ay ben birkac gun evde yalniz kalicam. resmen yandim diyebilirim cunku feciiii korkarimSizin anlattiginiz da aklima sunu getirdi:
ESimin koyunde akli dengesi yerinde olmayan bir kiz var. 30 yasinda falanmis sanirim ve kv.demin anlattigina gore bem beyaz tenli guzel bir kizmis.
Bu kiz banyo etmeyi hic sevmiyor regl donemlerinde annesinin taktigi pedi cikarip atiyor baz3n cok mutlu bazen gunlerce aglarmis.
Bazen yas4ik koyup ayaginda cocuk sallar gibi yaparmis bazen kucaginda sallarmis bazen hem sallar hem aglarmis. Doktorlar care olmayinca istanbulda bilindik bir hocaya goturmusler. Hoca demis ki bu kiz 3 harflilere karismisonlardan cocuklari var. Siz bu kizi daga goturun tek basina birakin bir kurt gelip bu kiza saldiracak o sirada kiza asik olan 3 harfli kendini feda edip kizi kurtaracak kiz da bu durumdan kurtulacak demis.
Babasi goturmus kizi daga biyerde birakmis sonra bir kurt gelmis ama adam dayanamamis kizina zarar gelmesin diye kurdu vurmus.
kizin abisinin esi de eltimin kardesi o da tastikliyor oluyor bu tur seyler dua edip Allaha siginmak lazim
ay ben birkac gun evde yalniz kalicam. resmen yandim diyebilirim cunku feciiii korkarimzaten bu gece durmadan her sese irkildim buda tam oldu yani
ay yasasin o zaman. vallahi insanin aklina turlu turlu seyler geliyor ama aynen vazgecemiyor insan :)Burdan destek oluruz birbirimize ben de yalniz kalicam 2 gece nobetci esim. Hem korkuyoruz hem okumaktan vazgecmiyoruz
Hadiy kizlar nerdesiniz gunduz anlatin daha az korkunclu oluyo
Kadinlar bir araya geldikle4inde muhakkak konusulurdu bu konular bende dinlerdim cocukkenhala gece tuvalet icin kalktigimda esimi de uyandiririm ses ver bana diyeay yasasin o zaman. vallahi insanin aklina turlu turlu seyler geliyor ama aynen vazgecemiyor insan :)
Korkudan bayilacagimkizlar bi tane daha yazayim. bumu annem kucukken yasamis ve en son bir ay once buyudugu yere gittigimde ordaki insanlara da anlattirdi cunku inanmiyordum.
annem.kastamonulu annem orda bir koyde cocukluguju gecirmis. annemin babasi senenin belli zamankarinda aydinda geciren biri tabi tum aile giderler aydina ciftlik felan olaylari var orda. aydindan daha yeni gelmisler arabadan esyalari indirmisler eve girmsler annemler o sirada kapi calmis gelen komsulariymis. elinde bi çanak varmis anneanneme uzatmis çanagi " al getirdim hadi ver bali da gideyim " demis. anneannemle dedem.birbirlerinin yuzune bakmislar ne diyo bh kadin diye. kadinda e hadi verinde gideyim o kadar cagirdinjz demis. dedem.kadina hayirdi x abla neyi verelim.anlamadik demis. kadin sasirmis " dalgami geciyosunuz siz benle " falan diye cikismis. anneannemle dedem baya sasirmislar sormuslar otur ankat ne diyosun falan deyince kadin ciglik atmis birden. bagirmaya baslamis iste "dun konustugum sen degilmiydin x abi" bilmem ne diye. dedem de daha sabah geldik falan deyince kadin resmen fenalik gecirmis. sakimlestirmisler anlatmis iste. demiski dun gece misafirlikten donerken sizin evin penceresi onunden geciyordum kucagimda oglum baktim isiginiz acik cama vurdum hosgeldiniz demeyk icin ama acmadiniz ben de dedim yeni geldiler yerlesemediler herhalde daha sonra iste yoluma devam edeyim derken x abi seslendi. ama sesi boyle derinden geliyodu bende tekrar pencere onune geldim x abi beni eve davet ediyodu bende "gelemem kucagimda cocuk uyudu eve gideyim gec oldu diye cevap verdim" demis. x abi israrla cagiriyordu dedi. bende gekemem felan deyince o da bana sana "sana Aydindaki ciftlikten bal getirdim gel de al" falan demeye baslayinca bende israf etmesine sinir olup yarin gelirim verirsiniz deyip hizlica eve dogru gittim demis. dedemler falan baya yeminetmisler biz bubsabah geldik falan diye madin rwsmen fenalik gecirmis. ki annemde diyo yani biz o sabah donmustuk eve diye. neyse kizlar bende bu hikayelerden cok var :) Kasgaminu karadeniz dolaylarinda boyle olaylar cok var :)
hatta ayni koyden bir baska hikaye :) bunu da annem anlatirdi gecen ay iste gittigimde teyit ettilerKorkudan bayilacagim
harbiden ilgincmis yani :/ hayatta neler oluyor yavben de güzel şeyler anlatayım :)
imam hatip lisesine gidiyorum. Kuran da bazı sureleri ezberlememizi istemişti hocamız. toplam 4 kısa sureydi sanırım. ben de sabah okula gitmeden kalkar ezberlerimi nasıl olsa kısa sureler diye gece rahat rahat yattım. sabah namazına kalkmadan önce rüyamda gökyüzündeki yıldızlar arapça harflere dönüştü ve ben de okuyordum. kalktım namazı kıldım, sonra bunların ayetin birinin sadece ilk birkaç kelimesi olduğunu düşünüp Kuran a baktım. Ayetel Kürsinin ilk ayetleriydi, sabah ezberlemem gereken sureden biri yani ve bu rüya sayesinde sabaha ezberlemiş olarak uyandım. Çok mutlu olmuştum :)
babam yeni rahmetli olmuştu. Abimin oğlu babamın vefatından 15 gün sonra doğdu, babamın adını verdiler. Sanırım yeni konuşmaya başladığı zamanlardı, babamın mezarına gittik. Abimin oğlu da yanımızda mezar taşında oynuyor. Sonra mezarın başına işaret ederek "baba, dede gülüyor" dediğinde çok şaşırmıştık.
Bu olayın üzerinden biraz zaman geçince annemle yine abimin oğlu balkonda oturuyorlar, birden çocuk ayağa kalkıp "babanne dede dede" diye yolda birilerini işaret ediyor ama yol bomboş. ilginçti bizim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?