• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık BAT 10-17 Mayıs Arası Olanlar Gelin haydi:)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar iyi geceler. Gecemiz mübarek olsun 🤲🏻 Benim aklıma takılan bi şey var. Bi kere biyokimyasal gebelik geçirdim. Doktor folik asit ve coraspin başlattı. Coraspinin doğurganlık üzerinde güzel etkileri varmış biraz okudum netten yumurtanın tüplerde düzgünce taşınması gibi vs vs. Benim bat 11 Mayıs normalde adet öncesi hem kasık ağrım hem de göğüs ağrım olur baya. Ama şu an yok. Acaba coraspin bu durumu da etkiliyor mudur?ağrıları engeller mi acaba?

iyi geceler. Hepimizin gecesi mübarek, dualarımız kabul olsun🙏🏼
Koraspirinin kolaylaştırdığını ilk kez duydum. Onunla ilgisi var mıdır bilmiyorum ama benim her ay farklı oluyor belirtilerim. Bazen göğüs hassasiyetim neredeyse 15 gün önce başlıyor bazen 1-2 gün.
Bata az kalmış günü geçince test ile netleşir durum inşallah

Herkes bat tarihlerini iletirse yazarım tabi ama örnek olacak bi görsel olursa daha kolay olabilir benim için

Aşağıdaki konuda örneği var ama kullanıcı adı, tarih ve sonuç alanlar olsa da yeter sanki:))

Zahmet olmaz eklenirse, 13 Mayıs benim

iyi geceler. Hepimizin gecesi mübarek, dualarımız kabul olsun🙏🏼
Koraspirinin kolaylaştırdığını ilk kez duydum. Onunla ilgisi var mıdır bilmiyorum ama benim her ay farklı oluyor belirtilerim. Bazen göğüs hassasiyetim neredeyse 15 gün önce başlıyor bazen 1-2 gün.
Bata az kalmış günü geçince test ile netleşir durum inşallah

“Hem yumurtalıkların kanlanmasını hem de rahim zarının kanlanmasını artırarak, bebeğin daha iyi bir şekilde rahim zarına tutulmasını arttırmaktadır. Onun için bu çalışmada aspirin kullanımında çocuk sahibi olmak isteyen kişilerde önemli bir yerinin olduğu vurgulanmaktadır” Dr. Çağcıl Yetim, “Araştırmalar tedaviye aspirinin eklenmesinin hamilelik şansını yüzde 35 oranında artırdığını gösteriyor” dedi. okuduğum şeylerden alıntılar. Evet belki dediğiniz gibi olabilir. Neyse az kaldı gerçi pek ümidim yok kaset test yaptım erken gebelik yaptım bi kaç gün önce hiçbir şey yoktu☹️

Aslında gün aşırı iken kaçma söz konusu olur mu ki? Sperm 48 hatta 72 saat kalabiliyor ama bir çok ihtimal var. Eşin de sperm testi yaptırdı mı? Şu an erken tabii normal daha ama çok istiyorsanız belki testleri yaptırıp kafanız daha rahat edebilir
Ya canım aslında yaptırmadık ama eşim tükürük kullanıyordu geçen ay acaba o etkiledi mi diyorum ya bide 2 tarafta da bişey olmasa bile o ihtimal yine %20 bakalım beklicez. Doktor da erken diye baktı zaten hatta ciddiye bile almadı 2 aydır deniyoruz falan diyince 1 seneden önce kimseyi ciddiye almiyolar sanırım

Ya canım aslında yaptırmadık ama eşim tükürük kullanıyordu geçen ay acaba o etkiledi mi diyorum ya bide 2 tarafta da bişey olmasa bile o ihtimal yine %20 bakalım beklicez. Doktor da erken diye baktı zaten hatta ciddiye bile almadı 2 aydır deniyoruz falan diyince 1 seneden önce kimseyi ciddiye almiyolar sanırım
Olabilir etkiliyor diye okumuştum. Kayganlaştırıcıların bazıları da etkiliyor.
evet doğru 1 seneye kadar normal görüyorlar. Sadece çok istiyorsanız diye söyledim yoksa gerçekten 5 ay normal.
Bir de ovulasyon testi kullanıyor musun onu da deneyebilirsin gerçi gün aşırıysa zaten gerek olmayabilir

“Hem yumurtalıkların kanlanmasını hem de rahim zarının kanlanmasını artırarak, bebeğin daha iyi bir şekilde rahim zarına tutulmasını arttırmaktadır. Onun için bu çalışmada aspirin kullanımında çocuk sahibi olmak isteyen kişilerde önemli bir yerinin olduğu vurgulanmaktadır” Dr. Çağcıl Yetim, “Araştırmalar tedaviye aspirinin eklenmesinin hamilelik şansını yüzde 35 oranında artırdığını gösteriyor” dedi. okuduğum şeylerden alıntılar. Evet belki dediğiniz gibi olabilir. Neyse az kaldı gerçi pek ümidim yok kaset test yaptım erken gebelik yaptım bi kaç gün önce hiçbir şey yoktu☹️
Çok teşekkürler ben de araştıracağım aspirini.
Tabii inşallah gerek olmasın:))

Bu arada benim 1 kere gebelik oldu ve günüm geçmesine rağmen idrar testinde çıkmamıştı. Gününün geçmesini 1-2 gün bekleyip test yapmak en sağlıklısı

evet doğru 1 seneye kadar normal görüyorlar. Sadece çok istiyorsanız diye söyledim yoksa gerçekten 5 ay normal.
Bir de ovulasyon testi kullanıyor musun onu da deneyebilirsin gerçi gün aşırıysa zaten gerek olmayabilir
Bu ay kullandım canım hem çatlama hem yumurtlama değerlendirdim ilk defa bakalım rabbim nasip ederse olur. Allahım hepimize bu ay da nasip etsin 🥰😇😇

