Biz atarız, valla gerçekten olsa beni sahneden alabilen olursa helal olsun derimAma göbek atmak falan muhafazakar demokrat yapısına ters sarayın
Ama göbek atmak falan muhafazakar demokrat yapısına ters sarayın
Herkesın kader kısmet algısı ve çizgisi farklıdır,çok özel bişey değil,kımı istediği işe giremez kader der yada kısmet değilmiş der,ALlah nasıp etmedi,bende derımki,sen hal ettınmı acaba ,yada o iş için yeterlimsin,bazen bazı şeyleri kader kısmet deyıp kolaya kaçıyor insanlr,sen araba almak için elınden gelenı yapmaSan,sonra nasıp değilmiş diyemezsın fıbı gıbı,dedımya derın konu,kader bır sır,bız onu peygamberlere buldırmedık dıyor yaratan,beşeri aklımızla herke değişik düşünüyor,cuzzı ırade kullı ırade,araştır,sınırını sen belırleYa cok merak ettim bana ozelden anlatsana
Seçimleri tekrar tekrar yaptıran muhalefet değil ama :)) İfadenin kime uyduğu çok belli yani...bak çok doğru söledin,muhalefet kesınlıkle doymuyor,hiç iktidarı görmemiş,doymuyor,neden bılıyomusun,muhalfette olmakla beslenıyor,üretemıyor,akp ve erdoğan düşmanlığı ile geçinip gidiyor :)))sen tek başına 3 dönem ıktıdar olmuş bır partıye,ve cezaevınden köşke çıkmış erdoğan için bu ifadeyı kullanıyorsan canım akıl tutulması yaşıyorsun,çok güldürüdn beni,çok yaşa,hep varol ey muhalefet,eğlenıyoruziohh yandan,60,70,80,fevziyi de çağıralım,ümitte gelsin,sarılım kılışdaroğu alkışlasın,olmaz
Senınle yazışmıcam,kurulduğu andan ıtıbaren tek başına üçkez üst üste iktidar olmuş bır partıye,be cumhurıyet tarıhınde görüşmemiş vırşey,ve bına rağmen yenılen pehlıvan güreşe doymazmış dıyecek kadar kör olmandan dolayı senın sevıyene ınemıcem,ben karşımda akıllı bır muhalefet isterım,bu kadar net bır zaferler yaşamış bır partıye kurduğun cumle zeka sevıyenı gösterıyor,Seçimleri tekrar tekrar yaptıran muhalefet değil ama :)) İfadenin kime uyduğu çok belli yani...
Not:En azından aklım var demek ki tutuluyor,sen kendi derdine yan
AhahahaSenınle yazışmıcam,kurulduğu andan ıtıbaren tek başına üçkez üst üste iktidar olmuş bır partıye,be cumhurıyet tarıhınde görüşmemiş vırşey,ve bına rağmen yenılen pehlıvan güreşe doymazmış dıyecek kadar kör olmandan dolayı senın sevıyene ınemıcem,ben karşımda akıllı bır muhalefet isterım,bu kadar net bır zaferler yaşamış bır partıye kurduğun cumle zeka sevıyenı gösterıyor,
Iyi de bu aciklaman da baskan olacagina kesin gozuyle bakmani aciklamiyor. Kader sonuçta yineHerkesın kader kısmet algısı ve çizgisi farklıdır,çok özel bişey değil,kımı istediği işe giremez kader der yada kısmet değilmiş der,ALlah nasıp etmedi,bende derımki,sen hal ettınmı acaba ,yada o iş için yeterlimsin,bazen bazı şeyleri kader kısmet deyıp kolaya kaçıyor insanlr,sen araba almak için elınden gelenı yapmaSan,sonra nasıp değilmiş diyemezsın fıbı gıbı,dedımya derın konu,kader bır sır,bız onu peygamberlere buldırmedık dıyor yaratan,beşeri aklımızla herke değişik düşünüyor,cuzzı ırade kullı ırade,araştır,sınırını sen belırle
dedimya bu şekılde konuşamayız bu konuyu,ve o şiir edebıyatıızın üstadı sezai karakoç a aittir.somadakı işçiler evet kaderdır,ama kader nedır,yada şöle soylım,kader kısmet denılen şey herkesın kafasında farklı algıda,herkesın kader ınancı ve kısmet ınancı farklılık gösterıyor,
Hayır ne demek sen anlamazsın,dini konu yasak dıye yazamıyorum,Allahın yazdığı ve yaşamaya mahkum olduğumuz durum ıse,içki içen adamın gunahı yok o halde,Allah yazmış adamda mahkum,,cinayet işleyenın hiçççç suçu yok,öle ya Allah yazdı adam mahkum,yaw he he,işinize gelmeyınce Allahtan,sırası gelınce kuldan yada kendınızden biliyorsunuz,Allah adaletlilerin en adaletlısı,neden kuluna kötü bişey yazsın,sen git adamı öldür,kader,Allahtan,nasıp,ee öleyse hiç suçlu yok,yaw yuru gidin işinize,burası bunu tartışma yeri değil,cevap yazmasam yazmıyor dıyorsunuz,Pardon kaderin üstünde kader nedir?
Şimdi gelecek cevap muhtemelen sen anlamazsın olacak da anlamadığımdan soruyorum zaten.
Düzenli olarak Kuran meali okumaya çalışırım hiç böyle bir tabire rastladığımı hatırlamıyorum.
Benim bildiğim kader sizin iddia ettiğiniz gibi insanların algısına göre değişen bir kavram değil. Tam tersi tamamen Allah'ın yazdığı ve yaşamaya mahkum olduğumuz durumlardır.
Açıklar mısınız?
Hayır ne demek sen anlamazsın,dini konu yasak dıye yazamıyorum,Allahın yazdığı ve yaşamaya mahkum olduğumuz durum ıse,içki içen adamın gunahı yok o halde,Allah yazmış adamda mahkum,,cinayet işleyenın hiçççç suçu yok,öle ya Allah yazdı adam mahkum,yaw he he,işinize gelmeyınce Allahtan,sırası gelınce kuldan yada kendınızden biliyorsunuz,Allah adaletlilerin en adaletlısı,neden kuluna kötü bişey yazsın,sen git adamı öldür,kader,Allahtan,nasıp,ee öleyse hiç suçlu yok,yaw yuru gidin işinize,burası bunu tartışma yeri değil,cevap yazmasam yazmıyor dıyorsunuz,
dindarlık neye göre kıme göre,sert bir algı ile okumuş ve sıze öle geçmiş,yazılan ses tonu vurgulaması olmadığı için ruha halınıze göre yorumluyorsunuz,belki sesımle duysanız öle düşünmeyeceksınız,dindarım dediğimi hatırlamıyorum,ama zaten sana dindar gelen biri bana gelmeyebilir,Olur mu yahu siz sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz galiba. Bazı şeyler kati kaderdir evlilik ölüm gibi bazı şeylerse hür iradeye bağlıdır yani seçim hakkın vardır. Yani insan isterse içki içmeyebilir ne demek günahı yok? Şu açıklamayı bile terslemeden yapamıyorsunuz ne çirkin bir üslubunuz var. Kendiniz o kadar dindarsınız ki kalp kırmaktan çekinmiyorsunuz bakıyorum.
dindarlık neye göre kıme göre,sert bir algı ile okumuş ve sıze öle geçmiş,yazılan ses tonu vurgulaması olmadığı için ruha halınıze göre yorumluyorsunuz,belki sesımle duysanız öle düşünmeyeceksınız,dindarım dediğimi hatırlamıyorum,ama zaten sana dindar gelen biri bana gelmeyebilir,