Anket Başkasının evinde yaşamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazık ama kız oraya gitse yese içse yan gelip yatma haklı derdim yengeye..
Yok ben yine haklı demezdim. Bütün hayatını şekilllendirecek önemli bir sınava hazırlanan bir gencin, kendi evladım olmasa da meyvesine kadar ayağına taşırım. Ki şu sürecin önemini algılamayan bir aileye sahip akraba kızına 1 sene evimde yaşamayı teklif ettim, kabul etmediler.

Ben sizin için mutlu oldum. Şartlarınız içinde yaşarken ağır gelebilir, haklısınız. Ancak ileride güzel günler var, sonuna gelmiş sayılırsınız, sabredin.

Sakın yengenize bir şey söylemeyin. Elleri ayakları olmuşsunuz ama insanoğlu bu, kim bilir neden memnun değil.

Amcanıza da helal olsun demek lazım, ne güzel yapmış.

Lütfen sabredin, sınava odaklanın. Başarılar dilerim.

Hakli derken tamamen değil demek istediğim bi fayda görmediğin sadece işi düşünce arayan gelen insan olsa.. misal burda bir konu vardı görümce gelip kalmıştı ama hicbir yardımı olmuyordu abimin evi diyordu hizmet bekliyordu tam hatırlamadım o konu sahibini öyle davranan biri olsa derdim yengeye haksızlık bu diye yenge istememek de haklı diye.. ama sen başkasına batta para dökerek yaptıracağım işleri bu kız karin tokluğuna yapıyor ne kadinlar var vallahi çocuğuna öz anası dahi bakmıyor bakamadığı ixin iş bulamayan insan bunun kiymetine ses etmez idare eder.. aksilik konu sahibi evine dönse daha kötüsünü yaşayacak. yenge de biliyor anne baba sahip çıkmıyor arayıp sormuyor işine geliyor boyle muamele ediyor

Hakli derken tamamen değil demek istediğim bi fayda görmediğin sadece işi düşünce arayan gelen insan olsa.. misal burda bir konu vardı görümce gelip kalmıştı ama hicbir yardımı olmuyordu abimin evi diyordu hizmet bekliyordu tam hatırlamadım o konu sahibini öyle davranan biri olsa derdim yengeye haksızlık bu diye yenge istememek de haklı diye.. ama sen başkasına batta para dökerek yaptıracağım işleri bu kız karin tokluğuna yapıyor ne kadinlar var vallahi çocuğuna öz anası dahi bakmıyor bakamadığı ixin iş bulamayan insan bunun kiymetine ses etmez idare eder.. aksilik konu sahibi evine dönse daha kötüsünü yaşayacak. yenge de biliyor anne baba sahip çıkmıyor arayıp sormuyor işine geliyor boyle muamele ediyor

Yenge burda konu açsa asssla kabul etme diyecek olanlar, yengeyi yermiş
Kabul ermesin o zaman niye kocasına ses edemeyip konu sahibine çarlıyor.. desin kocasına istemiyorum diye.. demiş de koca dan laf yemisse kıza değil kocasına yüklenecek beni tınlamayan kocam diye.. istemiyorsa da bakıcı bulsun çocuğuna birde temizlikçi ondan sonra istemesin.. bedava cocugunu baktiran yengeye kimse hak vermez burda o zaman çocuğuna bakıcı bul der.. burda annem çocuğuma bakıyor ama bunu bunu yapıyor diye konu açanlara kimse hak vermedi herkes de söyledi bunlara razı değilsen baktırmayacaksın o zaman diye..

Son düzenleme:
Laf ola beri gele... Hayırdır kime kızgınsınız burda atıyorsunuz stresinizi. Kişi kendinden bilirmiş işi.

Yenge keşke burada olsaydı azıcık vicdanını okşayacak şeyler yazsaydım ona. Geleceğini düşünen bilinçli bir çocuğa elimden ne gelirse yaparım, yaptımda. İleride aklına getirip minnetle adımı ansa yeter karşılık da beklemem.

Hanımefendi dünyaya, insanlara sizden daha iyi gözlerle bakan insanların varlığına inanın. Farkınız onlar sayesinde çıkıyor ortaya zaten.

Sen bunları düşünmeyi birak lütfen. Bir kulagindan girsin digerinden ciksin. Aklini bununla mesgul edip algilarini kapatma. Tamamiyle sinava odaklan. Neticede sen bir amac icin oradasin. Ve belli bir sure icin. Bu surenin sonunda hayatinin sonuna dek ozgur ve ayaklarinin uzerinde duran bir kadin olma sansini elde edeceksin. Buna odaklan lutfen.
Orda duramayip ailenin evine donsen daha guzel bir yasamin mi olacak. Evlendirirlerse inan kv'nin,esinin, eltinin vs'nin laflari daha cok canini sikar. Ustelik o zaman baska bir sansin da olmaz.
Bu sinav belli ki senin hayatinin donum noktasi ve ikinci bir sansin olmayacak. Dolayisiyla senin bu yasananlari dusunecek ve komusacak kadar zamanin yok. Haydi dersinin basina. Kapat burayi.basarilar diliyorum cani gönülden

O evde yan gelip yatsan, hizmet beklesen yengenin bu tepkisini anlardim belki ama su durumda aslaaa hakli degil.

