Esimde buyu falan olaylari varmis ....
Cok eskiden ogrenci zamanlarinda yapilmis....
cok zekiydi cunku...ve koy ortamina gore cok farkli bir cocuktu...
hatta da esim diyordu....univ de iken birden bana nolduysa salaga bagladim bildigim seyleri unuttum diyordu ki
o boyle olaylara inanmaz buyu vs...
sonra askere gitti ...bi donem kv de kaldim
illa hocaya gitcez dediler ....
hoca dedi ki evlilik haric adamin her seyine buyu yapilmis...
baba evine gelmesin
meslegini yapmasin
para kazanmasin yok olsun surunsun diye...
gercekten de onu tanidigimda inthar esiginde idi...
sonra evlendik vs.... ama donjp geri bakinca
evet kac yasinda adam ama dikis tutturamadi ....
dun gece de ruyamda bana bir kadin dedi ki
buyuyu babannesi yapmis haberin olsun
1 2 kere gormuslugum vardir da esimi hic sevmezlerKanım dondu. Babanneyle aranız nasıl normalde?
Afiyet olsun-jelibon- bu arada sizin nickiniz yüzünden eve gelirken 1 poşet haribo aldım onları kemiriyorum şimdi..
Ne kadar kötü bir şey bu büyüBirde batida derler ki
eger sana birileri buyu yaptiysa ve kimin yaptigini bilmiyorsan
sen o buyu cozme asamasinda iken , buyu yapanin basina olaylar gelmeye basliyormus
oylece anlayabilirmissin...
Bende anlatayım.. Karadenizliyim bizim köylerde de cok olur. Cazi diye bir inanış var normal insan ama kuyruklu bir kadınmış bu. Yeni doğan çocukları öldürdüğü söyleniyor. Halam görmüş gece bahceden dönerken gündüz oturup kalktıgı komşusunun kuyrugu oldgunu. Tehdit etmiş benim kim olduğumu söylersen bir kişiye bile size musallat olurum demiş.
Başka bir olayda annem yeni gelin geldiği zaman köyde oturmuşlar babannemlerle. Yatak odasında uzanmış dantel yapıyormuş. O zamanlar tuvalet dışardaymıs. Halam tuvalette annemin seslendiğini duymuş. Halamın adı x olsun. Cıkmıs tuvaletten noldu yenge demiş. Annem demiş seni ben çağırmadımki halam tekrar tuvalete gitmiş. Tekrar x x x diye seslenmiş. Halam tekrar gitmiş yenge cagırıp cagırıp cagırmadım diyosun bi rahat vermedin. Annem yemin etmiş kız ben seni çağırmadım diye halam tekrar tuvalete giderken bir el omzunda arkasını bi dönmüş belden aşağısı olmayan annemin suretinde saçları dik dik biri dua etmiş ve kaybolmuş.
Benim de aklıma ilk geleni anlatayım size;
Benim rahmetli dedem tam bir Osmanlıydı kimse karşısında konuşamazdı, itiraz edemezdi va. fakat bir tek söz konusu ben isem olay değişirdi. Karşısında tek rahat konuşan, onun da rahat konuştuğu ve hatta bir tek bana her şeyi serbest bıraktığı tek kişiydim. Çok severdik birbirimizi.
Ben Üniversiteye gidiyorum o zamanlar ve bir gece rüyamda rahmetli dedemi gördüm o zaman hayattaydı ve yıllarca anneanneme baktı dedem. Aralarındaki aşkı anlatmaya inanın kelimeler yetmez, bir an ayrı kalamazlardı birbirlerinden... Neyse rüyamda dedem yanıma geliyor ve benimle helalleşmek istiyor. Jelibon kızım seni göremem aramızda yol var sen de gelemezsin sınavların var, seni çok sevdiğimi bil ve o güzel kalbini hep koru. Ben seninle helalleşmeye geldim ... Ben de rüyamda kızıyorum ne helalleşmesi dedecim sen de bi alemsin falan diyorum neyse bakıyorum dedem gayet ciddi helalleşiyoruz..
Sabah annemi aradım, sabahın köüydü ve benim rüyalarım boş değildir annem de bilir bunu, rüyamı anlattım annem bana rüya işte vs diye geçiştirdi ben de okula gittim vize mi final mi ne var işte... aynı günün akşamı zor bela şunu öğreniyorum; dedem benimle rüyamda hellaleştiği sırada vefat etmiş ama sabah annemi aradığımda annem bana sınavlarım var diye söylememiş... Bu olay o kadar üzdü ki beni,hiç aklımdan çıkmamıştı. Resmen rüyamda helalleşip gerçek hayatta hayata veda etmiş olması vs...
