• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başörtüsü taktı arkadaşlarını kaybetti

Evet, oy verilen partilere bakilarak dislanabiliyorsun demekte haklisin. Ben de hem basortulu, hem de AKPye oy verenlere suphe ile yaklasiyorum. Cunki AKP hem pis islerde adi cikmis, hem de gozumuzun icine baka baka, analari aglata aglata teror orgutunun her istedigini yerine getirmis, kanunlar cikartmis bir parti. ISIDi bile ilk duyuldugunda "onlar oyle seyler yapmaz" deyip arkalamisti. Daha sonra dis basinda kizi ve ISID, oglu ve ISID arasindaki yardimlasma ve ticaret iliskileri de yazildi cizildi, ne kadari dogru bilemem, o yuzden ille de boyledir de diyemem, ama mide bulandiriyor. Buna ragmen inancima uygun parti, musluman parti deyip bu partinin pisliklerini destekleyenleri inanclarinda samimi bulmuyorum ve basortulerini bahane etmeleri o basortuyu daha da itici hale getiriyor.

MHP de asiri sag bir parti, iki ilke ustune kurulmus bir parti, biri Turkluk, digeri Islam. Oradaki basortusu bana hic de itici, korkutucu gelmiyor, cok daha samimi geliyor, inanca saygi uyandiriyor. Cunki MHP'nin boyle pislikleri yok desteklenen, "ben dindar bir insanim" diyen birinin midesinin almamasi gereken.. Bilmem anlatabildim mi..

Ay saraylim bak şimdi çok üzüldüm ben ve bir aydinlanma yaşadım oyumu artık CHP'ye vericiiiimm. Yeterki sen itici bulma benii :( :(

Kız Belçikalı, bırakın Belçika'yı İstanbul'da Türk arkadaşım bir gecede kapanıp okula işe öyle gelse ben de "hayırdır IŞİD'e mi katılıyorsun" derim.

Mevzu kızın kapanmasından ziyade böyle radikal bir değişikliği bir gece yapmış olması.

Benim kız kardeşim bir gecede kapandi sizin deyiminizle. Kapandığı senenin yazında bikini giyen sortla mini etekle gezen kiz birden kapandi. Ama allaha sukur iside katılmadı...

Yani hayatta böyle şeyler de olur. Hem yavaş yavaş kapanmak diye bir durum mu var ki acaba? Tesettüre girme olayı birden olur.

Ben de birden kapandim mesela.

Aklıma ilk regli olduğum zamanlar geldi;aynı apartmanda sokaklarda ip atlayıp,seksek oynayıp,hergün bisiklet sürdüğüm benden 1 yaş küçük arkadaşım vardı,çok güzel anlaşırdık.Birgün oynamak için aşağıya inmedi,kapılarını çaldım,başını kapatmış olarak açtı kapıyı,şaşırmadım çünkü birgün kapanacağını biliyordum,niye gelmiyorsun dedim,dedi ki ben artık kapandım,ilk adetini görmüş meğer,benimle oynamak istemezsin diye düşündüm dedi.O kadar çok şaşırmıştım ki onun o düşüncesine,olur mu hiç yine oynarız demiştim,ama o bir daha benimle hiç oynamadı.

Niye anlattım şimdi bunu ben,maalesef insanlarda böyle bir algı var,kapalı ve açıklar diye sanki ayrıştırılmış insanlar.Oysa insanı insan olduğu için sevmek yeterliydi,insanı inançlarıyla,şekliyle yargılamak büyük hata.Anne tarafımın çoğu kapalı,baba tarafımda açık,anne tarafımlada baba tarafımlada çok güzel anlaşıyorum,kimse kimseyi yadırgamıyor,dayılarımın teyzelerimin yanında askılı da giyerim,mini elbisede,daha bir tanesinin niye böyle giyiniyorsun dediğini yada burun kıvırıp göz ucuyla ters ters baktıklarını görmedim...Aslına bakarsanız olay hepimizin bildiği gibi beyinleri kapatmamak....

Ne alaka işid ve başörtüsü
Çok çirkin bir yaklaşım olduğunun farkındamısınız..
Başörtüsü=IŞİD demedim farkındaysanız.
Sadece şaşkınlık belirten bir ifade o. Sizin çevrenizde yoktur belki ama kocaman sakallı adamlara da "IŞİD militanı gibi olmuşsun bu ne" şeklinde takılıyor artık insanlar.
Yoksa başörtüsüyle, türbanla IŞİD'i eş tutacak kadar sağduyusuz değilim çok şükür.

