Gebeliğe Hazırlık Bat NİSAN 2018'i bekleyenler...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
benim de 8 gün kaldı BAT'a bugün sırt ve bel ağrım göğüs ve koku hassasiyetim var hiç adet olcakmışım gibi ağrım da yok normale 10 gün, 2 haftadan başlardı kasılmalarım şiddetli geçiririm bu ay umutlandım sanki ama yine gelecek galibaaa Allahım daha fazla aratmadan hayırlısıyla konuyu biliyorsun Amin...:)
benmde 14 nisan canım :KK43: hiçbir belirti yok

Kızlar ogluma hamıleyken yerleşme kanamasıdır Yok kramp vs bısey yaşamadım ama sımdı benden kahverengı leke geldi ?? Bat 21 nisan
ilişki gününü biliyorsan ondan 10-15 gün sonraki kanama yerleşme kanaması olabilir.. hayırlısı diyelim her gebelikte farklı bir kadının her hamileliğinde farklı belirtiler ortaya çıkıyor..

benmde 14 nisan canım :KK43: hiçbir belirti yok
hiç bir belirti yok mu, peki adetlerin nasıldı düzenli midir, şiddetli midir yoksa bazıları gibi hiç anlamaz mısın geldiğini gittiğini:) benimki çok şiddetli geçiyor hem psikolojik hem fizyolojik..

Adetim 10 gğn gecikti gebelik yok şuan ama dğn alındı kan
Hormon Testi Sonuçları Normal Değerleri Tablosu

PROGESTERON:

Normal Değerler:

Erkek: 0.1-1 ng/ml

Kadın:

1. Foliküler Faz: 0.2-1.4 ng/ml
  2. Luteal Faz: 4-25 ng/ml
  3. Menopoz: 0.1-1 ng/ml

FSH (FOLIKUL STIMUL HORMON):

Normal degerler:

Erkek: 1.7_12mlu/ml

Kadın:

1. Ovulasyon: 6.3_24 mlu/ml
  2. Faliküler faz: 2.9_12 mlu/ml
  3. Luteal faz: 1.5_ 7.0 mlu/ml
  4. Menopoz: 17_95 mlu/ml

LH (Lütein Yapıcı Hormon):

Normal değerler:

Erkek: 1.1_7.0 mlu/ml

Kadın:

1. Ovulasyon : 9.6_ 80 mlu/ml
  2. Faliküler faz:1.5 _ 8.0 mlu/ml
  3. Luteal faz : 0.2 _ 6.5 mlu/ ml
  4. Menopoz: 8_33 mlu/ml

E2 (ESTRADIOL,ÖSTROJEN):

Normal Değerler:

Erkek: <62 pg/ml

Kadın:

1. Folüküler Faz: 1-147 pgr/ml
  2. Ovülasyon: 93-404 pg/ml
  3. Cuteal Faz: 29-318 pg/ml
  4. Menopoz: <58 pg/m
PROLAKTİN:

Normal Değerler:

Erkek: 1.5-19 mlu/ml

Kadın:

Siklüs : 1.3-25 mlu/ml

Meopoz: 0.7-19 mlu/ml

TSH (Tiroit Slimülon Hormon):

Normal Değer: 0,25-5 mlu/ml

T3 (Triiyodotrinin):

Normal Değer: 0.9 - 2.5nmol/L

T4 (Total Tiroksin):

Normal Değerler: 60-120 nmol/L

CANIM BÖYLE ALINTI YAPTIM AMA

Perşembe sabah kendi doktorumdan randevu aldım keseyi görmemiz lazım dedi inşallah görürüz.

nejlaa 86 nejlaa 86 canım en az 5 olması lazım eminim. Ama adet olmazsan yine yaparsın olmadı kadın doğuma gidersin gecikmeyse nedenini öğrenirsin

nejlaa 86 nejlaa 86 canım en az 5 olması lazım eminim. Ama adet olmazsan yine yaparsın olmadı kadın doğuma gidersin gecikmeyse nedenini öğrenirsin

canım az önce memleketimdeki dr aradım şubatta ona tüm tahlillerimi yaptırmıştım iltihap çıkmıştı ilaçları kullandım folıc asitlere devam ediyorum..değere göre şuan da gebelik yok ama bu hafta da adet görmezsen tekrar test yaptır dedi tabi ben dayanamadım bulunduğum ilde yarın için dr randevusu aldım..gebelik olmasa bile kist falan olur allah korusun tedbirini almak lazım...ilginç bir durum ben 31 yaşımdayım we adet görmeye başladığım günden bu yana ilk defa adetim de gecikme oldu.

canım az önce memleketimdeki dr aradım şubatta ona tüm tahlillerimi yaptırmıştım iltihap çıkmıştı ilaçları kullandım folıc asitlere devam ediyorum..değere göre şuan da gebelik yok ama bu hafta da adet görmezsen tekrar test yaptır dedi tabi ben dayanamadım bulunduğum ilde yarın için dr randevusu aldım..gebelik olmasa bile kist falan olur allah korusun tedbirini almak lazım...ilginç bir durum ben 31 yaşımdayım we adet görmeye başladığım günden bu yana ilk defa adetim de gecikme oldu.
Tedbirli olmakta fayda var tabiki iyi yapmışsın canım. İnşallah kötü birşey yoktur getirme aklına kötüyü

