Kim ne derse desin, neyi savunursa savunsun, bu resim cirkin bir resim... Iki kere iki dort. Bu resimde degil bir anne, bir kadin bile yok... Belki de resimdeki carsafa burunmus kisi Saglik bakaninin kendisidir, sirf bu resme bakarak o olmadigini kanitlayabilir misiniz? O kisinin yuzu bile yok, nerden uydurdunuz anne oldugunu? Bebegine ve kocasina bakmiyor bile, alakasiz biri... Belki de hakikatten de cocugun annesidir, o zaman da bu mutluluk karesinden dislanmis, esi ve bebeginin ceyregi kadar onemi olmayan, hic bir varlik gosterememis biri... Onun yuzu bile yok bu resimde... Yuzu bile...
Dislanmaya ozgurluk... Yuzsuz olmaya, hic olmaya ozgurluk diye bagiriyor bu resmi burada savunanlar... Tam da efendilerinin istedigi gibi.. Erkek efendilerinin, kocalarinin, eslerinin... Erkeklerinize itaat edin, yaninda degil, iki adim gerisinde olun, izinsiz sokaga cikmayin, nefes bile almayin... Bu resim tam da bunu anlatiyor. Baris Atay da bunu cok da guzel yakalamis maalesef, itiraz buna...
Baris Atay korkmus.. Korkar tabii, bu dinciler yuzlerce insani sirf canlari istedi diye yillarca hucrelere hapsetmedi mi bu ulkede? Daha yeni salmadilar mi "pardon" diyerek? Bugun mahkemelerde dincilerin borusu otmuyor mu? Mahkum etseler, 100 bin TL tazminata yukumlu biraksalar kime derdini anlatacaksin, bu ulkede adalet mi var? Ayni ideolojiyi savunmuyorsan, hele bir de tezatsan Niyazi oldun gitti.. Adam Riza Sarraf bile degil ki...
Carsaf giymek bir tercih midir? Yoksa dinin kadinlara bir baskisi midir? Yoksa cevrenin bir baskisi midir? Carsaf Islamda neyin simgesidir? Kadinin acizliginin mi? Kadinin gunahkarliginin mi? Kadin vucudunun her zerresinin potansiyel suclu olmasinin mi? Erkegi tahrik edip gunaha girmesini onlemek mi yani tum mesele? Nedir? Kuran size bunu emretmisse eger, neden emretmistir? Bu emre uymayanlara ne yaptirim vardir? Kim tarafindan? Yoksa Munenin koydugu ayetteki "taninsinlar" olayi midir yani, taninmalari icin bugun carsaf mi gerekir? Ben carsaf giymiyorum, beni yolda yururken goren normal bir vatandas oldugumu anlayamayip o..p. mu diyor? Kacinci yuzyilda yasiyoruz, bu yilda taninip taninmamak carsafa mi kalmis? Kimden saklaniyoruz?
Yani neresinden tutsam elimde kaliyor... Hadi isin bu tarafini bir kenara birakalim.. Carsafa laf dokunduran bir fotoya neden bu kadar tepki geliyor? Neden bunu yargiya kadar tasima ihtiyaci var bugun? Alt tarafi "bu resimdeki anneyi bulun" demis, neden tazminat odemeli? Peki B. Arinc "toplum icinde kahkaha atan kadin iffetsizdir" dediginde kac para tazminat odedi? Toplum icinde kahkaha atan kadin mi yoktur? Iffetsiz ne demek? Baris Atay "anneyi bulun" demek yerine "carsaf giyen anne iffetsizdir" dese idi tazminat odemek zorunda kalmaz miydi acaba? Baris korkmus ha... Adaletini yedigimin ulkesi.
Neyse, neden bir bardak suda firtinalar kopartiliyor? Carsaf normalize mi edilmeye calisiliniyor yoksa? "Susun ve saygi duyun". Onlar artik anaokulundan itibaren beyin yikama islemlerine basladilar. Okullarda zorunlu din dersleri arttirirldi, onemli sinavlarda bile din bilgileri soruluyor. Adamlar sizlere birsey dikte ediyorlar, hem de zorla. Bugun yuzde elli, (hatta bence fazla) denilen bir cogunluk dahi bunun ustesinden gelemiyor, bu din baskisi hergun daha fazla sarip sarmaliyor, Turkiyeyi icine cekiyor. 15 sene sonra o bebeler buyudugunde hedeflenen "dindar genclik" yerlerini alacak. Sizler bugun saygi duydugunuz carsaflilardan saygi bekler hale geleceksiniz, ama size saygi duymayacaklar. Cunki onlar bugunun on misli, yuz misli cogalmis olacak, azinlik olup sizler de boyun egeceksiniz. Bir hic olmanin ogurlugunu hepinize tattiracaklar merak etmeyin. Ayni Iranli kadinlara, Misirli kadinlara, Afgan kadinlara tattirdiklari gibi..Ben 50 yasindayim, sizler 20-30. Benim yasima geldiginizde hatirlayin yazdiklarimi, yazabilecek kose kaldiysa belki yazarsiniz da...