- 10 Ocak 2009
- 573
- 543
- 103
- Konu Sahibi derttenolecegiz
Canim seni anliyorum ama sen anlamiyorsun. Hayat sana sana toz pembe, dedigim dedik gibi geliyor ama oyle degil iste herseyden once abilerin baska bir evdemi buyudu de bilmesinler. Illa annenin anlatmasina grrek varmi en az 18 yil zaten yasadilar o evin icinde.Annem evde yaşananları onlara anlatmaz. Kendini acındırmak istemediği için mi yoksa akılları kalmasın diye mi bilmiyorum ama asla anlatmaz.
Simdi bosanma isine gelince annen 1961 dogumlu 1980de evlendigini dusunsen 36 yillik bir evlilik ve muhtemelen ilk evlendigi zamanlarda cok daha fazlasini goruyordu yani senin hatirlamadigin zamanlarda simdi yasadiklari o doneme nazaran devede kulak kaldigi icin bosanmaya sebep gormuyor. Bosansa hayatini yeniden kurmasi vs. Derken zaten kadincagiz yipranicak yaslanicak. Babanda yaslanicak ve insanlar yaslandikca bu tur huylari azaliyo genelde yani baban hayatinim en sakin donemini yasarken annen mucadeleye yeni baslamis olacak
Sonra abin evleneck onu evlendirme sorumlulugunu tek yuklenecek sonra sen evleniceksin. Seni evlendirmekle ugrasicak ve en nihayetinde bu kadin yanliz kalicak
Babana nolucak peki muhtemelen birdaha evlenicek ve o kadina annene davrandigi gibi davranmicak bu sefer siz donup o kadina iyi davraniyo diye sinirlenip durucaksiniz. Olan yine sizin sinirlerinize olucak. Annen demekki adam karakteri degilmis siddet, bitek banaymis eziyeti diyip daha uzulecek. ama aslinda o is oyle degil baban artik yaslandigi sakinlestigi icin daha iyi bir insan olmus olucak.
Ev ortami ders calismamak icin bahane degil. Yurda cikmak bana cok sacma geliyor. Sonucta sizde 17 yildir o evdesiniz ve birseyler sizin icinde normallesti artik. O yuzden evde ders calismaniza engel olmaz. Okuldan gelir gelmez uyuyun ve onlarim uyamsigi satte kalkip sabaha kadar ders calisin boylece kavga gurultu duymazsiniz.
Peki ben bunlari nerden biliyorumda boyle kesin dille konusuyorum dersen. Bende senin anlattiginin cok saha fazlasini yasayarak buyudum. Senin gibi anneme surekli bosanmasini soyleyen bir ergendim. Sonra ev ortamini bahane edip calisamadigimi dusundum ama aslinda ev ortamiyla ilgisi yoktu ben tembeldim. Kardeslerim azmettiler herkes uyuduktan sonra uyanip ders calistilar. Simdi ekonomik ozgurlukleri var hepsinin yaslari henuz 20ye bile ulasmamis olmasima ragmen. Annemin arkasinda durduklari maddi yardimda bulunduklarini babamda biliyor.
Ve artik tum bunlari bildigi icin yani cocuklari annelerinden taraf eee maddi yardimda var yani bu kadin beni birakip gidebilir diye dusundugu icin annemin agzinin icine bakiyo
Yani tum bu okuduklarindan sonra anneni bsatma konusundan vazgec abilerinle konus ve annenin tarafini tuttugunuzu acik acik belli edin bu annenizin elini guclendiricek ve zamanla babaniz annenizden cekinmeye baslicak. Sizde bahane yaratmadan evinizden cikmadan bol bol ders calisin lutfen. Sabir edin olurmu. Seni sabir basariya ulastiricak anneni senim kendi ayaklarinin uzerinde durabilmen daha guclu bir kadin yapicak