çörekotu yağıda iyi gelir
Kendiminde kullanıp faydasını gördüğüm ve tavsiye edeceğim tedavi yöntemi 3 ila 10 TL arasında uygulanabilen 1. ve 2. derece basur (hemoroid) için faydası olacaktır.
3. ve 4. derece basuru olan kişilerde kullanabilir ancak onların durumu ameliyat gerektirebilir onun için mutlaka bir uzman doktora başvursunlar.
TEŞHİS
Büyük abdestinizi yaptıktan sonra makat bölgenizi temizlerken elinize herhangi çıkıntı geliyorsa bu basur başlangıcı olabilir.
Bu çıkıntılarla beraber yanma , batma ve ağrı takip etmekteyse basur olduğunuz düşünülür.
TEDAVİ
Basur (hemoroid) Makat veya anüsteki varisleşen toplardamar yumağının şişmesidir.
Uygulayacağımız yöntem bu şişkinliği azaltmak ve kan dolaşımını rahatlatmak olacaktır.
Şifalı bitkilerden Sarı Kantoron (Hypericum perforatum) derdimizin devası olacaktır.
Kantaron yağı;
-Antiseptik ve antibakteriyel özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller,
-Damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durdurur,
- Hücre yenileyicidir, yaranın hızla kapanmasını sağlar,
-Yarada iltihap oluşumunu engeller,
-Yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder, büyük bir rahatlama sağlar.
TEDAVİ YÖNTEMİ :
Bir parça pamuk üzerine pamuğu kaplayacak şekilde sarı kantaron yağı sürülür ( pamuk yağı iyice emsin )
Bu pamuk fitil şeklinde makat bölgesine koyulur.
İlk birkaç saat içinde yanma ve ağrı azalacaktır.
İlk gün sonunda şişliğin azaldığı görülecektir.
Şişlikler azalana kadar bu şekilde tedaviye devam edilir.
Bir Hafta sonunda herhangi bir değişiklik olmazsa basurdan farklı bir hastalığınız olabilir bir doktora görünmenizde fayda vardır.
Pamuk günlük değiştirilmeli ( sık sık büyük tuvalete çıkılıyorsa pamuk her seferinde değiştirmemin faydası olacaktır)
Yukarıda bahsedilen tedavi 1. ve 2. derece olan hafif basurlar içindir.
3. ve 4. derece basur için sarı kantaron yağı bu tedaviyle beraber içilerekte kullanılmalıdır.
Günde bir bardak ılık suya 5 damla kadar sarı kantaron yağı konularak tüketilir.
UYARI: ( Özellikle Dahilen [içilerek] Kullanımda )
Hamilelerde kullanılması yeterli klinik çalışma olmadığı için önerilmez.
ALINTI
Arzu M. - 27 - İstanbul (2008-01-15 23
23)
BASUR İÇİN KULLANDIM Benimki öyle çok büyük bir problem değil ama bir kaç ay önce basur oluştu. Ben bir şey yapmayınca da biraz ilerledi. Artık otururken acı vermeye başladı. Bir yakınım bana kantaron yağı tavsiye etti. Hemen aldım ve kullanmaya başladım. Çünkü bu hastalıkta doktora gitmek zor geliyor insana. Yakınımın tavsiye ettiği şekilde pamuğa emdirip basurun üzerine koydum. Üzerine de mutfakta kullanılan streç naylonlardan kapattım. Çünkü bu yağ kırmızı ve leke yapabilir. Şöyle söyleyeyim bir kaç kez kullandıktan sonra hiç bir şikayetim kalmadı. Tabi benimki çok ilerlememişti. Biraz ilerlemiş olanlarda daha fazla kullanmak gerekir herhalde.
ALINTI