Anket Başkasının evinde yaşamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çoğu yenge kabul etmezdi bile bunu. Acı ama gerçek. Keşke kabul ettiyse niye oraya geldiğini unutmasa. Hem ders çalışmanız için çağırıp hem her işi yaptırması üstüne küçümsemesi yanlış. Inşallah kazanırsınız çektiğiniz sıkıntılara değer. Peki kazanınca babanız okumanız için maddi yardım yapacak mı? Ya beni mı dinlediniz nasıl okursan oku derse? Kendi başına okuyan da çok yarim zamanlı çalışarak için ama ilk aylar paraya ihtiyaç olduğu da bir gerçek.

boşver küçümsemesini fln
o küçümsedi diye senden bişey eksilmiyor
sen çok salonda oturma belki o da kocasına sarılıp tv izlemek istiyordur, onun için de zor, hem tv izleyeceğin vakitte ders çalışırsın.
çocukla ilgili bugun sunları yaptı bunları yaptı de 2-3 cümleyle sonra geç odaya dersine çalış
geçecek bu günler

Çok güzel birşey yapıyorsun pes etme. Ayrıca küçümsediğini nereden çıkardın yaşın küçük diye farketmemiş olabilirsin ama bazı insanların genel tavrı budur, yani herkese karşı hayata karşı öyledirler. diğerlerinin dediği gibi eve çocuğa bu kadar vakit ayırma son üç ay kalmış daha fazla uyu, hiçbir şeyi kafaya takma görme duyma kendine bir dünya kur. Pozitif düşün herşey çok güzel olacak senin için, stres yapma başka şeylere üzülüp de. İleride hiç hatırlamayacaksın bile bunları, derslerine odaklan.

sabret canım bak amcan sana inanmış yüzünü kara çıkarma az kaldı ondan sonra kazanırsın bir yeri yurda yerleşirsin

Yaa kiyamam sana
Amcana da helal olsun
Sen yengeni düşünme az daha sabret
Onlar eve gelince cocugu onlara birak odana gec dersini çalış
Hem yengen is buyuramaz hem senin canin sıkılmaz hem de dersini çalıştıktan sonra daha cok zaman ayirirsin uykuna
6 ay sabretmissin az daha sabret

Sabret canım sabret seni evlendirmek isteyenlerin yanına dönme çok küçüksün
Yaşadıklarının mükafatanı alacaksın sabret çalış, başka bir şehirde üni oku belki devlet yurdu çıkar, seneye yüz yüze eğitime geçilirse
Başka bir yolu yok kendi hayatını kazanman için bu sene buna katlanmak gerek

Yengen için beni küçümsüyor diye düşünme o seni istemese o evde amcan da zorla kabul edemezdi, mizacı farklıdır belki onunda sorunları vardır arkadaşsızdır vs, bunları önemseme kendi hedefine odaklan, hergün herişi yapmak zorunda değilsin, o evde kaldığın için elbette yardım edersin ama ekstra onlar uyusun diye onu bunu yapma, herşeye yetmeye kalkışma, bir amacın var, amacına yönel

Madem coxuk baktıracaklarmış yatılı bakicilik işi baksaydın daha iyidii paranı da kazanırdın ve şimdi olduğu gibi kisitli olan vakitte çalışırdın dersini, yabancıdan azar ışitsen biLe karin tokluğuna olmazdı bu..
Artik yapcak tek şey okulu kazanana kadar sabretmek kazandıktan sonra da gider yurtta kalır veya birkaç öğrencili şekilde ev tutar egitimine bakarsın.. yengen sana o davranışının sebebi bıkıp gitmen icin kendisi gönderemiyor seni cunku amcan izin vermez o yüzden o da bu sekilde yıldırmaya çalışıyor..
Amcan arkanda bunu fırsat bilip arada ders çalış temizlik yap derse ders çalışcam de..

İnan yapmazsam suratının egrisinden o evde oturaramam anasının evinde koleydi burda prenses oldu demisti bugün başım çok agriyordu
aaaa bunu okumadan yengen hakkında yorum yapmıştım ama olsun yine diyeceklerim aynı gelecekte tek başına üniversite okumak için çalışmak için hayatın için bugün bunlarla mücadele etmelisin
Zaten ediyorsun sadece destek arıyorsun şuan, ben seni tebrik ederim küçük yaşında kendin için emeğini tebrik ederim
Allah gönlüne göre versin ailene de hidayet versin

Ne miza
Ne mizaci yahu kadin istemiyor belli iste kocasına laf geçiremediği icin sesini cikaramiyo yüzüne de diyemediği icin yıldırmaya çalışıyor gitsin diye..

