• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram gözümde büyüyor

O kadar kıymetli oğulları varsa paralarıyla birlikte koyunlarına alıp uyusunlar.

Ablacım,
'lafta affettim ama içim affetmedi.
Aynı evde iki yabancı gibiyiz',
şeklinde evlilik olmaz,yürümez.
Bir karar verin.
Ya devam ama düzgünce devam,
Ya da tamam,burda yollarımız ayrılıyor,deyin.
Ondan sonra da kararınızın arkasında durup,
gerekeni yapın.

Sizi kınamıyorum,eleştirmiyorum da.
İnsan,bu tip sıkıntılı durumların içinde kalınca,
hem bedensel sağlığı,hem de ruhsal dengesi bozuluyor ve sağlıklı düşünemiyor.
Başkasına rahatça verdiğimiz akılları,
kendimize gelince uygulayamıyoruz bazen.

İmkanınız varsa psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.
İçgörü kazanmanıza ve daha sağlıklı düşünmenize faydası olur.
Allah yardımcınız olsun.

Merhabalar,
Bayrama az bir zaman kaldı o yüzden benim de gerginliğin iyice arttı.Bundan 6 ay önce eşimin bir kadınla flortlesme mesajlarını yakaladım.Bosanmaya karar verdim ailesine olayı anlattım daha ben söyler söylemez hicbir şey demeden kp hadi kalk gidiyoruz dedi sadece kv çıkarken ben sizin düğününüze o kadar para harcadım boşanamazsınız dedi eşime de boşayacaksa boşasın kendini daha fazla ezdirme demişler bende zaten itibarları yoktu bu olayla bittiler gözümde biz malesef ki barıştık 6 ay hiç gitmedim sadece 1 kere onlar geldi onda da önlerine koyduğum hicbir şeyi yemediler tavırlı tavırlı.Bundan çok daha öncesi da var kv yılan dili bitmek bilmeyen para istekleri benim en özel günlerimi burnumdan getirmeleri kısacası nefret ettirdiler.Simdi ben ne yazık ki bayramda gitmek zorundayım ne yapmam lazım şeytan diyor evde yap kahvaltını sende onların bir şeyini yeme tek kelime konuşma otur kenarda. Bizim ilişkimiz 2.5 sene önce bana kredi çektirmeye kalktıklarında koptu kendilerine ev aldıracaklarmış ben de kabul etmeyince benim dedikodumu yaptılar bende yan odadan her şeyi duydum o zaman arama set çektim eşimde dahil hepsinden sogudum ne yaptıysam ne eşimi ne ailesini sevebiliyorum bir gün kesinlikle boşanacağım oğlumun biraz daha büyümesini bekliyorum ama şu an günü kurtarmak için ne yapabilirim?
Ben neden bayramda onlara gitmek zorunda olduğunuzu anlayamadım..
Kesinlikle gitmek zorunda değilsiniz..
Ayrıca işiniz varmış, ne diye uzatıyorsunuz bir an önce kurtulun onlardan

Salaklık değil estağfurullah.
Burda çok konu okuyoruz korunuyordum ama hamileyim diye. O yüzden yazmıştım.
Biliyorum ama bizim aramızda cinsellik yok denecek kadar az olduğu zamanlarda da önlemimi alıyorum böyle bir evliliğe çocuk yapmak çocuğa büyük haksizlik

Ablacım,
'lafta affettim ama içim affetmedi.
Aynı evde iki yabancı gibiyiz',
şeklinde evlilik olmaz,yürümez.
Bir karar verin.
Ya devam ama düzgünce devam,
Ya da tamam,burda yollarımız ayrılıyor,deyin.
Ondan sonra da kararınızın arkasında durup,
gerekeni yapın.

Sizi kınamıyorum,eleştirmiyorum da.
İnsan,bu tip sıkıntılı durumların içinde kalınca,
hem bedensel sağlığı,hem de ruhsal dengesi bozuluyor ve sağlıklı düşünemiyor.
Başkasına rahatça verdiğimiz akılları,
kendimize gelince uygulayamıyoruz bazen.

