- 8 Temmuz 2018
- 49
- 17
- 8
- 34
bende barış beyle başlamadım aret kamarla devam edıyorumMerhaba bende barış beye muayane oluyorum yakın zamanda banada tup bebek baslanacak sizler basladınızmı tedavi sureniz nasıl gidiyor
Tüm yazdıklarına saygı duyuyorum. Lakin barış beyi iyi tanıdığımı düşünerekten şunları söylemek istiyorum. Başta hemen başlamama sebebi doğal yolla olma şansı varken seni yorucu bir sürece sokmak istememesi olabilir. Çünkü para yanlısı bir doktor değil yoksa gel hemen yapalım derdi diye düşünüyorum. Evet yaşın ileri ama sana denemen için zaman vermiş yinede.Merhabalar,
Biz cocuk sahibi olmaya gec karar verdik. 39 yasimin basinda hem muayene olmak hem de tup bebek prosedurleri hakkinda bilgi almak icin Koc Universitesi Baris Ata ile gorustuk.
Bu beyefendi beni muayene etti ve bana 39 yasima ve bir suredir deniyor olmamiza ve bir sonuc alamamamiza ragmen, bana git dogal yolla dene yarim sene kadar senin olur dogal yolla dedi. Biz de doktordur dedik, bir bildigi vardir dedik, gittik. Tabi olmadi. Sonra tekrar tup bebek icin gittik artik olmuyor diye. Basladik tedaviye. Bu arada ben okuyarak da biraz bilgi sahibi oldum. Genelde bu yaslarda kromozom bozukluklari cok fazla oldugu icin genetik taramalar tavsiye ediliyordu. Sorduk, ona da yok gerek dedi. Doktordur dedik, vardir bir bildigi dedik, dinledik. Toplamda yedi yumurta toplandi, altisi dollendi ve iki tanesi besinci gune gitti ve kimyasal oldu.
Velhasil, sirf yanlis yonlendirmeleri yuzunden toplamda bir sene kafadan kaybettim bu beyefendi yuzunden. Hatta bir ara kasten beni istemedigini falan dusunmustum. En onemlisi de, genetik testle bulabilme sansimin yuksek oldugu, simdiki yasima (41) gore daha fazla genc ve saglikli embryolarimi 39 yasimda bulmaktan men edildim.
Tedavi suresince yasadiklarimi ancak ikinci seferimde baska bir klinige gectigimde mukayese etme sansim oldu.
Bu gectigim yeni yerde (40 ve 41 yasimda) toplamda ilk seferde 12, sonrakilerde 16’sar adet yumurtam toplandi. Sirf buradan bile anlayabilirsiniz aradaki kalite farkini. Burada dort opu ile havuz yapip onlarca embryoyu teste gondermek zorunda kaldim. Embryoloji laboratuvar ve calisan acisindan bakildiginda da bence yetersizler, takim cok yeni, belki techizati iyidir; ama kullanacak tecrube olmadiktan sonra neye yarar. Bu isin yarisi doktor ise diger yarisi de laboratuvar kalite ve personelinin tecrubesine bakiyor. Ve bence Koc’un laboratuvar takimi cok tecrubesiz, stajyer gibiler simdi dusundugumde. Su anda da cok fazla hastanin tedavi gordugu yogun bir yerdeyim; ama her ihtiyacim oldugunda yardim gordum. Koc’ta transferimden once doktor ile konusmak istedigimi soylememe ragmen gorusememistim kendisiyle. Hatta bekleme kisminda agliyordum stresten.
Yani genel olarak ben hic memnun kalmadim, ne tup bebek unitesinden ne de bu beyefendiden.
Eger yasiniz gencse, ve riske atacak zamaniniz ve embryolariniz varsa tabi ki deneyebilirsiniz. Genc yaslarda basari orani daha yuksek olabiliyor. Belki de bu yuzden beni tedavi etmeye hic yanasmamisti en basindan beri...
