• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo paspasları nasıl yıkıyorsunuz?

.

Kedimin mutfakta sandalyesi var her yemekte masada onun kısmına yiyecegi şeylerden koyuyoruz,yalaya yalaya yiyor 😂😂 havlumu,donumu,tsortumu bir yıkarım, sifonu da klozeti kapatmadan çekerim, o son bakışı atmak önemli 😂😂😂
beni de arkadaş olarak yanına alır mısın? Aynı olabiliriz. Tek fark kedimin sandalyesi yok direkt masada bizi izlemeyi tercih ediyor

Yani mesela idrar denen şey sade paspasa yapışmiyor, tuvaletde yerlerede sıçrama ihtimali bile yeterli bir sebeb
Hem kıl, tüy oluyor ne diye elimde yıkayayım 🤢
Mop demiş ya ben genel ev mopu diye düşündüm

Şu üzerimize giydiğimiz kıyafetler,deydiğimiz her yer bakteri kaynıyor.Bir ara kafayı sıyırıyordum ama artık fazla umursamamaya çalışıyorum.Çok şey etmeyelim ama basit kuralları da uygulayalım.

Mop demiş ya ben genel ev mopu diye düşündüm
Bende ondan bahsediyorum, yerleri siliyoruz
Nekadar iyi süpürülsede saç geliyor mesela yapışıp kalıyor, onları bile ellimle alamam peçeteyle alırım.
Banyoları ayrı mop ile odaları ayır mop ile silerim, temizlik bittince bezlerle birlikte makina atarım. Kap kara leş gibi oluyor zaten yeni temizlediğim lavabo
veya küveti neden tekrar kirleteyim.

Ben asla banyo paspasını çamaşırlarla beraber atmam. Wc’de sifonu çekerken kapağı örtülmemişse bir şeyler sıçrayabilir. Benim çamaşır yıkarken bazı takıntılarım var, mesela havluları da asla kıyafetlerle atmam.
Ben de öyleyim. Havlularla kıyafetleri aynı anda yıkamam. Başka birilerinin iç çamaşırlarıyla kendi kıyafetlerimi de yıkamam.

Ama bazen pantolonlar iç çamaşırı degdiği için koku yapabiliyor su israfı olmasın diye 30.dakka da yüksek derecede yıkarm 4 5 pantolonu biriktirip
Pantolon dediğiniz jeanse yüksek derecede yıkanmaya uygun değiller. Maksimum 30 derecede yıkanır. Sık yıkanmaya da uygun değillerdir kumaşları sebebiyle. 30 derecede ters bir şekilde yıkamanızı öneririm aksi halde kumaş hızlı yıpranır.

Bende ayri atarim. Sifonu cekerken üzerine wc suyu sicrar, lavabodan su sicrayabilir veya idrar damlasi gelebilir. Anneniz hakli bencede kiyafetlerle birlikte yikanmamali.

En kısa programda günlük yıkıyorum paspaslari çünkü çabuk ıslanıyor. Ama herşeyi ayrı yıkamakta çok fazla değil mi yorumlara baktim da ne kadar enerjiniz var öyle 😂 ayrıca çöp oldu filan abartı değil mi birdaha bol sabunla yıkarsın ne olacak çok takıntılı galiba anneniz safiye geldi aklima 🤭

En kısa programda günlük yıkıyorum paspaslari çünkü çabuk ıslanıyor. Ama herşeyi ayrı yıkamakta çok fazla değil mi yorumlara baktim da ne kadar enerjiniz var öyle 😂 ayrıca çöp oldu filan abartı değil mi birdaha bol sabunla yıkarsın ne olacak çok takıntılı galiba anneniz safiye geldi aklima 🤭
Yok canım Safiyeliği yoktur hiç, ben de 30 yıldır ilk kez karşılaştım böyle bir yanıyla

Ben de tiksinirim açıkçası. Belki tekrar bir kaç kez yıkayınca giyerim ama iyice sogurum kiyafetten

Paspas hali toz bezi mutfak bezi bunlar ayri yikanir banyodaki sey normal kiyafetle yikanirmi hic kadn hakli ama asiri tepki vermis kizim bunlar birlike yikanmaz diyebilirdi guzellikle

banyo paspaslarını kısa programda ayrı yıkarım
fakat anneniz de biraz abartmış sanki, çöp olacak kadar da diğer kıyafetleri etkileyeceğini düşünmüyorum

Ben havlular ve paspasları ayrı yıkarım annen haklı ama biraz uyarmakta abartmış sanki :)

Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi banyo paspaslarınızı nasıl yıkıyorsunuz? Özel olarak sadece o ürünü mü yoksa kirlilik derecesine göre vs mi?
Az önce bir olay yaşadım inanılmaz canım sıkıldı, ne yapacağımı şaşırdım. Evliyim, ailemden başka şehirde yaşıyorum. Annem de 1 haftalığına yanıma geldi. Bir kaç parça kıyafeti vardı yıkar mısın dedi ben de eşimin kendimin aynı renkteki kirlilerini attım baktım makine hala çok boş, banyodaki paspası da attım. (1 hafta olmamıştı sereli) annem farketti. O kadar üzüldü, bozuldu ki. "Tuvalette Yere serdiğin paspasla nasıl çamaşırları aynı anda yıkarsın, ben bir daha giyemem o kıyafetleri" ve daha abartı şeyler söyledi. Özür diiledim, makina bitince çıkarıp tekrar yıkarım dedim "anlamı kalmadı ki çöp oldu artık, iğrenç bir şey yaptın" vb sözlerle baya payladı. Ne yapacağımı bilemedim. Ne yapmam gerekiyor, nasıl telafi edebilirim bu durumu? Yıkandığı için çok sorun görmemiştim hiç bilemedim. Çok leş hissettim kendimi
Yani sonuçta hepsini tüm kiri gidiyor, birnden birne bişi bulaşmıyorki, hepsi tamamen temizleniyor içeride. Ben de atıyorum beraber… bu mantıkla külotları da ayrı yıkamak gerekir ama ben onu da bir yıkıyorum. Tabi herkesin titizlik seviyesi farklı, anneniz çok titizmiş siz değilmişsiniz. Biz türk kadınlar her ne kadar aşırı titiz olmakla övünsekte, emin olun yabancılar bu olaya o anlamı yüklemiyor. Ne olmuş sehpamda toz varsa, ne var kıyafetlerm katlı değilse? Ne var yani ne? Titiz olmak genelgeçer olarak güzel kabul edilen bir özellik ama büyük bir marifet de değil, birini üzüp kıracak kadar suçlayacak bir şey de. Bir daha annenizin kıyafetleirni paspasla berbaer yıkamayın:)

Back