Banka kredilerimize yetisemiyoruz

Efsun64

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2012
3.996
4.795
Hanımlar benim sorunum su ki yeni evliyim eşim asgari ücretle çalışıyor. Onun evlilik öncesinden kredi borcu benim de öğrenim kredisi borcum var. İki krediyi de ayni ay odeyemiyoruz zaten.ikimizin taksiti de 300 TL . benim geri odemem temmuzda başladı ve ben o zamandan beri para buldukça az miktar odedim ama eşimin kredisini hep düzenli odedik. Kasım ayında hic birini odemeyip evdeki eksikleri tamamladık ve eşim bir ay taksit ödemediği için kredi notu düştü diye üzülüyor. Eşimin kredi borcu 2 sene sonra bitecek bu arada.
Simdi ben 2 sene daha disimi sıkıp eşimin kredisini düzenli ödemesini sağlayıp kendi kredimi bekleteyim mi yoksa eşime bankayla konuşup kredinin vadesini uzatarak aylık taksitini düşürmesini mi isteyeyim .
Eğer aylık taksiti düşerse bana aylık erzak parası biraz daha gelecek ama hem kredi suresi uzayacak hem de faiz artacak. Benim borcuma cok faiz gelmiyor ve faizleri de sildirilebiliyor af cikarsa. Cikmazdayim ne yapsam ?

Çalışamayacak durumda da değilim. İktisat mezunuyum. KPSS Ye de hazirlaniyorum eğer kazanırsam çok rahatliycaz. Ama tecrübesiz lık hep bi engel yeni mezunlara.

Çalışamayacak durumda da değilim. İktisat mezunuyum. KPSS Ye de hazirlaniyorum eğer kazanırsam çok rahatliycaz. Ama tecrübesiz lık hep bi engel yeni mezunlara.
Kpss ye elbette hazırlanın da, bu kadar sıkıntı içerisindeyken bir zahmet elinizi taşın altına koyun.
Dünyada ne eşler var, 2 işte birden çalışıp bir yandan öğrenimlerini tamamlayıp hem de evle, çocuğuyla ilgilenen.
Sonuçta günde 18 saat çalışmayacaksınız ne dersi ne de işi.
Hergün 2 saat daha az uyumayı göze aldığınızda her şey çözülürmüş gibi görünüyor.
Tabi eğer isterseniz...

Kpss ye elbette hazırlanın da, bu kadar sıkıntı içerisindeyken bir zahmet elinizi taşın altına koyun.
Dünyada ne eşler var, 2 işte birden çalışıp bir yandan öğrenimlerini tamamlayıp hem de evle, çocuğuyla ilgilenen.
Sonuçta günde 18 saat çalışmayacaksınız ne dersi ne de işi.
Hergün 2 saat daha az uyumayı göze aldığınızda her şey çözülürmüş gibi görünüyor.
Tabi eğer isterseniz...
Ben hic ugrasmiyor muyum mu sanıyorsunuz ? İşverenler is öğretmek istemiyorsa benim suçum mu ? Kaç yerden geri çevrildim haberiniz var mi? İs aradığımı bir şeyler yapmaya çalıştığımi da yazdığım halde boyle konuşmak çok acımasızca.

Kredi vadesini uzatalim mi yoksa 2 sene sonra bitince tamamen rahatliycaz nasılsa diye bu şekilde idare etmeye devam edelim mi sizce benim almak istediğim fikir bu konu hakkında arkadaşlar.