Çok teşekkürler ben de araştıracağım aspirini.
Tabii inşallah gerek olmasın:))

Bu arada benim 1 kere gebelik oldu ve günüm geçmesine rağmen idrar testinde çıkmamıştı. Gününün geçmesini 1-2 gün bekleyip test yapmak en sağlıklısı
İnşallah 🤲🏻🥰🥰

Herkes bat tarihlerini iletirse yazarım tabi ama örnek olacak bi görsel olursa daha kolay olabilir benim için
Cnm bak baska forumda yapmislar foto atiyorum. Mesaji duzenle diyeceksin ilk sayfadaki sonra @ yapip uye ismi sonra bir bosluk birakip bat günü. Hazir oldugunda yazariz günleri 😁

Eklentiler

• Screenshot_20210509-090121_Chrome.jpg
    Screenshot_20210509-090121_Chrome.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Evet su bazli olmamasi lazim, kuruluk yaşayanlar ya da böyle bir problemi olanlar icin preseed var. Onu kullanan da çok.

Kızlar benimde yumurtlamaya göre olursam adet 17si çatlamaya göre olursam 18 belirti sıfır tabi bence daha erken belirti aramak için 5 6 gün sürüyormuş döllenme zaten hiçç test yapmayada niyetim yok bu 3. Ay olucak bizimde
Evet cnm dollenme 14 gune kadar sürebilir beklemek en iyisi regl olmadikca hep umut var😁

Aslında gün aşırı iken kaçma söz konusu olur mu ki? Sperm 48 hatta 72 saat kalabiliyor ama bir çok ihtimal var. Eşin de sperm testi yaptırdı mı? Şu an erken tabii normal daha ama çok istiyorsanız belki testleri yaptırıp kafanız daha rahat edebilir
Değerler onemli iste spermiyogramdaki.. Yaşasa bile dollemeyebiliyor ya da az hayatta kalabiliyor. Kadin rahmi asidik mesela spermleri koruyan sivi bazik. Sivi az olursa spermler rahme girdigi gibi olebiliyor amaaaaaan pismanim senelerdir korunduguma🤦🏼‍♀️ saniyoruz hemen olcak ben de 34 yaşındayım yumurta kapiya dayandi simdi tirmaliyorum galiba 😂

cimicimi cimicimi benim bat 14 mayıs canım. Bu arada senin nasıl gidiyor belirti vs var mı? Soğan kürü uyguladın mı 🤔
Canım belirti yok şu anda zaten ümidim de yok açıkçası bu ay o yüzden de belirti aramıyorum 😔 soğan kürüne geç başladım sadece 4 gün yapabildim ama deneyip sıkıntı yaşayanlar da olmuş o yüzden de riske atmak istemedim

Kızlar merhabaa Mart'ta pozitifi gördüm kimyasalmış sonra Nisan ayında adetim düzensizleşti 33.günde geldi normalde 28 dir Mayıs ayındada 14.gün şeffaf kaygan uzayan akıntı gördüm o gün akıntım fazlaydı eşim yanımdaydı değerlendirdim sonra göreve gitti başka deneme fırsatı olmadı çünkü hala görevde ilişkiden üç gün sonra daha sarı koyu uzayan bir akıntı gelmeye başladı ve kesildi şu an hangisi benim yumurtlama günümdü bilemiyorum ve bir gün denedim sadece hangi günde hastalancağmı bilmiyorum bir karmaşanın içindeyim :) eğer döngüm 28 e döndüyse 18 mayısta olmam gerek eğer yine 33. Günde gelirse 24 mayısta olmam gerek zaten tutmuşsa olmam ama 24 Mayıs'a kadar stresli beklerim 😄🤭🙈

Değerler onemli iste spermiyogramdaki.. Yaşasa bile dollemeyebiliyor ya da az hayatta kalabiliyor. Kadin rahmi asidik mesela spermleri koruyan sivi bazik. Sivi az olursa spermler rahme girdigi gibi olebiliyor amaaaaaan pismanim senelerdir korunduguma🤦🏼‍♀️ saniyoruz hemen olcak ben de 34 yaşındayım yumurta kapiya dayandi simdi tirmaliyorum galiba 😂
İşte milyon tane ihtimal var:) En önemlisi nasipte var mı yoksa herşey mükemmel bile olsa gerçekleşmez
34 bir şey değil ki 2-3 çocuk için zaman var:)) Ben de farklı değilim korunurken bile 3 istiyorum derdim😂😂

• Beğen
Reactions: Mof
İşte milyon tane ihtimal var:) En önemlisi nasipte var mı yoksa herşey mükemmel bile olsa gerçekleşmez
34 bir şey değil ki 2-3 çocuk için zaman var:)) Ben de farklı değilim korunurken bile 3 istiyorum derdim😂😂
Ben bu kadar zor olduğunu gördükten sonra ilkini doğurayım modundayim şahsen ikincide korunmaya gerek olduğunu düşünmüyorum zaten ay da 5 gün şans var gün aşırı yapmadiktan sonra onlarda tutana kadar 2 3 sene geçer 😂

Canım belirti yok şu anda zaten ümidim de yok açıkçası bu ay o yüzden de belirti aramıyorum 😔 soğan kürüne geç başladım sadece 4 gün yapabildim ama deneyip sıkıntı yaşayanlar da olmuş o yüzden de riske atmak istemedim
İyi yapmışsın canım. Senin de benim gibi ümidin yokmuş 😕 bu ay biye böyle olduk ya geçen ayki hayal kırıklığından mı

Back