Bana yol gsterin

evet ben bayanken gururma dokunuyor aldığım şeyin hesabının yapılması

gerçekten arkadaşım bu psikolojik bir sorun.bunu verdiği cevaptan bile anlıyorum.senin haberin olmadan yerine koymak?!iş burada başlıyor seni anlayabiliyorum.
psikoloğa gitmeniz gerek beraber..destek ol yanında bulun.beraber bir aile terapistinede gidebilirsiniz.senin güven kazanılımın içinde faydası olur..çok baskın karakter olma biraz orta yolda dur..allah yardımcın olsun canım...

teşekkürler arkadaşlar
ben evet baskın bir tipim onu kabul ediyorum ama ben aldığı paranın hesabını sormak anlamında üzülmüyorum benim üzüldüğüm bana söylememesi hayatım ihtiyac duydum harcadım dese sorun etmiycem ama hep kendim farkına varıyorum ve yasadığım üzüntüyü anlatamam evet zaten birikimlerimi altın veya bilezik yapmaya uğraşıyorum ondan gizli birikitirmekten hoşlanmıyorum ama bazen parayı köşe bucak saklıyorum bu sayede 2 bilezik yaptım altın aldığım zaman onları bulup harcıyor bundan sonrada bankaya yatıracagımı ona söyledim bende gizlilik taraftarı değilim o da benim mutlaka bir yerde param olduğunu biliyor ama ona bundan sonra evin oratk ihtiyaclarını yarı yarıya karşılayacağımı gerisini de çocugum için saklıyacagımı söyledim buna da alınıyor ama bana başka care bırakmadı ben masrafı olan biri değilim sadece cocugumu düşünüyorum

Bankada hesap actirin; ama öyle normal bir hesap degil...vadeli bir hesap...belirli bir süre gectikten sonra anca paranizi cekebileceginiz bir hesap...aksi taktirde esiniz banka kartinizla gidip oradan da cekebilir para (sifresini er gec öyle ya da böyle ögrenecektir cünkü)...ama böyle bir hesap actirdiginzda neden para veremediginize dair bahanenizde hazir olacaktir; cünkü istesenizde belirli bir müddet gecmeden cekip veremeyeceksiniz...
Büyük bir ihtimal esinizin babasi sorumsuz, para harcamasini dengede tutamayan bir insandi...(tabii herzaman armut dibine düsmüyor, ama cogunlukla böyle oluyor)
Bu yüzden onu örnek aldi ve huy edindi ne yazikki...
Sizden gizli almasina gelince de: kendince baska caresi yok; kontrollü harcamayi basaramiyor, yanlis oldugunun farkinda olsa dahi... e sizden istese de büyük bir ihtimalle neye lazim oldugunu aciklamadan alamayacak...bu yüzden söylemeden, tabiri caizse en azindan alirken kafasi ütülenmeden almak istiyor...sonradan kafasinin ütülenecegini o an umursamadan..."nasilsa ben istedigimi yaptim, gerisi bos" düsüncesiyle...
Esinizin oyun bagimliligi olabilir mi? Benim düsünceme göre esiniz sizin tasvip etmeyeceginiz birseye harciyor o paralari; aciklamakta zorlanacagi bir durum var gibi geliyor...zaten sordugunuzda da "bilmiyorum" demesi süphe uyandirici...nasil bilemez ki?!

Çalışmadığı sürece böyle sorunlar olacaktır. Bunun dışında memnunum diyorsun.
Her seferinde de şu ihtiyacım var demek de insana ağır gelir.
İş bulmalı mutlaka bana yakışmaz filan demeyecek artık bir aile babası. Ne zamana kadar eline bakacak.
Bir yerde iki tarafı da bıktırır.

iyi bi eş olmak için sorumlulukta almak gerekmezmi bencemasraflar yarı yarıya demetyin sen bi eşimsin ben çalışamıyorum yakında baba olacaksın bana güvenme diye resti çekeceksin canım.sen ne akdar verirsen oda o kadar alır hamile kadından para çalmak kendi çocuğunun ailesinin rızkını çalmak yağtığı.bu kadar sırtını sana yaslamasın bırak sorumluluklarının altından kalkmayı öğrensib hata yapmışsın devamettirme bu şekilde bi tavizi.iyi kötü demesin bi işe girsin gerekirse bunun için baskı yap.

Yazınızı okurken sanki eşimi anlatıyormuşsunuz gibi geldi benim eşimde para alır eşler arasında paranın lafımı olur der, kredi kartlarını alır ben extralardan öğrenirim düzenli bir işi hiç olmamıştır ama bunu tek nedeni eşimin psikolojik sorunları var bu nedenle tedavi gördü, bir süre sonra yarım bıraktı. Ben ayrılmayı çok denedim ama olmadı şimdi ise kredi kartlarımı saklıyorum, parayı çok kısıtlı veriyorum ve taksiıt bile ödese hesabını soruyorum. Arada sorun çıksa bile eskisi kadar harcıyamıyor.

