Basımızdan gecen, duydugumuz esrarengiz ve gerilimli olaylar

benim cocukken yasadigim bir olay bu. korkutucu degil..
benim babam ateist bir adam. aile oyle cooook dindar bir aile degildir birtek ananem falan kuran okur eder aile buyukleri dindardir biraz. neyse bende babamin etkisinde kalarak belli bir yasa kadar dinle alakam olmadan buyudum sonradan babamla diyalogum azalinca az da olsa normale dondum. 12 yaslarimda falandim ve ramazan ayiydi cokkk iyi hatirliyorum. ve dedim ya o zamanlar arkadaslarim sureleri namaz olaylarini bilirken ben surbhanekeyi bile bilmezdim. kabataslak olarak bilirdim ananemin ogretmeye anlatmaya calistigi kadar falan. her neyse ramazandi ve o zamanlar kis aylarina falan denk gelimisti okula gidiyordum. bir gece ruyamda aydin didime yani buyudugum yerde sahilde bir bankta yalniz oturan bir adam gormustum. cokkk net hatirliyorum giysilerini tipini ama yuzu silgi ile silinmis gibi hatirlamiyorum yuzunu. deniz asiri dalgaliydi kis ayiydi zaten. etrafta kimse yoktu o bankta oturan adamin yanina gittim oturdum nedense ve ona sen hz. Muhammedsinn dedim. o da bana gulmustu diye hatirliyorum ama mimiklerine dair fikrim yok evet ben oyum dedi. biraz oyle oturduk ve bana sadece hayvanlari her zaman koru, onlar senin heo yardimcin olacak yardimlarina kos dedi sonra tekrar sustu. uyandim ve ruyam bundan ibaretti. anneme falan anlatinca baya guzel seyler soylemislerdi tabi. her neyse ayni gun okul yolunda ki okul yolum kis oldugu icin issiz bir yerden geciyordu yazlikcilar yoktu evler kapaliydi mekanlar vs. kopek inlemesi duydum once pek umursamazkm ama daha fazlalasinca sesi ki sesten aci cektigi belli oluyordu. yazlik evlerden birinin bahcesine dogru yaklastim ses oralardan geliyordu. kis boyu bakimsizliktan uzamis otlarin arasinda bi kopek uzaniyordu ve aci cektigi belliydi. uzuldum ciddi anlamda hatta birakip okula gidemedim en sonunda anneme soyledim o da veterineri aradi etti falan yami kisaca hayvanla ilgilendik ameliyat oldu bebek gibi baktik hayvana ilaclarini zorla cocuk gibi icirdik ki isteyene fotosunu da atarim yani:) adini da Şans koyduk ve yuvalandirdik hayvani.yani cok uzattim kizlar ama boyle vir olay var. belki cocukluk bilinc altima ramazanda olmamizdan dokayi birseyler yerlesmisti ama bu kadar bir tedadufu su an dusundugumde cok garip geliyor bana. ve zaten her turlu hayvanlara kurbam olurum bu ayri ama o gece onu gorup ertesi gunde sansin karsima cikmasi bence farkli bir hadise ve dedigim gibi fotolarini da atabilirim. yani su an bizimle degil ama iyilesme evresinden kalan eski fotolari mevcut sokak kopegi oldugunu da kulagindaki kupesinden anlarsiniz. gerci artik o evinin aslani:)

Benimde lise dönemlerimde başıma geldi. Gece 3 ve ben salonun ışıklarını kapatarak zifiri karanlıkta odama yatmaya gidiyorum. Tavandan örümcek ağı gibi ama kalın kalın bir şeyler yüzüme dokunuyor ve geçemedim ellerimle o ağları yara yara geçmeye çalıştım. Işığı bir yaktım hiç bişey yok neyse yattım bir baktım pencenin önünde siyah bir kedi oturuyor ama iç tarafta. Uyuyan ablamı o korkuyla kaldırıp, ikimizde örtüyü tepemize çekip korku içinde yatmıştık. Bu arada annemle babamda terasta yatıyordu, biz evde yanlızdık Şimdi oğlumla yanlız kalıyoruz ve oğlumun odasında yatıyoruz. Bir değil iki değil sürekli kabus görüyorum sadece o odaya yatınca ama neyse kuran getirdim odaya sorun kalmadı..Bu evrende yanlız yaşamıyoruz arkadaşlar

