• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayanlara en uygun meslek sizce nedir

bence en uygunu eczacılık...çalışmana bile gerek yok.diplomanı kiraya versen yeter...benim bi arkadaşım böyle yapıyor.ve çokta iyi olmayan bir semtte 5-6 bin ytl kira aldığını biliyorum.(onun yalancısıyım...:kahve:)

bence de örgetmenlik en iyisi. tüm gün çalışmıyorsun birde tatilleri çok güzel.
tabi birde avukatlık var eeeeee bayanlardan daha güzel kimin ağzı laf yapabilir ki:oklava:

öğretmenliği seçerken bunları hiç düşünmemiştim ama iyiki de öğretmen olmuşum biraz sabır gerektirse de

Ben öğretmen olduğum için öğretmenlik diyeceğim... Ya da memurluk da olabilir... Eğer özel sektörde olacaksa biraz zor bir bayan için ama tanıdık ve güvenilir bir yerde aşçılık, satış elemanı filan da olabilir yaniii... Zevke göre değişir:) Kolay gelsin.

of walla kafam karisti bunlari okuyuncafisfisfisben daha karar veremedim ama biran önce vermem gerekiyo...yillardir ögretmenlik var aklimda ama simdi gida mühendisi olmak istiyorum diyorum...herkes cok sIkIcI diyo ama...delircem walla...:uhm:

bencede bi bayan için ideal meslek öğretmenlik ve sağlık sektörü ben sağlık sektöründeyim ve hayatımdan çok memnunum bana göre ideali eğitim ve sağlık sektörü umarım sana uygun bi meslek einirsin şimdiden başarılar

Bayanlar için de erkekler içinde en ideal meslek ; yapmaktan zevk aldıkları meslektir.
Ev hanımlığı en zor iştir ama meslek değildir. Ne SSK var , ne izin , ne mola :)

hem evi ihmal etmeden hem calismak birz zor bnce tabi biraz ihmalkarlik olacak,hemsire olabilir yada tercumanlik(evi ihmal etmezsin ozamn)
yada bayanlar uygun ogretmenlik aslinda cok guzel meslek ler var bayanlar icin sen ne sitiyorsan ne seviyorsan onu tavsiye ederim evi ihmal etmemek icinde az calisirsin yuzde 70 gibi,sevgilerimleeee

kesinlikle öğretmenlik değil.çünkü çoğu işini evde yapmak zorunda kalıyosun.örneğin yazılı sorusu hazırlamak,yazılı okumak,plan yapmak,öğrenci dosyalarını doldurmak,gözlem formları doldurmak,değerlendirme formları hazırlamak,etkinlikler hazırlamak vb.hepsini evde yepıyoruz.yani mesaim keşke beşde bitseydi işim işte kalsaydı. çok daha fazla mesai harcıyoruz biz sabah sekiz akşam beş çalışanlardan.en kötüsü de eve gelince kendi çocuğuna tahmmülün kalmıyo.yani ii bi anne olmak için asla bu mesleği seçmeyin.

ben bi öğretmenim.tavsiye eder miyim,tabiki ederim!!yata yata para kazanıyoz!bi biz bide bankamatik memur dedikleri var ya işte onlar,acaip rahatız...

bence de öğretmenlik gibisi yok bayanlar için çok ideal bende 1 sene sonra öğretmenim :)

arkadaşlar ben öğretmenim ve kolay olduğunu düşünen herkes o kadar yanılıyor ki... bir sürü çocuğun sorumluluğunu almak, geleceklerinde önemli bir rol oynamak, hepsiyle teker teker ilgilenmek, aynı anda 45 çocuğun konuşması ve sadece kendisinin dinlenmesini beklemesi, planlar, toplantılar, tutanaklar, harçlıksız, aç karınla, delik ayakkabıyla, kış günü terlikle okula gelen çocukların içinizi sızlatması, evde dayak yemelerine engel olamamak, kızını okutmayan veliler, 8. sınıftan mezun olup 1-2 sene sonra okula kucağında bebekle gelen kız öğrenciler.. saymaya vaktimin yetmeyeceği daha bir sürü şey... çocukları çok sevmek ve fedakar olmak lazım... o yarım günün sonunda eve gelince yaptığımız o kadar çok şey var ki bir sonraki okul günü için... bir ofiste bilgisayarı kapatıp veya dükkanı kilitleyip eve gitmeye benzemiyor okuldan eve gelmek...

en uygun meslek ne diyorsanız bana göre ev de yaptıkları el işlerini y ada takı boncukları falan biiyerle anlaşarak satmaları....
öğretmenlik iyi hoş ama sinir sisteminiz çoküyor resmen. hiç unutmuyorum bir gün televizyonda ibrahim tatlıses bağırarak bir şarkı söylemeye başladı birden, ben bi sinirlendim " bağırma" diye televizyona bağırdım. sonra bi kendime geldim napıyorum ben diye.

Back