Aradan bir kaç sene geçti ve hep bu durum benim aklımdaydı, her aklıma geldiğinde keşke seni bir kez daha görebilseydim derdim içimden. Yolda yürüyorum bi gün yol gayet sakin tek tük araba - dolmuş vs geçiyor derken biri arkamdan elini omzuma koydu kızım bana biraz para verir misin dedi... Ben irkildim arkama döndüm ne göreyim? Rahmetli dedemin bire bir aynısı... boyu, kilosu, tipi, yüzündeki çizgilerin yerlerine kadar, gülüşü, gözleri, kıyafetleri... ben donup kaldım o ise bana tatlı tatlı gülümsüyo, yahu gözlük çerçevesi de mi aynı olur? benim o an tabi bi ton şey geçti aklımdan ve ayaklarına baktım neyseki düz(artık anlatılan hikayelerden nasıl etkilenmişsem) neyse ben tek kelime edemeden hemen para çıkardım çantadan ama o benim yüzümü inceliyo o tatlı gülümsemeyle ve rahmetli dedemin gülümsemesi de zaten o şekildeydi... Ben parayı uzattım bana okyanus gözlü kızım aslında bana para lazım değildi dedi ben mallaştım iyice ikimiz de sadece bakışıyoruz karşılıklı derken karşı komşum seslendi bana o da meğer adamı görünce acaba biri mi rahatsız ediyo diye seslenmiş hani kurtarmak adına... ben tam ona selam verdim vs derken adam bir baktım hangi ara o kadar uzaklaştı anlayamadım, gidiyo... komşuma elli kere sordum gerçekten gördün değil mi yaşlı amcayı diye evet diyo seninle konuşunca hani tedirgin oldum o yüzden sana seslendim vs dedi...
Bu olayı hiç unutamadım ve işin garibi rahmetli dedem de bana okyanus gözlüm derdi
Bir tane daha hatırladım
Yine rüyamda gördüğüm bir durumdu. Şimdi gerçek hayatta ablamların holünde çok güzel bir avize var mavi... ben nedense o hole girdiğimde ki geniş kare şeklindeydi hep huzursuz olurdum ve o avizenin altından geçerken gözüm kararıdı resmen. Ablama da hep derdim burada hep bana bu oluyo diye o da anlam veremezdi...
Bir gece rüyamda ben ablamların evine gidiyorum ve daire kapısı açık, önce bu kapı niye açık diye endişelenirken içeriye giriyorum hani bir eve yeni taşınırsınız ya? İçerisinde durum o vaziyet ve holde ahşap bi masa var hani duvar kağıdı yapıştırmak için ustalar açar ya? Öyle bir şey ve o masanın üzerinde o avize var...
Evin salonundan bir adam geliyor yanıma, korkma kızım bu avizenin içerisindekini çıkar diyo ben de bakıyorum evizeden ne çıkacak ki diyorum, o da hani senin gözün kararıyo, hani hep huzursuz oluyosun ya altından geçerken? diyo, işte onu çıkar herkes rahatlasın diyo... ben de ne alaka amca şimdi bildiğin avize bu işte diyorum, gülümsüyo kızım sen incele zaten göreceksin diyo...
Avizeyi nasıl tarif etsem size; mavi camları var ama hani metal ince çubuk bağlantılar olur ya avizelerde? İşte ben rüyamda avizeyi incelerken bir şey göremeyince sökmeye karar veriyorum tüm parçaları sanki çok anlar mışım gibi.. metal çubukların bir tanesinin içerisinde rulo hale getirilmiş hani kasa fişi gibi düşünün onun 2-3 metre uzunluğunda fakat ince rulo haline getirildiğini düşünün, öyle bir şey çıkarıyorum ve ağzım açık kalıyo... amca yanımda bekliyo ve diyo ki işte bak artık huzursuz olmayacaksın zaten senin duaların sayesinde amaç hasıl olmadı kızım ama sen huzursuz oluyodun altından geçerken ama hiç bakmak aklına gelmedi diyo...Tam o sırada telefonumun sesine uyandım ve soluğu tabiki ablamların evinde aldım
Dedim bak rüyamda böyle bir şey gördüm acaba doğru olabilir mi diye... ablam güldü senin bu rüyaların hep enteresan zaten dedi hadi kahvaltı yapalım dedi... ben yok bu lamba sökülmeden raat edemem dedim ve eniştemi kaldırdım ona söktürdüm avizeyi ve tam da rüyamda gördüğüm ve söktüğüm çubuktan aynı şeyi orada buldum biz şok
Tabi marifet bulmakta değil, bulduktan sonra ne yapılması lazım onu bilmiyoruz tabi. Annemi aradım o da ne bileyim akarsuya atın falan derler ama isterseniz ırmağa atın dedi, biz de ırmağa attık... Ne amaçla oraya konmuş, kim koymuş bilmiyorum ama o yazı çıktıktan sonra cidden bir daha oradan geçerken huzursuz olmadım ve halen daha arada hatırlarız bu olayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?