Ay hem korkuyorum böyle olaylardan gece de zaten uyuyamiyorim Dabbe 4 izledikten sonra
Benim de başımdan geçen bi olay var hala unutamiyorum

bekarken komşu kızları var arkadaşlarım neyse bi akşam bi arkadaşımızda toplandik 3 kişiyiz diğer odalarda ailelerimiz var oturuyorlar neyse kapıyı kapattık canımız sıkıldı ne yapalım ne yapalım dedik ruh cagiralim oturduk çağırmaya başladık fln neyse tam o sırada kapı çaldı 3 muz birden kapıyı açmak için kalktık ama bize izin verilmiyordu olduğumuz oda resmen sallaniyordu başımız dönüyordu

kapıyı sadece kapatmistik bi baktık kapı kilitli açılmıyor dua ede ede açıp çıkmışdık odadan bi daha öyle işlere karışmadik

Hemen anlatayım bi tane, bizzat kendim tanık olduğum bir olay hala hatırladıkça ürperirim.

Daha ilkokulda falanım sanırım, 2 tane de kardeşim var ama çok küçükler boyları da kısa baya dolayısıyla. Gece yatıyoruz, kardeşlerimle benim odam aynıydı ama ben oturma odasında yatmışım o gece nedense. Oda tam girişin karşısında ve giriş holünün ışığı da açık. Kapının üstü buzlu camdı, arkadaki görüntü net gözükmüyor ama belli oluyor yani az çok, bilirsiniz o camları. Neyse, bir adam silüeti kapıya yaklaştı ben camın arkasından görüyorum bir de ışık yanıyor ya direk gölge şeklinde gördüm kapıyı açtı içeri doğru kafasını eğdi sonra gitti. Ama bildiğimiz koca adam silüeti yani.

Korkudan yattığım koltuğa yapışmıştım hatırlıyorum, 5dk sonra falan kalktım babamları uyandırdım siz miydiniz diye sordum hayır dediler, kardeşin gelmiştir belki dedi (geceleri kalkıyordu bazen kardeşim) ama onun boyu o kadar uzun değildi kapıda görünecek kadar. Kalktık her yere baktık hırsız mı girdi acaba diye, koltukların arkasına bile bakmıştım ama bişey çıkmadı. Korktuğumla kaldım

ben buncin konusunun aslinda uzaydan gelen varliklar olabilecegini de dusunuyorum bunu da soyleyeyim. bu evrende yalniz olmadigimiz zaten kesin

Ben 2 kere yaşadım böyle bir olay Allah yaşatmasın daha. Psikolojim bozulmuştu resmen. Akşam olsun istemiyordum.
O olayların tekini salonda gordum üstünden kaç sene geçti hala akşam olunca bir korku alır beni orada durmak istemem . bir urperti alır beni

Birini anlatayım .
O ara odam da kardesimle değil de salonda tek basıma yatiyorum. Böyle birkaç gece olmuştu orada yatalı sanırım koltukta yatiyorum.. Koltukta nasıl diyeyim tam balkon penceresinin önünde. Balkon kapısı da koltuğun yanında.
Uyandım gece uyandigimi net hatırlıyorum . gözüm pencereye takıldı . Hani hissedersiniz ya bir kişinin orada olduğunu öyle bir şey oldu. Yatağa yapıştım ben ses çıkartamadım. Sonra bir adam gordum. Nasıl anlatayım çirkin kıllı iri bir adam. Yeşil eşofman giymişti. O kadar net ki hala hafizamda o adam.
Bana baktı gülmeye başladı. Yavas yavas yuruyup kapiya gitti. Balkon kapısını zorlamaya başladı. O ara birde kahkaha atıyor . Ses yok ama ağız hareketlerinden anlıyorum.
Çığlık atmaya çalışıyorum atamiyor gibiyim. Resmen delirecektim. Adam bana bakıp kahkaha atarak kapıyı zorluyor. Aman Allahım. Hakikaten gozumun önünde belirdi o sahne su an ..
Neyse ki annemle babam geldiler Kosa Kosa yanıma. Adam da gitti sonra.
Hakikaten o adamın ağzı burnu değilde o sakalları gülüşü falan hala aklımda. O kadar korkmuştum ki. Aklıma gelince hala urperiyorum doğrusu :)
Diğerini pek anlatmayayim o hiç hoş değil çünkü ..