Ben hic ugrasmiyor muyum mu sanıyorsunuz ? İşverenler is öğretmek istemiyorsa benim suçum mu ? Kaç yerden geri çevrildim haberiniz var mi? İs aradığımı bir şeyler yapmaya çalıştığımi da yazdığım halde boyle konuşmak çok acımasızca.
Yorumumun acımasızca olduğunu düşünmüyorum.
Aylık elinizde kalan 70 tl gibi bir rakamla geçinmek ütopik değil mi?
İmkansızı oynuyorsunuz ve eminim ki eğitiminize göre iyi bir iş arıyorsunuz.
Ben de aynı sebeplerden dolayı işsizim ama yanlış anlamayın, benim iş seçme lüksüm var şuan.
Yarın ne gösterir bilinmez orası ayrı, şuan iyi bir iş gelene kadar evimde oturma olanağım var.
Ama sizin yok gibi.
Günümüz şartlarında 2 gencecik insan 70 tl ye nasıl yaşabilir içtiğimiz su bile parayken?
Piyasayı biliyorum, kariyerinize ya da eğitimize bakmadan her gittiğiniz yerden asgari ücret ve benzeri maaş teklifi aldığınızı da tahmin edebiliyorum.
Çekeceğiniz sıkıntı kısa süreli olacaktır.
3e 5e bakmadan acil olarak bir işe girmeniz, hem hayatınızı kolaylaştıracak hem de kariyeriniz için tecrübe edinmenizi sağlayacaktır.

Ya işveren beni beğenmiyor ya da ben onlari . herkes tecrübe istiyor gittiğim kapılardan elim bos dönüyorum. Gecen ay bi yere kabul edildim ama kısa sure durdum orda.
İş bulmaksa mesele gir bir yere.bende tekstilci değilim emlakcıyım ama kafama göre iş bulamadım ve tekstil atölyesine başlıycam şimdi

Bu durumda egitimine gore is arama derim su an icin. Arkadasim bi corap firmasinda haftada 3 gn calisip asgari ücret aliyrodu yemek yol sigorta dahil. Ha illa calismam diyosan krediyi yeniden yapilandirin. En mantiklisi o

Yorumumun acımasızca olduğunu düşünmüyorum.
Aylık elinizde kalan 70 tl gibi bir rakamla geçinmek ütopik değil mi?
İmkansızı oynuyorsunuz ve eminim ki eğitiminize göre iyi bir iş arıyorsunuz.
Ben de aynı sebeplerden dolayı işsizim ama yanlış anlamayın, benim iş seçme lüksüm var şuan.
Yarın ne gösterir bilinmez orası ayrı, şuan iyi bir iş gelene kadar evimde oturma olanağım var.
Ama sizin yok gibi.
Günümüz şartlarında 2 gencecik insan 70 tl ye nasıl yaşabilir içtiğimiz su bile parayken?
Piyasayı biliyorum, kariyerinize ya da eğitimize bakmadan her gittiğiniz yerden asgari ücret ve benzeri maaş teklifi aldığınızı da tahmin edebiliyorum.
Çekeceğiniz sıkıntı kısa süreli olacaktır.
3e 5e bakmadan acil olarak bir işe girmeniz, hem hayatınızı kolaylaştıracak hem de kariyeriniz için tecrübe edinmenizi sağlayacaktır.
Ben asgari ücretle başlayacağının bilincindeyim ve o para bana gayet güzel yetecek çünkü her ay kıyafet alan biri değiliz zaten bekarkenden. Makyaj malzemesi de pek kullanmam ben o yönden de sorun yok. Sorun tecrübesiz lık. Su programı bilmiyorsun alamam ticaret lisesi mezunu değilsin alamam evlisin bizim is saatlerimiz esnek alamam deyip gonderiyorlar

İş bulmaksa mesele gir bir yere.bende tekstilci değilim emlakcıyım ama kafama göre iş bulamadım ve tekstil atölyesine başlıycam şimdi
Ben de şehrimizdeki büyük bir tekstil firmasında çalışmayı istiyorum mesela. Geçenlerde orada çalışan birisiyle tanıştım iskurdan geldim dedi. Kız lise terk. Ben de gittim kaç kez iskur a ama bana hic o firmada eleman aranıyor denmedi. Bir tek ise yonlendirildim çağrı merkezi. Orda da çalıştım mesela. Oradan ciktigimda iskur a tekrar gittim şuan bana uygun is yokmuş muş muş. Ne zaman gitsem is yok. Ya adamı olan giriyor bu islere herhalde anlamadım gitti.

