Bariş Akarsu Fanatikleri

barışı kazadan önce tanıyormuydunuz?

• Ankete Katılan
    170
yasemincim imzana BARIS'in o cumlesini iyiki eklemissin canim....a.s.bendende once davranmissin , bu arada Baris'in resmi web sitesine uyemisin

sema sende uyemisin acaba merak ettim?aranizda uye olan baska arkadaslar varmi?

canim ben üye degilim,evet o cümle benim icin cok sey ifade ediyorsenağlama niye sende kullan:1hug: resimler bu arada cok güzel ah ahhh barisim sürmelimsenağlama

evet ben üyeyimyerimsenibenfotoğraflarının çoğunu ordan alıyorum zaten.çok güzel çalışmalarda bulunuyorlar...

en son şu haberi aldım siteden;
(ARKADAŞLAR,

SEVGİLİ NEŞE AÇIKERİN VERMİŞ OLDUĞU BİLGİYE GÖRE,
AYIN 11 İNDE AMASRA MERKEZ CAMİİNDE ÖĞLE NAMAZINDAN SONRA VE
AYIN 12 SİNDE BEYOĞLU AĞACAMİİNDE İKİNDİ DEN SONRA 40 MEVLÜTLERİ OKUNACAKTIR.

(HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLURSA BİLGİ VERİLECEKTİR)

BİLGİLERİNİZE..
11 AĞUSTOSDAKİ AMASRA'DAKİ 40 MEVLÜDÜ İÇİN İSTANBUL'DAN GİTMEK İSTEYENLERE...

10 AĞUSTOS CUMA AKŞAMI SAAT 22.00 DE KADIKÖYE EVLENDİRME DAİRESİ OTOPARKINDAN OTOBÜS KALDIRILACAKTIR...

İLGİLENENLERE DUYURULUR...)amasradaki mevlüde gitmek isterim ama bilemiyorum gidebilirmiyim.eşimin işleri denk düşerse belki götürebilir beni amasraya,hala inanamıyorum Barışın mevlüdüne gitmekten bahsediyorum şurda.bir taraftan öldüğünü kabullenmezken,bir taraftan mevlüdüne gitmeyi düşünmek,duygularım karmakarışıksenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

ahaah bilgi icin saol zaman ne cabuk akip gidiyorsenağlama keske bende orda olsam bir saniye bile beklemeden giderdimsenağlama neden ben bu gurbetteyim:a015:

evet bende okumustum bende uyeyim resmi sitesine,takvimde gunleri isaretliyorum ......................!!
dun gece ruyamda gordum yine ama anlatmiycam bu sefer cok kotu oldum hatirlamak dahi istemiyorum ...............................................................................................................................................

canım yaa.ne cabuk gectı zaman.sankı bır goz acımı.ne cabuk gectı gunler tıpkı dudaklarının anlamı.kıyamam ona.

canim anlatma rüyalarini kendine sakla, rüyalarinda görmende onu cok düsündügünün bir belirtisi, beynin hazmetmeye calisiyor.. aaaaahhhhhhhh ahhhh zaman ne cabuk geciyor hakikatten, inanilmaz yaa:1no2:

barisim senin bizi buradan izledigini biliyorum sen sevdiklerinin yaninda olacaksin daima, ve hep bize gülümseyeceksin ama eskisinden bir farkla, biz seni göremeyecegizsenağlama

sen bedeninle yanimizda olmasan bile biz senin ruhunlayiz seb bizim kalbimizdesin:çok üzgünüm:

ben o gun orada Amasra'da olmayi cok isterdim ama maalesef cok uzuluyorum gidemiycegimi biliyorum,ama bunun nedeni uzakta olmam degil maddiyatta degil daglari yikip giderim ama................
hele o hastanedeyken evde deli gibiydim, gitmeliydim,orada olmam gerekiyordu ama ne deyipte gidebilirdim ki
evet biliyorum simdi hicbirseyin anlami yok, o gunlerde hastanede olmak belki hicbirseyi degistirmeyecekti ama benim icin cok seyi degistirebilirdi
simdi yine kabrine, mevludune gitmek istiyorum ama yine gidemiycegimi biliyorum iste bu yuzden kendime kiziyorum nefret ediyorum
herkes hatalarinin bedelini birsekilde odermis bende bu sekilde oduyorum, odemeye devam edicem sanirim........
ooffff cok bunaldim yine.....

