- 20 Ocak 2010
- 45.726
- 160.288
- 43
Tabi kiBibibella size ozelden mesaj atabilirmiyim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tabi kiBibibella size ozelden mesaj atabilirmiyim?
Bi arkadasim tup mide ameliyati oldu ve hic tavsiye etmiyor surekli halsizim falqn diyo o biraz korkuttu fakat ben aktif bi insanim is yerimde kosturmacali yani. Arti ise basladigim saniyede tum herseyimi unutuyorum yorgun olsamda uykusuz olsamda agrim olsada.. buyuk ihtimalle halsiz olsamda ise basladigim anda unuturum gibime geliyo bu yuzdzn yapma taraftariyim
Ben de ilk eve geldiğim zamanlarda oldu halsizlik ama vitaminleri düzenli kullanınca geçti aktif olmaya gelirsek olmadığım kadar aktifim ha siz de böyle olur musuz bilemiyorum ama ben çok memnunum hayatımdan benim gibi iyi örnekler olduğu kadar kötülerde varBi arkadasim tup mide ameliyati oldu ve hic tavsiye etmiyor surekli halsizim falqn diyo o biraz korkuttu fakat ben aktif bi insanim is yerimde kosturmacali yani. Arti ise basladigim saniyede tum herseyimi unutuyorum yorgun olsamda uykusuz olsamda agrim olsada.. buyuk ihtimalle halsiz olsamda ise basladigim anda unuturum gibime geliyo bu yuzdzn yapma taraftariyim
Demek istediginizi anlamadim gercekten :/Oyle bi dunya yok.
O soluklanan insanlar " usengecim ben az yorulmus gibi yapiyim"diye oturmuyor.
Pilleri binip, bitkin dusup bazen bayildiklari bile oluyor yorgunluktan.
O kadar cok arastirdimki. Cok arastirmaktanda kafam karisti burda zaten 4 5 hafta istirahat veriyorlar.Ayrıca halsiz olursanız unuturum gibi birşey olmuyor ciddi halsiz olursunuz birşey yapamazsız dikkat etmezseniz 1 ay kadar izin alın bu ameliyatı olucaksanız ben 7 gün hastanede kaldım (devlette ücretsiz oldum) 7 gün serumla beslendim sonra eve geldim
Burda ameliyat olmak basit degil fakat o soyledikleriniz olmamasi icin bi sureligine bi heyet toplaniyo psikolog hormon doktoru kalp doktoru mide doktoru 1 endokrinolog bi sure onlar sizi takip ediyo aydi 1 kere... sonrasindada omur boyu endokrinologla gorusuyorsunuz. Turkiyede nasil oluyo bilmiyorum tabiAnladigim kadariyla yeme bozukluğunuz var .
Bu konuda psikiyatri yardım almayı denediniz mi ? Çünkü yeme bozukluğu olan insanlar için ameliyatta uzun vadeli diyetler gibi .
Ilk 1 yılçok güzel geçiyor balayı dönemi. Ama 2. Yıl korkunç bir yeme atağı donemi başlıyor .
Ameliyat olupta 5 yılda eski kilosun gelen insanların sayisi hic az degil
Bunları düşündünüz mü?
O kadar denedimki surekli kontrol surekli diyet pesindeydim her ne kadar hormonlarim genlerim ve dis gebeliginde zararini gordugumu dusunsemde, yillardir kilo alip vermemde bu hale soktu asiri suclaniyorum...İnstagramda A.Okan Çağlar ve sağlıklıyaşıyoruz hesaplarını kontrol etmeni öneririm o ve eşi gibi zayıflayıp zayıf kalabilirsiniz. bu kadar kişi var canından olan bu ameliyat yüzünden... ben önce sağlıklı beslenme ve spor tavsiye ederim
Siz diger yazinizda o yorulup oturan insanlar sanki keyfi oturuyor gibi konstunuz.Demek istediginizi anlamadim gercekten :/
Doktor genlerinizi değiştiremeyiz genetik olarak imkansız su içseniz bile istediğiniz kiloya düşürmezsiniz demiş.Bunu söleyen doktoru sorgulayın bence.İyi de ameliyatta genleriniz yine değişmeyecek aynı kalacak o zamanda kilo veremezsiniz mantıken.Gerçi doktorun dediğinin mantıklı bir tarafı yok.İnsanlar troitini aldırıyor en önemli hormonları salgılayan bez bunda bile ilaçla normal düzeye gelebilirken doktorun böle demesi enteresan.Evet genetik olarak aileye çekebiliyor insan.Göğüs büyük olur kalça büyük olur bunlara etki etmek zordur ama imkansız değildir.%70 beslenme %30 spor ile verilemeyecek kilo yok.Aylar sonra bugun tartildim 121kg yum 1.73 boyum
Vucut kitle endeksim 40.6
Sarkmalari Trye geldigimde aldirmayi dusunuyorum....
Benim normal kiloya dusebilmem imkansiz geliyor... hormon doktoruna gittim danismak icin bana genetik olarak imkansiz genlerinizi degistiremeyiz. Siz sadece su icsenizde kesinlikle normal kiloya dusemezsiniz dedi
37 yaşına kadar obez biri olarak o kadar katılıyorum ki hayatım her şeyim değişti bide ben öyle kilosunu takanda bir insan hiç olmadım sadece bunun yaşlılığı da var diye hep düşünüyordum Allah pişman etmesin çok mutluyumBen asiri kilolu insanlarin zayiflayinca vucudunun sarkmasindan ya da yuzunun cokmesinden bu kadar korkmasini anlamiyorum, çökük bir yüz, ya da deri sarkmalari nasıl oluyor da obeziteden daha kötü görünüyor insanlara bilmiyorum.
Ben de hayatimin bir donemini obez yasadim, merdiven cikamiyordum, etek giyemiyordum (pişik okuyordum) nefes alis verisim bile bozulmustu, yani sira insulin direnci, tansiyon, ic organ yaglanmalari vs vs. 40 kilo verdim, daha guzel olup olmadığım tartisilir, oyle bir derdim de yok zaten, ama rahatca hareket ediyorum, sağlıklyim, kizimla koşup oynayabiliyorum, bu her şeye değer.
Esinize bunlari anlatin ama son karari da kendiniz verin, bu beden sizin ve o agirligi tasiyan da sizsiniz, esiniz bile olsa kimsenin sizi etkilemesine izin vermeyin.
Sıkıntı burada. Olaya diyet diye bakıyorsunuz, ama sağlıklı yaşayanlar insanlar ben diyet yapıyorum demiyor, doğru beslenme budur, bu da bundan sonraki yaşam şeklimdir diye karar alıyorlar.O kadar denedimki surekli kontrol surekli diyet pesindeydim her ne kadar hormonlarim genlerim ve dis gebeliginde zararini gordugumu dusunsemde, yillardir kilo alip vermemde bu hale soktu asiri suclaniyorum...