merhaba arkadaşlar ben 7 aylık Evliyim. Şuan Avustralya da yaşıyorum. Buraya gelmeden önce bilezikleri künyeleri vs altınlarımı ne yapsak diye düşünüp memleketimizdeki bi bankaya koymaya karar verdik eşimle. Geçen Ekim de koydum sonrada buraya geldik. 1 yıllık kirasını ödedim fakat kimseye vekalet vermedim. Şimdi de 2-3 sene Türkiye'ye Dönmeyi düşünmüyoruz. Altınların kirasını ödemezsek bi sorun olur mu acaba el koyarlar mı ne olur ? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Not: burda saat Türkiye'den 9 saat ilerde ona göre cevap yazabilirim
merhaba arkadaşlar ben 7 aylık Evliyim. Şuan Avustralya da yaşıyorum. Buraya gelmeden önce bilezikleri künyeleri vs altınlarımı ne yapsak diye düşünüp memleketimizdeki bi bankaya koymaya karar verdik eşimle. Geçen Ekim de koydum sonrada buraya geldik. 1 yıllık kirasını ödedim fakat kimseye vekalet vermedim. Şimdi de 2-3 sene Türkiye'ye Dönmeyi düşünmüyoruz. Altınların kirasını ödemezsek bi sorun olur mu acaba el koyarlar mı ne olur ? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
yalniz kiralik kasanin icinde ne oldugunu banka bilmez.anahtarin biri musteride digeri bankada olur.cunku bu sizin bahsettiginiz gibi sanal altin degil, fiziki altin.acikcasi ben bankaciyim ama genel mudurlukte oldugumdan dolayi tahsilat nasil yapilir bilmiyorum. muhtemelen acil durumda aranmasi gereken diye bildirdiginiz kişiye ihtarname gider yahut borç hesabi açılıp faiz isletilebilir.ve takibe gidebilir. Ama sadece tahmin ediyorumYatirdiginiz altından keserler. Atiyorum 150 gram toplamda altın var,10 gram kirayi karsiliyo. O kadarini keserler. Bankayi arayip daha detayli bilgi alabilirsiniz. Yahut kirayi western union ile bankaya gonderebilirsiniz
Benim de kasada altınm var 1 yıldan fazladır kasayı açma gibi bi hakkı yok canım bankanın nitekim kasada altın değil de maddi değeri olmayıp manevi değeri olan bir şey de olabilir.süre dolunca banka arayıp tahsil etmeye çalışıyoBankanın size 2-3 sene ücretsiz kasa tahsis edeceğini hiç sanmıyorum. Yüksek ihtimalle kasada tuttuğunuz altından keserler alacaklarını.