Şunu da eklemeliyim ki eşini muhakkak bir uzmana götürmeye ikna et. Art niyetli yaptığını sanmıyorum. Evet insanın eşinden para saklaması pek hoş değil ama insan mecbur kalınca saklamak zorunda kalıyor. En azından ne kadar harcadığını biliyorsun o zaman.

birikimlerini bankada tut hatta birikimlerinden ona bahsetme bile
hem çalişmayip hem benim parami yiycek yok öyle yağma:mymeka:

birikimlerini bankada tut hatta birikimlerinden ona bahsetme bile
hem çalişmayip hem benim parami yiycek yok öyle yağma:mymeka:

arzuuu çek o şirinciği ordan :jeyyar::jeyyar::jeyyar::jeyyar:ne öyle yaaa bana yapıyormuş gibidelikafaduldendelikafadulden.şaka şaka.
konumuza gelelim...bencede bankaya yatırması çok iyi ama...asıl problem kadınında dediği gibi güven...çocuktan çikolata saklar gibiii

herşeyi üzerinize almanız baskın karakter olmanız sorunu körüklüyor bence.sizin mutlaka köşede paranız olduğunu bilmesi onu rahatlatan bir şey gibi görünüyor. iş bulamamak elinde olmasa bile hazır olanı keyfi harcaması sorumluluk yanının eksik olduğunu gösteriyor.ona fırsat vermeye çalışın.bırakın oda endişelensin biraz bebek için gelecek için.

para biriktirebilecek durumda olduğunuzu hissettirmeyin ve bankada tutun paranızı.bırakın oda nasıl yaparız, nasıl geçiniriz diye tasalansın.vereliniortak

ben bir insanın 4 yıl iş bulamamasını anlayamıyorum...
özellikle bir erkeğin.
kadın olsa neyse,belki kocası yetiyordur,kadın iş bakmıştır ama beğenmemiştir..kadın nihayetinde,çalışmak zorund değil.
ama bir erkeğin en temel görevi çalışıp ailesine para getirmektir.
kusura bakmayın ama eşiniz size sırtını dayamış ve bir erkek ne kadar iyi huylu olursa olsun karısına maddi anlamda sırt dayıyorsa ve bu huyundan vazgeçmiyorsa o evlilikten hayır gelmez. çünkü siz kadınsınız ve kadın gibi davranmalısınız.çocuğu siz doğuracaksınız o değil dimi?
son olarak, ben erkek olsaydım,karım bu kadar becerikli,hesaplı,en zor durumların üstesinden gelebilecek kadar yetenekli olsaydı ben de oooooohhh der ayağımı uzatır yatardım...

Arkadaslar durup dururken evdeki paralar yada altinlar koca tarafindan alinip harcanmaz ustelik calismayan bir koca ben konu sahibi arkadasimiza nacizane dusuncem su , esin kumar felan oynuyor olmasin sans oyunlarin ornegin, ustelik sanada "sen gormeden yerine koyacaktim" diyor calismayan bir adam nasil sen gormeden koyacakmis !! tabi kazanirsa koyacakti!! bu sans oyunlari bir hastalik buna dikat derim ben ...

