Ben yaklaşık 5 sene önce bir anda ameliyatlık oldum. Meğerse çok önceleri başlamış rahatsızlığım ama ben farketmemişim. Ameliyatla kurtulurum sandım, ama ameliyattan 3 ay sonra yeni bir meme oluşmaya başladı. 1 sene içinde de tekrar ameliyatlık duruma geldim. Doktorum bana orada yüzlerce damar olduğu için, ameliyatla tek bir damarı tedavi etsek bile başka bir damar sorun yaratabilir diyince, kesinlikle ameliyat olmamaya karar verdim. 10 gün boyunca daflon kullanmanın yanı sıra, patlıcan suyunu içmeyi ve zeytinyağı sürmeyi de denedim. Özellikle zeytinyağı çok rahatlattı. Günlük oturma banyoları yaptım, sıcak suda 2 kez en az 20 dakika. Yavaş yavaş sönmeye başladı. Tekrar doktora gittiğimde ameliyatlık durumumun kalmadığını söyledi. Ama bu hastalık sürekli tekrarlayan bir şey maalesef. En iyi çözüm aslında buna sebep olan şeyi bulmanız. Ben kendimde şunu farkettim, yoğun çalışıp strese maruz kaldığım dönemler bu sorun patlak veriyor. Genelde de kışın üşütmeyle birlikte daha büyük sorun oluyor. Asla kabız olmamaya dikkat edin. Bunun için en pratik çözüm, sabahları zeytinyağında bi gün bekletilmiş 2 adet inciri yemeniz ve üzerine bol su içmeniz. Posalı ve lifli şeyler de bende kabızlığı önlüyor. Şikayetim olmasa da haftada bir kez oturma banyosu yapıyorum ki bir sorun varsa büyümeden önlemiş olayım. Bir de atak dönemlerinde mutlaka 2-3 gün daflon kullanıyorum ve gerekirse zeytinyağı sürüyorum. Sorunu kökten halletmenin bir yolunu bulamadım ama en azından artık günlük hayatıma devam etmemi engelleyecek boyuta ulaşmadan çözmüş oluyorum.