bayram harçlığı "yaşı"

Ohh ne güzel. .
bayram olsun hep..
hep çocuk kalalım. .
ne güzel harçlık .
.

ne güzel işte siz büyüklerinizi ziyaret ediyorsunuz, onlarda öğrenci olduğunuz için size katkıda bulunmaya çalışıyor.Harçlıkmış,ziyaretmiş çoğu akraba olanlar unutmuşken böyle şeyleri tadını çıkarın bence böyle birbirine bağlı bir çevreniz olmasının.

Ben yakıştırmıyorum şahsen.
Bir komşumuz verirdi bize de çocukken bayram harçlığı elini öptürünce. Onda bile 14-15 yaşına gelince utanıyordum almaya. İstemiyordum ve ısrarla vermesi rahatsız ediyordu. 22 yaşında kimseden harçlık aldığımı düşünemiyorum. Bence yakışıksız bir durum. Ben almazdım. Bu biraz da karakter meselesi.
Ben ömrüm boyumca kimseden bir şey almaktan hoşlanmadım. Çocukken de. Para, mal gibi konularda fazla hassasım. İstemem, kabul etmem.

Nihat Hatipoğlu'na sor bakalım 21 yaşında harçlık almak dinen caiz midir?

İşin geyiği bu tabi de 30 yaşındayım yani bana harçlık vereceklerini bilsem tüm sülaleyi gezerim :p K.V eşime bana kızına damada veriyor kazık kadarız. Ohh mis gibide oluyor :) :)

Bizde de öğrenciye bayramlarda harçlık verilir. Bu bir çeşit dayanışma gibi görülür. Okulu bitirip çalışmaya başlayanlar da geriden gelen öğrencilere vermeye başlar. Sanırım sevdiğim tek gelenek budur. :)

Ben yakıştırmıyorum şahsen.
Bir komşumuz verirdi bize de çocukken bayram harçlığı elini öptürünce. Onda bile 14-15 yaşına gelince utanıyordum almaya. İstemiyordum ve ısrarla vermesi rahatsız ediyordu. 22 yaşında kimseden harçlık aldığımı düşünemiyorum. Bence yakışıksız bir durum. Ben almazdım. Bu biraz da karakter meselesi.
Ben ömrüm boyumca kimseden bir şey almaktan hoşlanmadım. Çocukken de. Para, mal gibi konularda fazla hassasım. İstemem, kabul etmem.
Ben de hassasımdır ama verdikleri harçlığı almama kararı alırsam onlara gitmemem gerekir çünkü mümkün değil, ısrarla veriyorlar ve reddettiğim zaman ayıp sayıyorlar bunu. Ya ayıp olmasın diye verilen harçlıkları alacağım ya da hiç gitmeyeceğim, ikisinden biri. Geçen sene değil ondan önceki sene ben gitmemiştim ve hep beni sormuşlar, niye gelmedi falan demişler babama. Arada kaldım.

ooo herkes alıyormuş ne güzel, bizim sülale ben liseye başladıgımda kesti harçlığı. 8 senedir tık yok

Üniversite öğrencisine harçlık verilmesi normaldir, takma kafana al ne güzel. Bu arada 27,5 yaşındayım, çalışıyorum, evliyim ve babam ile kayınbabam hala harçlık veriyo :KK66:

Ögrencisin diye veriyolardir arkadaslar hakli millet evli barkli cocuklu eşinden tut herkesten HARCLIK almaya cekinmiyorlar :KK70: sana noluyor :KK70: gerci boyle gururlu insani severim :)) calismaya baslayinca sende ufaktan hediye fln kapatirsin gonlun rahat eder :KK66:

26 yasindayim cocugum var,bana verseler gene alirim birde cocuk gibi mutlu olurum..parasinda degilim bu degerleri bayram sevinclerini yasamak guzel

valla en kucuk torunlar yegenler bızız aılede yaslarımızı soylıyım
ben 28 mali müsavırım suan calısmıyorum
abım 34 yazılımcı
kuzenım büsra gıda muhendısı 24
kuzenım elıf bankacı 22
hala bayramlarda babamda babanemde hepımıze harclık verır
hatta hamişim sımdı kesın dogacak bebıs ıcınde harclık verecek :KK70:
artık ayıp babane ne harclıgı dedıgımde ben ölene kadar harclıgınızı verıcem torunumsunuz sızden baska kımım var dıyor :)

annam 46 yaşında harçlık veriyorlar :KK70: bişey olmaz tadını çıkar güzel şeyler bunlar.

