Bayat ekmekten 30 cesit yemek

bende birkaç tane biliyordum ama bayat ekmekle nelerde yapılıyormuş insan atmaya kıyamıyor paylaşımın için saola.s.

paparayı denemenizi öneririm nefis oluyoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

paparayı denemenizi öneririm nefis oluyoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
ama benim bildiğim farklı.ekmekler doğranır. üzerine sıcak su gezdirilir.bunun üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.üzerine tereyağ eritilip kırmızı pul biber serpilir.afiyetle yenilir

evet ekmekleri çöpe atmayalım değerlendişrelim paylaştığın için saol tariflerin hepsi çok güzel

Arkadaşım harikasın.. Bayat ekmekleri atmaya kıyamam.. Sürekli değerlendiririm,birçoğunu biliyordum bilmediklerimide öğrenmiş oldum..

17. Dilim kayganası
2-3 yumurta çırpılıp 1 kahve fincanı süt veya su ile karıştırılır. Bayat ekmek dilimleri arkalı önlü bu karışıma bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır.

bunu annem cok yapar ama babamla ben cok sevmedigimizden bize kizartdikdan sonra üstüne tozseker serper arkalii önlü harika oluyo ya

babaminda poparasi sudur kizlar bayat ekmekler küp küp dogranir yogurt ve birazcik süt ve tuzla güzelce karistirilir cok severiz kizimda bayiliyo
bir diger poparamizda yine ayni sekilde bayat ekmekler küp küp dogranir derin bir kaseye annem 3-4poset siyah cay koyup sicak su ekler ve damaga göre toz sekerle tatlandirir cay demlenince posetleri cikarip ekmekler katilip karistirilir bunada bayiliyoruz

ayrica biz bayat ekmeklerle totda yapiyoruz ve en begendigimde bayat ekmek dilimlerini sade olarak tost makinasinda kizartip cikinca tereyagi sürüp tuz ekmekdir

paylasimin icin tskler canimmmmm süper tarifler var hosuma gidena.s. hos en kötü ihtimal bizde ekmek cöpe atilmaz degerlendirmiyosam eger küp küp dograyip kizimla gölümüzdeki ördeklere atiyoruz

bayat ekmekleri ister ufalayın ister blendırdan geçirin derin bir kaba alın
içine evde ne varsa;
2,5 su bardağı kadar ufalanmş bayat ekmeğe
3 dilim kadar rende peynir
1 s.bardak süt
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 tane patates
1 tane havuç
1 tane kabak(isterseniz kabakla patatesi ayna anda koymayabilirsinz,ayrıda denenebilir..)
1/2 demet maydonoz
1/2 demet dereotu
birkaç tane taze soğan
tuz ve isterseniz baharat
1 çaykaşığı kadarda kabartma tozu
(eğer ekmek miktarı fazlaysa sütü kabartma tozunu ve yumurta miktarını da arttırabilirsiniz)
YAPILIŞI:
malzemelerin hepsini bir güzel yoğurun.yapışkan bir kıvam elde edin.(kek hamurundan daha yoğun, kurabiye hamurundan daha cıvık)
tavada kızgın yaga bir kaşık yardımıyla koyup yada elinizi ıslatarak küçük çörekler hazırlayıp kızartın.bunlar da zor gelirse hamuru bir poşete doldurup uç kısmını biraz kesin tavaya sıkarak üsten kaşıkla biraz bastırarakda şekil verebilirsiniz...
çocuklar içinde alternatif bir kahvaltılık aynı zamanda çay saatinde de süper oluyor
bu lezzete bayılacaksınız..
yağda tercih etmezseniz tepsiyi yağlayıp dökerek fırındada pişirebilirsiniz yada tost makinesinde de.. ama ben denedim kızartma kadar güzel olmuyor..

Ben kurutup,rondodan geçirdikten sonra..Buzluğa koyuyorum..
Köfteler için hazır oluyor.

Birde ekmekleri lokma lokma doğrayıp teflon tavada kıtır hale gelinceye kadar kurutoyrum,fırındada olabilir..
Sonra üzerine sarımsaklı yoğurt..kızdırılmış yağ..çok güzel oluyor..:))

Özellikle ekmek pizzalarına bayıldım, yapımı çok kolay. Çok teşekkürler, deneyeceğim kesinlikle kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

tarifler çok güzel paylaşımın için teşekkürler bende bu akşam bayatlayan ekmeklerı fırın poşetıne koydum fırına verdım hem kızarmıştı hemde yumuşamış çorbalar için kızarmış ekmek olrakda kullanılır

bizde bayat ekmekten hep balık ekmek yaparız yani biz adına öyle deriz çırpılmış yumurta baharatlar ile dilimlenmiş ekmekleri bu karışıma batırırız ve yağda kızartırız bugünde farklı tarifler için baktım ve pizzayı deniycem inşallah güzel olur

ramazanda ekmek çok artıyor malum bu ekmekleri ekmek thtasında küpküp kesip çok az yağladığım tepside fırınlayıp ekmek kıtırları elde ediyorum bunları da iftarda çorbalarda kullanıyorum

çok güzel bir paylaşım olmuş.teşekkürler.
denemeyi düşünüyorum.işime çook yarayacak :)

ne güzel,hem israf etmemiş oluruz,ekonomik olarak fayda sağlar,lezzetli,besleyici. harika bir konu emeği geçenlere teşekkür ederim

kızlar bir tarifte benden bayat ekmekler elle kuşbaşı gibi parçalanır üzerine kaynamış sıcak su dökülür ama fazla dükülmeyecek yani lapa gibi olmayacak
sonra yağda soğanlar pembeleştirilip biraz salça konulur istenilen baharatlar tuz ve su konulup bir yada iki yumurta kırılır ekmeğin durumuna göre karıştırılarak pişirilir ve doğru ekmeklerin üstüne afiyet olsun

HIMM TARıFLER SÜPER bizde her gün ekmek alır taze olanı yeriz kötü bi alışkanlık bayatlar kalır kalır kalıırr şimdi denicem bunları

Back
X