- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 598
- 37
- Konu Sahibi maviningolgesi
-
Evler kapikapiya teyzesi karın niye gelmedi demiş. Esim o seni agirlayacakmis ayriyetten demiş o da ben gelirim o zaman birazdan deyip geldi. Gelme diyemezdim ki olaylar varken o yoktu he sorsan tabiki ablasinin yaninda asla beni hakli görmez çünküHem uzak durmaya calisip hem teyzeyle niye gorusuyosun ?
Hepsiyle koparman lazimdi bagini o evdende tasinman
Birazda kendin ediyosun arkadasim nediyelim
Bi omur boyle surme korkusu resmen gözüne uyku sokmuyor. Bosluktayim çok eşim kirilmasin diye ugrastikca param parca oldum. Ama eşimin sucu yok kizamiyorum ama boyle şeylerden etkilenmeyen karikoca da yok. Baksana eşim bile diyor bu saçma muhABbetler bitmeyecek sen haksizliga gelmiyorsun sana da kizmiyorum sen de kizma diyor. Hep ailesi yuzunden, içim yanıyorSizin daha önceki konunuzu da hatırlıyorum. Ya eşinizi alıp uzaklaşacaksınız ya da elinizden geldiği kadar karşı koyacaksınız maalesef. Bu ailenin olur yanı yok. Eğer dayanamayacaksanız boşanın.
Kapimi kapatip eve almazsam onlar hakli cikar eşim de zor durumda kalir diye korkuyorum. Mesafeli davrandim ama hep belki de o yüzden görümce mi bile bile kendi bile cagirmis olabilir..Hepsini okuyamadım ama bu kadar sorunlu ailede teyzeyle sinemaya gitmeye falan ne gerek var.
Şimdi okudum tamamını birbirinizi çok seviyorsunuz belli ortada boşanacak kadar büyük bişey yok ki.
onceki konumda yazilanlari gördünüz mü bilmiyorum tamamen bi omur boyunca onlar yapcak eşim bana soğuk davranacak korkusu.. Sorsam onlari hayali buluyor bana soğuk davranmiyor. Beni dengesiz yapti..Ortada öyle boşanılacak bir konu göremedim .
Bence yanlış yapıyorsunuz.
Resmen elimizde olmayan nedenler iste.. Benim elimde de bi yere kadar olabiliyor benim ailem değil çünkü sorun. Ama sanki yuvayi kurtarmak için uğraşmak bi taraf seçmek ve diğer tarafi ezmek anlamına geliyor. Kendi oglunun karisini ondan kacirmaya calisiyo gibi hissedip ailesini korur ama giyabinda.. Hem karnim doysun hem pastam dursun hesabi.Eşiniz seviyormuş sizi yazk üzüldüm.
Ama bazen evliliği , sevginin bile kurtaramayacagı şeyler var buda onlardan birtanesi işte..
Ben esimi seviyodum hala seviyorum bu aileden kurtulacagimiza umudum yok ki savasayim.. Bogazim AĞRIDI kendimi sikmaktan ilk defa onu terkettim onsuzum çok seviyorum ama sevgi yetmiyor iste zamanında ailemi karsima alip evlendi sevgilimdi o zaman ama ben onun karisiyken degmiyomusum demek ki bi bizi rahat birakin demeye..Cok uzuldum onceki konularini biliyorum ailr rezil otesi ama sen esini seviyordn
Sağolsun ya ben de çok üzülüyorum ama elden ne gelir belki içinde bilmediğim bi ailemize baglilik vardır en az kendi ailesine olduğu kadar gelir alir beni tasincaz yazi beklemeden tamam der anlar üzüldüğümu.. Belki, bi ihtimalyazınız çok karısık gerçi çok anlayamadım ama eşinize üzüldüm inanın.... en azından hakkınızı savunuyor size kıyamıyor...
Keşke okumamis alsaymis diş geçirirmiş öylesi de oğluna gelmez pasif kendini ezdiren haberi yok. Ama kendine eş alır gibi beğeniyor ogluna koca zevkinden belli evin erkeği o sanki yazik kayinpederime..Yahu ne bicim insanlar var miletin arasuni bozunca ellerine ne gecoyor anlamiyorum ki.
Bosanmaniza gerek yok.