Öğrencilik bitene kadar,tabiki bayram harçlığı adı altında bile olsa para verilir.Bu bizdede böyle.Utanıcak ne var? Kendini geçindirebilicek yaşa gelmiş olabilirsin,ama kendini geçindirmiyor,okuyorsun.Anormal bi durum yok.

Çok vaktinizi çalmadan konuya girmek istiyorum hemen: 22 yaşında univ. öğrencisi birine bayram harçlığı verilir mi? Verilmeli mi? Siz olsanız verir miydiniz?
Emekli akrabalarımız var, nerdeyse her bayram ziyaretlerine gideriz yıllardır. Her gittiğimizde kardeşime (13) harçlık verirlerken bana da veriyorlar. 20 yaşıma kadar bu durum hoşuma gidiyordu ve hiç üzerinde düşünmezdim, geçen sene 21 yaşındaydım ve bana da harçlık verildi. Akrabalar benden yaşça çok büyük ve çocukluğumu biliyorlar. Her sene verirler, tamam paraya her yaşta ihtiyacı var insanın ama büyümedim mi artık? Bu bayram da gideceğiz sanırım ve bu durum beni geriyor. Geçen sene bir iki tanesinin verdiği parayı önce kabul etmedim ve bana kızdılar resmen, zorla da elime sıkıştırdılar. Reddettmek ayıp sanırım onlara göre, bu yaşta da harçlık kabul etmek bana ayıp gibi geliyor, 17 yaşında olsam neyse ama artık kendi hayatımı kuracak duruma geldim nerdeyse. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Eşek kadar oldu hâlâ harçlık alıyor diye düşünüyorlar mıdır? Harçlık olayı yüzünden gitmeyi düşünmüyorum bu sene. Geriyor bu durum beni.

Ben evliyim hala en yakinlarim babam dedem falan harclik veriyolar:) aslinda bende cekiniyorum ama cekinicek bisi yok emin olabilirsin bu adet haline gelmis bu nedenle utanmamiza gerek yok :) merak etme icinden gelmeyen adam elini cebine atmaz

sen yine iyisin ben 19 yaşındayım üniversite okuyorum ama dedem yaklaşık 3 yıldır bana harçlık falan vermez vermediği gibi de verene de karşı çıkar eşşek kadar kız oldu daha ne veriyorsun diye halbuki şehir dışındayım ve gerçekten ihtiyacım oluyor. O yüzden bırak versinler bence gerilmek yerine mutlu olmalısın :KK70:

Çok vaktinizi çalmadan konuya girmek istiyorum hemen: 22 yaşında univ. öğrencisi birine bayram harçlığı verilir mi? Verilmeli mi? Siz olsanız verir miydiniz?
Emekli akrabalarımız var, nerdeyse her bayram ziyaretlerine gideriz yıllardır. Her gittiğimizde kardeşime (13) harçlık verirlerken bana da veriyorlar. 20 yaşıma kadar bu durum hoşuma gidiyordu ve hiç üzerinde düşünmezdim, geçen sene 21 yaşındaydım ve bana da harçlık verildi. Akrabalar benden yaşça çok büyük ve çocukluğumu biliyorlar. Her sene verirler, tamam paraya her yaşta ihtiyacı var insanın ama büyümedim mi artık? Bu bayram da gideceğiz sanırım ve bu durum beni geriyor. Geçen sene bir iki tanesinin verdiği parayı önce kabul etmedim ve bana kızdılar resmen, zorla da elime sıkıştırdılar. Reddettmek ayıp sanırım onlara göre, bu yaşta da harçlık kabul etmek bana ayıp gibi geliyor, 17 yaşında olsam neyse ama artık kendi hayatımı kuracak duruma geldim nerdeyse. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Eşek kadar oldu hâlâ harçlık alıyor diye düşünüyorlar mıdır? Harçlık olayı yüzünden gitmeyi düşünmüyorum bu sene. Geriyor bu durum beni.
Verilir, eğer gönüllerinden kopmasa vermezlerdi.
Bana kızım Dünya'ya gelene kadar dedelerim bayram harçlığı verdi, kızım doğup ilk bayramını kutladığındaysa hiç unutmam dedem artık sen annesin, senin bayram harçlığı hakkın kızına geçti deyip kızımın tulumuna iliştirmişti.
Bunda utanılıp sıkılınacak birşey yok, sizde meslek sahibi olunca onların çocuklarına ya da torunlarına harçlık verirsiniz:KK66:

X