Datlım gıymaylım, yapılan testler sonucunda hormon düzeyin normal görülmüşsee verilmez, ayrıca progestan, sadece progesteron yetersizliğinden dolayı olabilecek gebelik kayıplarını önler, bunun haricinde, kromozom bozukluğu, rahim ağzı problemleri vb. gibi durumlardahiçbir fonksiyonu yoktur. Gebelik vücut tarafından sonlandırılmışsa eğer, progestan sadece düşüğün gecikmesine neden olur. Yani doktorlrın %99u gebeliğin progestan olmadan, kendiliğinden başlaması gerektiğini düşünür, sadece hamilelik oluştuktan sonra olan kanamalarda progestanı kullandırırlar ki, progestanın meydana gelecek bir düşüğü önlediğine dair yeterincce araştırma da yok.Kimi doktor yazar kimi işe yaramadığını düşündüğü için yazmaz. Bende iki tane kanamalı gebelik geçirmiş bir kadın olarak, bir gebeliğimde 7 ay kullandım, diğerinde doktor yazdı ama ben hiç kullanmadım, sonuç olarak, her ikisinde de 9 ay kanamamoldu ve sağlıklı bir şekilde doğum yaptım.
Son düşüğümde ise progestan kullandım ve bebeğimin kalbi 11. haftada durmasına ragmen progestan kullandığım için düşük başlamadı ve bebeğim 2 haftakarnımda ölü kaldı.
Böyle işte tatlılar. Progestana çok bel bağlamayın