Sen gidince yenge hanim ebesini tersten gorecek ama haberi yok
Daha cocuk 1.5 yasinda hic bakici deneyimi olmamis. Tum gun calissin, maasinin %40ini bakiciya versin, aksam gelsin eve yemek yapsin, bebekle ilgilensin, ustune bir de temizlik yapsin.
O zaman anlayacak.

Ne terbiyesiz bir insan. Evinde bir baskasini Istemeyebilir, hakkidir ama zamaninda kocasina lafini gecirmesi gerekiyordu. Sen geldikten sonra sana eziyet etmeye, bagirmaya, hizmetci gibi davranmaya hakki yok.

Sinavlara kadar sabret, bir daha siz gidin bebege ben bakarim deme. Benim son aylarim derslerime odaklanmam gerek, bebegi de gotururseniz makbule gecer de. Aksam mesela onlar gelmeden yemegini ye, geldikleri gibi hemen odana cekil.
Bebekle de ilgilenme, yemegini kendi hazirlasin, kendi toplasin hanimefendi.

Sinavlarina iyi calis, guzel bir yeri kazan ve hayatini kurtar.. Calismaya basladiginda ozel gunlerde kuzenine ve amcana hediyeler yollarsin. O kadina ise bir telefon bile etmezsin.

Bu kadar işin içinde gerçekten ders çalışabiliyor musun? 1.5 yaşında çocuk zaten başlı başına bir iş. Yazık üzüldüm. Üniversiteyi kazanmak için tabi ki elinden geleni yap ama nasıl okuyacaksın? Maddi desteği nereden alacaksın? Planın var mı?

Onlar okuldan gelince geçin odanıza.
Baya vaktiniz de olur.
Akşam da vakitlice yatıp uykunuzu alırsınız.
Ben çocuğa bakarım çıkın gezin demeyin.
Çocuğu alıp gezsinler.
Amcaniz iyi niyetle sizi almış yanına.
Hem çocuk için arada bir göz kulak olur gözümüz arkada kalmaz diye düşünmüştür.
Ama yengeniz tamamen yardımcı ve çocuk bakıcısı olarak düşünmüş bir de tavır yapıyor üstüne.
Madem kabul etmeseymis de o zaman çocuk baktırmak için acaba kaç lirayı gözden cikaracakti?
Belki zoraki kabul etti bilemeyiz ama böyle bir fırsat geçmiş eline sizin gözünüzün içine bakması lazım.
Kime güvenip de kimi hemen bulacak bu zamanda?
Seneye inşaallah siz bir yeri kazanıp gidince ancak o zaman anlar kiymetinizi.
Yine de cizginizi bozmayın.
Az daha sabır.

haklıyı haksızı bilmem ama lütfen şansınızı iyi değerlendirin. unutmayın yenge ve amcanız olmasa sizi öz ve öz anne babanız okutmayacak evlendireceklerdi. bunlarla kafanızı yormayın işinizi gücünüzü halledin derslerinize çalışın.

sınava kadar sabredin güzel bir üniversite kazanıp gidersiniz inşallah

Aynı ben :) yemin ederim noktası virgülüne aynı...

Benim sabahki mesajlarıma bakarsaniz, bu tarz bir öğrenciyi kendi evimde okuttugumu görürsünüz.
Burada hep böyle konular açılır, ben kabul edin n'olacak ki yazarım ama uyelerin çoğu sakın kabul etme, yak, yık, orası senin evin kimseyi alma tarzı yorumlar yapar. Siz benim mesajıma o kadar onyargilisiniz ki ne dediğimi anlamadan üstüme gelmişsiniz.

Evet bu konuda haklısınız, ya kabul etmeyecek ki bence bu vicdansizlik, ya da iyi davranacak kötü davranması da vicdansizlik.

Yahu bu kız keyfinden gitmemiş. Normal bir durum olsa, keyfi bir durum olsa ben de o kadar süre evde başkasını istemem. Ama hayatında önemli bir faktör olacak sınavda sesimi çıkarmam. Zorlanır, rahatsız olurum belki geçici bir süre ve önemli bir konu diye susarım. Buradakiler de bu mantıkla yazıyorlar. İnsanın dönüm noktalarından biri bu sınav. Öyle basit yok eşimle evde rahat oturamiyorum, yok eşimin yeğenini istemiyorum gibi denilenecek basit bir konu değil bu. Kızın hayatı söz konusu.

Biliyorum, ben zaten bu tarz bir öğrenciyi okuttum ama burada çok konu açılır böyle üyeler sakın kabul etme der. Yenge buraya gelip eşimin yeğeni bizde kalacakmış diye bir konu açsa eminim çoğu karşı çıkardı. Bu konularda buralarda çok kavga etmisligim vardır, oradan biliyorum.

Bir konuda denk gelmiştim dediğinize ve üyelerin çoğu dediginiz gibi kabul etme demişti birkaç kişi hariç. Çok da şaşırmıyorum artık. Bazı konularda aşırı ayırımcılık yapılıyor.
Ama böyle bir konuda evine kabul etme diyen kim varsa vicdansızdır derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…