- 6 Ekim 2012
- 109
- 1
-
- Konu Sahibi BellaBellucci
Bausch&lomb un green ocean rengi çok güzeldir canım doğru bi kararben 1 bucuk 2 seneye yakın kullandım gözlerim neredeyse siyah herkes beğeniyorsa damarlı olmasına rağmen maşallah gözüne diyen bile oldu
Evet canım,lens olduğu anlaşılıyor ama aldığım yorumlar aynen şöyle "şimdiye dek lens olduğu belli olmasına rağmen yakışan birini ilk kez görüyorum"
Bu yorumu abartısız 17-18 kişi söyledi,oturdum saydım valla
Kimisi de hiç anlamayıp soruyor "lens mi ?" diye,ben de direk "lens tabi bizde böyle renk göz ne gezer,kara kara gözler var altında"diyorum
hehehe aynen valla tatlım
banada hep maşallah maşallah dıyorlardı hemde bayaa yaknmda olmasına ragmen ınsanlarBazen bende bozuntuya vermeyıp tesekkur edıyordum ama bazende soyluyordum artık ne yapayım
o an ben bile inanıyorum gözlerimin renkli olduğuna kaptırıyorum kendimi tatlım
konu sahibesi yorumlara aldırış etme bence.. hiç doğal değil diyenlere soruyorum
makyaj yapmıyor musun? saçını boyatmıyor musun? bunlarda yapaylık sonuçta.. en basit örnek verdim diğerlerini yazmıyorum ,en basitinden ojede mi sürmüyorsun???
bu arada bende miyop oldum gözlük yerine lens almaı düşünüyorum,yeşil renk tercihim,kendi gözlerim açık bal sarısı,herkes gözlerimi çok beğenir,ama değişiklik iyidir..
hiç fikrim yok lenslerle ilgili,nelere dikkat etmeliyim? tercihim nasıl olmalı yardım?
Teşekkür ederim,yorumlara aldırış etmiyorum zaten ben çok memnunum çünkü aldığım tepkilerden
Seçeceğin renk zevkine kalmış,ama sağlık açısından dikkat etmen hususlar şunlar :
1- Alacağın lenslerin oksijen geçirgenliğine muhakkak dikkat etmelisin,sonuçta gözlerinin de nefes almaya ihtiyacı var.
2-Her ne kadar oksijen geçirgenliği yüksek bir lens olsa da eve gelince lenslerini çıkarmalısın,lensler gözünde 8 saatten fazla kalmamalı.
3-Lensin göz bebeğinden küçük ya da büyük olmamasına dikkat et(gerçi bunu muayene olduğunda doktoruna belirtmen yeterli)
4-Astigmat var ise gözlerinde torik lens kullanmalısın,torik lensler diğer lenslere göre daha kalın lenslerdir.(Ben 2 yıl kullandım şeffaftı,memnundum da ama renkli istedim.Ne yazık ki hem renkli hem torik lens bulamadım.Numaralı ve renkli lensler mevcut ama renkli torik lens var ise de ben denk gelemedim.Şuan kullandığım lensin astigmat ayarı yok ama görmekte sıkıntı çekmiyorum,ama torik lenslerimle her şey daha bir netti bu da bir gerçek şimdi.)
5-Hijyen konusunda her zamankinden çok çok daha hassas olmalısın,zira bu göz şakaya gelmez,mikrop kaptırmamalısın.
6-Gözünde lenslerle sıcağa maruz kalma(kurutma makinesi,saç düzleştirici,maşa ya da mangal ateşi,buhar vs)
"LÜTFEN BUNU HERKES ÇOK DİKKATLE OKUSUN...!!
21 yaşındaki bir genç mangalda kömürleri yaktıktan sonra, ateşin hazır hale gelmesini beklerken 2 .. 3 .. dk kadar kömüre ve ateşe bakarak bekledi...
Sonra bir anda ciğliklar atarak bagırmaya, tepinmeye basladı, etrafindaki hiç kimse ne olduğunu anlamiyordu. Baktılarki olmayacak çocuğu Dr.a götürmüşler. ve orda çocugun kör olduğunu, kontakt lens plastik oldugu icin, gözun icinde eridigini ve bir daha göremyeceğini ögrenmisler...
Lutfen sizde. kendiniz ve sevdikleriniz icin dikkat edin. Böyle ateşe yakin yerlerde gözlerinde lens olduğu halde yaklaşmayın/yaklaşmasınlar..!
TOPLUM DUYARLILIĞININ ARTMASI İÇİN, LÜTFEN, PAYLAŞALIM...!"
Bu yazıyı güvenilir bir sitede okumuştum,ayrıca olayın fotoğrafları da mevcuttu ama burada paylaşmaya cesaret edemedim
son yazdığından sonra tırstım diyebilirim...
bende miyop var , 1 derece ,gece olunca uzağı farkedemiyorum çok kötü duygu cidden..gözlük sevmıyorum kullanamam ,lense karar verdim , dr a gidicem bakalım ne diyecek,göz çok önemli ucuz lenslerde gözü kör ediyormuş.
yorumları okudum bende şimdi kimisi uyurken bile çıkarmıyormuş,hatta duş alırken dahi,acaba doğru mu?
Hiç denemedim,denemeyi aklımın ucundan dahi geçirmem
Gözlerimizin de nefes alması gerektiği için eve gelince hemen çıkartalım derken gidip o lenslerle uyumayı düşünmek çok mantık dışı olur.Doktoruma sormuştum aylık ya da senelik lensler varmış bir takıp günlerce çıkarmayan varmış diye doktorumun dediği tek cevap "öyle bilinçsiz kullanıcılara lens satılmaması gerek,sonra bize vay gözüm gitti diye geliyorlar"dı.
Şekerim msg kutun dolu, mesajına cevap atamıyorum :-(
Lensler super :) yuzunu görunce tanidim ben senin blogunu takip ediyordum ama bilgisayar degismek zorunda kalinca linki kaybettim :)
solotica lensler sana cok yakisiyor
Evet,bende korkman ve dikkate alman gereken bir şey
Ben lenslerimi muayene olduğum hastaneden sipariş ettirdim,güvenemiyorum yoksa
tavsıyeler için teşekkürler,
bende hastaneden sipariş ederim
bousch lomb un naturel look serisindeki lensler numaralımı yoksa kozmetk amaçlımı.ben kozmetik amaçlı lens kullanıyorum cunku burdakı green okeanı çok begendmve kullananlar fiyat bılgısı olanlar yrd.olabılırmı gözlerm kahverngı acık mavı duran bı lens arıyorum