Başarılı olsa sana mı bakardı!!!

Hayır ünlülere bakar deseydi tamam. Ama "taş gibi kızlara bakardı başarılı olsaydı" dedi.
Bencede ciddi özgüven sorununuz var. Cidden taş gibiyseniz birşey diyemem ama 1.70 üzeri boy, sporla destekli en fazla 36 beden orantılı bir vücudunız yoksa erkeklerin gözünde o tanıma girmiyorsunuz. Girmenizde gerekmiyor. Kaldı ki dediği de doğru çok ünlü ve iyi iş yapan bir yönetmen zaten sosyal medyada kız peşinde koşmaz vaktide olmaz ve ihtiyaçta duymaz zira hem çalışma saatleri çok yoğun hem de adamların peşinde arkadaşınızın dediği gibi menfaat için onlarca kadın hazır bekliyor. Arkadaşınız patavatsız konuşmuş ama size hakaret etmemiş. Gerçeği dile getirmiş. Normal erkek arkadaşların böyle güzel bir tarafı var aslında yalın gerçeği eğip bükmeden bazen patavatsızda olsa yüzünüze söyleyebiliyorlar. Ben o arkadaşınızın yerinde olsam sizin bu kadar alıngazlığınıza katlanmazdım mesela çocuk gene iyiymiş.
Özgüven taş gibi olmak değidir arkadaşım. Özgüvenin temeli kendini bilmek ve kendini olduğun gibi kabul edip sevmektir. Bence sizde o yok. Sizin kendi vücudunuzla ilgili kendi takıntılarınız var ve bu arkadaşınıza bu yüzden bu kadar bilenmişsiniz.

Sizin gibi kendini olduğu halimile seven ve tanıyan insanları cidden çok takdir ediyorum.

Erkek arkadaşlarımla genelde bu tip şeyleri konuşmam çünkü özel hayatımı pek bilmelerini istemem. Gerçekten çok güvendiğim bir erkek arkadaşım var o zaten her şeyimi bilir. (karşılıklı) o da güvenimi bana dosdoğru dürüst davranmasıyla kazandı zaten.

Arkadaşınız kalbinizi kırmış olabilir, ama dürüst. Instagram kullanırken fenomenin biri bana baya yazıyordu, beni uyarmıştı mesela, bu kişiler genelde daha ilgi çekici kızlarla birlikte olurlar sana neden yazıyor bit yeniği var bu işte demişti. Buna alınmadım, haklıydı. Bit yeniği denebilir mi bilemem ama çok sorunlu bir karakter olduğu ortaya çıktı sonra mesela.

Sizin gibi kendini olduğu halimile seven ve tanıyan insanları cidden çok takdir ediyorum.
Ben çok özgüvensiz ve ezik bir insandım. Hayatıma giren bir adam çok değiştirdi beni. Önemli olan kendini beğenip sevmek. Ha tabii ki kusurlarım, beğenmediğim yerler var ama genel manada seviyorum. Benden bir tane daha var mı? Yok.
Hatalarımla, kusurlarımla, eksiklerimle, fazlalarımla ben bir taneyim. O yüzden birinin gelip beni dış görünüşümden vurması imkansız. Çünkü karşımdaki de en nihayetinde bir insan yani. Neden birinin lafıyla kendimi yıkayım ki? Benden daha mı değerli? Yooo.
Böylesi çok daha güzel vala. Kafam rahat.

Başarılı, zeki ve zenginsen malın iyisini almıyorsun sadece seçme şansın ve taliplerin çoğalıyor ve bu sadece erkek için değil kadınlar içinde böyle. Başarılı güzel, zengin ve ünlü kadınlar içinde durum aynı. Macron ile ilgili fikriniz bana doğru gelmiyor zira onların ilişkisi zaten normal kabul edilebilir , etik değerlerine uyan birşey değil. Diğer konulara gelirsek başarılı zengin ve ünlü bir erkek de taş gibi bir kadın isteyecek diye birşey yok. Adam belki sevecen bir ruh, zeki biri ya da güzel bir kalp istiyor olabilir. Önceliğine beden değil kadının zekasını ya da karakterini koyabilir. Akıllı adamlar bunu yapar zaten. Ancak bu adamların onlarla evlenmesi kadınları erkek tanımına göre taş gibi yapmıyor. Zaten öyle adamların dikkatini çeken kadınlarda sen taş gibi değilsin diyen birine kafayı takacak kadar özgüveni zayıf değildir. Burada önemli olan kendini tanıma ve sevme ile ilgili.

Sadece erkeklerde değil, kadınlarda da “model gibi değilsem yetersizim” düşüncesi oluştu. Model fiziği “askı” görevi görür; güzel bir yüze sahip olmak kriter dahi değil. Modacının nihai amacı giysiyi taşıyan kişinin bedeninin değil kreasyonun ön plana çıkmasıdır. Yuvarlak hatları olan güzel bir kadın podyumda rahatlıkla kalçasıyla, memesiyle, bel kıvrımıyla dahi giysinin önüne geçebilir ! Bu kuralın tek istisnası iç çamaşırı modelleridir, diyebiliriz. Bu bağlamda rahatlıkla model fiziği başka, güzel fizik başka denebilir. Popüler kültürün pompaladığı her şeyi olduğu gibi alan insanlar için bu ayrımlar biraz kafa karıştırıyor, ama erkekler üremek istediklerinde meme (bebek için yeterli süt), ince bel (kalp sağlığı başta olmak üzere genel olarak sağlıklı), kalça (normal doğum için elverişli çatı) üçlüsüne yani yuvarlak hatlara yönelirler. Çünkü üremenin temel amacı zevk kadar sağlıklı nesil yaratma arzusudur. İnsan bu temel bilgiden yoksun olsa bile tercihlerini içgüdüsel olarak bunlar belirler.

