• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayanlara en uygun meslek sizce nedir

Kesinlikle öğretmenlik.. gerçi kadın çalışsın da ne olursa olsun evde oturan kadınlar ya kocalarına sarıyorlar ya da kaynanalarına falan..(genelleme yapmıyorum tabii ki)

Kesinlikle öğretmenlik mesleği kadına en uygun meslek..
Ben turizm okudum ve 8 yıl çalıştım..Zorluklarını anlatamam..Ha her mesleğin zorlukları var elbet ama öğretmenlikte hem tatil günlerin hem çalışma saatlerin daha belirgin..Üstelik hele bir de anneyseniz bu meslek dalı çok çok cazip diye düşünüyorum..
Bu arada evlendikten sonra çalışmadım..Elbette ki çalışmak istiyorum ama evdeyim diye de zamanımı boş işlerle uğraşarak geçirmiyorum açıkçası..

Bir katakulliye geldi, öğretmenliği seçiverdim ama her geçen gün alışmaya ve sevmeye başladım, hele bu söylediklerinizden sonra, bir an önce bitsin diyorum bu okul:icecream:

bence bayanlar için en uygun meslek kamuda öğretmenlik,memurluk ya da eczacılık.gerisi hem zaman hem de yoruculuk açısından evlilikle birlikte zor olur sanırım.:((

merhaba arkadaşlar sizce bayanların evinide ihamal etmeden yapabileceği hangi meslekleri önerirsiniz.bir işe atılmak istiyorum.bana yardımcı olursanız sevinirima.s

Güzel soru...

Yakın zaman öncesine kadar bu soruya tartışmasız "öğretmen" derdim. Ama şimdi dilim varmıyor. Mesleğimi seviyorum, bununla bir ilgisi yok.
Sadece;
80'li yılların sonlarına doğru yeterlilik sınavı çıkardılar, boyun eğdik.
Doğuya yolladılar, rotasyon dediler yine boyun eğdik.
Eş durumundan en fazla 80 km uzağa gidilebiliyorken 120 km uzağa verdiler ses çıkaramadık.
Şimdi de KPSS çıktı. Öğretmenler bekleşip duruyorlar ve kazananlar azınlıkta. Mezun olup da işsiz öğretmen olmak, bu öğretmen kıtlığında ayıp değil mi?
Yok anacığım, öğretmen falan olmayın. Eksileri artılarını aştı zaten.

Bir katakulliye geldi, öğretmenliği seçiverdim ama her geçen gün alışmaya ve sevmeye başladım, hele bu söylediklerinizden sonra, bir an önce bitsin diyorum bu okul:icecream:

Canım benim, sen de öğretmen olacaksın demek... Çok sevindim senin adına.kafamçokkarıştı
Ne öğretmeni olacaksın bakalım? :1hug:

Canım benim, sen de öğretmen olacaksın demek... Çok sevindim senin adına.kafamçokkarıştı
Ne öğretmeni olacaksın bakalım? :1hug:

Sınıf öğretmeni olacaktım ama:uhm:benim adıma ağlasan daha iyi olur annemfisfisfis
Güzel soru...

Yakın zaman öncesine kadar bu soruya tartışmasız "öğretmen" derdim. Ama şimdi dilim varmıyor. Mesleğimi seviyorum, bununla bir ilgisi yok.
Sadece;
80'li yılların sonlarına doğru yeterlilik sınavı çıkardılar, boyun eğdik.
Doğuya yolladılar, rotasyon dediler yine boyun eğdik.
Eş durumundan en fazla 80 km uzağa gidilebiliyorken 120 km uzağa verdiler ses çıkaramadık.
Şimdi de KPSS çıktı. Öğretmenler bekleşip duruyorlar ve kazananlar azınlıkta. Mezun olup da işsiz öğretmen olmak, bu öğretmen kıtlığında ayıp değil mi?
Yok anacığım, öğretmen falan olmayın. Eksileri artılarını aştı zaten.

evet güzeli öğretmenlik,şimdiki aklım olsa işletme okumazdım.

bence bayanlar için en ideal meslek öğretmenlik ben öğretmen olcam
ama hep eczacı olmak istiyodum aslında eczacılık da olabilir ama kendi eczaneni açabilcek sermayeye sahipsen diplomanı bırak eczaneye sen işini yap

Aman diyim iyi ki öğretmen oluyorsun.
Ya mazallah eczacı olaydın?
Ne demek diplomanı bırak sen işini yap.
Eczacılık mesleğine bu gözle bakan birinin bu mesleği seçmemesi isabet olmuş.
:kızgın:

Bence doktor ve ya öğretmen,ama bu yalnız benim fikirimdir ve her insan meslek seçmekte özgürdür

kesinlikle ögretemen.hem yarım gün hemde cumartesi pazar tatil.kıyak iş

bence eczacılık veya diş hekimliği
diş hekimliği olursa evinin bi bölümünü muayene odasına ayırabilir:)
eczacılık ta temiz iş diye düşünüyorumm
ama ben ingilizce öğretmeni olucam sanırım dil okudugum icin ya da tiyatro istiyorum

Ben hastanede çalışıyordum çalışmadan önce öğretmenlik derdim ama çalışmaya başlayınca kesinlikle röntgen teknisyenliği ve ya teknikerliği diyorum.
Çünkü öğleye kadar çalışıyorlar ve senelik izne ek olarak 1 ay sürelide şua izinleri var. Ama radyasyon almak gibi bir sorunu var oda kurşun önlükle ortadan kalkıyor ve artı emeklilikte yaş haddi de yok 15 sene çalışıp emekli oluyorsun.

kamuda çalışmayı hiç düşünmedim :kahve:
herkes özel sektörün zor oldugunu düşünür ama hiç de öyle değil:icecream:
işini bilirsen senden rahatı yok
ihracat sorumlusuyum ve çok memnunum halimden
evlendikten sonra kendi dış ticaret şirketimi kurmak istiyorum
bize ailemizden şirketler kalmadı çocuklarımıza kalsın bari:1closedeyes:

bence de öğretmenlik valla öğle bir olanak olsa hemen geçiş yaparım
benimki zor güneş tepende tarlada bağda bahçede zor valla zor:)))))))))))))

bayanlar her mesleğin üstesinden gelir..... bence de her meslek uygundur yeter ki kendilerine güvensinler.....

Back