Başka bir şehir, yeni bir hayat

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.266
3.777
Nisan ayında tercihler var ve kadro sayıları henüz açıklanmadığı için şuan belirsiz bir bekleyişteyim. Düz memurluk için tercih yapacağım.Ankara'da yaşıyorum ve haliyle puanlar yüksek kapatıyor. Bölümümden alan kurum çok alım yaparsa Ankara olabilmesi ihtimali de var. Ama farklı şehir olması ihtimali daha çok.

Şimdiye kadar ailemden uzakta kalmadım. Bu durum yeni bir başlangıç için fırsat olabilir, zor olsa da tek başıma birşeyler başarmanın tadını alayım farklı il olsun gideyim diyorum, bi yandan da ailemin yanında kalıp maddi destek sağlamak istiyorum. Tabi bu ikisi aynı anda olmayacağı için kafam çok karışık. Burda işsiz olacağıma başka şehirde işim olur, insanlar para kazanmak için ülke bile değiştiriyor deyip telkinde bulunuyorum kendime ama bi yandan da ürküyorum sanki. Ne ailemi burda yüzüstü bırakmak istiyorum ne de hep aynı ilde yaşamak. Çok sıkıntılıyım bu konuda, kendimce bi buhrandayım hatta.

Sizce aileden uzak bi ilde yaşamanın artı ve eksileri neler?

dn: yaşım 21 ön lisans mezunuyum. belki de farklı bir ilde üniversite hayatım olabilirdi ama ben memuriyeti tercih ettim. Hayatımı düzene koyduktan sonra lisans tamamlamayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
En iyisini yapmışsın.Hayata ne kadar erken atılırsan o kadar iyi.Arkadaşlarım vardı hem memur hem okuyan,gayet de memnunlardı halinden.Artılara gelince artık bir bireysin,tadını çıkar.Ekonomiyi,insanları kısacası yaşamayı öğreneceksin.Eksileri insanları tanıyacaksın, belki de nefret edeceksin,paran yetişmeyecek, zor kavramının aslında ne olduğunu öğreneceksin,Kararlarını tek başına alacaksın ama bu iki yönde de geçerli hem artı hem eksi.Çevreye güvensiz ama kendine daha da güvenli olacaksın vs vs.Liste uzar.Allah hayırlı olanı nasip etsin inşallah.

memuriyet için ankara çok iyi ailenle olunca da insanları tanıyabilirsin hele devlet dairelerinde emin ol çok çok iyi tanırsın.

K kekoer evet öyle tabi de Ankara'ya atanacağım meçhul. kurumun alımına bağlı. zaten yoğun bi kurum bölümümden alan. ailemin yanında olup o kuruma razı olacağıma il dışı daha rahat kurumlar da mı yazsam diye de düşünüyorum her dakikam ayrı fikir valla ne zormuş

memuriyet çok zor ailen sana manevi destek olur bence yanlarında ol

dereyi görmeden paçaları sıvama bence nisanda tercıh var derler bir bakmıssın hazırana atıverırler oyuncak oldugumuz ıcın ellerınde.

kesinlikle yaparsın...benimde çalıştığım kurumda memurlar var..çocuklu var bekar var...gayette iyiler...sen kafana hiç takma..inşallah atanırsın canım.

dereyi görmeden paçaları sıvama bence nisanda tercıh var derler bir bakmıssın hazırana atıverırler oyuncak oldugumuz ıcın ellerınde.

o biraz zor. dpb yayınladı ve ösym yerleştirme takvimi sitede şuan.hazirandan nisana aldılar tercihleri tekrar atamazlar. hadi oldu diyelim, ki sanmıyorum, eninde sonunda verilecek o tercihler. yine gitme kalma durumu..

Ben üniversite birinci sınıfım.Ailemden ayrı yaşıyorum.İlk defa ayrıldım.İlk zamanlardaKi halimi bir Allah bilir birde ben.Öyle böyle zorlanmadım.Sevdiklerimi bırakıp geldim.Çok düşündüm o zaman geri gitmeyi ama gitmedim.Bir hafta yemek bile yiyemedim.Yani diyeceğim o ki eğer imkanın varsa gitme.Şu dünyada aileden önemli hiçbir şey yok İnan.Hayat hızlı geçiyor.Hele birde ailene bağımlı biriysen çok zorlanırsın,bunalırsın

eninde sonunda yanlarından ayrılacağımı bildiğim için çokta takmamaya çalışıyorum kendim için. ailemi düşündüğümde sorun çıkıyor sürekli merak edecekler, hep bi telaş içinde olacaklar.

yurtta kalsan ayrı, ki öğrenci dışı alıyorlar mı bilmiyorum. ev tutsan ayrı. ama anlamadığım bi şekilde tatlı bi heyecan da var işte. 1+1 daireler kaldı mı bilmiyorum ama tutup kendince döşiceksin yaşayıp gidiceksin diyorum bi de

neresi olursa olsun git ekmeğini kazan asaletin tasdik olunca tayin istersin belkide eşin ankaralı olur eş durumundan geçersin bu devirde kpss ii alıp atanmak zor hem bundan sonraki kpssde iyi puan alacağının garantisi yok ...

karlarprensi öyle tabi ki bu fırsat ele geçer mi bilmiyorum kpss de son demler bunlar tekrar hazırlanamam

Bak onu bende yapacağım.Seneye direk küçük bir eve taşınıp dediğin gibi birde içini döşeyeceğim o zaman daha mutlu olacağımı düşünüyorum

@youngirl3778 yine öğrencisin arkadaş çevren olur beraber bile çıkabilirsin bi eve ama ben tam anlamıyla tek tabanca

her neyse işte güvenilir bi muhitte şirin bi daire şart bida bu fırsat ele geçmez gibi

@youngirl3778 yine öğrencisin arkadaş çevren olur beraber bile çıkabilirsin bi eve ama ben tam anlamıyla tek tabanca

her neyse işte güvenilir bi muhitte şirin bi daire şart bida bu fırsat ele geçmez gibi
Ayennnn güvenilir şirin bir ev.Mutlu olmak için yeterli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…