Evet okumus kizim gozumde iyi kotu bisey kacmaz deyin o kadina
Temennim o veya o gibi bi şey ama nolacak hic bilmiyorum ya incelediği yerden kopacak ya daha sağlam baglanicakne karışık kavgacı aile bunlar
önceki konunuza da baktım da abovvvvvv
eşinize şart koşacaksınız uzak oturacağız diye
Zaten konu kendi aileme yaklaştiriyomuşum gibi algi yaratip kavga cikarmalariyla oldu isimize de uzak ailemin tarafi onlari hakli cikaramam ama ortak bi semt olabilir zaten benim isim de oralarda olacak hem işimize de yakin gerekirse bunu istediğimi soylicem eşime.Eşin dövüyor mu sövüyor mu aldatıyor mu bilmiyorum ama iyi biriyse, seni de seviyorsa ki besbelli, al kocanı git başka yere. Kendi ailene yakın ol, eşin ailesiyle sensiz görüşsün. Bunları şart koş ve öfkeyle kalkıp zararla oturma. Okuduğum kadarıyla eşin düzgün biri ve ayrılarak yazık edersin gibi geliyor
İçimde özveri ağacı çıktı..çözülebilir gibi sorunlar biraz özveriyle sanki
Ama eşime baksana gözden cikarmis gibi değil mi beni gozdagi mi veriyo ki onu bile ne hakla yapiyo..Kendin kendine yapmış gibisin.
Eşin de seviyor .
Kurtar evliliğini diğerlerine kapıları kapatarak.
Uzaklasmak istiyorum çocuk bile doguramam kvye o cocugun yaninda ogrenecegi laflari şimdiden hayal edemiyorum..Önceki konularınızı da biliyorum izin evliliğinizin sürmesi için ailesinden uzaklaşmanız şart, eşinizle konuşun uzak bir yerde ev tutarsanız evliliğiniz için çok iyi olur aksi halde kabul etmezse dönmeyin direkt boşanın. Eşinizi bilmem ama melek dahi olsa o aileyle bir arada olmaz.
Teşekkür ederim hatirlatman için.. eşim iyi bi insan ama hala daha çok cahil biliyorum ki bundan bi sure sonra evlilik olgunlugu ooturunca beni cocuklarimizi daha iyi korur aile olduğumuzu anlar ama çocuk gibi yetiştirip hala küçük bebekleri gibi davranmaktan evlendigimizi anlamadi adam ayri bi yere tasinip ikimiz calisip bireyleri başarsak belki faydasi olur evliligimize diye düşünüyorum ama hayirlisi dediğin gibi..Eski konularını biliyorum.
Bilmeyenler için; oğluna "sen benden çıktın ben senle var oldum senle öleceğim sen benden çıktın" diyen, konu sahibine "senin annen k.şar" diyip üstüne yürüyen bir kv ve görümce. Ama eşi iyi bir insan yapılanların farkında.
Bence yapılabilecek en güzel şeyi yaptın. Ben katil olmuştum bu zamana dek. Artık sana düşen geri dönmemek, eşin iyi bir insan. Ona da düşen upuzak bir yerden ev tutup her şeyi hallettikten sonra "gel artık sadece ikimiziz" demek. Ve bu insanlarla asla görüşmemek. Hakkında hayırlısı olsun.
Zaten gelirse o sözü agzindan duymadan gitmeyecegim KV. Delircek belki ama yapacak birşey yok kendi yasarmiymis boyle KV yakininda..Eşine diyebilecegin şey ya ailenle uzakta oturup huzurumuza bakacagız ya da ben yokum ..
Sen elinden gelen sabrı göstermişsin, daha ne yapabilirsin ki.
Konuşun eşinizle anca o şartla dönmeyi kabul edin.
Herhangi bi sinflandirma olsa bile kendileri basariyo bunu bu kadar insanin yargilamasi tuhafina gitmesi normal değil yani. Ama yok herkesiN akillisi onlar..aile fena çirkef çaçaron sınıflandırmak yakışmaz ama romanlar yazmışsınız belli yani halleri ,bağrınıza taş basın üç gün ağlayın ömrünüzce gülün.
