Bayram bile lüks olmuş arkadaş

kurupasta

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2024
135
70
13
30
Bugün çok az bir alışveriş yapmış olmama rağmen resmen 5bini bıraktım dışarıda. Aldığım sadece yarım kilo çıkolata biraz kahve kıyma ve bayram tatlısı. Birkaç da ev için market alışverişi yaptım. Bilmiyorum ne olacak böyle. Bir kadın gördüm 50 liralık bayram çikolatası aldı çocuğu istediği için. Herşey çok zor. Geçim zor. Hadi karnımızı doyuyoruz ama gelecek beni korkutuyor kenara hiç koyamıyorum yarın öbür gün yaşlı ve evsiz kirada evladımın sırtında yük olmak istemiyorum. Onun eğitimini destekleyebilmek istiyorum ama bir kitap seti okuma kitabı 1. Sınıf o bile 700 lira olmuş. Gerçekten üzülüyorum.

Bugün çok az bir alışveriş yapmış olmama rağmen resmen 5bini bıraktım dışarıda. Aldığım sadece yarım kilo çıkolata biraz kahve kıyma ve bayram tatlısı. Birkaç da ev için market alışverişi yaptım. Bilmiyorum ne olacak böyle. Bir kadın gördüm 50 liralık bayram çikolatası aldı çocuğu istediği için. Herşey çok zor. Geçim zor. Hadi karnımızı doyuyoruz ama gelecek beni korkutuyor kenara hiç koyamıyorum yarın öbür gün yaşlı ve evsiz kirada evladımın sırtında yük olmak istemiyorum. Onun eğitimini destekleyebilmek istiyorum ama bir kitap seti okuma kitabı 1. Sınıf o bile 700 lira olmuş. Gerçekten üzülüyorum.
Ucuza geçinmeyi bilen arkadaşlar varsa beni de aydınlatsın. Pazara da gidiyorum ama orada bile bir gömlek 600 700 ya da bir çocuk ayakkabısı 600. Ben mi bulamıyorum acaba

Ucuza geçinmeyi bilen arkadaşlar varsa beni de aydınlatsın. Pazara da gidiyorum ama orada bile bir gömlek 600 700 ya da bir çocuk ayakkabısı 600. Ben mi bulamıyorum acaba
Malesef hayat çok pahalı, çocuklarımı düşünüyorum şundan kısayım bundan kısayım,kenara bişeyler koyalım diyorum. Markette indirimli şeyleri takip ediyorum ama yine de pek birikim olmuyor. Çok şükür kiracı değilim,eşim manav sebze meyveye para vermiyoruz ama yinede hesaba döktümmü gider çok. Artık karnımız doyuyorsa çok şükür diyorum

Abur cubur almayı falan bıraktım, çok severdim aslında. Ama her markete girişimde bir poşet bile dolduramadan trink 500-1000 tl verip çıka çıka usandım valla. :KK12:
Kıyafet alacaktım 2-3 hafta düşündüm, araştırdım ettim öyle aldım valla. Kesin kullanmayacağım hiçbir şey almıyorum artık. Eskiden yeni bir şeyler denemeyi severdim, artık bildiğim sevdiğim şeylerden devam maceraya gerek yok.
Hey gidi Rosa, eskiden dolabımda etiketi üstünde giyilmemiş kıyafetlerim olurdu. Şimdi internetten sipariş veriyorum, geliyor deniyorum. Baktım ki ben bunu fazla giymem, hemen iade ediyorum. Eskiden olsa olsun ya dursun, bir yerde giyerim der dolaba koyardım.
Dışarıda yemek yemiyorum, bir Ramazan evde yemek pişirdim. Ziyan etmemek üzerine bir yemek planı oluşturdum. Onu uyguladım, aile bütçesi nefes alsın diye birazcık.

Yeme hariç alışverişi internetten yapıyorum. Bi şey beğendiysem favorileyip fiyatı düşünce alıyorum. İki kişi çalışıyoruz kiradayız çocuk kreşe gidiyor. Birimizin maaş zaten yetmiyor yani. Çocuk kıyafetleri en uygun yerden alsan 300 400. E her gün iki üç kıyafet değiştiriyor haliyle. Bi de yazlıkları kışın kışlıkları yazın alıyorum. Küçük hesaplar peşindeyiz yani. Allah sonumuzu hayretsin.

Hayat zor 🥺 hazır yufka 1 kg 95 tl. 30 yumurta 180 tl. Pide 40 tl. 1 lt süt 34 tl. Kaşar 400 gr 180 tl. Beyaz peynir 120 tl.