İmkanınız varsa psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.
İçgörü kazanmanıza ve daha sağlıklı düşünmenize faydası olur.
Allah yardımcınız olsun.
Destek aldık beni depresyona sokacak kadar önemsediğim bir insan değil kendisi ama duygusal davranamam hem çocuğum için hem de doğuya gitmek istemiyorum oni asla affetmedim affedecegimi de zannetmiyorum.Ha şunu da yapmıyorum her dakikayı sen beni aldattın ailen şunu yaptı diyerek geçirmiyorum madem çocuğum için kaldım mutlu aile ortamı sağlamak zorundayım ama doğru zaman geldiğinde arkamı dönüp gideceğim o zamana kadar geçen süreyi sıkıntılı geçirmek istemiyorum

Ben neden bayramda onlara gitmek zorunda olduğunuzu anlayamadım..
Kesinlikle gitmek zorunda değilsiniz..
Ayrıca işiniz varmış, ne diye uzatıyorsunuz bir an önce kurtulun onlardan
Türk toplumu bunu kaldıramaz biliyorsun

siz boşanmazsınız, boşanmadıkça da çekmek durumunda kalacaksınız. kim ne ediyorsa kendine ediyor. boşan kurtul. çocuğu bahane etme. boşanan onca insan var küçük çocuklu. ama 1000 sayfa da yazılsa siz boşanmazsınız yazık ben dahil kendimizi yoruyoruz üzülüyoruz, siz sindirip devam ediyorsunuz
Boşanacağım göreceksiniz

Destek aldık beni depresyona sokacak kadar önemsediğim bir insan değil kendisi ama duygusal davranamam hem çocuğum için hem de doğuya gitmek istemiyorum oni asla affetmedim affedecegimi de zannetmiyorum.Ha şunu da yapmıyorum her dakikayı sen beni aldattın ailen şunu yaptı diyerek geçirmiyorum madem çocuğum için kaldım mutlu aile ortamı sağlamak zorundayım ama doğru zaman geldiğinde arkamı dönüp gideceğim o zamana kadar geçen süreyi sıkıntılı geçirmek istemiyorum
Peki bunu nasıl başaracaksınız?
Sıkıntılı durum istemiyorsanız o bayram ziyaretine gitmek durumundasınız.
Aşağı tükürsem sakal,yukarı tükürsem bıyık durumu.

Peki bunu nasıl başaracaksınız?
Sıkıntılı durum istemiyorsanız o bayram ziyaretine gitmek durumundasınız.
Aşağı tükürsem sakal,yukarı tükürsem bıyık durumu.
Valla tavrimi koymayı düşünüyorum bu konuyu acarsalar ben de konuşurum ha baktım eşim yine arkamda değil yine onların tarafında bu sefer yapamadığım şeyi yaparım gözüm hicbir şeyi görmez çünkü ben de hiçbirinin 2. Bir kredisi kalmadi

Bu konu benim de çok ilgincime gidiyor burada ne konusu açsam herkes hemen bosan diye yorum yapıyor ama etrafımdaki insanlar durumu bilseler bile sakin boşanma yuvanı yıkma diyorlar günlük hayatta bana bu kadar insan bosan deseydi çoktan boşanırdım herhalde

Hani çoçugun için bosanmiyordun. Simdi etraftan dolayimi bosanmiyorsun? Yani kusura bakma fakat kendi aklin fikrin yokmu? Insanlarin ne dediklerine göremi hayatini sekillendiriyorsun?

Istersen burda oylamaya çikar, daha fazla kisi "bosan" diye oy verirse, bosanin. Bosanma cikarsa, bosanma ve bu aileyi çek.

Yani su cümleler ile sanki dalga geçiyorsunuz buralar ile. Ne diyeyim. Bu kocayi çekiyorsan, aileyide çekeceksin.

