Benim de aklıma ilk geleni anlatayım size;
Benim rahmetli dedem tam bir Osmanlıydı kimse karşısında konuşamazdı, itiraz edemezdi va. fakat bir tek söz konusu ben isem olay değişirdi. Karşısında tek rahat konuşan, onun da rahat konuştuğu ve hatta bir tek bana her şeyi serbest bıraktığı tek kişiydim. Çok severdik birbirimizi.
Ben Üniversiteye gidiyorum o zamanlar ve bir gece rüyamda rahmetli dedemi gördüm o zaman hayattaydı ve yıllarca anneanneme baktı dedem. Aralarındaki aşkı anlatmaya inanın kelimeler yetmez, bir an ayrı kalamazlardı birbirlerinden... Neyse rüyamda dedem yanıma geliyor ve benimle helalleşmek istiyor. Jelibon kızım seni göremem aramızda yol var sen de gelemezsin sınavların var, seni çok sevdiğimi bil ve o güzel kalbini hep koru. Ben seninle helalleşmeye geldim ... Ben de rüyamda kızıyorum ne helalleşmesi dedecim sen de bi alemsin falan diyorum neyse bakıyorum dedem gayet ciddi helalleşiyoruz..
Sabah annemi aradım, sabahın köüydü ve benim rüyalarım boş değildir annem de bilir bunu, rüyamı anlattım annem bana rüya işte vs diye geçiştirdi ben de okula gittim vize mi final mi ne var işte... aynı günün akşamı zor bela şunu öğreniyorum; dedem benimle rüyamda hellaleştiği sırada vefat etmiş ama sabah annemi aradığımda annem bana sınavlarım var diye söylememiş... Bu olay o kadar üzdü ki beni,hiç aklımdan çıkmamıştı. Resmen rüyamda helalleşip gerçek hayatta hayata veda etmiş olması vs...
Aradan bir kaç sene geçti ve hep bu durum benim aklımdaydı, her aklıma geldiğinde keşke seni bir kez daha görebilseydim derdim içimden. Yolda yürüyorum bi gün yol gayet sakin tek tük araba - dolmuş vs geçiyor derken biri arkamdan elini omzuma koydu kızım bana biraz para verir misin dedi... Ben irkildim arkama döndüm ne göreyim? Rahmetli dedemin bire bir aynısı... boyu, kilosu, tipi, yüzündeki çizgilerin yerlerine kadar, gülüşü, gözleri, kıyafetleri... ben donup kaldım o ise bana tatlı tatlı gülümsüyo, yahu gözlük çerçevesi de mi aynı olur? benim o an tabi bi ton şey geçti aklımdan ve ayaklarına baktım neyseki düz

(artık anlatılan hikayelerden nasıl etkilenmişsem) neyse ben tek kelime edemeden hemen para çıkardım çantadan ama o benim yüzümü inceliyo o tatlı gülümsemeyle ve rahmetli dedemin gülümsemesi de zaten o şekildeydi... Ben parayı uzattım bana okyanus gözlü kızım aslında bana para lazım değildi dedi ben mallaştım iyice

ikimiz de sadece bakışıyoruz karşılıklı derken karşı komşum seslendi bana o da meğer adamı görünce acaba biri mi rahatsız ediyo diye seslenmiş hani kurtarmak adına... ben tam ona selam verdim vs derken adam bir baktım hangi ara o kadar uzaklaştı anlayamadım, gidiyo... komşuma elli kere sordum gerçekten gördün değil mi yaşlı amcayı diye evet diyo seninle konuşunca hani tedirgin oldum o yüzden sana seslendim vs dedi...
Bu olayı hiç unutamadım ve işin garibi rahmetli dedem de bana okyanus gözlüm derdi