Bugün çok az bir alışveriş yapmış olmama rağmen resmen 5bini bıraktım dışarıda. Aldığım sadece yarım kilo çıkolata biraz kahve kıyma ve bayram tatlısı. Birkaç da ev için market alışverişi yaptım. Bilmiyorum ne olacak böyle. Bir kadın gördüm 50 liralık bayram çikolatası aldı çocuğu istediği için. Herşey çok zor. Geçim zor. Hadi karnımızı doyuyoruz ama gelecek beni korkutuyor kenara hiç koyamıyorum yarın öbür gün yaşlı ve evsiz kirada evladımın sırtında yük olmak istemiyorum. Onun eğitimini destekleyebilmek istiyorum ama bir kitap seti okuma kitabı 1. Sınıf o bile 700 lira olmuş. Gerçekten üzülüyorum.
zor gerçekten
bizde pek gelen giden fazla olmuyor -normalde biz memlekete giderdik, ona da gitmeyeceğiz bu bayram, babam çalışıyor. ben ailemin yanına geldim başka şehirden zaten ufak bir operasyon geçirdim, bayrama da kalmış oldum, . benim için de bayramlık hareket o oldu.
kaç bayramdır baklava vs yapmayan annem, bu bayram inat etti "bin lira olmuş baklava, ben yaparım baklavamı" dedi ve bugün koca bir tepsi olacak kadar yaptı.
ankarada ev baklavası isteyen varsa gelsin valla bize gelen de olmaz yoksa kim yiycek bu baklavayı bilmiyorum. hepsini şerbetlemeyip yendikçe şerbetleyecek sanırım.
bayramlık alınmıyor bizde uzun zamandır, eskiden kilo kilo şeker çikolata madlen vs. alırdık (hem eve koyardık gelen olursa diye -ki olmuyor, hem memlekete giderken herkese hediye götürürdük onu da yapmadık bu bayram işte) şimdi sadece apartmanın çocuklarına vermelik 2 avuç bişey almış annem. eve misafir gelene de baklava vercez. bu nedenle bayram alışverişimiz 800 TL tutmuş oldu...
ama annem çok kızgın. çoluğu çocuğu olan bayramlık almayacak mı bu millet ne yiyecek diye diye geziyor evde
az önce geldi cüzdanlardaki 20likleri 50likleri de topladı kapıya gelen çocuklara harçlık da verir çünkü.
hakkaten siz iyisi mi bize gelin.