yorumlarınız için çok teşekkürler kumar konusunda sürekli yemin ettirdim oynamıyorum diyor zaten burda cevresi de yok arkadaş edinemedi en azından ben işten geldiğimde hep evde akşam gec gelmeleri filan olmadı hiç kahve alışkanlığı filan da yok
herşeyi üstüme almak zorunda hissediyorum çünkü kimseye karşı borçlu olmak ya da boynumu egmek istemiyorum bazen işten çıkayım oturayım evde ne yaparsa yapsın bulsun getirsin diyorum ama inanın elektrik su fat.borca dönüp kapanmasını ele güne borç yapmayı ben asla kaldıramam aman bana ne ben niye takayım evin erkeği o diye bir düşünceyi de asla kabullenemedim o çalıştığı zamanlarda bile ondan asla kendim için para isteyen biri olmadım ev için gerekliyse istedim ve nereye ne harcadığımı her zaman söylerim 5 veya 10 liranın hesabını bile veremezsem uyku girmez gözüme acaba nereye harcamıştım diye unutkanlığım var .ama yine söylüyorum parayı alıp harcayabilir akşam harcadıktan sonra ya da ne bileyim keyifli bir anımızda hayatım ben bu parayı harcadım dese inanın bu kadar üzülmem benim ona anlatmak istediğim şey biz evliyiz ve herşeyde birbirimizle paylaşım içinde olmamız gerektiğini bilmeli.O hala bekar bir insan gibi yaşamaya calışıyor evliliğimizin 2. yılında bu evliliği benim yürüttüğümü bu konuda güçlü olduğumu kendisinin bu sorumluluğu henüz kaldıramadığını zaten itiraf etmişti.Benim ondan çok beklentim yok çocuguna karsı mahcup olmasın ailem ve cevredki insanlar işe gidip gelirken görsün parasını zaten istemiyorum ve bunu ona söyledim kendisi bir karadeniz erkeği olduğu için fazla gururludur öyle her işi beğenmez kimse benden üstün değildir diye düşünür ve anlık sinirlerinde gözü hiç birşeyi görmez iş miş umrunda olmaz kapıyı carpar gider benim ailemle tek bir sorunu olmuştur çalışmadığı için 4 yılda 2 kere konuşmaya geldiler onda da haklı olduuklarını bildiği halde ve evet onlar haklı dediği halde işte niye bu kelimeyi söyledi niye su şekilde konustu gibi o ezikliği atmak için aileme karsı mantıksız tavırlar alıyor.Bence en önemli sıkıntı ailesinden geliyor her zaman aman oğlum canım oğlum tavırlarında ama hiç birşey yapmamışlar geleceği için gün bulup gün yiyen yok nedir öğretmeyen bir aileden geliyor eşim zaten ona söylüyorum sende kabahat yok ailen böyle yetiştirmiş diye Bir insan oğlunu en azından liseyi bitirmesi için zorlar onu bitirtemedin bir meslek sahibi yapmaya ugrasır ,onu da beceremedin oğlun başka şehirde 7-8 sene çalışırken oğlum calısıyorsun ama kazandığın para nerde ilerde evleneceksin ver ben senin için biriktireyim der hadi onda da söz geçiremedin evlenirken düün parasını biriktirmiş olman gerekir halasının gönderdiği para ile düğün yapılmaz ona da kabul evin buzdolabı ve iki halısı haricinde bütün eşyalarını yapmış olan kız tarafına karsı saygı duyulması gerekir 2 yıl sonra babam kendi bir işçi emeklisi haliyle bize güvenerek taksitlere yardım edecegimize inanarak bize aldığı evin hiç bir taksidinde yardımcı olamayışımız konusunda oğluna nasihat etmesi gerekir onu da gectim başka bir cocugunu benim istememe ragmen yanımıza göndermemsi gerekir.Daha çok şey var ama ben su an sadece cougumu düşünüyorum ve eşimin gerçekten çok iyi niyetli olduğunu biliyorum .Çünkü çok ılımlı normal karşıladığı bir konuda ailesinden gelen bir telefonla nasıl değiştiğini nasıl etkilediğini biliyorum

canım ah sinir oldum burda ama ya yapma yapma böyle olma adamı güvendirme ne demek senden bişey istemiyorum para pul bırak adam sorumluluğunu alsın ya allah korusun sana bişey olsa çocuğuna kendine bakamaz bu adam bırak alsın sorumluluğunu annesi değilsin kanatlkarının altında daha ne kadar koruyacaksın bu adamı sen ya.bende aynısını yaptım hemde nişanlıyken yemin ederim tıkır tıkır çalşışan adam kriz yzünden işinden oldu iş arama hevesi bile kalmadı kendi ellerimizle yapıyoruz bu durumu.aman iş bulamadın boynun eğilmesin al ben çalışıyorum sana harçlık verim.aman kartları tkama sen iş bulunca ödersin bana ben şimdi bu borcu kapatayım.aman bu iş sana göre değil bi süre daha iyisini ara ben varım nasılsa.YAPMA bırak ezilsin evin bi sorumluluğu var hamallık yapsın amelelik yapsın eve hergüğn ekmek parasını getirsin ekstraları sen al yine ama o ekmek getirmeyi ihmal etmesin.canım bu kadar iyi anlayışlı olmaaaa sana zararı bak demişlerdi dersin.çek restini