canim aynen istedigin yöne dön hep cikmaza cikiyorsunsenağlamaofffffff offfffff bizde artik onu düsünerek, onu icimizde hissederek yasiyacagiz böyle onun yaninda olacagiz madem, kabrine ziyaretine gidemiyoruz

Aktüelden;

Dizi ekibi son bölümlerin çekimi için mayıs ayından itibaren Bodrum Yalıkavak’taki Clup Flipper’da kalıyordu. Tatil köyündeki herkesle iyi ilişkiler kuran Barış Akarsu’nun yüzünden gülümseme eksik olmuyordu. Mutluydu mutlu olmasına ama içini kemiren bir gönül meselesi vardı. (Aynı kazada yanında olan ve ölen sevgilisi) Zeynep Koçak’ı çok seviyordu. Öyle büyük bir aşktı ki bu, ne şan ne de şöhretin renkli dünyası onları ayırabilmişti. Zeynep de onun gibi güleryüzlü ve mütevazı bir kişiliğe sahipti. Gözü Zeynep’ten başkasını görmüyordu. Ama Zeynep, altı ay önce birbirlerini son dönemde yıprattıklarını düşünerek “Bir süreliğine ayrılalım” teklifinde bulununca ayrıldılar. Ama o ne dilinden düşürüyordu Zeynep’i ne de gönlünden atabiliyordu. Doğum günü yaklaştıkça çevresine hep aynı soruyu soruyordu: “Sizce arar mı?”

Clup Flipper Mini Club animasyon öğretmeni Cansun Torun, Barış Akarsu ile kısa süre önce tanışmasına rağmen, Zeynep’e olan aşkının çok büyük olduğunu bildiğini söylüyor. “Bir gece müşteriler şarkı söylemesini isteyince kıramadı. Islak Islak şarkısını söylerken arada bir sessizce ağzını oynatarak ‘Zeyno’ diyordu. Zeynep doğum günü için gelmişti ve barışacaklardı.”

Zeynep Koçak, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu İşletme Programı Bölümü’nü kazanınca Karadeniz Ereğlisi’nde tanışmışlardı. 2003 yılında mezun olan Zeynep iş hayatına başladı. En son aynı şirkette beraber çalıştıklarını söylüyor Barış Akarsu’nun rol arkadaşı Kaya Akkaya. “Zeynep bizim firmamız FM Yapım’da prodüksiyon bölümünde çalışıyordu. İşini çok iyi yapan biriydi ama daha sonra başka bir firmaya geçti. Birbirlerini her şeyden çok sevdiklerini biliyorum.”

Devamı;

Yardım etmeyi çok seviyordu Barış Akarsu. Magazin basınının pek ilgisini çekmese de yardım konserleri veriyordu sık sık. Özellikle de lösemili çocuklar konusunda son derece hassastı. Ağabeyi gibi sevdiği (kaza sırasında içinde bulunduğu aracın sahibi) Metin Sözüçetin, yardımseverliğinin en yakın tanığı. “Çevreye ve insana duyarlıydı. Aslında her canlıya duyarlıydı. Yaşasaydı Türkiye’nin Bob Geldof’u veya Bono’su olurdu.” Yaptığı yardımların ve etkinliklerin kendisine mal edilmesinden hoşlanmadığını, onu destekleyen dostlarının ekip çalışmasıyla olduğunun bilinmesini arzuladığını söylüyor Sözüçetin. “23 Haziran’da lösemili çocuklar için verdiği Bodrum Kalesi konseri bu duyarlılığının ilk basamağıydı. Hak ettiği sevginin, sevgi ve sanat olarak karşılığını vermek prensibiydi.”

Kazadan iki gün önce, yani 27 Haziran Çarşamba günü Metin Sözüçetin ile İzmir’e gitti. Tepecik Hastanesi’ndeki 22 lösemili çocuğa sahip çıkmak için. Çocuklarla oynadı, film izledi, şarkılar söyledi.

Ertesi gün dönüş için yola çıktılar. Efes’ten geçerken, “Gelmişken uğrayalım” diyerek Meryem Ana Kilisesi’ne gittiler. Kapalıydı kilise. Rica edildi, açıldı. Dua ettiler.

