Başbelası kiracı...

pinkok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2013
907
63
Geçen yıl annem evini kiraya verdi babamın bir tanıdığı aracılığıyla. Hasta annesi var diye üzüldüklerinden bulunduğu mevkideki evlerin yarısı kadar olan bir miktarda. Adam rahatta doğru düzgün çalışmıyor komşular falan şikayetçi sürekli aranıyoruz. 1 ay kirayı almadılar boyasını falan yaparsınız evin diye ama yapılmamış. Şimdi sözleşmesi bitti çıkarmak istiyorlar çıkaramaz beni burdan kimse diyormuş ücreti arttırmıyormuş zaten. Adam kirayı bu ay vermemiş geçmiş babama param yetmedi diyormuş ukalaca. Bu adamı nasıl çıkarabiliriz polise falan şikayet etsek işe yarar mı?

Biten sözleşme zaten otamatikmen yenileniyor yenisini yapmaya gerek yok.Komsular şikayetçi ise imza toplayıp mahkmeye verebilirler.

Çok anlamıyorum bu konulardan 1 yıllık yapılmıştı. O sözleşmeyle mahkemeye mi başvurmak gerekiyor?

Sözleşmenin yenisi yapilmadiysa o geçerli oluyor yine. Ya yenisini yapacaksin her sene yapmazsan da bu yil da gecerlidir anlamına gelir.
Çıkarmak istediğin kiracıya galiba 3 ay önceden tebligat gönderilir evimden çık diye. Tabi bunun bazı şartları var kiraya odememek huzursuzluk cikarmak vb.
Canım sen en iyisi google gir önce kat mülkiyeti kanununa bak 2 sayfa bişeydi galiba.
Sonra ev sahibi hakları diye gir. Kiracı hakları diye gir.baya bilgiler vardı.
Polis işe yaramaz.haa şöyle olabilir huzursuzluk çıkarır apartman sakini biri şikayet eder polis gelir tutanak tutar. O tutanak mahkeme aşamasında delil olur çıkarmak için.

Çok anlamıyorum bu konulardan 1 yıllık yapılmıştı. O sözleşmeyle mahkemeye mi başvurmak gerekiyor?
Yapmış olduğunuz o sözleşme zaten senesi dolunca otamatikmen yenilendi yani yapılan kontrat hala geçerli sözleşmesi bitti cikaririz olmuyor yani.
Siz değil ama komşular şikayetçi imiş onlar imza toplasin versin mahkemeye onu demek istedim.

Kontrat bitmeden 3 ay once gecerli bi sebep gostererek ihtarname cekmeniz gerek noterden
Ya kirayi odememis olmasini
Ya ev sahibi yada evsahibinin soyadi tutan biri oraya tasinacagini soyleyerek cekmeniz gerekir
Yada 10 yilini doldurmus olacak

Kontrat bitmeden 3 ay once gecerli bi sebep gostererek ihtarname cekmeniz gerek noterden
Ya kirayi odememis olmasini
Ya ev sahibi yada evsahibinin soyadi tutan biri oraya tasinacagini soyleyerek cekmeniz gerekir
Yada 10 yilini doldurmus olacak

Peki 3 ay önceden soyadı tutan birinin taşınacağına dair ihtarname yollarsak yine çıkmazsa mahkeme kararıyla çıkartılabiliyor mu?

Kirayi belli bi tutarin altiysa ( en son 500 tl olarak biliyorum degismis olabilir) elden imza karsiligi
Bu tutarin ustuyse banka hesabina yatirmak sartiyla kira odemesi yapilmak zorunda
Bu durumda kirayi odememis olmasini gerekce gosterebilirsiniz tabi bunun belki suresi vardir ( 3 ay gibi) onu bilemiyorum
Bi avukattan bilgi almak daha dogru olur
Her durumda mahkeme yolu gozukuyor
Komsularin sikayetiyle acilan dava bile ise yaramayabilir
Artik kiraci cikarmak cok zorlasti

Peki 3 ay önceden soyadı tutan birinin taşınacağına dair ihtarname yollarsak yine çıkmazsa mahkeme kararıyla çıkartılabiliyor mu?
Cikarilmasi olasi tabi ama bilemiyorum bu konuda yasada bosluk varmi
Tahliye davasi acmak gerekir ona da sulh hukuk mahkemeleri bakar sanirim
Mahkeme kalemleri bilgi verirmi bilemiyorum
İsterseniz konunuzu hukuk bolumune tasiyin orada avukat arkadaslar daha saglikli bilgi verir
Bildiklerim simdilik bu kadar
Allah kolaylik versin

Kirayı alıp verildiğine dair hiç bir imza atılmıyordu.

Peki bu mahkeme çok uzun sürüyor mudur?
Yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada

Peki bu mahkeme çok uzun sürüyor mudur?
Yardımlarınız için teşekkür ederim bu arada

Kira alisverisinin de bi kaidesi var
İsin vergi boyutu oldugundan ev sahibininde yukumlugu var
İmza yoksa haksiz duruma dusebilirsiniz
Mahkeme isleri cok sıkıntıli uzun surebilir ama isini bilen bi avukat isinizi kolaylastirir

Rica ederim
Telefondan giriyorum yazdiklarim siliniyo parca parca yazdim
Kusura bakmayin
Biz sabikali huzur bozan saldirgan komsumuzu 10 kisi sikayetci olduk cikaramadik
Evsahibi de dava acti ama kirayi duzenli odediginden ve 5 yillik kiraci oldugundan cikaramadi
Biz sikayetci komsular evden tasinmakta bulduk cozumu
Ya kentsel donusum gelecek yada 10 yili dolduracak evsahibininde baska umudu kalmadi pes etti artik

Bir benzeri bizim başımıza da gelmişti daha önce. Sözleşme yenilenmeden 3 ay önce ihtarname göndermeniz gerekmekteydi. Sözleşmenizde kira artış maddesi varsa sözleşme kendiliğinden yenilenmiş olsa bile kira artışı yapılmış olur. Kirayı bankadan alıyorsanız ve bir kaç ay daha ödemezse icraya verebilir, bu şekilde çıkarabilirsiniz. Ya da diğer arkadaşların söylediği gibi komşular imza toplayıp attırabilirler.

Pois işe yaramaz da, emlakçılar bazen mafyadan daha başarılı olabiliyor bu işlerde.
Evi bir emlakçıya verin, o yeni kiracı bulup para alacağından evdeki kiracıyı çıkarmak için de elinden geleni yapar. Onlar biliyolar bu işleri.

Kiracıda sabıkalı hapse girip çıktım ben koymaz bana hiç bir şey diyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…