Ben asgari ücretle başlayacağının bilincindeyim ve o para bana gayet güzel yetecek çünkü her ay kıyafet alan biri değiliz zaten bekarkenden. Makyaj malzemesi de pek kullanmam ben o yönden de sorun yok. Sorun tecrübesiz lık. Su programı bilmiyorsun alamam ticaret lisesi mezunu değilsin alamam evlisin bizim is saatlerimiz esnek alamam deyip gonderiyorlar
Başvurduğunuz yerlerde bir sıkıntı var.
Ofislere eleman, dershanelere - etüt merkezlerine halkla ilişkiler görevlisi, güvenlik şirketleri resepsiyon görevlisi, avm ler danışma görevlisi, mobilya tekstil mağazarına satış görevlisi olarak özellikle evli kadınları alıyor.
Çalışma saatleri de 9-6.
Beni gerçekten yanlış anlamayın, inanın üzüldüm durumunuza.
Ülkemizin haline, sizin gencecikken en mutlu olmanız gereken zamanlarınızda çektiğiniz sıkıntıya, hayatınızda vazgeçtiğiniz ama aslında 'normal' sayılabilecek bir yaşam standardından uzak oluşunuza...

Başvurduğunuz yerlerde bir sıkıntı var.
Ofislere eleman, dershanelere - etüt merkezlerine halkla ilişkiler görevlisi, güvenlik şirketleri resepsiyon görevlisi, avm ler danışma görevlisi, mobilya tekstil mağazarına satış görevlisi olarak özellikle evli kadınları alıyor.
Çalışma saatleri de 9-6.
Beni gerçekten yanlış anlamayın, inanın üzüldüm durumunuza.
Ülkemizin haline, sizin gencecikken en mutlu olmanız gereken zamanlarınızda çektiğiniz sıkıntıya, hayatınızda vazgeçtiğiniz ama aslında 'normal' sayılabilecek bir yaşam standardından uzak oluşunuza...
Ofislere de gittim dershanede de MEB le yazışma tecrübenin yok su programı bilmiyorsun k. Bakma dediler. İnsanlar is ilanı verirken tecrübeli kelimesini vurgulamak için büyük harfle yazar oldu artik.

Ben de şehrimizdeki büyük bir tekstil firmasında çalışmayı istiyorum mesela. Geçenlerde orada çalışan birisiyle tanıştım iskurdan geldim dedi. Kız lise terk. Ben de gittim kaç kez iskur a ama bana hic o firmada eleman aranıyor denmedi. Bir tek ise yonlendirildim çağrı merkezi. Orda da çalıştım mesela. Oradan ciktigimda iskur a tekrar gittim şuan bana uygun is yokmuş muş muş. Ne zaman gitsem is yok. Ya adamı olan giriyor bu islere herhalde anlamadım gitti.
Benimki oturdugum semtte apartmanın altında kücük bodrum katı biyerde iş yapan biryer.ki ben 52 şubesi olan bir emlak şirketinde şube müdürüydüm dogumdan önce.yinede şuan ev kredisi araba kredisi yetişemiyor eşim kızımı kreşe yazdıramadım.o yüzden çalişmam gerekiyor.ve birçok yerden daha iyi fiyata;-)

Ofislere de gittim dershanede de MEB le yazışma tecrübenin yok su programı bilmiyorsun k. Bakma dediler. İnsanlar is ilanı verirken tecrübeli kelimesini vurgulamak için büyük harfle yazar oldu artik.
Dershanede halkla ilişkiler olarak tanımlanan ama aslında kayıt görevlisi olmanın MEB le yazışma arasındaki bağlantıyı kurabilen varsa anlatsın.
Yok artık diyorum.
Herkes size anlaşmış gibi, işe almamak için saçma sapan bahaneler üretiyor resmen.
İş bulma siteleri var günümüzde 2-3 tane ünlü.
Onları kullanın bari, birçok tecrübe aranmayan iş mevcut orada.
Emeklilik yaşını yaparlarsa böle, gencecik beyinler ve yeni iş güçleri böyle evinde oturur işte!
Allah sonumuzu hayır etsin, size de biran önce derdinize derman versin.

He buarada emlakcıda değildim müşterisi oldugun ofıse evde oturmaktan sıkıldıgım için işe girdim ve alındım:-)şans birazda şuan zır durumdayım kendi işimi aramıyorum ne bulursam

X