Tüm yazdıklarına saygı duyuyorum. Lakin barış beyi iyi tanıdığımı düşünerekten şunları söylemek istiyorum. Başta hemen başlamama sebebi doğal yolla olma şansı varken seni yorucu bir sürece sokmak istememesi olabilir. Çünkü para yanlısı bir doktor değil yoksa gel hemen yapalım derdi diye düşünüyorum. Evet yaşın ileri ama sana denemen için zaman vermiş yinede.
Genetik test olayı malesef ki genelde tekrarlayan düşükler olumsuz tüp bebek denemelerinden sonra yapılıyor. Birçok doktorun tercihi bu yönde çünkü çok maliyetli bir işlem. Misal benim yaşım onda tedavi olduğum zamanda 27 idi. 1 tüp bebekle düşüğüm 1 de olumsuz denemem olmuştu. Bana 3.denememde genetik tarama önerdi. Biz kabul etmedik o kadar maddi imkanımız yoktu.
Yani benim yaşım küçüķ olmasına rağmen önerdi. Evet ileri yaşta kromozom bozukluğu daha çok oluyor ama kesin olacak diye birşey yok.
Diğer konularda diyecek birşeyim yok laboratuvar ve ekip konusunda aksine ben şanslı olduğumu düşünüyorum.
Her aradığımda ulaştığım her soruma cevap aldığım bir doktordu kendisi.
Savunmuyorum yanlış anlama. Ben mutlu ayrıldım oradan. Sense mutsuz. Birbaşkası nasıl ayrılır bilinmez. Şansmıdır kadermidir onuda bilemeyiz. Sende deneyimlediğin için ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyorsundur. İnşallah yeni merkezinde herşey istediğin gibi olur. Allah herkesin yardımcısı olsun ve iyilerle karşılaştırsın.
Tüm yazdıklarına saygı duyuyorum. Lakin barış beyi iyi tanıdığımı düşünerekten şunları söylemek istiyorum. Başta hemen başlamama sebebi doğal yolla olma şansı varken seni yorucu bir sürece sokmak istememesi olabilir. Çünkü para yanlısı bir doktor değil yoksa gel hemen yapalım derdi diye düşünüyorum. Evet yaşın ileri ama sana denemen için zaman vermiş yinede.
Genetik test olayı malesef ki genelde tekrarlayan düşükler olumsuz tüp bebek denemelerinden sonra yapılıyor. Birçok doktorun tercihi bu yönde çünkü çok maliyetli bir işlem. Misal benim yaşım onda tedavi olduğum zamanda 27 idi. 1 tüp bebekle düşüğüm 1 de olumsuz denemem olmuştu. Bana 3.denememde genetik tarama önerdi. Biz kabul etmedik o kadar maddi imkanımız yoktu.
Yani benim yaşım küçüķ olmasına rağmen önerdi. Evet ileri yaşta kromozom bozukluğu daha çok oluyor ama kesin olacak diye birşey yok.
Diğer konularda diyecek birşeyim yok laboratuvar ve ekip konusunda aksine ben şanslı olduğumu düşünüyorum.
Her aradığımda ulaştığım her soruma cevap aldığım bir doktordu kendisi.
Savunmuyorum yanlış anlama. Ben mutlu ayrıldım oradan. Sense mutsuz. Birbaşkası nasıl ayrılır bilinmez. Şansmıdır kadermidir onuda bilemeyiz. Sende deneyimlediğin için ne kadar zor bir süreç olduğunu biliyorsundur. İnşallah yeni merkezinde herşey istediğin gibi olur. Allah herkesin yardımcısı olsun ve iyilerle karşılaştırsın.
Ne diyebilirim ki. En baştada dediğim gibi tüm bunları sen yaşadığın için saygı duyuyorum.Bu arada sizin adiniza sevindim. Ucuncu denemede de olsa bebeginize kavusmussunuz. Insallah bir daha boyle seyler yasamak zorunda kalmazsiniz. Infertilite zor; ama inanin yasa baglisi daha da zor. Yasamayan bu stresi ve risklerini bilemez. Insallah da bir gun ogrenmek zorunda kalmazsiniz. Bizim yasimizda her ayin kiymeti var; bekleme luksumuz yok.