Valla tavrimi koymayı düşünüyorum bu konuyu acarsalar ben de konuşurum ha baktım eşim yine arkamda değil yine onların tarafında bu sefer yapamadığım şeyi yaparım gözüm hicbir şeyi görmez çünkü ben de hiçbirinin 2. Bir kredisi kalmadi
Bu adamı kaybetmekten korkmuyorsan ,onun duygu ve düşüncelerini onemsemiyorsan ailesine gitmene bile gerek yok ki! Gitmezsen ne yapar seni bosamakla mi tehdit eder?

Bosanacak olsaniz o gun kayinvalide kayinpederi cagirip bosanacagim demek yerine evden giderdiniz. Annesi babasi esinize ayar versin diye dusunmussunuz ama ters tepmis. Buna ragmen barismissiniz. Bunu hazmedemiyorsunuz

Geçen sene bu zamanlar buraya ilk konumu açtığımda,sizde yorumda biraz kendi dertlerinizden bahsetmiştiniz.
Kredi,yan odadan ses duyma,kv kp,size destek olmayan eş vs.

O zaman tek fark aldatılma olayı yoktu,o zamanda boşanacağınızı söylüyordunuz,o zaman da mutsuzdunuz.Bakıyorum yine aynı dertleriniz var, üstüne kıymet bilmez eşiniz yuvanızı toparlamaya çalışmak yerine size ihanet etmiş.

Bu evliliğin sizin ve çocuğunuzun hayatınıza kattığı artı nedir?
Mutsuzsunuz, haklıyken haksızsınız,güven yok,sevgi yok,saygı yok..
Ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz, oğlunuz da biraz daha büyümüştür, bilmiyorum kimseye boşan demek istemem.
Ama ben size gerçekten üzülüyorum..

Yine de devam edeceğim derseniz size şu yaptıklarından sonra o aileyle görüşmenize gerek yok.
Hem suçlu hem güçlüler.
Anne baba olmak evladın hata yaptığından onu desteklemek değil,doğruya yönlendirmektir.Adamlarda ki arsızlığa bak oğulları gelinlerini aldattı diye geline trip atıyorlar.

Ben eşimin ailesiyle daha farklı sıkıntılar yaşadım,bir ara ailemin yanında kaldım.
Onlar da tüm huzursuzluğumuza sebep oldukları halde sırf biraz kafamı dinlemeye ailemin yanına geldim diye aynı sizinkiler gibi 'oğlumuzu nasıl terkedersiniz' tribine girdi.

Biz uzak şehirlerdeyiz,bu meselelerden sonra telefonda hiç görüşmedim.Aramam ve aranmam.Bayram zamanı sırf torunlarıyla görüşmeleri için bir haftalığına gidiyorum,mesafeli bir şekilde kalıp geliyorum.Hem eşimin gönlü olmuş hem çocuk baba memleketini görmüş oluyor.
İleride aramızdaki soğukluk geçmezse ben gitmem,oğlum babasıyla gidebilir.

Sizde gitmeyin sene içinde zaten mutsuzsunuz,bayramda bari biraz ailenizin yanına gidip kafanızı,gönlünüzü, dinleyin.Oğlunuz sizinle mutlu olsun.
Torunlarını görmek isterlerse eşiniz bir ara götürsün.

İnanın kahvaltıda aç kalmanız bu insanların umurunda olmaz.O insanları takmadan inadına yiyin, için,gezin çocuğunuzla.En kısa sürede de bağlarınızı tamamen koparıp,daha mutlu bir hayatınız olur umarım.
Öncelikle uzun, duyarlı ve yapıcı mesajınız için teşekkür ediyorum.Gercekten boşanma çok radikal bir karar ve toplum özellikle de aileler kaldıramıyor ama bir anlık göz karartma olacak sanırım bende bekliyorum hala ne zaman gelecek diye

Back