Bodrum’a döndüler. Club Flipper Animasyon Müdürü Erkan Arslan, onu otelde son görenlerden. “Lobideki lavaboya gidiyordum. Onun odası da lobi katına bakıyordu. Yeni duş almıştı, saçları ıslaktı, kot pantolon vardı altında ama üstü çıplaktı. Geldi, sarıldık. Çok ilginç ama galiba vedalaştı benimle.”
senağlama

Doğum günü için Türkiye’nin çeşitli illerinden Bodrum’a gelen BAG (Barış’ı Anlayanlar Grubu) üyelerinin Torba’da kaldığı motele uğradılar. BAG üyesi Bedia Kırçova, Barış Akarsu’nun o gece çok heyecanlı olduğunu, adeta içi içine sığmadığını söylüyor sesi titreyerek. “Gece 01.30′a kadar oturduk, sohbet ettik. Çok keyifliydi, çok mutluydu. Nedenini bilmiyorum. Ona ‘Bu yıl doğum günü hediyeni Lösemili Çocuklar Vakfı’na yatırdık’ dedim. ‘Biliyorum abla, haberim var. En doğrusunu yapmışsınız’ dedi. Sohbet ettik, güldük. Sonra ‘Geç oldu, kalkayım artık, yarın da erken kalkacağız’ dedi, uğurladık. Kendi arabası arızalıydı, frenleri tutmuyordu. Hatta satmak için getirmişti Bodrum’a. Bu yüzden Metin Bey’in arabasını kullanıyordu. Önce Metin Bey’i oteline bırakacak, sonra da kendi oteline gidecekti.”

Saat 13.00′da dizide söyleyeceği şarkının kaydı için stüdyoya girdi. Saat 15.30′da ise bir grup hayranıyla biraraya geldi. Son çekilen görüntüleri, artık bir hayranının arşivinde saklı.Oradan ayrılıp havaalanına gitti, kız arkadaşı Zeynep’i ve ortak arkadaşları Nalan Kahraman’ı almak üzere.

Akşamki program belliydi. İlk kutlama Kervansaray Otel’de yapılacak, ardından gece yarısı teknede DJ’liğini kendisinin yapacağı partiyle son bulacaktı kutlama. İkinci kutlama ücretliydi. 100 YTL’den satılan gecenin biletlerinin geliri yine lösemili çocuklara bağışlanacaktı.

Sevenleri heyecanlıydı, erken saatlerde Kervansaray Otel’de Barış Akarsu’yu beklemeye başlamıştı. O saatlerde Barış Akarsu, kız arkadaşı Zeynep ve Nalan Kahraman ile Torba’da yemek yiyordu. Mekândan çıktıklarında otomobilin direksiyonuna Zeynep Koçak geçti. Oysa ki biraz acemiydi sürücülük konusunda. Bedia Kırçova, kabus olarak nitelendirdiği hastane günlerinde otopark görevlisinin ona anlattıklarını şöyle aktarıyor: “Zeynep arabayı kaldıramamış. Görevli de ‘Abi istersen verme arabayı’ demiş. Barış da, ‘Yok yok kullanır’ demiş.”
senağlamasenağlama

Yola çıktıklarında Barış Akarsu’nun telefonu çaldı. Arayan Metin Sözüçetin’di ve ‘Neredesiniz’ diye sordu. “15 dakika sonra oradayız ağabey” dedi Akarsu. Az sonra Torba kavşağına geldiklerinde yaşananları kavşaktaki Torba Taksi Durağı şoförlerinden soyadını vermek istemeyen Talip Bey anlatıyor. “21.30-21.45 civarıydı, oturuyorduk durakta. Sadece kamyonun iki defa korna sesini duyduk. Başımızı çevirdiğimizde araba uçuyordu. Hemen yanlarına gittik. Barış Akarsu olduğunu anlamadım ilk başta. O sırada ambulans geçiyordu, hemen durdu. Ambulans görevlisi, ben ve kamyon şoförü beraber çıkardık. Kamyon şoförü ağlıyordu, ‘Keşke bugün kamyona hiç binmeseydim’ dedi.”

Taksi şoförü otomobili Barış Akarsu’nun değil, kız arkadaşı Zeynep Koçak’ın kullandığını söylüyor. “Barış arabanın sağ koltuğunda oturuyordu, pantolon kemerinden tuttum çıkardım. Saçları yüzünü kapamıştı. Saçlarını çekince elime kan geldi. Bir baktım Barış. Yüzünde hafif bir gülümseme vardı ama biz öldü zannediyorduk onu. Direksiyondaki bayan da sıkışmıştı. 20 dakikada çıkardık. Öteki bayan araçtan fırlamış, çimlerin üzerinde yatıyordu.”