Benim kız kardeşim bir gecede kapandi sizin deyiminizle. Kapandığı senenin yazında bikini giyen sortla mini etekle gezen kiz birden kapandi. Ama allaha sukur iside katılmadı...

Yani hayatta böyle şeyler de olur. Hem yavaş yavaş kapanmak diye bir durum mu var ki acaba? Tesettüre girme olayı birden olur.

Ben de birden kapandim mesela.
Ben garipserim açıkçası bir-iki ay önce bikiniyle denize girip mini etekle gezen birinin birden kapanmasını. Önceden de daha mutaassıp bir hayatı olan, daha muhafazakar bir insanın bir gecede kapanmasını kimse yadırgamaz, ama hiç ilgisiz duran birinin bir anda kapanmasını ilk etapta ben yadırgarım.

Tesettüre girmek tabii ki birden olur, yavaş yavaş kısmi olarak başörtüsü takmaz ama o noktaya giden bir yola girer insan diye düşünüyorum. Yoksa gece hiç aklında yokken yatıp sabah "ben kapanayım" diye uyandığını sanmıyorum kimsenin. Ama uzun ama kısa bir süreç vardır bence. İlla ki "yoktur, kişi sabah uyandığında bir gün önceden hiçbir niyeti yokken de kapanır" diyorsanız da sizden iyi bildiğimi iddia edemem, neticede ne ben kapalıyım ne ailemde, arkadaş çevremde kapalı insan var.

Sadece şaşkınlık belirten bir ifade o. Sizin çevrenizde yoktur belki ama kocaman sakallı adamlara da "IŞİD militanı gibi olmuşsun bu ne" şeklinde takılıyor artık insanlar.
Yoksa başörtüsüyle, türbanla IŞİD'i eş tutacak kadar sağduyusuz değilim çok şükür.

Ben garipserim açıkçası bir-iki ay önce bikiniyle denize girip mini etekle giren birinin birden kapanmasını. Önceden de daha mutaassıp bir hayatı olan, daha muhafazakar bir insanın bir gecede kapanmasını kimse yadırgamaz, ama hiç ilgisiz duran birinin bir anda kapanmasını ilk etapta ben yadırgarım.

Tesettüre girmek tabii ki birden olur, yavaş yavaş kısmi olarak başörtüsü takmaz ama o noktaya giden bir yola girer insan diye düşünüyorum. Yoksa gece hiç aklında yokken yatıp sabah "ben kapanayım" diye uyandığını sanmıyorum kimsenin. Ama uzun ama kısa bir süreç vardır bence. İlla ki "yoktur, kişi sabah uyandığında bir gün daha önceden hiçbir niyeti yokken de kapanır" diyorsanız da sizden iyi bildiğimi iddia edemem, neticede ne ben kapalıyım ne ailemde, arkadaş çevremde kapalı insan var.

Tabii ki de bir süreç var. Bu surecten kardeşim de geçti ben de geçtim. Kendimizi sorguladigimiz yasamimizi sorguladigimiz bir donemimiz oldu. Inancimizi ve yasam seklimizi düşündük, birbiriyle ortusmedigine karar verdik. Sonrasi da malum zaten.

Ama biz bu sorgulamayi içsel olarak yaptik cevrenin bundan haberi yoktu. Yani bize göre aniden olmayan olay çevreye şaşkınlık verdi. Kardeşim arkadasini ve sevgilisini de kaybetti kapandığı için.

Yani demem o kiz size bir gecede aniden gelen bu olay aslında hiç de aniden değil.

Tabii ki de bir süreç var. Bu surecten kardeşim de geçti ben de geçtim. Kendimizi sorguladigimiz yasamimizi sorguladigimiz bir donemimiz oldu. Inancimizi ve yasam seklimizi düşündük, birbiriyle ortusmedigine karar verdik. Sonrasi da malum zaten.

Ama biz bu sorgulamayi içsel olarak yaptik cevrenin bundan haberi yoktu. Yani bize göre aniden olmayan olay çevreye şaşkınlık verdi. Kardeşim arkadasini ve sevgilisini de kaybetti kapandığı için.