erkek anneleri ilerde oğlunuzun mutlu bir yuvası olmasını istiyorsanız asla oğlunuzu pohpohlayarak büyütmeyin küçükten ezmeniz sorumluluk vermeniz gerekiyor ben hep allaha dua ettim kızım olsun diye çünkü oğlum olsaydı elimden çok çekecekti eminim ay sen erkeksin oğlum otur yorulma aslan oğlum diyeceğinize sen erkeksin oğlum bunlar senin görevin yapmalısın demeniz gerekir yoksa evlendiği kızda kendi de mutsuzluklar huzursuzluklar yaşar lütfen erkek anneleri oğlunuzun şimdiki mutluluğunu değil ilerdeki mutluluğunu ve size duacı olmanızı sağlayın benim de annem bana herşeyi öğretmek için çırpındı 8 yaşında tığ verdi elime ,ders çalışırken başımda ögretmen gibi oturdu 10 yaşlarında iken ev işlerini her şeyiyle öğretti biz babam akşam eve gelmeden televizyon açamazdık çok kısıtlı bir geçimimiz vardı okula harclık alıp gittiğimi hatırlamıyorum lise dahil her yaz kuran kursuna mutlaka gönderirdi yaptığın banaysa öğrendiğin kendine derdi hep ve o zamanlar anneme hep kızardım ama kendi yemez bize yedirmeye çalışırdı bayramlarda iyi kötü mutlaka bir şeyler alırdı giyelim diye kendi 10 yıllık giyinirken ben bu sekilde yetiştim hep ileriyi düşünmem gerektiğini öğrettiler bana ister istemez hesap kitabını iyi bilen biri oldum annem hep ben çektim siz çekmeyin diye uğrastı okutmak için elinden geleni yaptı ve şimdi annemin ne kadar haklı olduğunu anlıyorum ona her zaman şükrediyorum çünkü eşim bende hiç bir eksik bulamıyor hiç bir yanlışımı yüzüme vuramıyor o da bu nedenle benim titizliğime ya da bazı cıns huylarım vardır onlara laf söyler sacını neden boyatmıyorsun neden parfum kullanmıyorsun bu kadar düzen takıntın neden gibi

tamam sen kimseye muhtaç olmak istemedin bizde istemeyiz ama bak adam nasılsa çalışan faturayı ödeyen var diyo yan gelip yatıyo sen onu tembelliğe alıştırıyosun yapma bunulmaz:sen böyle yapınca mutlumu oluyosun hayır. tepene çıkarma mümkemmel olmayın

işte bu kadar düzgün kadının böyle rahat bir eşi var..

arkadaşım seni sonsuz takdir ediyorum valla bravo.ama eşini de bir o kadar kınıyorum.bunca yıl bir erkek evde oturmaz.imkansız.karadeniz erkeği tembeldir.kadını dağda çay toplar,çalı çırpı sırtında gezer,çocuk büyütüt,tüfek atar,erkekleri evde yada kahvehanededir die bilinir hep..ama erkekliklerine 1 laf ettirmezler..tabi herkes aynı değil ama bilinen genelleme budur işte...

arkadaşım eşin en acilinden bir kere iş bulacak bu şart.sende çok merhamete gelip paraların tamamını evde saklama.bankalar ne güne duruyor???açtır bir hesap.internettende takip edebliyosun.vısa kartla alışverişte yapabiliyosun nakit taşımadan yanında..mesela anlaşın haftalık yada aylık ver madem çalışmayacaksa,niyeti yoksa..

ailecek sizi sömürmeye niyetli bir grup görüyorum ben...amannn nolur kendinizi kullandırtmayın...

Sen bırak o çalışsın seni baksın diye bir şey yok. hayat müşterektir.
Karadeniz erkeği olduğundan çok gururludur diyorsun.
ınsanları böyle şuralı buralı olduğu için sınıflamak çok yanlış.
Bu mantığa göre diğer bölge insanları gurursuz gibi oluyor.
Hem nasıl bir gururmuş ki ev sorumluluğu yok, kadının eline bakıyor. Ondan sonra vay efendim ben gururluyum iş beğenmem.
Gururun anlamı mı değişti de biz duymadık?CADIARZU

her karadenizliyi yargılamak gibi bir niyetim yok benim de ailem karadenizli ama çalışmayan bir kişi bile yok ama genelde rahat insanlardır özellikle bazı şehirlerinin hatta ilçelerinin ünü vardır 100 kişiye sorsanız 70 i benim dediklerimi söyler eşim gururludur derken onu asla tasvip etmiyorum boş şeylere gurur yapıyor ben o kadar okul okudum yıllarca ama yeri geldi asgari ücret alıp evimi geçindirmeye uğraştım yeri geldi bir patronun tüm kaprislerine katlanıp bulaşıktan tuvalet temizliğine kadar yaptım ve gurur yapmadım ona da bunu defalarca anlattım ailene sana ağır bir küfür etmedikten sonra veya namussuz birşeye seni yönlendirmedikten sonra işverenenin çoğu seyini görmezden geleceksin çünkü belirli bir vasfı yok zaten kriz ortamındayız secme lüksü yok bunu anlatmak istedim ben beni yanlış anlamışsın yeniay96

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…