Bugün sadece 15 dk dışarda kaldım giderim bu. Peynirli börek dediğin ne ki. Şu masrafa bak 🫨 daha bunun tatlısı var. 1 kg tokat Yaprak 250 tl. Kıyma da 550 tl. Bayramların anlamı kalmıyor ☹️

Valla zor hayat standartı kalmadı böyle gariban yaşlı çocuk görünce mahvoluyorum kime sorsam borcu var. Eskiden yemek kartıyla full alışveriş yapardım ben de sadece markete harcıyorum dışarda yeme içmeyi bıraktım köyle bağı kopmamış ailem var evim müstakil olduğu için araba kadar alana domates salatalık biber taze fasulye ekti kocam uğraşmayı seviyor enginar bile var o kadarcık alan bize tanıdığa yetiyor kayınpederim her sene bahçe yapıyor bal üretiyor serası da var yaz kış sebze meyveye para vermiyoruz. Karı koca kötü olmayacak maaşlarımız var ama borcumuz çoktu. Şimdi borç bitiyor ama ben doğuruyorum işten çıkarsam tek maaş olacağız. Ben küçükken kuzenler annemin arkadaşları kıyafet alıp verirdi ki durum olmadığından da değil kuzenimin bir montu vardı çift taraflı o montu o giydi abim giydi ben giydim tekrar kuzenim giydi. Artık bu da yok galiba fazla. Ara ara yurtdışı perileri kovalıyor beni de artık

Hayat çok zor artık. Oğlum aylardır tatil istiyor diye rezervasyon yaptırdım üç gece ve vicdanen rahatsızım müsriflik yaptım diye. Her şey lüks oldu ama çocuğa da anlatılamıyor.
Bu arada saydıklarınızın 5000 tutmasına çok şaşırdım yine de, kıymayı kaç kg aldınz

Parasal konularda sıkıntı çeken birisi değilim çok şükür durumumuz iyi ama ülkenin ekonomisinin yokuş aşağı yuvarlanıyor olmasına üzülüyorum.

Maalesef öyle, bugün birkaç çerez çeşidi, lokum ,tatlı, çikolata , salça vs aldık, 5 binden fazla ödedik, hadi iyi kötü aldık bizler ya alamayanlar, durum çok kötü çok...

Hayat çok zor artık. Oğlum aylardır tatil istiyor diye rezervasyon yaptırdım üç gece ve vicdanen rahatsızım müsriflik yaptım diye. Her şey lüks oldu ama çocuğa da anlatılamıyor.
Bu arada saydıklarınızın 5000 tutmasına çok şaşırdım yine de, kıymayı kaç kg aldınz
Kıyma 1 kg tatlı 1 tepsi 3 kg civarı

Bunlar daha iyi gunlerimiz. Ben alisverisi online yapiyorum magazalar ile sasirtici farklar var. Ve marka marka geziyorum saatlik indirimleri bekliyorum bazen cok ilginc farklar oluyor ayni ozelliklerde urunu 2000 tl yerine 400 tl ye aldim yuzde yuz pamuk ayni marka beyaz gomlek.
Cokta bir formulum yok ise yarayacagini da dusunmuyorum acikcasi.

Her ay ayın 1'inde klasik bir alışveriş yaparız. 3 kişilik bir aileyiz zaten. Azar azar alırız her şeyden.
2 ay önce ortalama 2500 tutuyordu şimdi işe 4500 civarında tutuyor ve hep aynı şeyleri alıyoruz. 2 ayda böyle artmış düşünün. Ki içinde kilolarca kıyma falan var diye düşünmeyin biraz kıyma biraz tavuk :D

zor gerçekten

bizde pek gelen giden fazla olmuyor -normalde biz memlekete giderdik, ona da gitmeyeceğiz bu bayram, babam çalışıyor. ben ailemin yanına geldim başka şehirden zaten ufak bir operasyon geçirdim, bayrama da kalmış oldum, . benim için de bayramlık hareket o oldu.

kaç bayramdır baklava vs yapmayan annem, bu bayram inat etti "bin lira olmuş baklava, ben yaparım baklavamı" dedi ve bugün koca bir tepsi olacak kadar yaptı.
ankarada ev baklavası isteyen varsa gelsin valla bize gelen de olmaz yoksa kim yiycek bu baklavayı bilmiyorum. hepsini şerbetlemeyip yendikçe şerbetleyecek sanırım.

bayramlık alınmıyor bizde uzun zamandır, eskiden kilo kilo şeker çikolata madlen vs. alırdık (hem eve koyardık gelen olursa diye -ki olmuyor, hem memlekete giderken herkese hediye götürürdük onu da yapmadık bu bayram işte) şimdi sadece apartmanın çocuklarına vermelik 2 avuç bişey almış annem. eve misafir gelene de baklava vercez. bu nedenle bayram alışverişimiz 800 TL tutmuş oldu...

ama annem çok kızgın. çoluğu çocuğu olan bayramlık almayacak mı bu millet ne yiyecek diye diye geziyor evde

az önce geldi cüzdanlardaki 20likleri 50likleri de topladı kapıya gelen çocuklara harçlık da verir çünkü.

hakkaten siz iyisi mi bize gelin.

Markette karın doyuran 100 tl den ucuz bir ürün bulunmuyor. Bu konuda ben de çok sıkıntı çekiyorum.

Maddi anlamda bireysel olarak bir sıkıntı çekmiyorum iyi kazançlarımiz oldugu icin ama tabiki eskiden cok rahatca harcadığım seyler benim icinde luks oldu.Ekonominin durumu malumun ilanı. Maalesef insanlar çok zorlanıyor. Lüks kavrami zaten bitti ama temel ihtiyaclari karşılamak bile cok zor artık cogu insan icin. Ama işte böyle olduğu olacağı çoktandır belli de çok yorum yapıp siyaset karıştırmak istemiyorum. Birileri hayal bile edemeyecegimiz lüks hayatı kazanırken, normal insanlarda onlar kazansın diye bayram alisverisinden bile kısmak zorunda kaldı.

Back
X