Bayat ekmekten 30 cesit yemek

Papara bizim evde haftada bir kez yapılır çünkü her zaman kalan ekmek oluyor.Ama diğer tarifleri denememiştim onları da denicem bundan sonra.

ne zengin yemek kültürümüz varkaydirigubbakcemile2 bayat ekmekten bile bu kadar çeşit çıkarabiliyoruz... çoğunu bilmiyordumm.. ama bizdede genelde ekmekler bayatlayınca ekmek pizzası yada papara yapılır... bazende çatıya kuşlara bırakırızkaydirigubbakcemile3

geçen baktım bir çok çeşit ekmek kalmış evde. kepekli falan da alırım arada. köy ekmeği, çarşı ekmeği dilim dilim kalmış. hepsini minik küpler halinde doğradım.yuvarlak bi cam pişirme tepsisinin tabanını tereyağla yağladım. ekmekleri ekledim. sıvı yağ+süt+tuv+baharatlar+2 yumurtayı bir kasede çırptım.ekmeklerin üzerini bürüyecek kadar ekledim. sarımsak da var 3 diş. biraz ekmeklerin çekmesini bekleyip fırına attım.kızarmaya başlayınca kaşar rendesi attım üstüne. değişik bi börek yiyormuş gibi hissettim kendimi.

bu tarifler gerçekten harika alkisalkisalkis

ekmekler israf olmasın kızlar

Bende bayatlamış dilim ekmekler kaldığında üstüne bi yumurta,peynir,maydonoz,baharat sütle(veya yoğurt) harç yapıp üstüne döküp fırına atıoyurm kızarıyorlar hem yağda kızartılmadığı içide kalorisi düşük oluyor boshayallersmile

kız on parmagında on marıfet msallah

arkadaşlar tarifleri uygulayanlar resim paylaşabilir mi...

ben de bayat ekmekleri ufalayıp kurutuyorum. sonra rondoda çekip galeta unu olarak kullanıyorum.

annem bayat ekmeklerin üstüne maydanoz ve peynirli birşeyler srüp fırına verirdi... off tadına doyum olmazdı walla... canım çekti..=)

Annem bayat ekmekleri mıncıklayıp ufaladıktan sonra bi poşete koyup buzluğa atıyor.Tavuk kıymasından köfte yaparken baharatlarla beraber ufaladığı ekmeğide katıyor :) Çok güzel oluyor..

süper ya,bayıldım.ben de bayat ekmekleri sürekli kurutup köftelik için değerlendirmekten gına gelmişti,bunu gördüğüm iyi oldu,paylaşım için teşekkürler

bayat ekmekle yapılacak ne çok şey var dimi arkadaşlar...israf etmeyip bu şekilde değerlendire biliriz...
çok yararlı bi paylaşım olmuş.teşekkürler...
israfsız bereketli günler herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…