• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

Bayram dolayısıyla köye geldim, yanımda kendi pestemalimi getiririm ama saç suyu emici şapkam var,minnak. Onu unutmusum. Banyoda farkettim, odada hiç havlu yoktu , el havlusuna sardım saçımı😂😂😂
Ayak havlusunu alıntıladığın için ayak havlusu sardım diyeceksin diye ödüm koptu :D

Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi

Ben banyo paspaslarını tek yıkıyorum. 15 dakikalik programda yikiyorum Ayak havluları ile birlikte. Kiyafetlerimle birlikte yıkamam hayatta. Annenize hak veriyorum ama cok abartmış. Bi kez dsha yuksek sıcaklıkta yıkarsın olur biter.

Ayak havlusunu alıntıladığın için ayak havlusu sardım diyeceksin diye ödüm koptu :KK70:
Ayak havlusu dediği bizim evde el havlusu pislenince yere atılıyor 😂😂 annem babam abdest alırlar,onlar basıyorlar. Sonra da makinaya gidiyor. Cümbür cemaat diğer havlularla bornozlarla yikaniyor

Daha az once banyo paspaslarini yikadim ustune bu konuyu gordum☺️ camlari kuruladigim bezlerle attim asla kiyafetlerle bir atmam. Havlularla kiyafetleri bile beraber atmiyorum kategorize ederim kirlileri ona gore yikarim

Paspaslari günlük 15 dklik programa atıyorum 30 derecede. Temizlik bezlerini biriktirip haftalık yıkıyorum 60 da. Bunlardan ayrı renkilileri 40 da tüm beyazlari havlular çamaşirlar gömlekler dahil 70 de yıkıyorum. Bebek var onun kıyafetlerini renk ayırıcı mendille birlikte don atlet zıbın elbise beraber atıyorum 😃 birbirine mikrop geçer diye değil hepsinin sıcaklık ayarı ayrı diye ayrı yıkıyorum. İç çamaşirini hiç ayrı yıkamadim mesela havlulari da ama mikroptan ölmedik yaşiyoruz. Paspaslari da kalin oldugu için ayrı atarım mikrop geçecek diye değil. Yahu zaten bol köpüklü suda yıkanıyor mikrop mu kalir onda.

Paspaslari günlük 15 dklik programa atıyorum 30 derecede. Temizlik bezlerini biriktirip haftalık yıkıyorum 60 da. Bunlardan ayrı renkilileri 40 da tüm beyazlari havlular çamaşirlar gömlekler dahil 70 de yıkıyorum. Bebek var onun kıyafetlerini renk ayırıcı mendille birlikte don atlet zıbın elbise beraber atıyorum 😃 birbirine mikrop geçer diye değil hepsinin sıcaklık ayarı ayrı diye ayrı yıkıyorum. İç çamaşirini hiç ayrı yıkamadim mesela havlulari da ama mikroptan ölmedik yaşiyoruz. Paspaslari da kalin oldugu için ayrı atarım mikrop geçecek diye değil. Yahu zaten bol köpüklü suda yıkanıyor mikrop mu kalir onda.
Her gün mü yıkıyorsunuz paspasları

Çamaşırları ayrı
Bebek camasirlarini ayrı
Yatak örtüleri yastıkları ayri
Ttemizlik bezlerini ayrı
Panduflar.spor ayakkabılar ayrı

Benimki böyle kategorilenmis şekilde yikanir

Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi
Size hissetirdiklerine bir sey diyemem ama Anneniz haklı. Paspaslari ayrı yıkayabilirdiniz. Koca paspaslar elbiseleri yıpratır.

Ay yapan yapsın..herkes kendi pisliğine baksın hiç de umurumda olmaz..evde iki kişiyiz zaten banyomu bizden başka kullanan birisi de yok..ki sürekli paspas değişimi yaptığım için pis olduğunu düşünmüyorum..ki zaten iki paspasim beyaz..ozon döküp yıkıyorum beyaz kalsın diye mikrobu varsada ölüyordur zaten
İşten gelip kokulu çorapla bastığınız bir eşyayı atıyorsunuz. Basbaya pissiniz yani.

İç çamaşırları bile dış kıyafetlerden ayrı yıkanmalı banyo paspası atılır mı hiç kıyafetlerin içine 😮 ben olsam ben de tiksinirdim o kıyafetleri giymekten
Aynen iç çamaşırlar, havlular, çocukların kıyafetleri hepsi ayrı yıkanır.

Banyo paspaslarım küçükler ve pahalılar altındaki plastik zarar görmesin diye duş teknesinde beyaz sabunla elde yıkıyorum.
Bir tane Chakra banyo paspasım var. Pahalı bir şeydi. Onu bile elimde yıkayamakla uğraşamam yav. Ya hayatı çok sevmem lazım ya da paspasın 1000$ falan olması lazım. 🥹

Tepkisi fazla olsa da anne kesinlikle haklı ben öyle elleri çamaşır suyu kokan biri değilimdir ama bunu yapmam. Paspaslar temizlik bezleriyle geri kalan çamaşırlar ayrı yıkanır. İç çamaşırı ve çoraplar, açık renkliler, koyu renkliler, orta renkliler, çocukların çamaşırları diye ayırırım ben.

Back