Burada konu din değil. Dindarlık adı altında bir çocuğun hayatının affedersiniz ama içine edilmiş. Bunun için de gidip İslamofobi diye düşünenler bana çok tuhaf geldi. Bizim dinimizde zorlama yok öncelikle. Kendilerine göre çarşaf giydiğinizde cennete gideceksiniz, mantıken kendi rızanızla giymeniz gerekir. Tehditle dayakla giymenin mantığı ne? Daha yeni reşit olmuşsunuz, bence hala çocuk sayılırsınız konu sahibi. Dayınız babanızdan çekiniyorsa kadın koruma dernekleriyle iletişime geçmeye çalışabilirsiniz. Sığınma evine giderseniz bence ailenizle adresinizi paylaşmazlar. Kendiniz durumun farkındasınız. Lütfen okumaktan hiç vazgeçmeyin. Ben inanıyorum ki bir gün muhakkak çok güzel bir eğitim alacaksınız ve işe gireceksiniz. Ailenizi düşünmenizi de anlıyorum ama üzülerek söylüyorum ki bu durumda önce kendinizi düşünmelisiniz. Aileniz laftan anlayacaksa birileri konuşsun. Lütfen okumaya devam edin, başkalarının fikirleri sizi yıldıramasın. Elinize mesleğinizi aldığınızda dilerseniz çarşaf giyersiniz, dilerseniz dediğiniz gibi uzun elbiseler giyen kapalı hanımlar gibi giyinirsiniz. O saatten sonra birinin size karışmaya da hakkı olmaz diye düşünüyorum. Sakın ailenizin fikirleri de doğru gibi bir düşünceye kapılmayın. Toplum kurallarını bozmadığı sürece bir kıyafeti giymek istemekle o hakaretleri hak etmiyorsunuz. Dönüp kendilerine baksınlar önce. Dervişin fikri neyse zikri odur demişler.