• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayanlar desteğinize ihtiyacım var

Bende anlamadım açıkcası kadınlar merhaba yazmak kaba geliyor bana bayan derken kimsenin cinsiyet ayrımı yaptığını yada bayanları aşağıladığını düşünmüyorum

aynen bende anlamıyorum son yıllar çok karşılaşıyorum nedenini hep merak ettim

Safsarisin Safsarisin nin dedigi gibi benim de o kadar midem bulandi ki bu aile iliskilerinden artik zamanla degisiyor insan umursamiyor. Sen de kendi ailene odaklan derim.
Zaten o durum geldim sonunda gecenlerde annem ameliyat olcakmıs hastaneye yatmıa ameliyata bi kaç saat kala kardeşim arıyor annem ameliyat olcak diye şehir dısındayım 2 yasında oğlum var ha demeyle gidemem ki bana diyolar gel dalga geciyorlar resmen

bayan denilmesine neden kızıyorsunuz

uzun zamandır merak ettiğim bir konuydu bu

gerçekten bilmediğimden soruyorum
Bayan diye bir cinsiyet yoktur, yani kendinizi şöyle şöyle bir bayanım diye tanımlayamazsınıs.
Hitap için kullanıyorsanız da , merhaba hanımlar diyebilirsiniz.
Bu kelime, kadın denmekten kaçınılan, utanılan, cinsiyeti ikinci aınıfa indirgeyen bir söylemdir.
Çok daha detaylı argümanlarla açıklanabilir ama lütfen artık kendinize ‘bayan’ demeyin.
Kadın, ne güzel bir kelimedir...

Bayan diye bir cinsiyet yoktur, yani kendinizi şöyle şöyle bir bayanım diye tanımlayamazsınıs.
Bu kelime, kadın denmekten kaçınılan, utanılan, cinsiyeti ikinci aınıfa indirgeyen bir söylemdir.
Çok daha detaylı argümanlarla açıklanabilir ama lütfen artık kendinize ‘bayan’ demeyin.

hmmm peki teşekkürler

Size zarar verdiğini düşünüyorsanız mesafe koymanız ayıp değil. Eli ayağı tutuyorsa tek başına gezsin. İlla bir erkekle gezmek istiyorsa tekrar evlensin. Konuştuklarınızı anlayacak biri ise tedavi olmasını sağlayabilirsiniz.

esinizin yaninda aglayinca kavga sebebiniz ne oldu ben onu cozemedim
anneniz biraz degisik sanirim ayni benim annem gibi ne benimle oluyor nede bensiz yani sizin annenizde sizi şamaroğlan seçmiş sanirim

ayy bende kadin diyemem cinsiyet ayrimina siddetle karsiyken kadin diyince bana sanki evlendim ben kadinim artiki cagristiriyo bi turlu dilim varmiyo
bir gun ber tanidigima bir yerden randevu alacaktim unisex bi ismi var erkekmi kadinmi diyince kiz demistim telefondakide dumur oldu bi sustu tabi soyleyemiyorum sanki herkes ayni dusunuyo kadin kadin diyince

ayy bende kadin diyemem cinsiyet ayrimina siddetle karsiyken kadin diyince bana sanki evlendim ben kadinim artiki cagristiriyo bi turlu dilim varmiyo
bir gun ber tanidigima bir yerden randevu alacaktim unisex bi ismi var erkekmi kadinmi diyince kiz demistim telefondakide dumur oldu bi sustu tabi soyleyemiyorum sanki herkes ayni dusunuyo kadin kadin diyince
İşte zaten asıl mesele o ya!
Regl gören her kız artık kadındır.
Bunun evlenmekle, cinsel ilişki ile alakası yoktur.
30 yaşında bekar adama oğlan diyor musunuz cinsiyeti için?
Ama toplumda kız ve bakirelik kelimeli ilişkilidir, kadın demek ise bakire değil.
Amaç bu zaten, bir cinsiyetin adının cinsel münasebetten ayrı tutmak, kadına kadın demek.

İşte zaten asıl mesele o ya!
Regl gören her kız artık kadındır.
Bunun evlenmekle, cinsel ilişki ile alakası yoktur.
30 yaşında bekar adama oğlan diyor musunuz cinsiyeti için?
Ama toplumda kız ve bakirelik kelimeli ilişkilidir, kadın demek ise bakire değil.
Amaç bu zaten, bir cinsiyetin adının cinsel münasebetten ayrı tutmak, kadına kadın demek.
ben sevmiyorum bayan kelimesini ama erkeklerede bay deniliyor onlarada bay demek yanlış mı ki ozaman :KK64:

Kötü bir anne, kötü bir evlat değil de sabırsız, geçimsiz, tahammülsüz, iletişimsiz, empati yapmakta zorlanan, birbirini anlamak yerine kendini haklı çıkarmaya çalışan, çözüme değil soruna odaklanan iki insan görüyorum. Ve bu iki insan muhtemelen birbirinden değerli iki insan olmasına rağmen yanlış tutumları yüzünden birbirlerini yıpratıyor.
Ama hayat böyle yaşanmamalı. Dünya hayatı kısa. İnsanlar sınanmak için bu Dünyadalar. İki dünyada da mutlu olmak varken neden iki taraf da zindan olsun?
Biraz sabır, biraz irade kuvveti size iyi gelecektir. Tartışmaya sebep olan durumlardan kaçınarak tartışmaları en aza indirebilirsiniz.
Evet bazı insanlar hayatı zorlaştırıyor, etrafına sıkıntı yaşatıyor. Ama kötülük niyetiyle değil, sadece hata yaptıklarının farkında değiller, baskın ya da ben duygusu yüksek olduklarından böyle yapıyorlar.
Belki ki siz de vicdan azabı yaşamak istemezsiniz. affedin ki sonra geri dönüşü olmayan pişmanlık yaşamayasınız

İki abim de ben de kendi kardeşleriyle, anne ve babasıyla olan sıkıntıları yüzünden biraz ihmal edilen bir anne tarafından yetiştirildik. Ben bir de çok geç bir yaşta olunca iyice ihtiyarlığına denk geldim annemin. Bekarım hala beraber yaşıyoruz yani anlaşamama durumumuz, kavgalarımız devam... Kardeşlerinin dertlerini o kadar soktu ki bizim evimize benden çok dayılarım ve teyzelerimdi düşündükleri. O zamanlar normal geliyordu da biraz aklım ermeye başladıktan sonra anladım bunun aslında normal olmadığını. Aslında dünya tatlısı bir kadındır herkes çok sever ama maalesef hiç anlaşamıyoruz. Sözün kısası benim annem gibi olma canım. Eğer evinin içine kadar sokarsan problemlerini olan evladına, evliliğine olur. Sıkıntıya mı sebep oluyor? Görüşme! Bırak herkes yerinde mutlu olsun.

Back