Kaza haberleri arasında alkollü olduklarına ilişkin söylentiler yer alınca taksi şoförü soruyoruz. “Hayır” diyor taksi şoförü Talip Bey, “Kesinlikle alkollü değillerdi. Olsa mutlaka anlardık.”

O sırada hala Kervansaray Otel’de bekleyen sevenleri, son telefon görüşmesinden üzerinden çok vakit geçince yine aradı Barış Akarsu’yu. Bu kez cevap cermedi telefon. Zeynep Koçak’ı aradılar, ama oda… Nalan Kahraman da… Tekara Akarsu’nun telefonunu çevirdiklerinde açıldı telefon. Karşı tarafın sesini duymadan “Neredesiniz” diye soan kişiye Barış değil yabancı bir sesten geldi yanıt: Kaza geçirdiler gelin! Gerisi malum…
senağlamasenağlama

Barış Sömürüsüne Dikkat!!

Yüksel Aytuğ

Geçen hafta Vatan gazetesindeki haber, Barış Akarsu hayranlarını heyecanlandırdı. Gazete, Barış’ın hayatının film olacağını haber veriyordu. Başrolde Merve Sevi’nin rol alacağı bilgisi dışında elle tutulur bir ayrıntı yoktu. Yapım şirketi, yönetmen, oyuncu kadrosu, çekim tarihi v.s. hiç bir şey yazmıyordu. Haberin “kof” olduğuna kanaat getirip, küçük bir araştırma yaptım.

Ne Merve Sevi’nin, ne Barış’ın menajeri Neşe Açıker’in, ne Yalancı Yarim’in yapım şirketi FM Yapım’ın yöneticilerinin ne de Akarsu ailesinin bu projeden haberi vardı. Kendisini büyük bir yapım şirketinin sorumlusu olarak tanıtan biri, Barış Akarsu sevgisini paraya tahvil etmeye çalışmış, Vatan’cılar da bu tuzağa düşmüştü. Yani ortada Barış Akarsu filmi gibi bir proje yoktu.

Peki Barış’ın hayatı film olmalı mı? Bence kesinlikle olmalı. Ama aslına uygun bir senaryo, onun yaşam felsefesini kavramış insanların anı, izlenim ve fikirleri ışığında yazılmış tredmanlar, diyaloglar, ailesi ve yakın çevresinin rızası, onun “örnek” kişiliğini perdeye yansıtabilecek hünerde bir yönetmen, Barış’ı sevenlerin itiraz etmeyecekleri bir oyuncu kadrosu, “Barış’ı doğru anlatmayı”, gişe hasılatından önde tutacak bir yapım şirketi ile bu film çekilir. Barış’ın ömrü kısa oldu. Ama bu sürenin içine James Dean’den, daha dolu, daha anlamlı ve felsefi bir yaşamı sığdırmayı başarmıştı.

Barış’ın hayattayken anlatmak isteyip de yeterince duyuramadığı fikirleri ve yarım kalan misyonu bu filmle pekala tamamlanabilir. Barış’ın anısını yaşatmak için yapılabilecekleri daha önce sıralamıştım. Aklıma yenileri de geldi. Örneğin; Barış son albümündeki “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” şarkısına klip çekmeye hazırlanıyordu, fırsatı olmadı. Günümüzün dijital teknolojisi ve özellikle de bilgisayar animasyon tekniği ile çekim sırasında hayatını kaybeden aktörlerin filmleri bile artık tamamlanabiliyor. “Vasiyet” anlamındaki bu klip mutlaka çekilmeli ve Barış’ın anısına hayranlarına hediye edilmeli.

Bir de Barış’ın Yalancı Yarim dizisinde seslendirdiği şarkılar var. Yeni bölüm için stüdyo kaydı yapılan ama ne yazık ki yayınlanamayan son şarkısı ise yapım şirketinin raflarında duruyor. Barış’ın bu dizide söylediği şarkılardan derlenecek bir albüm, onun bir kez daha sevgiyle anılmasına vesile olacaktır. Ama bunları yaparken “fırsatçılara” fırsat verilmemeli. Barış’ı sevenleri, Barış’tan menfaat süzenlere karşı uyanık olmaya çağırıyorum…

Sabah Gazetesi

Shot with at 2007-08-10

Shot with at 2007-08-10

Shot at 2007-08-10

Shot at 2007-08-10

Shot at 2007-08-10senağlamasenağlamasenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…