindaki kuzenime de verir :)
neden sorun ediyorsunki...öğrencisin diye veriyorlardır...
Henüz meslek sahibi olmadığınız /çalismadıginız ićin veriyorlar belliki. Öğrencisiniz ufak bir destek gibi düşünün. Bizim ailede de verilir,öğrenci ,çocuklara.
Hepinize tek tek teşekkür ediyorum çünkü fikirleriniz benim için önemli. Bu insanlar baba tarafından akraba, yani babamın amcaları, kuzenleri, halaları falan. Geneli torun sahibi falan ve küçüklüğümü bilen insanlar. Hepsi aynı semtte oturuyor, bayramlarda gitmişken hepsine uğruyoruz biz babamla. Tuhaf bişey değil o zaman, öyle diyorsanız? Harçlığı kibarca reddetmeyi ayıp sayıyorlar çünkü. Evet, harcaması güzel, kpss kitapları alabilirim mesela onlarla.Annanemle babanem evlenene kadar verdiler bana..28 yasında evlendım:)
Sadece alma kısmı sorun..yoksa harcaması çok güzel havadan gelen parayı:)
Hepinize tek tek teşekkür ediyorum çünkü fikirleriniz benim için önemli. Bu insanlar baba tarafından akraba, yani babamın amcaları, kuzenleri, halaları falan. Geneli torun sahibi falan ve küçüklüğümü bilen insanlar. Hepsi aynı semtte oturuyor, bayramlarda gitmişken hepsine uğruyoruz biz babamla. Tuhaf bişey değil o zaman, öyle diyorsanız? Harçlığı kibarca reddetmeyi ayıp sayıyorlar çünkü. Evet, harcaması güzel, kpss kitapları alabilirim mesela onlarla.
boşver güzelim al geç ayıp olmaz güle güle harca kıymetini bilHepinize tek tek teşekkür ediyorum çünkü fikirleriniz benim için önemli. Bu insanlar baba tarafından akraba, yani babamın amcaları, kuzenleri, halaları falan. Geneli torun sahibi falan ve küçüklüğümü bilen insanlar. Hepsi aynı semtte oturuyor, bayramlarda gitmişken hepsine uğruyoruz biz babamla. Tuhaf bişey değil o zaman, öyle diyorsanız? Harçlığı kibarca reddetmeyi ayıp sayıyorlar çünkü. Evet, harcaması güzel, kpss kitapları alabilirim mesela onlarla.
Reddetmeyin ,ilerde çalışmaya baslayınca ufak hediyeler alır dengelersiniz durumu içiniz rahat etmeyecekse. Zaten paranın yeri hazırmış,eğitiminize katkı olacak ne güzel.Hepinize tek tek teşekkür ediyorum çünkü fikirleriniz benim için önemli. Bu insanlar baba tarafından akraba, yani babamın amcaları, kuzenleri, halaları falan. Geneli torun sahibi falan ve küçüklüğümü bilen insanlar. Hepsi aynı semtte oturuyor, bayramlarda gitmişken hepsine uğruyoruz biz babamla. Tuhaf bişey değil o zaman, öyle diyorsanız? Harçlığı kibarca reddetmeyi ayıp sayıyorlar çünkü. Evet, harcaması güzel, kpss kitapları alabilirim mesela onlarla.