Uff benim bile gozumun onune geldi digerini de anlat

Liseyi yatılı okudum. Her yatılı lisede mutlaka bu tür efsaneler vardır ya, bizde de hep anlatılırdı. Hiç inanmaz, dalga geçerdik. Bigün öğretmenlerin yurtlarının olduğu yerlerde geziyoruz, akşam vakti, hava karanlık. o taraflar da ıssız tabi. Yine konu açıldı, içimizden biri de bence saçmalık tüm bunlar dedi. iki yıldır burdayız başımıza bişey geldi mi, gördük mü, duyduk mu falan dedi. Sonra bi arkadaş ne olsa inanırsın ki sanki, sen bu tür şeylere hiç inanmazsın dedi. Bunların saçmalık olduğunu söyleyen arkadaş da "mesela şimdi bunları konuşuyoruz, gerçek olsa bizi korkutmak için tam da şuanda bişey olurdu, mesela elektrikler giderdi" dedi. bunu demesiyle anında tüm okulun ve yurtların elektrikleri gitti. tüm sokak lambaları söndü. biz tabi çığlık çığlığa yurda kadar deli gibi koştuk. tabi o zaman okul dağ başındaydı, çok sık elektrikler giderdi ama bu tesadüf müydü bi işaret mi kim bilir. hala ürperirim düşündükçe.

anlat anlat :)

Benden gelsin bir tanede.. Yeğenim ile skype üzerinden konuşuyoruz bir akşam ordan burdan şakalşıyoruz vs sonra yeğenim su almaya mutfağa gitti döndüğünde o yanında ki bıyıklı adam kim teyze dedi sadece şu ses çıktı bende bismillahirrahmanirrahimmmm çünkü evde yalnızım kimse yok adamın yanımda oturduğunu ve kolunun sırtımda olduğunu söyledi tabii ben üstümde eşofmanla bilgisayarı kapatmadan kendimi dışarı attım halada aklıma geldikçe ürperiyorum.

Ben yasanmis başımızdan geçen bi olayı anlatabilirim inanmak size kalmis. Biz evlendik şehir dışında yaşamaya başladık esimin işi yüzünden. Herşey normal yaşayıp gidiyoruz. Belli süreden sonra eşim geceleri uyurken korkmaya başladı yatakta sıçramaya falan başladı. Nerden baksaniz hergun oldu bu şey bi gün hicbisey yok yatiyorum uyku girmiyor gözüme evde Çın çın diye bi ses duydum ve kalktim bütün evin içini gezdim bisey duymadım geri geldim esimin yanına ve ben o gec yatarken alyansimi çıkarıp komidinin ustune koydum en sonunda uyuya kalmisim. Rüyamda 5 yada 6 kişi gordum kapıyı zorlayip içeri girmeye çalışıyorlar ama tiplerini görseniz sarı saçlı sarı yüzlü sarı dişli ve dişleri sivri sivri kapıyı kirdilar içeri girdiler.direkmen yatk odamıza girdiler yatak etrafını dolanıp odadn çıktılar ve çıkarken benim üstüme cullanip beni dövdüler. Ve sabah uyandım alyansimi bulamadım. Direk annemi aradım anlattım rüyamda böyle böyle gordum ve alyansim yok dedim . sonra kapatip esimi aradım gordum mu dedin yok aşkım akşam ordaydi başkada görmedim dedi. Ben bulamadım o alyansi hatta dedim ki demekki ona cikacakmis. Ki bazen gordugum rüyalar cikar. Neyse esimin uyurken korkamalri hala devam etti.bende sürekli uyandirip seni ne korkutuyor diye soruyorum bilmiyorum dedi. En sonunda dayanamadım acaba ceyiz gelirken birisi yanlışlıkla yatağın altına ilmihalmmi koydu bi bakalım dedik baktık bisey yok sonra gardırop ta kuranı kerim var ayağınızın ucunda kalıyor onu kaldiralim belki ondan rahatsız oluyorsundur dedim onu ordan çıkardık nereye koyalim diey dusunurken yarım ay şeklinde gece lambası cami vardı oraya koyalim dedik içine girmedi kuranı kerim neden girmiyor diye eşim çıkarttı bi baktı biz orda 2 tane muska bulduk. Diğer odaya kostuk hemen ordaki gece lambasıni çıkardık 2 tane daha bulduk aradan bi yarim saat geçti iyice baktık evin içine yatak odasında bitane daha bulduk sonra koridorda bulduk. Ve o koridorda kini biz gormustuk ama arılar yuva yapmış herhalde diye ellememistik. Çamurdan byu yapmışlar. Toplamda 6 tane muska çıktı evimizden. Ve bu rüyayı gordukten 1 hafta sonra aynı gün o muskalar cikti evden. Ve alyansim haybeye gitti eşim yenisini almak zorunda kaldı. O muskalar çıktıktan sonra eşim artık rahat bi şekilde uyumaya başladı.