Ne miza

Ne mizaci yahu kadin istemiyor belli iste kocasına laf geçiremediği icin sesini cikaramiyo yüzüne de diyemediği icin yıldırmaya çalışıyor gitsin diye..
Evet sonradan yazdıklarında okudum bende malesef öyleymiş
Ama ben olsam dişimi sıkar dayanmaya çalışırdım ailesinin yanın da evlendircekler kızı
Başka yerde çalışmasına da izin vermez ailesi yapcak başka birşey kalmamış

Ya çok üzüldüm. Umarım emeklerinin karşılığını alırsın, son 1-2 ay bence çok yüklen. Sınavı düşün. Çok az kaldı sınava, fazla çalışmam gerekiyor de. Yengen, çocuk falan hepsini boşver. Mont almış diye kavga ediyorlar ya, bildiğin duymamazlıktan gel. Belki zor olabilir ama unutma senin amacın sınavı kazanmak.

Ayrıca, yengenlere falan da siz çıkın çocuğa ben bakarım deme. Sen teklif etme hiçbir şey. İyilik olsun diye yaptığın şeyler senin görevin olmuş. Şimdi bir işe ses çıkarsan yapmayacağım diye göze batarsın. Yardımcı olmak adına, şunu ben yapayım mı falan deme yani... Sınava 4 ay kaldı sanırım? Sık dişini, bu yaşadıkların seni kamçılasın.

Ailenle özellikle annenle hiçmi konuşmuyorsun? Bence aileni özledigin için alınganlık ediyor olabilirsin.zaten konuda okudugum yenge Hansel ve Greter deki üvey anne.iste insanın annesi arkasında olmayınca böyle oluyor.annene çok kızdım.yalniz anne baban yoksa Mevlam var hiç üzülme, geçecek bugünler.yengenden sana ebeveyn olmasını bekleme olurmu.sen derslerine odaklan

Bu evden gitsen alternatifin daha iyi olmayacak. Hayat herkese eşit fırsat sunmaz ama sana bir şans vermiş. Gece gündüz sırtında taş taşıman gerkese, bedenen ve zihnen çok yorulsan bile bu şansı iyi kullan çünkü anlattığın kadarıyla başka şansın yok.
Hayatta her zaman yengen gibi insanlar olacak. Baba evine dönüp evlenirsen yengeni mum ışığında bile arayabilirsin. Sen en güzel cevabı diplomanı alıp iş sahibi olduğunda vereceksin onlara.

Evde sınava hazırlandığı için hiç bir işe el sürdürmediğim, sabah akşam hafta sonu dahil dershane kapısına kadar alıp bıraktığımız, tüm planlarımızı ona göre ayarladığımız kızıma şu forumu okutmayı çok isterdim.
Ne yap et dayan ve sıkı çalış. Senin gibi bir şeyleri zorla elde edenler hayatta her daim daha başarılı olurlar. Amcan sana güvenmiş, kendisine hiç bir fayda sağlamayacağı halde sırf senin geleceğin için onca insanı karşısına almış. Senin başarın onunda göğsünü kabartacaktır unutma. Sana el veren birine teşekkür olacaktır başarın.
Şurda 3 ayın kaldı, göz açıp kapatıncaya kadar geçer bu süre. Sonrası senin aydınlığın olacak unutma.
Hangi bölümü istiyorsun mf/tm/dil hangi bölümden gireceksin sınava.
Özelden bana yaz almak isteyip alamadığın bir kitap varsa kargolayabilirm. Kızımdan dolayı ev soru bankaları ve denemelerle doldu.

Yazık ama kız oraya gitse yese içse yan gelip yatma haklı derdim yengeye.. ama bu kız senin çocuğuna bakıyor bakıcı tutsan yada kreşe versen kimbilir ne para harcayacaksın, bakıcı gelip temizlik filan da yapmaz onu ve yemeğinde yaptırmak istesen ne para harcayacak.. parayı da geçtim insan çocuğunun hatrına öyle çirkin laflar etmez kadin belli ki kocasına birşey diyemediği icin kızi bu tavırlarla yıldırmaya çalışıyo.. normal de bende sevmem birinin evine yerleşip hizmet bekleyeni ama bu kız tam tersi yapiyo.. gitse yatılı bakıcı işi bulsa daha mantıklı ve konu sahibine faydalı olurdu.. ha amcanın evinde karin tokluğuna yemek temizlik bakicilik yapmaktan derse vaktin kalmamış ha yatılı bakicilik işinden derse vaktin kalmamış en azindan dersin ki ya ben ders çalışamıyorum ama paramı kazanıyorum..

Ah ah Allah o anneni bildiği gibi yapsın

Insan eti ağır gelirmiş, siz ne yaparsanız yapın yengeniz görmeyecek ama az daha dişinizi sıkın çalışabiliyor musnuz? Biraz daha asılın ve gerçketen kurtulun, eğer dönerseniz ailenizin yanına bundan cok daha iyi olmayacak. En azindan şuanda umudunuz var o sizi canlı tutsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…