esimin teyzesi kendi oturmaya geldi mesafeli davrandim belki de ondan cagirdi görümce mi yine de kimsenin gunahini almak istemiyorum.. O DEGİL ARKADASLAR KENDİ ANNEM BABAM DA BOSANİYOR ANNEMİN EVİNE GELDİM KENDİ SORUNLARİ ZATEN PSİKOLOJİSİ GİDİK ANNEMİN YAZİK SUREKLİ ANLATİYOR O KADAR KOTUYUM Kİ BEN AİLEMDEN YANA NE SORUNLAR YASADİM KAPİMİ KAPATİP ONA MORAL BOZUKLUGUMU YANSİTMADİM BANA YAPİLAN SEYE O BANA SOGUK YAPİP Bİ DE YAPMİYORUM DİYE İNKAR EDİYOR YA İNANİN YASAMAYA BİLE HEVESİM YOK..Ne kadar çabuk pes etmişsiniz, hem siz hem eşiniz. Taşının yahu, onların dibinde oturdukça sanki huzurunuz mu olacak? Mümkün olduğunca uzağa taşının, sorunlarınızı halletmeye çalışın. Kocan sana haksızlık yapıldığının farkında, buna da dur demeye çalışıyorsa ne güzel işte. Bir şeyler yapmaya çalışıyor demektir bu. Evlenmek demek imza attım demek değil ki...
Bir de teyzenin fesat olduğunu bilip de neden görüşmeye devam ediyorsunuz ki? Size ne? Eşiniz gitsin görüşsün teyzesiyle. Sanki koskoca kadın kardeşi varken sizden yana mı olacak? Tabii ki kardeşinin tarafını tutacak, saçma sapan işlere girişecek.
Ben birbirini seven iki İnsan herşeyin üstesinden gelir saniyordum.. Aile faktörü disindaymis. Aile olan insanlar gelebilirmis onun ustesinden de.. Biz aile degilmisiz çünkü demek kiEs ne kadar iyi de olsa aile evliligi bitirebilir konusu. Ailesiyle de evleniyorsun lafina cuk oturmus. Ibretlik bir hayat sizinki.
eşin hiç iletişim kurdu mu bunun dışındaBen birbirini seven iki İnsan herşeyin üstesinden gelir saniyordum.. Aile faktörü disindaymis. Aile olan insanlar gelebilirmis onun ustesinden de.. Biz aile degilmisiz çünkü demek ki
Benimle mi ? İste attigi mesaj ve aramasi dişinda bi şey yok annemin derdi var diye anlatmak istemedim ona yazdim. Anneme soylemedim kendi derdi kendine yeter seni ararsa renk verme diye. Kafam gidik ararsa da konuşamam zaten dedi. Aratmam zaten hayirli isler dedim sağol dedi baska birşey yok. Hani içim öyle aciyor ki belki annem ogrendiyse çekinir gelmez düzeltmeye diye kendime hakim olamadim annemin haberi olmadigini belli ettim. Onun elinde hersey ben yuvami yikmak istersem çoktan yikardimeşin hiç iletişim kurdu mu bunun dışında
Değil ama onun bu tarafsizligini anlayip dengede tutmasini istemek yerine hep kendileri agir bassin isteyen bi aile ve eşime demiyorum ailene kiz bagir cagir karismasin bize diye ona birakiyorum o da tarafsız davraniyo ben kendimi savundugumda hakli olduğumu soyluyo susturmuyo beni ama ailesi iyice sinirlenip iyice ugrasiyo esimde de caba yok sanirim ettiği mesajda bunu anladimOlayları tam anlamadım ama eşiniz o kadar
suçlu gibi görünmedi bana
Ben de senin gibi sonradan okudum eski konusunu Eyvah dedimŞimdi eski konunu okudum kv dediği gibi etrafında kimse yokmuydu roman aileye gelin gittin ailen bu yüzden istemedi dimi haklılar tabi ki
Kötü demek istemiyorum ama romanlar kavgacı cazgır olurlar kimse onlarla kavga etmek istemez mesela :) bu yüzden genelde kendi içlerinde evlenirler dısardan içlerine girenin vay halineBen de senin gibi sonradan okudum eski konusunu Eyvah dedim
Aynı düşüncedeyimKötü demek istemiyorum ama romanlar kavgacı cazgır olurlar kimse onlarla kavga etmek istemez mesela :) bu yüzden genelde kendi içlerinde evlenirler dısardan içlerine girenin vay haline
Merhaba arkadaşlar. Bi önceki konudan bilenler vardir yasadigim sorunlari. Bu defa teyze faktörü eklendi.
Evlendiğimizde k.v ile kavga edip küsen kiz kardeşini bir buçuk yıl boyunca o....lugunu bile bırakmayan bir abla olarak benimle arası bozulunca onunla barıstı. Bu kadin zamaninda KV ile aramizi düzeltmeye calisiyomus gibi gözüküp çok fişfiklemişti kvyi. Ben okumuş kizmisim kurnazmisim bas edemezmiş benimle falan.
