saol canım. gelelim tavsiyelere: belki bi çoğunuzun bildiği şeyler ama ben yinede söyliim
öncelikle hasta bezi mutlaka alın hastanede veriyolar diye çok güvenmeyin. ben 3-4 gün boyunca kullandım. çok kanamam olmamasına rağmen . ama çok rahat aynen kilot gibi aşağı indirerek kullanın. çamaşırlarıma şimdiye kadar tek leke bile geçmedi.
sezaryen ile doğumda süt hemen gelmiyo. belki bebişleriniz 2-3 gün ağlıyacak açlıktan ama sakın pes etmeyin süt emzirdikçe geliyo.
sezaryende en büyük sorunlardan biri annenin gazının olması. ben çok şükür bu sorunu çok az yaşadım ama neredeyse ilk günden itibaren azda olsa yürümeye çalıştım. o zaman gaz daha az oluyo ve hastaneden çıkıp eve geldikten sonrada katı gıdaları tüketmedim. 3-4 gün katı gıda tüketmedim diyebilirim. çorba yoğurt gibi şeyler yedim.
bu arada doğum yapalı daha 10 gün olmadı ama
10 kilo verdim. 53 ile hamile kaldım 70,5 ile doğum yaptım. doğumdan sonra 65 kiloydum geri kalan 1 hafta içinde de 60,5 oldum bunuda emzirmeye ve sulu gıdalar tüketmeye bağlıyorum.
bu arada emzirme sütyenleri çok kullanışlı oluyo. ben kullanışlı olacağını düşünmüyodum ama emzirirken rahatlığını farkettim.
şimdilik aklıma gelenler bunlar daha sonra aklıma geldikçe yazarım