Başkasının isteği ile örtünmek ve vicdan azabı..araftayımm yardımmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gsarayza

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2020
411
21
Merhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın

Evet çok suçluyorum kendimi yani Allah için kapandığımı düşünüyordum ama baktım ki öyle değilmiş bunun vicdan azabını çekiyorum bunun farkına çok sonra vardım giyimime örtüme o saygıyı vermemek beni rahatsız ediyor ne zamandır. Kayınpeder de sevdiğiniz insanın babası gözüyle bakıyorsunuz işte :KK43:

.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi
Başka biri istedi diye tesettüre girilmez kusura bakmayın da onlar kim oluyor ki,başta hata yapmışsınız kendi kararınız yok mu

Biri için açılıp kapanmak çok yanlış. Zaten en büyük hata eşinizle evlenmek olmuş çünkü tamamen farklısınız ve seviyorum diye bu farklı yaşayış biçimlerini görmezden geliyorsunuz sonucu da ne yazık ki ağır oluyor. Eşiniz karışamaz ailesi hiiiç karışamaz. Çok şükür bunca zaman bu tip insanlara denk gelmedim ama gelsem ağır konuşurum hayatları boyunca sözümü unutamazlar. Ben onlara niye açık değilsiniz deyip küçümser bakışlar atsam ne hissederler acaba? Aynı şey işte. Ne diyim Allah sabır versin.

Evet çok suçluyorum kendimi yani Allah için kapandığımı düşünüyordum ama baktım ki öyle değilmiş bunun vicdan azabını çekiyorum bunun farkına çok sonra vardım giyimime örtüme o saygıyı vermemek beni rahatsız ediyor ne zamandır. Kayınpeder de sevdiğiniz insanın babası gözüyle bakıyorsunuz işte :KK43:
Evet kayınpedere sevdiğin insanın babası diye bakıyoruz hepimiz saygı duyuyoruz vs,ama onun emrinde yaşamıyoruz ?

Ben o gözle bakmıyorum kocayı alıyorum nikahıma babasını değil ki?

Diğer gelinlere laf edemezler çünkü eşleri arkalarında. Senin kocanda iş yok.
Maalesef bu arkadaşta da iş yok kusura bakmasın da adam hep rencide etmiş sofrada bile ters ters bakmış,bu Hanım hem susmuş hem de eşine söylememiş aradan 9 yıl geçmiş şimdi lafını ediyor,

Ee bak duruşu varmış o kızların diyemiyorlar. Seni bulmuşlar temiz yüzlü ah ah çizgini çekecektin ne münasebet diye. Onlarla evlenmedin hoş eşin de karışamaz.Nasıl aşık oldu sevdi ise öyle kabul edecek dayatamaz yani sadece sen kendi gönül rızanla olur bu iş. Fikirler evlenmez insanlar evlenir.
Açılmak istiyorsan şimdi daha linç yersin onlardan sağlam psikolojin ve duruşun olursa keskin çizgini çizip uygularsın.
Dediğim gibi başta tavizi vermişsin.

Ya kp eşin bunlar kim oluyor ki senin giyimine müdahale ediyorlar. Siz bireysiniz neden başkalarının lafıyla hareket ediyorsunuz. Dini konularda baş örtüsünde baskı yapan yobazlardan ayrıca nefret ederim. Yıl olmuş 2023 millet aya gidiyor biz burda baş örtüsünü tartışıyoruz. Kendinize azıcık saygınız varsa bu gerici insanlarla muhatap olmazsınız

Hatayı en başta içinizde sindiremediğiniz birşeyi yaparak yapmışsınız.
Tesettürlü olmayan biri olarak söylüyorum tesettür güzel birşey ama zorlamayla değil içinizden gelerek böyle bi adım atmalıydınız nitekim sonuç böyle oluyor.
Üzüldüm yoktan yere huzursuzluk çıkmış sizde içinizde biriktirdiklerinizi dışarı atmışsınız anladığım kadarıyla.
Açılın veya açılmayın gibi birşey diyemem size kendi özgür iradeniz eşinizle aranızda konuşur halledersiniz ama bence yersiz bir tartışma olmuş eşinizin güzelce gönlünü alın eve gelince.
Bu arada eşinizin ailesinin diğer gelinlere olan tutumuyla kendinizi kıyaslamayın.
Şurda iyi derler severler şurda kötülerler siz kendi çekirdek aileniz içindeki huzuru korumaya bakın çok takılmayın onlara.
Benimkilerde bu tarz bi davranış biçimi içindeydiler asla aldırmadım kimseyi memnun etmek için uğraşmadım önemli olan benim ne istediğim.

Her anne baba cocugunu tanıyor. Eşiniz böyle biri olduğu için size her türlü hakareti yapmışlar, kendinizi de savunamiyorsunuz zaten.
Muhtemelen diğer eltilerin kocasi eşlerini ezdirmiyordur aranızdaki fark bu.

Benim eltim pantolon giymek istediğini ama giyemedigini söylemişti mesela, bol pantolon dahi giydirmiyorlarmiş. Buna benzer bir sürü şey duydum kendisinden.

Ben 2. Gelinim kimse bana kıyafet konusu açmadı eş ailesinden.

Sonunu okumadım sinirlenip. O kp sana gerizekalı mısın? dedi sende onun gözüne girmek için mi kapandın yani? Hadi buyur burdan yak.
Ben asla birdaha muhattap olmam net sevmiyor. Eşim ne yapıyorsa yapsın görüşsün bana ne. Kılık kıyafetime daha özenirdim çatlasınlar diye degiştirmezdim kime ne kendine baksın sivri zekalı.

Biri için açılıp kapanmak çok yanlış. Zaten en büyük hata eşinizle evlenmek olmuş çünkü tamamen farklısınız ve seviyorum diye bu farklı yaşayış biçimlerini görmezden geliyorsunuz sonucu da ne yazık ki ağır oluyor. Eşiniz karışamaz ailesi hiiiç karışamaz. Çok şükür bunca zaman bu tip insanlara denk gelmedim ama gelsem ağır konuşurum hayatları boyunca sözümü unutamazlar. Ben onlara niye açık değilsiniz deyip küçümser bakışlar atsam ne hissederler acaba? Aynı şey işte. Ne diyim Allah sabır versin.
Evet farklıyız eşim de diyor ki babam öyle konuşur şakalaşır. Kolaylıkla ağzına geleni söyleyen biri yani o zamanlar öyle anlatıyordu şimdiki tartışmamızda da öyle söyledi ben de cevabını verdim babam bile bana öyle şeyler dememiştir dedim haksızlık falan deyince köpürdü tabi eşim de çabuk öfkelenen biri sıkıldım bunların sinirli hallerinden

Sonunu okumadım sinirlenip. O kp sana gerizekalı mısın? dedi sende onun gözüne girmek için mi kapandın yani? Hadi buyur burdan yak.
Ben asla birdaha muhattap olmam net sevmiyor. Eşim ne yapıyorsa yapsın görüşsün bana ne. Kılık kıyafetime daha özenirdim çatlasınlar diye degiştirmezdim kime ne kendine baksın sivri zekalı.
Çoğu kabulleniş özenti baskı ve şiddetin ürünüdür
Zorlama yoktur diyorlar ya vardır hemde bal gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X