Bunlara göz yumduk büyükler baristi diye biz de evimizde agirladik ben kocama dedim ki sakın karışmasın barıstrmaya calisir gibi çünkü iyi niyetine inanmiyorum dedim. Kocam da dedi ki zaten kibarca kapatirim ben konuyu o açarsa.
Ricada da bulundum beş gün İzmirde nasilsa teyzen herkesle ayri vakit gecirsin herkesin gönlü olsun sonuçta biz KV ve gorumce ile bisey olmamis gibi gezecek seyler yasamadik. Sözde teyze ben kocam sinemaya gidecektik hazirlandim ettim beklerken teyze küs olduğum gorumcemin kuzini getirdi karnini doyur dedi oğlu da bizde pes oynuyordu. Herhalde yemek falan yapıyorlar ilgilenemiyolar tamam halledeyim dedim. Bu arada gorumcem de gelecekmis sinemaya..
O gidince kocaman fikrimi sordu yeğeni o tabi daha agir basacak ama keşke başında ayarlasaydi ben gelmem sen git dedim. Bunlar nasil iş yapiyolar anlamıyorum söz ben telafi edicem dedi bana o da gitmek istemedi gitti uzandi. Benim kucagimda bebek kapi bi daha caldi bu sefer gorumcenin oğlu geldi digeriyle pes oynamaya ben kapidan bi gördüm bizim hanimlar yayilmis girgir muhabbet.. Kendimi öyle kotu Hissettim ki evimde yerlere su dökülmüş krekerler yapişmiş haliya..
Eşime dedim ben de uyumadim bütün gece tadilat var yukarda uyusam mi. Kalkti çocukların pesini söktü ne bu oyun parkimi dedi gönderdi herkesi karsiya. Benim karnim agriyor gelemicez biz sinemaya dedi. Onlar hemen anlayip neden noldu hayirdir demin geliyodunuz diye yukseldiler KB ortami yumusatti. Esim geldi uyuduk 6 gibi on bucuk gibi uyandik yemek yedik bana bi uzak davranmalar hem beni hatali bulmuyo hem bana uzak. Yapcak biseyde yok yatalim mi dedi yeni uyanmisiz.
Teyzesiyle gezmiyoruz diye karikoca değiliz biz bi acip biz izleyemeyiz film diye dusundum canim dikildi ofladim sürekli takmadi.
Normalde her gece sarilmadim diye sabah kizan adam resmen uzak yatti umursamadi beni araya KV de cagircaktim gel bi kişilik yer daha var diye kosa koşa gelirdi. Sabah oldu ise gidiyorum ben dedi tamam dedim ugurlamayacakmisin dedi hayir dedim sen önce haline hareketine dikkat et sen hep ailenin yüzünden bana mi surat yapacaksin falan dedim basladim tartışmaya pesimde kosamayaacakmis artik ben onu yonetiyomusum (!) ben ailesinin yönelmesinden sikilmisim halbuki.
İste gel sarilayim dedi tartışmadan sonra o anda gözleri doldu salak yapti gulerek aksam ne yemek yapcan dedi bu sefer hakikaten gidiyorum dedim. Uc kere falan eve geri girdi sürekli birincisinde sarilayim bi daha dedi ikincisinde baska 3. De kent kart almaya. Sana biraktim herşeyi senin elinde ama seni cok seviyorum dedi. Ben de keşke evliligimde de su zamana kadar benim elimde olsaydi hoscakal dedim. Gitti ama gidecegime inanmadi bence çünkü hep gitcem deyip kaldim ilk defa gittim bugun.
"""Gittin yani ?Canın sağolsun allah razı olsun hersey icin kaderin güzel olsun hersey icin tesekkur ederim hayat paylaştık seninle benden yana hakkım sana Helal ohos olsun böyle olmak zorunda çünkü ben de kaldiramiyorrum hep gidecemleri hep böyle saçma muhabbetleri sende haksızlığa gelmiyorsun o yüzden kızgın değilim sende kızgın olma allah herseyin hayırlısıni nasip etsin seni çok seviyorum hoşçakal"" bunu yazmis ben gidince bi de aradi vardinmi diye merak ettim dedi. Uc gün sonra esyalarimi almaya gidicem bu haftaici de boşanmaya basvurucaz. Canim çok yaniyo bogazim sizliyo ama salamiyorum kendimi ağlamamak için tutamak toparlayamam diye korkuyorum. Bayram ediyolar simdi teyzesi annesi görümcesi.. Doğru mu yanlismi yapi yorum bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?