Onay ve kabul ihtiyacı her insanda var ve bizim topluma daha kolay adapte olmamızı sağlıyor bu ihtiyaçlar. Asıl iş bu duygularımızın ve işlevlerinin farkında olmakta. Bunların varlığını ve normalliğini kabul edince başa çıkması bir tık daha kolay oluyor. Ben de daha gençken çok daha iddialı ve egosantrik bir insandım. Zamanla azaldı. Konu sahibinin yaşının genç olduğunu düşünüyorum.

Erkeklerin empoze ettiği bu zihniyet tam olarak "manken fizikli" olmamanın kendisine hakaret olduğu algısında yatıyor.

Hiç katılmıyorum, konudan tamamiyle alaksız hatta. Burdaki mesele kadınların bedenleriyle, tipleriyle, dış görünüşleriyle değerlerinin hesaplanması , 'değer' biçilmesi. Değeri çok olanların çok paralı, çok başarılı adamlara layık olması, olmayanlarında olmaması. Yani ilişkilerin para-tip ekseninde dönen takaslar olmaya gelmesi. Bunun sonucunda da kadınların tipe göre sınıflanması, 'en üst sınıf'tan olmayanların aşağılanması. Yazdıklarım gayet açık bence, şu anlam asla asla çıkmıyor. kadınlar sınıflansın, adam doğru demiş manken gibi olmayanlar yönetmen adama layık değildir yazanları haklı bulmayı asla asla aklım almıyor. İnsan insandır kardeşim, tezgahtan seçilen domates değiliz ki. Memlekette son yıllarda yükselen materyalizm ve insanların çeşitli şekillerde sınıflanması gerçekten korkunç ötesi

Nasıl yani? Başarılı olsa zaten taş gibi kızlara bakardı cümlesinde bir aşağılama yok mu?
Ahmet seni taş gibi manken gibi bulmuyor.
Sıradan buluyor demek oluyor bu

Başarılı olsaydı ünlü ile oyuncu ile ya da mankenle falan takılırdı diyor işte

Sizde hafif kompleks sezdim

Boşverin ya gönül koymaya değmez bile.

Gerçekten de ünlü olsaydı ayrıca tanışma ortamınız bile olmazdı

Ahmet’in sözlüsü de mankendir eminin

bence haklı. ben de çok güzel bi kız sayılmam. ortalama bir tipim ben kendim için de aynı şeyi düşünürdüm; ünlü biri beni napsın ki hahah davul bile dengi dengine demişler. bence öylesine bir şey söylemiş sohbet ederken çok alınganlık göstermişsiniz.

hem o size çirkinsin dememiş ama ünlü birinin yazacağı kadar dikkat çekici biri de olmayabilirsiniz normal bir şey bu yani, bilemedim neye alındınız ?

Siz anlambilgisi derslerinde uyuyordunuz anlaşılan

Tam tersini demiş aslında. Siz de paralı/başarılı/yakışıklı adama, sahip olduğu avantajlar bakımından fiyat biçiyorsunuz bu cümleleri kurarken istemsizce. Bu da savunmanızı geçersiz yapmaya yetiyor ve artıyor. Yıllar önce adını hatırlamadığım bir manken, “mankenler fakirlerle mi takılsın” demişti de büyük linç yemişti. Olabilir, takılabilir bence. Ama bu erkeklerden kaç tanesi bunu kaldırabilir? Bir de bu açıdan bakın.

erkeklerin zevkleri ve beğenileri hakkında konuşuyorsanız asla ortak noktaya varamazsınız nefes alsın yetercilerde var enteresan beğenilere sahip belirli kriterlere uyana kadın diyende onları anlamak imkansız

benim hislerim şu yönde , konu sahibi bence kendisini taş gibi bulmayan erkek arkadaşından hoşlanıyor yönetmen bana yazıyor diye de o yüzden yazdı ,karşı tarafta bence bunu anladı ve o yüzden bozdu . zira o kadar arkadaşımız var neden ''biliyor musun bana biri yazıyor ''yönetmen '' '' demiyoruz deme ihtiyacı hissetmiyoruz :) konu sahibi bu yüzden bu kadar bozuluyor yoksa kankisi kendisini taş bulsa neeee bulmasa neee :) normal zamanda kimse kankası kendisini seksi bulmadı taş gibi manken gibi bulmadı diye bozulmaz değil mi ama

Bu yorumu yapanlar oldu, sherlock olmakla ve freudculuk oynamakla suçlandılar halbuki freud’a falan ne hacet yani

Bu yorumu yapanlar oldu, sherlock olmakla ve freudculuk oynamakla suçlandılar halbuki freud’a falan ne hacet yani
Evet doğru. Çok hoşlanıyorum. İlkokuldan beri aşığım. Onla sozlenen akrabamla da aralarını bozamadım hala. Hatta YouTube'dan geçen gün bağlama ritüeli yaptım meğer büyüymüş. Birkaç gündür odamda garip sesler duyuyorum rüyama Cübbeli Ahmet hoca girip "yanacaksın" diye bağırıyor.
Allah'ım sen akıl ver bu canı sıkılan kullarına ya

Çok zekiymişsin gerçekten. Beklemiyordum bunu. Bana da sürpriz oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…