Benim annem, dedem, ananem teyze ve dayılarım yaşadı bu tür olayları, bizzat kendilerinden dinledim. Bizimki kişiye özel bir durum değil daha çok evle alakalı bir durumdu. hala o eve gidiyoruz. Annemler orda yaşıyor çünkü.
Artık eskisi gibi olaylar yok.
Sadece anneme bazen doğa üstü şeyler görünüyor. Ama bunlar o evdeki gibi huzursuz eden şeyler değil. Tam aksine huzur veren, şifa veren şeyler o yüzden son yaşadıklarını anlatmamayı tercih ediyorum. ama eskilerden bir tane anlatabilirim.

Bir gün dedemler ailece oturmuş yemek yiyorlarmış. kış olduğu için soba yanan odanın kapısı kapalı duruyormuş. salonun yerleri ahşap. Gümbür gümbür sesler geliyormuş. Annem hep derki -- Hani askerler bir ordu aynı ritimle yürür ya işte öyle yürüme sesi. Hatta çizmelerindeki demirlerin bile sesini duyuyorlarmış.Dedem çıkıp bakıyormuş ses kesiliyormuş. kapıyı kapatınca tekrar başlıyormuş. bir kaç sefer olmuş. En son dedem çıkıp küfürü basınca ses kesilmiş. Ama farklı zamanlarda farklı şeyler yaşanma devam etmiş.

Bu tarz olaylar dedemgildede oluyor. Dededm ve ananeem sürekli anlatırdı. Bazen evin icnde yurume sesi gelirdi. Yada evin alt kısmı ahır ahirda konuşan kadın sesi geliyordu gibisinden hikâyeler anlatırdı ama ben inanırdı çünkü dedemgilin olduğu köy bildiğin mezarlık üzerine yapılmış bi çok kişi ev yaptiriken hep kemik ve kafatası çıktığını bilirim. Hatta dedemgilin köyünde kapanmış okul var bi ara gzli gizli girip kemikleri gormeye gittigimizi bilirim :) çocukluk işte

Gerçekten seslenen kimdi yada kadın içer girseydi nolacakti kafamda deki sorular tüylerim diken diken oldu valla

Sebebini buldum ben, musluklar bile kalk abdest al namaz kıl demişler, arkadaşın anlamamış.

Sabah namazına zaten kalkamıyorum, yani kalktığım zaman musluk açılırsa diye hepten kalkamıcam anam o ne? Tam banyoya girerken musluk açılır falan

Kızlar ben arada görüyorum.Hamile kalmaya uğraşıyorum 2 yıldır.Bebek tutunma zamanları bir kadın görüyorum en son sırtında bebekle merdivenlerden çıktı gitti.Birde terasta depomuz var ben orada bişi arıyodum en dibe gitmiştim o arada aklımdan geçirirken elektrik gitti eşim kapattı sandım bağırdım geldi ben yapmadım dedi gerçekten elektrik gitmişti ondan sonra gördüm kadın şeklinde ..Tüğlerim ürperiyor aklıma geldikçe..

ayy urperdiiiim

aynen annemin koyu de orada cok eski zamanlarda yasamis bir toplulugun mezarlik alanina kurulmus. insanlar capa vs yaparken bile kemik buluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…