Yani demem o kiz size bir gecede aniden gelen bu olay aslında hiç de aniden değil.
Muhakkak öyledir. Ama şunu demek istiyorum, mesela eminim kardeşiniz yazın bikini giyerken eylülde biraz daha mutaassıp giyinmeye başlamıştır, ekimde uzun pantolonlarla geziyordur, aralıkta da kapanmıştır. Yani çevre -en azından yakın çevre- o muhafazakarlaşma evresini zaten az çok fark etmiştir diye düşünüyorum. Hani geçen hafta mini etek bu hafta tesettür değildir. Ama dediğim gibi yanlış düşünüyor olabilirim çünkü konunun çok farklı iki noktasındayız, farklı açılardan bakıyoruz.

Benim yakın çevremde hiçbir arkadaşım veya kuzenim vs. kapanmadı, -seneler sonra gördüğüm bir-iki ilkokul arkadaşım dışında-. O yüzden ben kendi arkadaşlarımı düşünerek değerlendiriyorum, öyle bir-iki ay içinde birden kapansalar ne düşünürüm diye. Kendi açınızdan siz de mutlaka haklısınızdır. Bilemedim şimdi :)

Muhakkak öyledir. Ama şunu demek istiyorum, mesela eminim kardeşiniz yazın bikini giyerken eylülde biraz daha mutaassıp giyinmeye başlamıştır, ekimde uzun pantolonlarla geziyordur, aralıkta da kapanmıştır. Yani çevre -en azından yakın çevre- o muhafazakarlaşma evresini zaten az çok fark etmiştir diye düşünüyorum. Hani geçen hafta mini etek bu hafta tesettür değildir. Ama dediğim gibi yanlış düşünüyor olabilirim çünkü konunun çok farklı iki noktasındayız, farklı açılardan bakıyoruz.

Benim yakın çevremde hiçbir arkadaşım veya kuzenim vs. kapanmadı, -seneler sonra gördüğüm bir-iki ilkokul arkadaşım dışında-. O yüzden ben kendi arkadaşlarımı düşünerek değerlendiriyorum, öyle bir-iki ay içinde birden kapansalar ne düşünürüm diye. Kendi açınızdan siz de mutlaka haklısınızdır. Bilemedim şimdi :)

Kardesim için o senenin yaz aylarinin basiyla sonu bile farklıydı. Nasıl desem. Mesela birden denize girmeyi bıraktı önce sonra mini etek ya da şort yerine kot pantolon falan giyinmeye başladı. Ondaki değişimi ben farkettim yakınında biri olarak kapandigina sasirmadim ama çevre çok şaşırdı. Dediğim gibi arkadaşı ve sevgilisinden oldu. Kabullenemediler kapanmasini. Hatta sevdiği arkadaşı g.t kılı diye hakaret bile etti. Cok üzüldü o dönemde ama kararindan vazgecmedi. 3 sene oldu bu saatten sonra da vazgecmez zaten :)

Kardesim için o senenin yaz aylarinin basiyla sonu bile farklıydı. Nasıl desem. Mesela birden denize girmeyi bıraktı önce sonra mini etek ya da şort yerine kot pantolon falan giyinmeye başladı. Ondaki değişimi ben farkettim yakınında biri olarak kapandigina sasirmadim ama çevre çok şaşırdı. Dediğim gibi arkadaşı ve sevgilisinden oldu. Kabullenemediler kapanmasini. Hatta sevdiği arkadaşı g.t kılı diye hakaret bile etti. Cok üzüldü o dönemde ama kararindan vazgecmedi. 3 sene oldu bu saatten sonra da vazgecmez zaten :)
:) verdiği karardan mutluysa ne güzel, Allah mutlu etsin.

Yazık müslüman olarak o bomba atanlar ve insanları öldürenler adına utanıyorum , müslümanlık bu değil onların yüzünden ,müslümanlar katleden ,öldüren adımız çıktı

insanların bu korkusu boşuna değil. on yıllardır müslümanların terörist olduğu yönünde algı oluşturuluyor dünyada.

hatta özellikle yurtdışında zamanla ilk başta korktukları tepki gösterdikleri o insanın zararsız olduğunu gördüklerinde islamı araştırmaya başlıyorlar. böyle müslüman olan çok kişi var.