Hormon Testi Sonuçları Normal Değerleri Tablosu

PROGESTERON:

Normal Değerler:

Erkek: 0.1-1 ng/ml

Kadın:

1. Foliküler Faz: 0.2-1.4 ng/ml
  2. Luteal Faz: 4-25 ng/ml
  3. Menopoz: 0.1-1 ng/ml

FSH (FOLIKUL STIMUL HORMON):

Normal degerler:

Erkek: 1.7_12mlu/ml

Kadın:

1. Ovulasyon: 6.3_24 mlu/ml
  2. Faliküler faz: 2.9_12 mlu/ml
  3. Luteal faz: 1.5_ 7.0 mlu/ml
  4. Menopoz: 17_95 mlu/ml

LH (Lütein Yapıcı Hormon):

Normal değerler:

Erkek: 1.1_7.0 mlu/ml

Kadın:

1. Ovulasyon : 9.6_ 80 mlu/ml
  2. Faliküler faz:1.5 _ 8.0 mlu/ml
  3. Luteal faz : 0.2 _ 6.5 mlu/ ml
  4. Menopoz: 8_33 mlu/ml

E2 (ESTRADIOL,ÖSTROJEN):

Normal Değerler:

Erkek: <62 pg/ml

Kadın:

1. Folüküler Faz: 1-147 pgr/ml
  2. Ovülasyon: 93-404 pg/ml
  3. Cuteal Faz: 29-318 pg/ml
  4. Menopoz: <58 pg/m
PROLAKTİN:

Normal Değerler:

Erkek: 1.5-19 mlu/ml

Kadın:

Siklüs : 1.3-25 mlu/ml

Meopoz: 0.7-19 mlu/ml

TSH (Tiroit Slimülon Hormon):

Normal Değer: 0,25-5 mlu/ml

T3 (Triiyodotrinin):

Normal Değer: 0.9 - 2.5nmol/L

T4 (Total Tiroksin):

Normal Değerler: 60-120 nmol/L

CANIM BÖYLE ALINTI YAPTIM AMA
canım benimki 11,6 ya benim hastaneye göre üst sınır 15 belki başka bi hastanede daha yüksek çıkacaktı ne dersin

valla hiç bir şey anlamadım ben bu işten gebelik desen yok adet desen o da yok ..:eğlence::işsiz::işsiz:

Bende de yok. Bugün 32.gün. Hayatımda ilk defa bu kadar gecikme yaşıyorum. 27 günde bir adet oluyorum. Idrar testlerinde bişey Yok, kan tahlili yaptırmadım. Sadece olacakmis gibi alıntım var az az. Arada kasıklarıma ağrıda giriyor.

Bende de yok. Bugün 32.gün. Hayatımda ilk defa bu kadar gecikme yaşıyorum. 27 günde bir adet oluyorum. Idrar testlerinde bişey Yok, kan tahlili yaptırmadım. Sadece olacakmis gibi alıntım var az az. Arada kasıklarıma ağrıda giriyor.

bende de ilk defa oluyor canım..bende de sadece bel ağrım war..bir de gögüslerim şiş ve ağrılı

benim de 8 gün kaldı BAT'a bugün sırt ve bel ağrım göğüs ve koku hassasiyetim var hiç adet olcakmışım gibi ağrım da yok normale 10 gün, 2 haftadan başlardı kasılmalarım şiddetli geçiririm bu ay umutlandım sanki ama yine gelecek galibaaa Allahım daha fazla aratmadan hayırlısıyla konuyu biliyorsun Amin...:)
Benim sen 8 gün var sadece bel ağrım ve sağ kasık ağrım var. Kasık ağrım düşükten sonra hep olmuştu heveslenmek istemiyorum. Normalde Adete 7 gün kala adet belirtileri başlar bakalımbu ay hiç test almadım yapmadım gecikene kadar da yapmayı düşünmüyorum :)

Sakin ol daha kötü durumda olanlar var seninki umutsuz bir durum değilki en kötü ihtimalle bir kaç ay daha uğraşırsınız belki[/QUO
kesinlikle deil aslında ama geçen iş yerinde bi arkadaş benim durumumu bilmeden hashimoto hastaları bebek sahibi olamaz falan dedi ben yıkıldım ztn o kadar çok ağladım anlatamam aslında en iyisini rabbim biliyor :KK43:

Sakin ol daha kötü durumda olanlar var seninki umutsuz bir durum değilki en kötü ihtimalle bir kaç ay daha uğraşırsınız belki
kesinlikle deil aslında ama geçen iş yerinde bi arkadaş benim durumumu bilmeden hashimoto hastaları bebek sahibi olamaz falan dedi ben yıkıldım ztn o kadar çok ağladım anlatamam aslında en iyisini rabbim biliyor :KK43:

Benim sen 8 gün var sadece bel ağrım ve sağ kasık ağrım var. Kasık ağrım düşükten sonra hep olmuştu heveslenmek istemiyorum. Normalde Adete 7 gün kala adet belirtileri başlar bakalımbu ay hiç test almadım yapmadım gecikene kadar da yapmayı düşünmüyorum :)
ben de bişiy yapmayı düşünmüyorum ama ister istemez acaba mı diyorummm

Evet canım veren O duaya devam :)

X