Canım sözleşme var mı elinizde.
Mahkeme yoluyla çıkacak.
Biten sözleşme zaten otamatikmen yenileniyor yenisini yapmaya gerek yok.Komsular şikayetçi ise imza toplayıp mahkmeye verebilirler.Sözleşme bitti yenisi yapılmadı.
Biten sözleşme zaten otamatikmen yenileniyor yenisini yapmaya gerek yok.Komsular şikayetçi ise imza toplayıp mahkmeye verebilirler.
Yapmış olduğunuz o sözleşme zaten senesi dolunca otamatikmen yenilendi yani yapılan kontrat hala geçerli sözleşmesi bitti cikaririz olmuyor yani.Çok anlamıyorum bu konulardan1 yıllık yapılmıştı. O sözleşmeyle mahkemeye mi başvurmak gerekiyor?
Kontrat bitmeden 3 ay once gecerli bi sebep gostererek ihtarname cekmeniz gerek noterden
Ya kirayi odememis olmasini
Ya ev sahibi yada evsahibinin soyadi tutan biri oraya tasinacagini soyleyerek cekmeniz gerekir
Yada 10 yilini doldurmus olacak
Cikarilmasi olasi tabi ama bilemiyorum bu konuda yasada bosluk varmiPeki 3 ay önceden soyadı tutan birinin taşınacağına dair ihtarname yollarsak yine çıkmazsa mahkeme kararıyla çıkartılabiliyor mu?
Kirayi belli bi tutarin altiysa ( en son 500 tl olarak biliyorum degismis olabilir) elden imza karsiligi
Bu tutarin ustuyse banka hesabina yatirmak sartiyla kira odemesi yapilmak zorunda
Bu durumda kirayi odememis olmasini gerekce gosterebilirsiniz tabi bunun belki suresi vardir ( 3 ay gibi) onu bilemiyorum
Bi avukattan bilgi almak daha dogru olur
Her durumda mahkeme yolu gozukuyor
Komsularin sikayetiyle acilan dava bile ise yaramayabilir
Artik kiraci cikarmak cok zorlasti
Cikarilmasi olasi tabi ama bilemiyorum bu konuda yasada bosluk varmi
Tahliye davasi acmak gerekir ona da sulh hukuk mahkemeleri bakar sanirim
Mahkeme kalemleri bilgi verirmi bilemiyorum
İsterseniz konunuzu hukuk bolumune tasiyin orada avukat arkadaslar daha saglikli bilgi verir
Bildiklerim simdilik bu kadar
Allah kolaylik versin
Peki bu mahkeme çok uzun sürüyor mudur?
Yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada
Rica ederim
Telefondan giriyorum yazdiklarim siliniyo parca parca yazdim
Kusura bakmayin
Biz sabikali huzur bozan saldirgan komsumuzu 10 kisi sikayetci olduk cikaramadik
Evsahibi de dava acti ama kirayi duzenli odediginden ve 5 yillik kiraci oldugundan cikaramadi
Biz sikayetci komsular evden tasinmakta bulduk cozumu
Ya kentsel donusum gelecek yada 10 yili dolduracak evsahibininde baska umudu kalmadi pes etti artik