Ben garipserim açıkçası bir-iki ay önce bikiniyle denize girip mini etekle gezen birinin birden kapanmasını. Önceden de daha mutaassıp bir hayatı olan, daha muhafazakar bir insanın bir gecede kapanmasını kimse yadırgamaz, ama hiç ilgisiz duran birinin bir anda kapanmasını ilk etapta ben yadırgarım.

Tesettüre girmek tabii ki birden olur, yavaş yavaş kısmi olarak başörtüsü takmaz ama o noktaya giden bir yola girer insan diye düşünüyorum. Yoksa gece hiç aklında yokken yatıp sabah "ben kapanayım" diye uyandığını sanmıyorum kimsenin. Ama uzun ama kısa bir süreç vardır bence. İlla ki "yoktur, kişi sabah uyandığında bir gün önceden hiçbir niyeti yokken de kapanır" diyorsanız da sizden iyi bildiğimi iddia edemem, neticede ne ben kapalıyım ne ailemde, arkadaş çevremde kapalı insan var.

Sadece gece gördüğü bir rüyayla, ya da önceden defalarca duyduğu sabah namazını o gün başka duyup Müslüman olan çok sayıda kadın ve erkek var. Örnekleri de çok.
Bu hayatlar üzerine kurulan bir çekim vardı adını hatırlayamadım. Bir gece önce gece hayatındayken ertesi gün bambaşka kalkan.
..

Kocaman sakallı :) kelimeniz güldürdü beni. Doğru diyorsunuz gerçekten öyle düşünülüyor.
Benimde bazen öyle algılar oluşuyor kafamda.
Maalesef Müslümanlık adı altında bazı terör örgütleri kurulmuş ve bu kanayan bir yara maalesef. Üzücü.

keşke müslüman ülkelere özensek, keşke müslüman aydınlara özensek, keşke müslüman sanatçılara özensek, keşke...

Olan müslümanlığı hakkıyla yaşayan güzel insanlara oluyor müslüman insan hiç cana kıyar mı kelle keser mi biraz araştırsalar aldıkları eğitimin biraz hakkını verseler keşke

E şimdi müslümanlık adı altında terör örgütü varken ve bi dünya genç kız kaçıp kaçıp işide katılıyorsa tepkiler normal. Yanlız yakın arkadaşlarının bu kadar büyük tepki vermesi dışlaması doğru değil

Lise bitiminde kapanmaayi düşünüyordum bende . Cunku o zmnlar okullarda yasakti başörtüsü takmak . Sonra subat 2012 de kalktim ve ben kendime kapanmaya hazirim dedim ve kapandim cok sukur rabbime . Cevremdekiler bayaaaaaaaaaa sasirsalarda alttan alttan bakan , arkadasligini kesen olmadi .
Bence kizim sen cevredeki insanlara dikkat et . En yakin arkadaşların böyle tepki verdiyse ooo .

Avrupalı müslümanların bi belgeselini izlemiştim. Ora da musluman olduktan sonra ki hayatın da çok fazla tepkiye maruz kalmış bir adamın hikâyesi anlatılıyordu. Adam çok fazla araştırdıktan sonra su kanıya varmış: müslümana en büyük zararı yine musluman veriyor. Çok doğru sonuna kadar katılıyorum. Bir dine mensup topluluğu dusunun ölen de Allahuekber diyor oldurende. Diğer dinlerde ki insanlar bu tabloyu nasıl yorumlar ki başka. Müslüman ülkelerinde ki bu karışıklık diğer milletleri her zaman böyle önyargılı olmaya mahkum edecektir. Ne yazık ki. CÇok acı bi durum ama öyle.....

Aslında arkadaşları haklı olabilir. İslamiyet hep bu şekilde tanıtıldı. El Kaide, IŞID bunlar çok yeterli örnekler değil mi?
Bunların yaşındaki insanlar için de şu devirde çok entellektüel olmaları beklenemez herhalde. Ben tepkiyi normal buldum.
Çünkü verilen imaj yanlış.
Son günlerde IŞID'in eylemleri ortada. İnsanların korkması normal.

S shot Rabbim sizede birgün başörtüsü takmayı nasip eder inşallah.

Back
X