Herkes insallah gonlunun diledigine en kisa zamanda kavusur.
Ne diyebilirim ki. En baştada dediğim gibi tüm bunları sen yaşadığın için saygı duyuyorum.
Bahsettiğim genetik test sizinde dediğiniz embriyolara yapılan testti. Yani embriyo başına çok yüksek dolarlar ödeniyor. Diğer periferik kanda yapılanı bizde devlette ücretsiz yaptırmıştık. Eşimle. Lakin diğeri bizi çok aşardı. Sizin durumunuz müsaitmiş dediğiniz gibi siz istedikten sonra yapılabilirdi.
Yaşınız sebebiyle geçen her günün aleyhinize işlediğinin farkındayım. Sanırım eşinizin sperm değerleri sizin rahim ve hormonlarda sorun görmediğinden bekleme taraftarı olmuş. Diğer türlü en ufak bir sorunda hemen başlarlar. Kim olursa olsun.
Bu yola girdiğinizde bir nevi alaylı doktor olunup çıkılıyor. Doktorlarla aynı bilgiye ulaşıyoruz hepimiz.
Bizimde sınavımız bu. Hepimizin amacı aynı. Kucağım dolsada gidemiyorum buralardan. Biliyorum ki benim çektiklerimi şuan bir başkası çekiyor.
Sanırım hamilesin. Birçok sıkıntıdan sonra. Gerçekten sevindim.
Allah herkese maddi imkan versin. Çok kişiyle tanıştım koridorlarda. Bir çokta hikaye. Hepsi hafızamda.
Bu yazdıklarımız da burayı okuyanlara ışık olsun.
Sağlıklı bir şekilde kucağına al inşallah.
Merhaba bende Koç Üniversitesinde pgt yöntemi ile tüp bebek düşünüyorum. Sizin nasıl mir bir yönetem kullanıldı? Ne kadar ödedinizOyle gercekten, Allah parasi olmayana yardim etsin, cok zor o insanciklara hem parasizlik hem de tedavi stresi.
Guzel dilekleriniz icin de tesekkur ederim; hayirlisiyla insallah biz de bir oh demeyi bekliyoruz. Cok sikinti cektikten sonra insan sevinemiyor bile...
Neyse icinizi karartmayayim ben. ☺
Herkese iyilikler guzel gunler dilerim
sizin Önerebileceğiniz yerler var mı? Çünkü deli para vereceğimBen Koc tup bebek merkezini kesinlikle tavsiye etmem. Hic iyi bir tecrube edinmedim orada. Sonrasinda piyasanin duayen merkezlerini arastirip tecrube edince, laboratuvar ve takim kalitesinin Koc’ta ne kadar dusuk oldugunu anliyor insan. Bence bosa gidecek para. Ozellikle ileri yasta iseniz, kaybedecek zaman yok. Hele pgt yontemi asla denenmemeli, embryolariniza yazik olur.
Teşekkür ederim öncelikle Deli paradan kastım hayat şartları çok zor asgari ücret ne kadar biliyorsunuz parayıDeli paradan kastiniz nedir anlayamadim?
Fakat Bahceci Fulya ve Sisli Memorial oneririm. Bu isin duayenleri bu klinikler; ozellikle pgt yaptiracaksaniz. Bu isin ucuzuna kacmamak lazim, uzun vadede daha pahaliya cikiyor.
Bulent Tiras da dusunuyorsaniz bence onda da durup dusunmek lazim. Prp yontemini yapmaya basladigindan beri ihtiyaci olsun olmasin gelen her hastaya prp oneriyor, tamamen para tuzagi gibi duruyor.
Teşekkür ederim öncelikle Deli paradan kastım hayat şartları çok zor asgari ücret ne kadar biliyorsunuz parayıkolay kazanmıyoruz. Bizim için çok para 20000- 30000
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?